Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Βαγγέλη η ταπεινή μου γνώμη είναι να δουλέψεις Psb 1 σε ισπανικο κάλυκα, φυσικά καινούργιο σε 16 Χιλ , κ με καψουλι UEE. Εγώ θα εφτιαχνα για τρυγόνι UEE x1. 75 Psb 1 x 33 gr 71/2 κ 8 1/2 σε στρωσεις με αναλογία 60 - 40%.Τα χοντρά επάνω τα ψιλά κάτω. Προκομμενος σε 4 φτερά Aquila 22. 8 αστέρι πάντα. 58 Χιλ τελικό ύψος
Ευχαριστώ Δημήτρη αλλά το βλέπω λίγο δύσκολο να παίξω με αυτά γιατί έχω κανει απόθεμα απο τα 686 688 και 2000.
Στο μέλλον ίσως ασχοληθώ και με την άλλη αγορά..

έχω κανει απόθεμα απο τα 686 688 και 2000.

Δοκιμασε τη και με το 688 αν εχεις ορεξη... Αυτη με την PSB1 μου αρεσει πολυ Βαγγελη...
Εγω δοκιμασα αρχικα το Cx2000 στην PSB2... Πολυ καλη συγκεντρωση, καλη αισθηση ανακρουσης κ φυσιολογικες συγκεντρωσεις....
Οταν εβαλα 688 η τουφεκια εσφιξε κ αλλο, η ταχυτητα παρεμεινε ιδια αλλα η αισθηση αλλαξε προς το καλυτερο, εγινε ακομα πιο γλυκια...
Με ισπανικο εχουμε πιο υψηλες αρχικες, λιγο χαμηλοτερη συγκεντρωση κ λιγο πιο αποτομη αισθηση στην ανακρουση με το δυνατοτερο αποτυπωμα στον πινακα... Ειναι φταγμενα για να ταιριαζουν αυτα τα υλικα...
Η αποκαλυψη ηρθε με το 616, το παλιο το ασημι, οχι τα καινουργια τα κοκκικοκαψουλα, που στο κυνηγι νιωθεις οτι το θηραμα χωνευει την τουφεκια... Δεν ειναι ευκολο να το περιγραψω με λογια... Αρχικες υψηλες, οσο το ισπανικο, συγκεντρωση μπαλα, ανακρουση φυσιολογικη, αλλα με διαφορα το πιο φονικο αποτελεσμα πανω στο θηραμα απο ολα τα καψουλια κ με ολους τους καιρους...

Το 616silver εννοείς Άρη, στις ιταλικές ταμπέλες κατατάσσεται πιο ισχυρό απο το 688 και το uee αν θυμάμαι καλά.
Οχι το κανονικο 616 που ξεραμε ολοι χρωματος ασημι με λευκο χαρτακι...

Πλεον το 616 ειναι κοκκινο με λευκο χαρτακι... Δεν το εχω δοκιμασει εκτεταμενα αλλα μου φαινεται ελαχιστα πιο προοδευτικο απο το προηγουμενο...

Το 616 είναι ένα περίεργο καψουλι. Όλες οι συνταγές αλλάζουν με αυτό το καψουλι. Στο κυνήγι τα φυσίγγια με αυτό σκοτώνουν πιο πολύ να το πω., πιο συχνά να το πω. Κάτι αλλάζει ως προς την φονικοτητα
Δοκιμασε τη και με το 688 αν εχεις ορεξη... Αυτη με την PSB1 μου αρεσει πολυ Βαγγελη...
Εγω δοκιμασα αρχικα το Cx2000 στην PSB2... Πολυ καλη συγκεντρωση, καλη αισθηση ανακρουσης κ φυσιολογικες συγκεντρωσεις....
Οταν εβαλα 688 η τουφεκια εσφιξε κ αλλο, η ταχυτητα παρεμεινε ιδια αλλα η αισθηση αλλαξε προς το καλυτερο, εγινε ακομα πιο γλυκια...
Με ισπανικο εχουμε πιο υψηλες αρχικες, λιγο χαμηλοτερη συγκεντρωση κ λιγο πιο αποτομη αισθηση στην ανακρουση με το δυνατοτερο αποτυπωμα στον πινακα... Ειναι φταγμενα για να ταιριαζουν αυτα τα υλικα...
Η αποκαλυψη ηρθε με το 616, το παλιο το ασημι, οχι τα καινουργια τα κοκκικοκαψουλα, που στο κυνηγι νιωθεις οτι το θηραμα χωνευει την τουφεκια... Δεν ειναι ευκολο να το περιγραψω με λογια... Αρχικες υψηλες, οσο το ισπανικο, συγκεντρωση μπαλα, ανακρουση φυσιολογικη, αλλα με διαφορα το πιο φονικο αποτελεσμα πανω στο θηραμα απο ολα τα καψουλια κ με ολους τους καιρους...
Σκοτώνει περίεργα

Last edited:
εχω παρει μια 1000αδα νεα καψουλια 616 με κοκκινο μεταλο και ασπρο χαρτακι , και ρωταω δεν ειναι τα ιδια με τα παλια σε ισχυς ,γιατι τα παλια με αλλο χρωμα που δοκημαζα ειμουν ευχαρηστημενος με τα σετπ που τα εστινα

Παιδια μια ερωτηση....μου λεει ενας ιδιογομωτης οτι ανακατεβει σε 1 κιλο Tecna μισο κιλο S4 και ετσι γεμιζει ολα του τα φυσιγγια!! Ισχυει κατι τετοιο σαν συνταγη?

δηλαδη ενας αχταρμας η τεκνα ειναι για μεγαλα φορτια σκαγιων πανω απο 36 γραμμαρια μεχρι ακομα και 56 γραμμαρια σε μαγνουμ με 76 καλυκα , και η S4 απο 30 μεχρη το πολυ 35 γραμμαρια , πως βρισκη ακρη με το ανεκατομα που θα ειναι στο περιπου , δεν ξερω , αλλα το θεωρο επικυνδηνο , γιατι σε ενα σεταπ 1,60 για παραδηγμα ,δεν θα ξερεις τι αναλογιες ακρυβος πυρητηδες απο της δυο θα εχει , για να βαλεις και το αναλογο βαρος σκαγιων , και ας μας πει τι κερδηζει με αυτο

Last edited by a moderator:
Αυτά τα κάνουν οι Ιταλοί με την s4 και την sipe και δεν σταματάει εκεί το πράγμα και Τα εργοστάσια το κάνουν π. Χ η gm3 την παντρευαν με prima όταν τους έβγαιναν τα lot αλλού για αλλού όλα αποσκοπούν στην προοδευτικοτητα, κάποια στιγμή η tecna είχε βγάλει ένα lot δύσκολο. καθόλου παράξενο να το έκανε για να την αλλάξει σε πιο ταχυκαυστη.

δηλαδη ενας αχταρμας η τεκνα ειναι για μεγαλα φορτια σκαγιων πανω απο 36 γραμμαρια μεχρι ακομα και 56 γραμμαρια σε μαγνουμ με 76 καλυκα , και η S4 απο 30 μεχρη το πολυ 35 γραμμαρια , πως βρισκη ακρη με το ανεκατομα που θα ειναι στο περιπου , δεν ξερω , αλλα το θεωρο επικυνδηνο , γιατι σε ενα σεταπ 1,60 για παραδηγμα ,δεν θα ξερεις τι αναλογιες ακρυβος πυρητηδες απο της δυο θα εχει , για να βαλεις και το αναλογο βαρος σκαγιων , και ας μας πει τι κερδηζει με αυτο
Αυτά τα κάνουν οι Ιταλοί με την s4 και την sipe και δεν σταματάει εκεί το πράγμα και Τα εργοστάσια το κάνουν π. Χ η gm3 την παντρευαν με prima όταν τους έβγαιναν τα lot αλλού για αλλού όλα αποσκοπούν στην προοδευτικοτητα, κάποια στιγμή η tecna είχε βγάλει ένα lot δύσκολο. καθόλου παράξενο να το έκανε για να την αλλάξει σε πιο ταχυκαυστη.
Μου ειπε οτι το κανει για να αποκτησει υψηλη ταχυτητα και μου εδωσε καποια δραμια (8βολα κ 9βολα) για δοκιμες τα οποια στα 40m τρυπησαν ενα καπακι βαρελιου και μια ξυλινη σανιδα 2 εκατοστα περιπου!!! Απο συγκεντρωση στα 30m ηταν καλη και σφιχτη! Στα 40m ανοιξαν αρκετα!

εγω ειμαι υπερ της νορμαλ γομοσης , και ειναι και ποιο δικαιη απεναντη στο θυραμα , ουτε πολυ εξτρα μακρηνες , ουτε πολυ εξτρα κοντηνες με διασπορα 1 μετρο απλομα στα 8 μετρα αποσταση, δουλευω ταπα ντιανα , και μαληνη , και μησοταπα για κοντα , και για μακρια συγκερωτηρα

Οχι το κανονικο 616 που ξεραμε ολοι χρωματος ασημι με λευκο χαρτακι...

Πλεον το 616 ειναι κοκκινο με λευκο χαρτακι... Δεν το εχω δοκιμασει εκτεταμενα αλλα μου φαινεται ελαχιστα πιο προοδευτικο απο το προηγουμενο...

Η εταιρεία πάντως ισχυρίζεται ότι, παρά την αλλαγή χρώματος, παραμένει το ίδιο !!!
https://www.fiocchi.com/en/news-events/primers-for-hunting-and-clay-target
"... Fiocchi guarantees that the modification will not alter the performance of the product technically ..." .think.
Το 616 είναι ένα περίεργο καψουλι. Όλες οι συνταγές αλλάζουν με αυτό το καψουλι. Στο κυνήγι τα φυσίγγια με αυτό σκοτώνουν πιο πολύ να το πω., πιο συχνά να το πω. Κάτι αλλάζει ως προς την φονικοτητα

Σκοτώνει περίεργα
... Και κλωτσάει περίεργα !!! .sarcastic. .sarcastic..my man.

Η εταιρεία πάντως ισχυρίζεται ότι, παρά την αλλαγή χρώματος, παραμένει το ίδιο !!!
https://www.fiocchi.com/en/news-events/primers-for-hunting-and-clay-target
"... Fiocchi guarantees that the modification will not alter the performance of the product technically ..." .think.

... Και κλωτσάει περίεργα !!! .sarcastic. .sarcastic..my man.
Στέλιο να έβλεπες φάση πριν καποια πολλά χρόνια σε κυνηγό μαγαζο στην πόλη μου να ανοίγω τα κιβώτια με Nobel sport tordo να ψάχνω να βρω μερικά κουτιά που είχαν γεμίστει με 616. Αυτά τα κουτιά με τα 616 στο κυνήγι λες κ είχαν θερμοανιχνευση στην τσίχλα. Από τότε το θυμάμαι το 616

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back