Εν μερη κ εγω συμφωνω κ.Βαγγελη...Γνώμη μου να μην είμαστε απόλυτοι.
Εάν υπήρχε μια πυρίτηδα για όλους τους καιρούς, για όλες τις θερμοκρασίες, για όλα τα ποσοστά υγρασίας στην ατμόσφαιρα, για όλα τα υψόμετρα, για όλες τις πυκνότητες αέρα, για όλες τις κάνες όπλων, για την ίδια απόσταση προσκόπευσης, τότε:
Δεν θα υπήρχαν πυρίτηδες μονοβασικές, διβασικές ή ζελατινοποιημένες.
Δεν θα είχαμε φυσίγγια που που θα έκαναν στο Βοριά και θα μας πρόδιαδαν στην υγρασία
Δεν θα είχαμε πουλιά με πούπουλα
Δεν θα είχαμε διαμπερείς διατρήσεις
Δεν θα μιλούσαμε για καλοκαιρινές, αρχή του χειμώνα και χειμωνιάτικες του πολύ κρύου συνταγές
Δεν θα είχαμε τόσων ειδών καψύλια.
Δεν θα είχανε οι πιο παλιοί (αλλά και μερικοί από εμας) ένα σουβλί στη τσάντα για αφαίρεση σκαγιών
Δεν θα υπήρχαν όπλα (ή καλύτερα κάνες) που ''βγάζουν''καλές ή κακές τουφεκιές
Δεν θα υπήρχαν χρωμιωμένες και αχρωμίωτες κάνες, κώνοι διάφορου μήκους, τσοκαρίσματα, τσοκ....
Δεν θα κάναμε δοκιμές
Δεν θα υπήραχαν ιδιογομωτές
Δεν θα υπήρχε το συγκεκριμένο ποστ συνταγών ιδιογόμωσης σε όλα τα φόρουμ και σε όλο τον κόσμο
Κ λεω εν μερη, γιατι θεωρω οτι ενας ιδιογομωτης με ΜΙΑ ΜΟΝΟ ΠΥΡΙΤΙΔΑ, οποια κ αν ειναι αυτη μαλιστα, μπορει τροποποιωντας κ παρεμβαινοντας στην καυση της με καψουλια, βυσματα, κλεισιματα κτλ να κυνηγησει τα παντα, απο τρυγονια τον Αυγουστο μεχρι παπια το Γεναρη με παγους... Το οτι το φυσιγγι του Γεναρη δεν θα δουλευει καλα τον Αυγουστο, ειναι γεγονος, αλλα το οτι η ιδια πυριτιδα μπορει να ανταποκριθει σε διαφορες καταστασεις με το καταλληλο στησιμο, σιγουρα μπορει...
Κ εγω καποτε ακουγα οτι η Μβ32 που ειναι η αγαπημενη μου πυριτιδα, δεν θα δουλεψει στη ζεστη, δεν θα δουλεψει εκει, δεν θα δουλεψει αλλου, αλλα εγω μπορω να κυνηγησω πλεον με αυτη κ διαφορετικο τροπο στησιματος απο ορτυκια μεχρι χηνες... Οι πολλες πυριτιδες με λιγα λογια θεωρω οτι απλα κανουν πιο ευκολο το εργο των εταιριων κατασκευης φυσιγγιων κ εξυπηρετουν κ το μαρκετινγκ κ την καταναλωτικη μας μανια...