Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ισως ειναι μεγάλη κουβέντα αλλα σε σχετικές ομάδες του facebook κατακρίνεται πολύ το κλείσιμο σε 3 και πανω σταδια, επιμένουν στα 2 στάδια. Ο διαχειριστής κάποιας ομαδας ισχυρίζεται οτι στα 2 στάδια μπορείς να ρυθμίσεις το πάτημα του αμορτισερ ενω στα περισσότερα σταδια δεν μπορεις, υψηλότερες πιέσεις στο 5σταδιακο και άλλα πράγματα...και ολα αυτα με δοκιμές. Λεγεται πως δημιουργήθηκε απο οικονομικό συμφέρον καποιου επαγγελματία του χώρου και δεν εχει λόγο ύπαρξης. Καποια μέλη καταλαβαίνουν ισως σε ποιές συζητησεις αναφέρομαι.

Ο καθε ενας εχει τις αποψεις του....Δεν ξερω εαν παιζονται συμφεροντα.....ουτε με ενδιαφερει.
Την οποια διαφορα που μπορει να εχουν τα φυσιγγια μεταξυ τους....με διαφορετικο κλεισιμο
μπορει να το διαπιστωσει ευκολα....ενας ιδιογομωτης.
Για να μην μακρυγορω.....τα εχω δοκιμασει ΟΛΑ....και η αποψη μου ειναι ....οτι τα ΔΥΟ ΣΤΑΔΙΑ ειναι τα
κουπια της βαρκας....Και 5 ΣΤΑΔΙΑ η προπελα της....
Διαλεγετε και παιρνετε....και με τα δυο ( κουπια - προπελα ) βαρκαδα θα κανετε.....

Last edited:
Με το φλομπερακι των 9 μμ εχω σκοτωσει καθιστα τρυγονα συκοφαγο τσαλαπετεινο αλλα και ορτυκια λιγα βεβαια στον αερα .Ολα αυτα πριν το 1988 Και 2/3 πουλια με μονβολο που εβγαινε φυσιγγακι μονοβολο τοτε .

Ισως ειναι μεγάλη κουβέντα αλλα σε σχετικές ομάδες του facebook κατακρίνεται πολύ το κλείσιμο σε 3 και πανω σταδια, επιμένουν στα 2 στάδια. Ο διαχειριστής κάποιας ομαδας ισχυρίζεται οτι στα 2 στάδια μπορείς να ρυθμίσεις το πάτημα του αμορτισερ ενω στα περισσότερα σταδια δεν μπορεις, υψηλότερες πιέσεις στο 5σταδιακο και άλλα πράγματα...και ολα αυτα με δοκιμές. Λεγεται πως δημιουργήθηκε απο οικονομικό συμφέρον καποιου επαγγελματία του χώρου και δεν εχει λόγο ύπαρξης. Καποια μέλη καταλαβαίνουν ισως σε ποιές συζητησεις αναφέρομαι.
Στο FB μη βασίζεσαι Γιάννη στο τη λέει ο κάθε ένας...εκεί θα γελάσεις κ θα κλάψεις....ο κάθε ένας έχει την άποψή του και κλείνει όπως του κάνει κέφι....
Μια χαρά είναι τα 2 στάδια,τα 3 τα 4 κ τα 5....όλα κρύβουν τα + & τα -.....
Το τη θα επιλέξει ο κάθε ένας,αφορά μόνο αυτόν....
Το σίγουρο είναι,πως με όσα στάδια κ αν κλείσεις,θα φτιάξεις ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ φυσίγγι στα μέτρα σου.

Στο FB μη βασίζεσαι Γιάννη στο τη λέει ο κάθε ένας...εκεί θα γελάσεις κ θα κλάψεις....ο κάθε ένας έχει την άποψή του και κλείνει όπως του κάνει κέφι....
Το σίγουρο είναι,πως με όσα στάδια κ αν κλείσεις,θα φτιάξεις ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ φυσίγγι στα μέτρα σου.
Εγώ Κωστή απορώ πως μετράνε τα bar αυτοί με οποιοδήποτε τρόπο και να κλείνουν ; Και πως ξερουν το τάδε παράγει τόσα και το άλλο τόσα ;

Εγώ Κωστή απορώ πως μετράνε τα bar αυτοί με οποιοδήποτε τρόπο και να κλείνουν ; Και πως ξερουν το τάδε παράγει τόσα και το άλλο τόσα ;
Αυτό το έχω απορία κ εγώ ηλικρινά....αλλά όπως λέει κ μια ψυχή περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εγώ κοιτάω τις πράξεις κ όχι τις θεωρίες του fb γιατί στο fb δν ξέρεις ποιός είναι γνώστης κ ποιός όχι....ενώ εδώ μέσα είμαι πιο σίγουρος,διότι υπάρχουν 5-10 νοματαίοι που συναναστρέφομαι/στε καθημερινά κ έτσι έχουν ένα point παραπάνω για μ'ένα.

Εχεις απόλυτο δικιο Κωστή, συμφωνώ. Απλά μου έκανε εντυπωση οτι την ιδια γνώμη με το διαχειριστη την έχουν σχεδον ολα τα μέλη.Ισως γιατι ετσι πείστηκαν. Εμεις παραμένουμε ετσι κ αλλιώς στο hunterlife!
υπάρχουν 5-10 νοματαίοι που συναναστρέφομαι/στε καθημερινά κ έτσι έχουν ένα point παραπάνω για μ'ένα.
Αυτο θα έγραφα κ εγώ... Το team ειναι δυνατό και δεν χρειαζεται να αναφέρουμε ονόματα.

ιδια γνώμη με το διαχειριστη την έχουν σχεδον ολα τα μέλη.Ισως γιατι ετσι πείστηκαν.
Γιαυτό ακριβώς Γιάνναρε.!!
Εμεις παραμένουμε ετσι κ αλλιώς στο hunterlife!
Ααα μπράβο.
Εμείς όλοι μας, στη "φωλιά" μας μαζεμένοι να ανταλλάσουμε γνώσεις,γνώμες αδελφέ!!
Αυτο θα έγραφα κ εγώ... Το team ειναι δυνατό και δεν χρειαζεται να αναφέρουμε ονόματα.
Έτσι ακριβώς!!
Τα ονόματα δν χρειάζονται να αναφέρονται...ο κάθε ένας μας ξέρει!!

Η δοκιμή έγινε στα 25 μέτρα με 3* τσοκ η ταχύτητα του είναι v1,5 270 m/sec!!! Πολύ συγκεντρωτικη ντουφέκια σίγουρα θέλει πιο ανοικτό τσοκ και πιστεύω ότι ορτύκι σκοτώνει!!!View attachment 26227

Βαγγελη η αποτυπωση ΩΡΑΙΑ....η ταχυτητα πολυ χαμηλα....μηπως μετρησε λαθος ο ταχογραφος φιλε ??

Η δοκιμή έγινε στα 25 μέτρα με 3* τσοκ η ταχύτητα του είναι v1,5 270 m/sec!!! Πολύ συγκεντρωτικη ντουφέκια σίγουρα θέλει πιο ανοικτό τσοκ και πιστεύω ότι ορτύκι σκοτώνει!!!View attachment 26227
Τράβα σκοπευτήριο με δαύτο... .yel. ...μπάλα πάει κ όπως το βλέπω,δν έχει όρεξη να ανοίξει ούτε στα 35m Βάγγο μου.

Υ.Γ Μικρός ο διάολος,μεγάλα τα έργα του!!

Αυτό το έχω απορία κ εγώ ηλικρινά....αλλά όπως λέει κ μια ψυχή περί ορέξεως κολοκυθόπιτα.
Εγώ κοιτάω τις πράξεις κ όχι τις θεωρίες του fb γιατί στο fb δν ξέρεις ποιός είναι γνώστης κ ποιός όχι....ενώ εδώ μέσα είμαι πιο σίγουρος,διότι υπάρχουν 5-10 νοματαίοι που συναναστρέφομαι/στε καθημερινά κ έτσι έχουν ένα point παραπάνω για μ'ένα.
Πολύ σωστά φιλε , δεν γεμίζω φυσιγγια αλλά σαν θεατής και μόνο βλεπω αρκετές δοξασίες γενικώς , στο άλλο θέμα τώρα οποίος έχει αμφιβολίες πληρώνει ένα βλητικό σταθμό και δοκιμάζει και γνωρίζει από πρώτο χέρι τι και πως , τα υπόλοιπα είναι απλα εικασίες;

Βαγγελη η αποτυπωση ΩΡΑΙΑ....η ταχυτητα πολυ χαμηλα....μηπως μετρησε λαθος ο ταχογραφος φιλε ??
Δεν ξέρω Νίκο ,μπορεί ένα φυσιγγι είχα μόνο για χρονογράφο........θα το ξαναδοκιμάσω......... Πάντως τα οκταρακια λιωσανε στον πίνακα.........

Βαγγέλη συγνώμη που ανοιξα κουβέντα για άλλο θέμα και χώρισα τις αναρτήσεις σου, δεν ήξερα οτι θα ανεβάσεις κ αλλες. Έχεις χρησιμοποιήσει στο ορτύκι γομώσεις με τέτοιες ταχύτητες;
Όχι δεν εχω χρησιμοποιησει κάτι ανάλογο....... πειραματικα το έκανα! Θα το δοκιμάσω όμως!

Δεν ξέρω Νίκο ,μπορεί ένα φυσιγγι είχα μόνο για χρονογράφο........θα το ξαναδοκιμάσω......... Πάντως τα οκταρακια λιωσανε στον πίνακα.........

Ακουσε με....πιστευω οτι μετρησε λαθος. Το λεω γιατι θυμαμαι στις δικες μου δοκιμες με αυτα τα
φυσιγγια μου εκανε εντυπωση η δυναμη που ειχαν.....Δεν ειχα ταχογραφο τοτε...αλλα μονο και απο την
ανακρουση....αποκλειεται να ειχαν τετοια ταχυτητα.
Δοκιμασε παλι...και παρεις την ιδια ταχυτητα ...ανεβασε στο 1 γραμμαριο την πυριτιδα.
Καπου εχω κλεισμενα....θα δοκιμασω και εγω αυριο να δω τι θα δωσουν απο ταχυτητες φιλε!!!

Αν θες να είναι υποηχητικα τα φυσίγγια Βαγγέλη είναι καλή αυτή η ταχύτητα.
Αν θέλει ο φίλος σου μεγαλύτερο κύκλο διασποράς καντα νο9 Και αν παίρνει λίγο περισσότερο πυρίτιδα, χωρίς να ξεπεράσει η αρχική τα 340μ/δ (ταχύτητα του ήχου)

Δοκίμασε ο εν λόγο τα πέντε στάδια, και έβγαλε πόρισμα
πολλα παίζονται, το θέμα είναι ότι όσοι έχουν δοκιμαση τα στάδια παραδέχονται την ανωτερότητα τους. Τώρα σε τι βαθμό το φτάνει ο κάθε ένας είναι άλλο καπέλο και εξαρτατε τι θέλει να κάνει, και ποσό χρήμα διαθέτη. Αν δεν διαθετεις και θέλεις να κανείς την πορσε φιατ γιατί δεν μπορείς η δεν θες να έχεις πορσε, τότε έχουμε θέμα.

Καλημέρα σε όλους........... Με πιάσανε ιδιογομωτικες ανησυχίες.........
Φυσίγγια 2 ιντσών !
Καψουλια 688
sipe 0,80x20 gr σκάγια Νο 8
Κάλυκας 60,00 mm
Ρελιασμα 49,00 mmView attachment 26206

Θα δουλέψουν στα δεκαπέντε με είκοσι μέτρα????? Η θα ανατινάχθουμε?????
Τις ίδιες ανησυχίες είχαμε φίλε! Και εγώ για έναν φίλο το γέμισα, σήμερα ίσως το δοκιμάσω στον ταχογράφο. Αν βγει καλό θα γράψω την συνταγή.
20210421_160513.jpg

Status
Not open for further replies.
Back