Δημήτρη πιστεύω ότι έχουμε υπερτιμησει τις αρχικές.ταχυτητες......προσωπικα δεν μου λένε τίποτε....... Κατά τη γνώμη μου ένα σωστό φυσιγγι πρέπει πρώτα απ' όλα να σκοτώνει...... Αυτό για να γίνει πρέπει να είναι απόλυτα ταιριασμενα και άριστης ποιότητας όλα τα υλικά του ,να είναι σταθερό , σωστά κλεισμένο ,φτιαγμένο για να ταιριάζει με το όπλο μας , τον τρόπο που κυνηγάμε και το θηραμα που προορίζεται....... Από κει και πέρα μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι μενουσες ταχύτητες,η σκληρότητα των σκαγιων και η βυσματωση για να μας δώσει καλή κατανομή , διάτρηση και κινητική ενέργεια!!!!!Το εβρος του κουτουμανου είχε 440. Το biturbo παλιά 440. Το κόμπρα 425. Το κοντορ είχε 420.Αλλα δεν είναι οι αρχικές το θέμα. Είναι η προσωπική μου γνώμη ότι τελικά οι κάνες είναι ο δρόμος. Το αμάξι είναι το φυσίγγι. Αν είναι λείος κ καθαρός ο δρόμος το αμάξι το τούρμπο αναπτύσσει την μέγιστη ιπποδύναμη άνετα. Αλλά κ σε στενό κ ανωμαλο δρόμο αλλάζουμε τα αμορτισέρ κ τα λάστιχα κ πάλι πάει σφαίρα το αμάξι
Λες να το είχα μετρήσει με ταχογραφο κ να μην ξερω την συνταγή;;;;;;Γνωριζεις με τι ήταν γεμισμένο αυτό;
Ξεφεύγουμε από την ερώτηση που έκανα. Ποιο μετράει ποιο πολύ;; η πολύ φτιαγμένη η άριστη εργοστασιακά κάνη με ένα μέτριο βλητικα φυσίγγι η μία μέτρια κάνη με ένα υπεραριστο φυσίγγι;;;;; ποια η γνώμη σου;;Δημήτρη πιστεύω ότι έχουμε υπερτιμησει τις αρχικές.ταχυτητες......προσωπικα δεν μου λένε τίποτε....... Κατά τη γνώμη μου ένα σωστό φυσιγγι πρέπει πρώτα απ' όλα να σκοτώνει...... Αυτό για να γίνει πρέπει να είναι απόλυτα ταιριασμενα και άριστης ποιότητας όλα τα υλικά του ,να είναι σταθερό , σωστά κλεισμένο ,φτιαγμένο για να ταιριάζει με το όπλο μας , τον τρόπο που κυνηγάμε και το θηραμα που προορίζεται....... Από κει και πέρα μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι μενουσες ταχύτητες,η σκληρότητα των σκαγιων και η βυσματωση για να μας δώσει καλή κατανομή , διάτρηση και κινητική ενέργεια!!!!!
Βεβαίως κ μπορεί. Εγώ μετά από 20 όπλα όλα φουλ φτιαγμένα κ πάρα πολλά φυσίγγια σε δοκιμές, έχω σχηματίσει άποψη φίλεΑλήθεια Δημήτρη πιστεύεις πως μπορεί να στοιχειοθετηθεί μια απάντηση στο ίσως ρητορικό ερώτημά σου ;
Ισως να ειναι κι απο τα ερωτήματα που δεν πρεπει να εχουν απάντηση για να κάνουν όλο αυτο το ταξίδι της ιδιογόμωσης και της βελτίωσης των κανών πιο συναρπαστικό και ενδιαφέρον .
Για τη συνταγή ρώτησα και εγώ.. τι είχε μέσα..Λες να το είχα μετρήσει με ταχογραφο κ να μην ξερω την συνταγή;;;;;;
Τι να την κάνεις την Φεράρι στο χωματόδρομο Μήτσο;Ξεφεύγουμε από την ερώτηση που έκανα. Ποιο μετράει ποιο πολύ;; η πολύ φτιαγμένη η άριστη εργοστασιακά κάνη με ένα μέτριο βλητικα φυσίγγι η μία μέτρια κάνη με ένα υπεραριστο φυσίγγι;;;;; ποια η γνώμη σου;;
Καντο λιανά ΜυροΤι να την κάνεις την Φεράρι στο χωματόδρομο Μήτσο;![]()
ΜΒ 36Για τη συνταγή ρώτησα και εγώ.. τι είχε μέσα..
Παραπάνω έγραψες ότι η κάννη είναι ο δρόμος και το φυσίγγι το αυτοκίνητο......Καντο λιανά Μυρο
Εγκεφαλικό......View attachment 3513ανοίγεις το πακέτο που έχεις παραγγείλει και τα σκάγια έχουν ανοίξει και έχουν γίνει ανάμικτα 7.5 - 9.5.
Ωραία.
Πιστεύω ότι οι καλό φυσιγγι μετράει περισσότερο ,βεββαια εννοείται ότι θα χρησιμοποιηθεί το ανάλογο φυσιγγι σε γομωση ανάλογα με τον αυλό της κάνης!!!Ξεφεύγουμε από την ερώτηση που έκανα. Ποιο μετράει ποιο πολύ;; η πολύ φτιαγμένη η άριστη εργοστασιακά κάνη με ένα μέτριο βλητικα φυσίγγι η μία μέτρια κάνη με ένα υπεραριστο φυσίγγι;;;;; ποια η γνώμη σου;;
Ω ρε φίλε κρίμα.. και φαίνονται και πολλά κιλά...View attachment 3513ανοίγεις το πακέτο που έχεις παραγγείλει και τα σκάγια έχουν ανοίξει και έχουν γίνει ανάμικτα 7.5 - 9.5.
Ωραία.
Εγω γράφω ότι θέλω. Θα ήθελα να γράψεις εσύ τι πιστεύειςΠαραπάνω έγραψες ότι η κάννη είναι ο δρόμος και το φυσίγγι το αυτοκίνητο......
Ουδέν κακόν αμηγες καλού.View attachment 3513ανοίγεις το πακέτο που έχεις παραγγείλει και τα σκάγια έχουν ανοίξει και έχουν γίνει ανάμικτα 7.5 - 9.5.
Ωραία.
Μία ΚΑΛΉ κάννη ρίχνει ΚΑΛΆ όλα τα φυσίγγια και κάποια, πολύ καλά! Μία μέτρια κάννη έχει τα γούστα της, θέλει τα δικά της.... όσον αφορά τα εμπορικά...Εγω γράφω ότι θέλω. Θα ήθελα να γράψεις εσύ τι πιστεύεις
Το θέμα είναι πώς θα επιτευχθεί τέλεια ανάμιξη ώστε στην κάθε δόση (στο κάθε φυσίγγι) να υπάρχει η ίδια ακριβώς αναλογία των δυο νούμερων σκαγιών. Αυτή την απορία την έχω και για τα εμπορικά φυσίγγια με δυο νούμερα ανάμικτα σκάγια (π.χ. euromix, κλπ) ...Ουδέν κακόν αμηγες καλού.
Μπορεί να γίνει αφορμή να βγει κάτι ωραίο. Φτιάξε μιξ....είτε διασποράς....είτε κανονικά. Το 9,5 για μικρά φτερωτά φτάνει για πολύ μεγάλες αποστάσεις και το 7,5 θα δώσει μία διαφορετική πινελιά!
Ουδέν κακόν αμηγες καλού.
Μπορεί να γίνει αφορμή να βγει κάτι ωραίο. Φτιάξε μιξ....είτε διασποράς....είτε κανονικά. Το 9,5 για μικρά φτερωτά φτάνει για πολύ μεγάλες αποστάσεις και το 7,5 θα δώσει μία διαφορετική πινελιά!