Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ευχαριστω Μιχαλη, δεν το θελω για "δυσκολα" θηραματα, για ορτυκοτρυγονα κυριως το θελω... Τυχαινει καμια φορα να χρειαστει να τουφεκισω κοντα κ τρεμω τι θα θα βρω μετα την τουφεκια... Αμαρτια ειναι...
Οτι προλαβω να δοκιμασω σε κανενα ορτυκακι ακομα φετος, αλλιως δοκιμες για του χρονου πια... εχω λιγη S4 κ θελω να φευγει...
Να κοψω τον καλυκα στα 67 χιλ κ να ρελιασω στα 56,5 ελεγα να σου πω την αληθεια, καπου στο 1,45-31 με τον 22αρη ελικα του Θωδη, αλλα παω εντελως στα ψαχτα...

https://drive.google.com/file/d/0B2xfyLlWqoO7SGpoaktNeE9LYzQ/view?uspdrivesdk
τα δυο ακριανα τα εχω πατησει τρεις φορες!!
Τα μεσαια ειναι μια και δυο φορες!πως πρεπει να ειναι πατημενο;
Οπως βλεπω το τερμα δεξια θελη λιγο κατεβασμα το τριτο σταδιο.στα αλλα δεν εχει δουλεψει καθολου
Το τριτο πρεπει να κανει αυτο το χαρακτηριστικο πυραυλακι στη μεση

Kανενα διασπορας με S4 εχει κανενας να προτεινει?
Μου κακοφαινεται να παρω αγοραστα κ φοβαμαι να τουφεκισω ορτυκι κατω απο τα 25 μετρα ακομα κ με κυλινδρο... :confused:
Ο πιο ψηλος διασπορεας που διαθετω ειναι 22αρης θωδη...
Παρε ταπεσ χαρτηνεσ cal20.κοφτεσ μεχρει την μεση με ψαλιδη διασταυρωσετεσ και βαλτεσ μεσα σε ποτιρακη συγκ..22:η 24 δεν θυμάμαι εχω πολυ καιρό να το φτιαξω....θα εκπλαγησ την διασπορα που κανουν

Εχω μια απορια,εχουμε 2 φυσιγγια με ιδιο σετ απ,και στο ενα βαζουμε εννιαρια και στο αλλο εξαρια.
Θα εχουν τις ιδιες πιεσης;
Τα εξαρια μηπως θα ηθελαν περισσοτερη πυριτιδα;
Οσο πιο μικρο ειναι το νουμερο το σκαγιων τοσο περισσοτερες πιεσεις εχουμε λογω ακτινικων τριβων...δηλαδη μεγαλυτερος αριθμος σκαγιων ερχεται σε επαφη με την κανη με αποτελεσμα να ανεβαινουν οι πιεσεις.

ωραια δουλεια αλλα πολλες πιεσεις το κωλο αλευρο
Μπελαλιδικη δουλεια...θελει υπομονη αλλα αξιζει τον κοπο...τωρα οσον αφορα τις πιεσεις το αλευρι υπολογιζεται στο βαρος της γομωσης...δηλαδη στο 180χ36 τα 34.8 ειναι σκαγια και 1.20 αλευρι βρωμης.
Συν τις αλλοις το αλευρι θα πρεπει να μειωνει τις ακτινικες τριβες φανταζομαι...

Μου κακοφαινεται να παρω αγοραστα κ φοβαμαι να τουφεκισω ορτυκι κατω απο τα 25 μετρα ακομα κ με κυλινδρο... :confused:

Αρη καλησπέρα,
Δοκίμασε S4 1,50/32 ή και 33, εμφρακτήρα αερίων, κόψε τον διασπορέα στη βάση και χρησιμοποίησε μόνο τα πτερύγια και ενδιάμεσα διασπορέα με εμφρακτήρα κόψε κομάτι μαλλινόταπας στο μήκος που θα απαιτηθει ανάλογα τον κάλυκα και για σωστο κλεισιμό του. Σκάγια 9,5άρια για να σου κάνει και στο περπατητό.
Εάν θέλεις ακόμα πιο ψηλά, τότε με 10άρια για τις ΄΄μαύρες΄΄ και με διασπορέα περιστροφικό θα έχεις άριστα αποτελέσματα.
Συνίσταται κλείσμο με ταπάκι φελλού και ρελιαστό.
Κοπιαστικό αλλα θα με θυμηθείς.

Αρη καλησπέρα,
Δοκίμασε S4 1,50/32 ή και 33, εμφρακτήρα αερίων, κόψε τον διασπορέα στη βάση και χρησιμοποίησε μόνο τα πτερύγια και ενδιάμεσα διασπορέα με εμφρακτήρα κόψε κομάτι μαλλινόταπας στο μήκος που θα απαιτηθει ανάλογα τον κάλυκα και για σωστο κλεισιμό του. Σκάγια 9,5άρια για να σου κάνει και στο περπατητό.
Εάν θέλεις ακόμα πιο ψηλά, τότε με 10άρια για τις ΄΄μαύρες΄΄ και με διασπορέα περιστροφικό θα έχεις άριστα αποτελέσματα.
Συνίσταται κλείσμο με ταπάκι φελλού και ρελιαστό.
Κοπιαστικό αλλα θα με θυμηθείς.

Ξέχασα να αναφέρω CX2000 ή 686

Στησε 1 σεταπ με ψιλα απο 8 κ πανω . Αναμεσα στα σκαγια βαλε 1 χαρτακι cal 20 θα εχεις το μεγιστο της διασπορας περιπου στα 20 μετρα παντα με μουφα.

Ευχαριστω Μιχαλη, δεν το θελω για "δυσκολα" θηραματα, για ορτυκοτρυγονα κυριως το θελω... Τυχαινει καμια φορα να χρειαστει να τουφεκισω κοντα κ τρεμω τι θα θα βρω μετα την τουφεκια... Αμαρτια ειναι...
Οτι προλαβω να δοκιμασω σε κανενα ορτυκακι ακομα φετος, αλλιως δοκιμες για του χρονου πια... εχω λιγη S4 κ θελω να φευγει...
Να κοψω τον καλυκα στα 67 χιλ κ να ρελιασω στα 56,5 ελεγα να σου πω την αληθεια, καπου στο 1,45-31 με τον 22αρη ελικα του Θωδη, αλλα παω εντελως στα ψαχτα...
Ακριβως 1,45/31 για να μη σου πω και 1,40/30 αναμικτα σκαγια απο αυτα που βαζεις συνηθως στα τρυγονια,αυτη που σου ειπε ο μιχαλης ειναι πολυ ωραια ΑΛΛΑ για αλλα θυραματα και σε αλλα νουμερα;)

Αρη δοκιμασε αυτο 12/65 686 1.55 βαλε διασπορεα 22αρη ή τον gualandi disp light 32 γρ ν9 κλεισιμο με τζαμακι στα 59.5
Κλεμμενο μεν απο την σιαρμ αλλα πολυδοκιμασμενο και απο ιταλους στην μπεκατσα..περσυ το κυνηγησα και ηταν εντυπωσιακα καλο

Ακριβως 1,45/31 για να μη σου πω και 1,40/30 αναμικτα σκαγια απο αυτα που βαζεις συνηθως στα τρυγονια,αυτη που σου ειπε ο μιχαλης ειναι πολυ ωραια ΑΛΛΑ για αλλα θυραματα και σε αλλα νουμερα;)

Μαρτυριαρη........:):):).sarcastic..sarcastic.

καλησπερα. αν καποιος δουλευει το εξαστερο στροφειο χαραξης του Λαναρα, μπορει να μου στειλει μια φωτογραφια η να μου εξηγησει πως πρεπει να ειναι το φυσιγγι μετα την χαραξη;
Γιαννη πηρα το βαθυ για στρογγυλο και το εξαστερο του Λαναρα με ενα στροφειο. προσεχως θα ετοιμασω μια πρεσουλα για να προσαρμοσω το χαρακτη

καλησπερα. αν καποιος δουλευει το εξαστερο στροφειο χαραξης του Λαναρα, μπορει να μου στειλει μια φωτογραφια η να μου εξηγησει πως πρεπει να ειναι το φυσιγγι μετα την χαραξη;
Γιαννη πηρα το βαθυ για στρογγυλο και το εξαστερο του Λαναρα με ενα στροφειο. προσεχως θα ετοιμασω μια πρεσουλα για να προσαρμοσω το χαρακτη
Θέλουμε οδηγό και φωτορεπορτάζ.well done.

Ευχαριστω ηλια!!δεν μπορω να χρησιμοποιησω καλυκα κανονικο;εχεις και για 30γρ σετ απ?;
Το καψυλιο της maxam ειναι πιο ισχυρο απο το cx2000...ισως να χρειαστει ελαχιστο ανεβασμα η πυριτιδα.
Αποψη μου να μην γεμιζουμε πυριτιδες πανω απο το οριο προοδευτικοτητας τους τα bar ανεβαινουν επικινδυνα...καλυτερα μια 32αρα να την κατεβασεις στα τριαντα παρα να ανεβασεις μια 28αρα στα τριαντα.
Για τα 30γρ.που θελεις ιδανικη ειναι η csb3
Την στεινω με θωδη 23 στο1.65χ30 πολυσταδιακα.

Status
Not open for further replies.
Back