Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σήμερα μετά από τρία χρόνια ιδιογομωτικης απραξίας, άνοιξα τα τετράδια με τις σημειώσεις να γράψω δυο συμπεράσματα από συνταγή φίλου και διαβάζοντας τα διαπίστωσα πόσο σημαντικό ήταν να έχω σημειώσει με λεπτομέρειες όλες τις τουφεκιες καλές ή κακές αλλιώς είναι χαμένος κόπος.
Διαπιστώνω πως έχω συνταγές που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω στο κυνήγι με μεγάλες συγκεντρώσεις, υψηλές ταχύτητες κσι καλές διατρησεις.
Ίσως με παρεσυραν άλλες συνταγές και οι ενασχόληση με περισσότερες από μία πυριτιδες.
Τελικά όταν βρεθεί το σωστό setup μένουμε εκεί?

Τι δουλεια εχει το βυσμα με την παγωνια ??? Ολα τα βυσματα πλαστικα ειναι. Δεν νομιζω οτι παιζει
ρολο το βυσμα στην παγωνια....
Αυτο που παιζει ρολο ειναι η δοσολογια και η πυριτιδα.....
Τουλαχιστον αυτο ειδα εγω...με δοκιμες φυσιγγιων στους μειον 7 βαθμους και μηδεν βαθμους
θερμοκρασια περιβαλλοντος.....Εξω ειχε χιονι!!
Δεν ξέρω πόσο ακραία είναι η άποψη μου αλλά στην παγωνιά τα βλέπω να υστερούν κυρίως λόγο διαφυγής αερίων.

Δεν ξέρω πόσο ακραία είναι η άποψη μου αλλά στην παγωνιά τα βλέπω να υστερούν κυρίως λόγο διαφυγής αερίων.

ΟΙ Πυριτιδες παιζουν ρολο....μην ''γελιεσαι'''.....Η Τεκνα δεν πηρε χαμπαρι....και η Μ92ς εφτυσε μεντες !!!
Το ιδιο βυσμα ηταν...εννοω πλαστικο !!!

Καλημέρα . Έχω και τους δυό και όλα τα ύψη φελλών -diana cal 20 o_O
Aρρώστεια ....λέμε .
Καλημέρα Λάμπη.
Μου αρέσει πολύ η ιδέα του LB6 όμως δεν βρήκα σταθερότητα
Σε δοκιμές που έκανα με τον ιταλικό LB6 10 φυσιγγια με αντίβαρο (σκάγια 2 γρ) και αμορτισέρ cal 20
Κάποια πήγαν μονοβολο, μερικά πήγαν πολύ καλά κ σε 2 από αυτα έγινε το εξής
Η πατουρα του LB6 πέρασε μέσα από το σωλήνα του κ βγήκε μπροστά. Αυτό συνέβη λόγω της ελαστικότητας του εν λόγω βύσματος.
Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος είναι καλός για στησιματα με φελλο η κάποια τάπα μέσα του κ πάντα χαραγμένος.
Τον ελληνικό τώρα δεν τον έχω δουλέψει αλλά φαίνεται πιο σκληρός κ ίσως να σηκώνει κ κάποιες πατέντες

Καλημέρα Λάμπη.
Μου αρέσει πολύ η ιδέα του LB6 όμως δεν βρήκα σταθερότητα
Σε δοκιμές που έκανα με τον ιταλικό LB6 10 φυσιγγια με αντίβαρο (σκάγια 2 γρ) και αμορτισέρ cal 20
Κάποια πήγαν μονοβολο, μερικά πήγαν πολύ καλά κ σε 2 από αυτα έγινε το εξής
Η πατουρα του LB6 πέρασε μέσα από το σωλήνα του κ βγήκε μπροστά. Αυτό συνέβη λόγω της ελαστικότητας του εν λόγω βύσματος.
Νομίζω ότι ο συγκεκριμένος είναι καλός για στησιματα με φελλο η κάποια τάπα μέσα του κ πάντα χαραγμένος.
Τον ελληνικό τώρα δεν τον έχω δουλέψει αλλά φαίνεται πιο σκληρός κ ίσως να σηκώνει κ κάποιες πατέντες
Δοκίμασε να τον κάνεις 4 τρύπες κάτω στο πλάι και περιμετρικά. Αντιδρά διαφορετικά και πάντα το ίδιο.
Αυτό το να ξεκολλήσει ο πάτος μπορεί να ήταν δυνατή γέμιση ή ελαττωματικό το πλαστικό.

Last edited:
Σήμερα μετά από τρία χρόνια ιδιογομωτικης απραξίας, άνοιξα τα τετράδια με τις σημειώσεις να γράψω δυο συμπεράσματα από συνταγή φίλου και διαβάζοντας τα διαπίστωσα πόσο σημαντικό ήταν να έχω σημειώσει με λεπτομέρειες όλες τις τουφεκιες καλές ή κακές αλλιώς είναι χαμένος κόπος.
Διαπιστώνω πως έχω συνταγές που δεν πρόλαβα να δοκιμάσω στο κυνήγι με μεγάλες συγκεντρώσεις, υψηλές ταχύτητες κσι καλές διατρησεις.
Ίσως με παρεσυραν άλλες συνταγές και οι ενασχόληση με περισσότερες από μία πυριτιδες.
Τελικά όταν βρεθεί το σωστό setup μένουμε εκεί?
Ο φίλος Χρήστος Χαντζιώτης προτρέπει στο βιβλίο του με συνταγές ιδογόμωσης, να ασχοληθούμε με δυο (2) πυρίτιδες...Εγώ το ασπάζομαι... άντε να γίνουν τρεις(3)...;) και μια-δυο ριξιές ανά πυρίτιδα , που να σε καλύπτουν στα κυνήγια που κάνεις...

Όχι πως όσοι ασχολούνται με περισσότερες κάνουν άσχημα... αν έχουν χρόνο και τους αρέσει ...τι λέμε τώρα!:)

Απλά π.χ. με δυο, τελειοποιείς τις ριξιές σου , τις βελτιώνεις όσο μπορείς, ξέρεις ποια είναι τα όρια τους στις δοκιμές και στο θήραμα προπάντων, "ξέρεις που πάς" χωρίς να μπερδεύεσαι...γλυτώνεις χρόνο αν δεν έχεις, στοκάρεις υλικά, κάνεις διαχείριση...κ.α.

Αυτά...

Ο φίλος Χρήστος Χαντζιώτης προτρέπει στο βιβλίο του με συνταγές ιδογόμωσης, να ασχοληθούμε με δυο (2) πυρίτιδες...Εγώ το ασπάζομαι... άντε να γίνουν τρεις(3)...;) και μια-δυο ριξιές ανά πυρίτιδα , που να σε καλύπτουν στα κυνήγια που κάνεις...

Όχι πως όσοι ασχολούνται με περισσότερες κάνουν άσχημα... αν έχουν χρόνο και τους αρέσει ...τι λέμε τώρα!:)

Απλά π.χ. με δυο, τελειοποιείς τις ριξιές σου , τις βελτιώνεις όσο μπορείς, ξέρεις ποια είναι τα όρια τους στις δοκιμές και στο θήραμα προπάντων, "ξέρεις που πάς" χωρίς να μπερδεύεσαι...γλυτώνεις χρόνο αν δεν έχεις, στοκάρεις υλικά, κάνεις διαχείριση...κ.α.

Αυτά...
Aκριβώς αυτό κάνουμε όλοι .
Αν δέν δύο άντε το πολύ επτά -οκτώ .

Δοκίμασε να τον κάνεις 4 τρύπες κάτω στο πλάι και περιμετρικά. Αντιδρά διαφορετικά και πάντα το ίδιο.
Αυτό το να ξεκολλήσει ο πάτος μπορεί να ήταν δυνατή γέμιση ή ελαττωματικό το πλαστικό.
Στέφανε δεν ξεκόλλησε η πατουρα- φούστα. Πέρασε μέσα από την σωλήνα του συγκεντρωτηρα δηλ από τον χώρο που ήταν μέσα το αμορτισέρ κ τα σκάγια κ γύρισε ανάποδα

Αυτά...
Το τέλειο είναι μια μπαρουτη όλο τον χρόνο κ αυξομειωνεις το ν σκαγιων , μαθαίνει το μυαλό τις εικόνες φίλε, ξέρει που να πατησει σκανδαλη

Το τέλειο είναι μια μπαρουτη όλο τον χρόνο κ αυξομειωνεις το ν σκαγιων , μαθαίνει το μυαλό τις εικόνες φίλε, ξέρει που να πατησει σκανδαλη
Δημήτρη συμφωνώ είναι το ΤΕΛΕΙΟ!

Εγώ λέω ΚΟΝΤΑ είμαι, για τα κυνήγια που κάνω...αλλά έχω και ΜΙΑ δεύτερη που παλεύω...

Υ.Γ: Πολύ καλή και η "δεύτερη", γούστα είναι αυτά... ίσως την πέτυχα την "πρώτη"..."μου έκατσε" καλύτερα!!!.sarcastic.

Δημήτρη συμφωνώ είναι το ΤΕΛΕΙΟ!

Εγώ λέω ΚΟΝΤΑ είμαι, για τα κυνήγια που κάνω...αλλά έχω και ΜΙΑ δεύτερη που παλεύω...

Υ.Γ: Πολύ καλή και η "δεύτερη", γούστα είναι αυτά... ίσως την πέτυχα την "πρώτη"..."μου έκατσε" καλύτερα!!!.sarcastic.
Ο χρόνος τελικά αποδεικνυει ότι υπάρχουν πιο σημαντικά πραγματα από τις μπαρουτες, οσο αφορά την επιτυχία στο κυνήγι εννοώ, όποιος καταφέρει κ φτάσει σε ένα επίπεδο εμπειρίας κ γνώσης , το καταλαβαίνει κ αλλάζει ροτα

Ολες οι γνωμες σεβαστες.....Και ρωταω....ο Κουζουλος ο Κρητικαρος που εχει ''ξεσκονισει'' οτι πυριτιδα υπαρχει
και κυκλοφορει στο εμποριο....εχει λιγοτερες γνωσεις απο αυτους που παλευουν ΜΙΑ ή ΔΥΟ πυριτιδες......ή
περισσοτερες γνωσεις ???? :)

ΥΓ. Αλλο το θεμα σκοπευσης.....και αλλο η Ιδιογομωση.... ΟΙ πολλες πυριτιδες σου ανοιγουν τα ''ματια''
στην ιδιογομωση.....και σε μαθαινουν λεπτομερειες που οι περισσοτεροι με τις δυο πυριτιδες...ουτε
που τις εχουν φανταστει !!!

Καλες ειναι η ΜΙΑ ή ΔΥΟ πυριτιδες για τους ΝΕΟΥΣ ιδιογομωτες,,,,για μην πελαγωσουν...ολα τα αλλα
δεν θα πω τι ειναι.
Ο καθε ιδιογομωτης αναλογα την ιδιογομωτικη ''ανυσηχια'' που εχει ...βαδιζει αυτο ξερω. !!!! ;)

Status
Not open for further replies.
Back