M
Mihosro138
Θα ήθελα μια συνταγή με m92s για 10βολα11/0 σε συγγεντρωτηρας κατά προτίμηση.
Μαλλον Βαγγελη δεν πρεπει να πηρε παραπανω απο 2-3 σκαγια και μαλλον με αρκετη αποσταση μεταξυ τους.Προφανως ομως ειναι αποτελεσμα μεγαλης ταχυτητας και σκληρων σκαγιων.Μηπως τα 9ρακια σου ηταν ατσαλινα?Οπότε που καταλήγουμε ως προς τα φυσίγγια που φτιάχνουμε εμείς...?
Και για να βοηθήσω την κουβέντα ..σε ένα δικό μου φυσίγγι έκανα μια δοκιμή σε ένα μπουκάλι μπύρας... το τοποθέτησα στα 35 μέτρα και με 32γρ 9αρια το τρύπησε χωρίς να το διαλύσει ..
Τα συμπεράσματά σας ..?
Αγαπητέ PPV οι δοκιμές σίγουρα δεν γίνονται σε μπουκάλια.. (Αυτό ήταν ένα απο τα πρώτα μου και περισσότερο ήθελα να διαπιστώσω το αποτέλεσμα και όχι την κατανομή της τουφεκιάς)
Όμως όταν κατασκευάζεις ένα φυσίγγι στο εργαστήριο με μια συγκεκριμένη συνταγή πως είσαι σίγουρος για τα αποτελέσματά του. Διότι για να ακολουθήσεις πιστά το νόμο της βαλλιστικής που περιγράφεις πρέπει και να είσαι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Και για να γίνω πιο συγκεκριμένος έχω φτιάξει το εξής setup
CX2000 - PSB1 - 1,70 gr - 32gr - AQUILLA 22 - 9αρια - Αστεοειδές στα 58,02 mm κλεισμένο
Φαντάζομαι δεν είναι κάτι εξεζητημένο σαν κατασκευή .. (ούτε δυναμίτης - Θεωρώντας ότι απο θέμα ασφάλειας είναι μέσα στις προδιαγραφές)
Πως λοιπόν θα καταλάβεις ότι αυτό το φυσίγγι βαλλιστικά κάνει αυτό που πρέπει ..
Κι αυτή η ερώτηση εχει να κάνει γενικά με αυτά που φτιάχνουμε στο εργαστήρι μας...
Φίλε vangelisf. Ως ιδιογομωτής μαζί με όλα τα άλλα εργαλεία ιδιογόμωσης που θα πρέπει να έχεις, ένα από τα βασικότερα είναι ο ταχογράφος!< το κανονάκι δοκιμών δυστυχώς στην Ελλάδα είναι άπιαστο όνειρο> για να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για το τι φτιάχνουμε. Μετά από χρόνια δοκιμών και παρατήρησης, σύμφωνα πάντα με τα κυνήγια που κάνω <πέρδικα-μπεκάτσα κατά βάση>,διαπίστωσα ότι η ιδανική τουφεκιά κοντά στον νόμο της βαλλιστικής που μου έχει δώσει τα καλύτερα σκοτώματα από 10-40 μέτρα,είναι η τουφεκιά η οποία έχει αρχικές ταχύτητες 360-390 μέτρα ανά δευτερόλεπτο,<όπως πολύ καλά προανέφεραν οι φίλοι και πιο πάνω> και με μαλακά σκάγια! Νο 6-8. Όσα εμπορικά φυσίγγια ταχογράφισα τα οποία έχουν αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στους χρήστες τους, είχαν και αυτά αρχικές από 360-390μ/δ!!
Τώρα η συνταγή που γράφεις, είναι πολύ δύσκολο από απόσταση να σου απαντήσει κάποιος. Οπτικά αφού είσαι μέσα στα στάνταρ της πυρίτιδας και πράξεις αυτά ακριβώς που πρέπει, τότε θα σου δώσει αυτό που αναγράφει!
Τώρα πως θα καταλάβεις εάν το κάθε φυσίγγιο που κατασκευάζουμε κάνει αυτό το οποίο θέλουμε? Μόνο μετά από πολλές δοκιμές, τόσο στον πίνακα,ταχογράφο και έλεγχο επαρκής διάτρησης, όσο και στο θύραμα, συνθήκες και τοποθεσία την οποία κυνηγάμε!
Μιχάλη
Ο "βαθύτερος" συμβατικός συγκεντρωτήρας που μπορείς να βρεις είναι ο B&P Diamant 15 που όμως δεν παίρνει παραπάνω από 8, στο μέγεθος που θέλεις, σε στοιβάδες των 2. Μπορείς να πας σε ακόμη "βαθύτερους" που όμως είναι κατασκευασμένοι για ατσάλινα σκάγια και θέλουν πιο αργές πυρίτιδες από τη M92S.
<καθαρά δική μου άποψη>Στα θηράματα όπως η πέρδικα, η μπεκάτσα, το τρυγώνι, ορτύκι ..., όχι η φάσσα και τα υδρόβια, τα οποία έχουν μαλακό ιστό και όχι πυκνό πτέρωμα, το μαλακό σκάγι παραμορφώνεται περισσότερο επιφέροντας πιο άμεση καταβολή. Και επειδή οι βολές είναι κοντινότερες των 40 μέτρων τόσο σε πυκνότητα όσο και σε ισοκατανομή δεν επηρεάζονται από την οποιαδήποτε παραμόρφωσή τους.Για ποιον λόγο μαλακά σκάγια...?
SG Mag με εσωτερικο φελο cal 28 και σε υψος τοσο οσο μεχρι να φερεις τα 10/βολα ησα ησα να ξερελιαζουν.....
Αν ημουν στην γιαφκα θα σου ελεγα και το ακριβως υψος του φελου αλλα με μια δυο δοκημουλες θα τον βρεις.........
Ανεβαζει πιεσεις οταν χρησιμοποιητε σκετος.....εση με την προσθηκη φελου δινεις περισοτερο αμορτησερ αρα μην τον φοβασε ......ναι μπορεις να βαλεις μπαφερ ανετα...σεταπ δεν μπορω να σου δωσω (δεν εχω δεν την εχω δουλεψει) αυτο που θα σου πω ομως ειναι να ξεκηνησεις απο λιγο χαμηλα την M92S.αν θημαμε καλα τα 10 βολια 11/0 ειναι 37-38 γρ.οποτε πας σε 2.00 χ 38 + μπαφερ.ενδεχωμενος να μην σε παρει σε 12/70......αν οχι το βαζεις σε 76αρη (ακομα καλητερα) και σηγα σιγα ανεβαινεις.....φροντησε τα -11 χιλ να μην τα ξεπερασεις.....οποτε απο 76 μην κατεβης κατω απο τα 65.......Έχω ακούσει ότι ο sgmagnum ανεβάζει τις πιέσεις. Αν μπορείς πες μου τη δοσολογία της πυρίτιδας και το τελικό ύψος ρελιου. Να χρησιμοποιήσω κ buffer.