Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Και όμως ο G.G στο ιταλικό φόρουμ έλεγε ότι σε δοκιμές του σε παρόμοιο σετ απ οι πιέσεις είναι ίδιες.
Ίσως με τη συγκεκριμένη πυριτιδα κ αυτό το βύσμα η διαφορά να ήταν πολύ μικρή κ ανάξια λόγου
γι αυτό κ να είπε ότι έδωσε ίδια πιεση

Δεν θυμάμαι το σετ άπ που είχε δοκιμάσει,εγώ είχα κάνει λάθος μιά φορά και αντί να βάλω 22 έβαλα 24 με την G 3000..και δεν διαπίστωσα διαφορά στις τσίχλες,δεν προτρέπω όμως σε δυνατό φυσίγγιο κάποιος να κάνει κάτι παρόμοιο..

Κοιτάξτε τι έχω διαπιστώσει .Η ερώτηση έγινε για να δω αν έχει ψάχτει κάποιος.Εχω γεμίσει μερικές χιλιάδες κυριολεκτικά με mb32 k. g3000 σε ψιλό σκάκι 9 Άρι. Και με τους δύο τρόπους .Ο τρόπος κοβω τον κάλυκα και σταθεροποιω μια παράμετρο κλείνοντας με ίδια συστατικά και ελευθ χώρο 12 Χιλ από το δεν τον κόβω και αλλάζω τάπα σε μεγαλύτερη και κλείνω ακριβώς το ίδιο με 12 Χιλ μου είχε δείξει .Το πρώτο φυσίγγι με λίγο μεγαλύτερες πιέσεις όχι διαφορά στη κατανομή αλλά μέχρι εκεί δεν έπαιρνε γιατρειά αν κατέβαζα λίγο ακόμη το στροφείο γινόταν σκατα .Έτσι είχα μια τουφεκιά με 1.75 /32.5 έτσι γέμιζα που δεν σκότωνε στην υγρασία και δεν έπαιρνε γιατρειά .Το δεύτερο φυσίγγι όταν είχε άσχημο καιρό πολύ υγρασία το κατέβαζα στο 57.6 και σκότωνε με 100% υγρασία αλλά και με μείον 10. Γι'αυτό δεν έκοβα και τους κάλυκες εκτός από κάποιες φορές για δοκιμές .Αυτά τα ολίγα γιατί ήθελα φυσίγγι για όλους τους καιρούς γι'αυτό έκανα και αυτά τα τεχνάσματα.

Όχι ,καθόλου ίδιες

Εχεις Δικιο Λαμπη !!! Ο ακουιλα 22 με τον ακουιλα 24 εχουν μισο χιλιοστο γεματο στην ογκομετρια!!!
Ισως να ειναι και 7 δεκατα του χιλιοστου η διαφορα!!!

ΥΓ. Στελιο , οκ....Αλλα το αναξιο λογου....ειναι και πως το ερμηνευει και ο καθε ενας φιλε!!! ;)

Κοιτάξτε τι έχω διαπιστώσει .Η ερώτηση έγινε για να δω αν έχει ψάχτει κάποιος.Εχω γεμίσει μερικές χιλιάδες κυριολεκτικά με mb32 k. g3000 σε ψιλό σκάκι 9 Άρι. Και με τους δύο τρόπους .Ο τρόπος κοβω τον κάλυκα και σταθεροποιω μια παράμετρο κλείνοντας με ίδια συστατικά και ελευθ χώρο 12 Χιλ από το δεν τον κόβω και αλλάζω τάπα σε μεγαλύτερη και κλείνω ακριβώς το ίδιο με 12 Χιλ μου είχε δείξει .Το πρώτο φυσίγγι με λίγο μεγαλύτερες πιέσεις όχι διαφορά στη κατανομή αλλά μέχρι εκεί δεν έπαιρνε γιατρειά αν κατέβαζα λίγο ακόμη το στροφείο γινόταν σκατα .Έτσι είχα μια τουφεκιά με 1.75 /32.5 έτσι γέμιζα που δεν σκότωνε στην υγρασία και δεν έπαιρνε γιατρειά .Το δεύτερο φυσίγγι όταν είχε άσχημο καιρό πολύ υγρασία το κατέβαζα στο 57.6 και σκότωνε με 100% υγρασία αλλά και με μείον 10. Γι'αυτό δεν έκοβα και τους κάλυκες εκτός από κάποιες φορές για δοκιμές .Αυτά τα ολίγα γιατί ήθελα φυσίγγι για όλους τους καιρούς γι'αυτό έκανα και αυτά τα τεχνάσματα.
Θέλεις να πεις ότι στο δεύτερο φυσιγγι έδινες παραπάνω χώρο καύσης στην πυριτιδα κ έτσι αυτή παρήγαγε μεγαλύτερο εργο?

Καλά η ογκομετρία χαίρω πολύ..άμα κλήσεις όμως τα φυσίγγια?τη ύψος θα έχει από σκάγια σε πυρίτιδα,δεν θα είναι η ίδια απόσταση?

Last edited:
Θέλεις να πεις ότι στο δεύτερο φυσιγγι έδινες παραπάνω χώρο καύσης στην πυριτιδα κ έτσι αυτή παρήγαγε μεγαλύτερο εργο?
Ναι και είχε και ανοχή να την πιέσεις και λίγο ακόμη χωρίς να καταστρέψεις την ντουφεκια.

Καλημέρα σε όλους!

Έχουμε ένα σετάπ ΜΒΧ32 , 16/65 ρέλι 616, 1,40 Χ 27 Νο 7 , Αquila 20 , και δίνει αυτή την τουφεκιά ...

ΜΒ Χ 32 - Δοκιμή 20 μέτρα , No 7 ,27 gr.-3 αστρα-Cal.16.jpg

Αν αφήσουμε όλα τα αλλα αμετάβλητα , και βάλουμε Aquila 18 + φελλόταπα 2 χιλ. cal.24 μέσα στο ποτηράκι , τι μεταβολές στο φυσίγγιο και στην τουφεκιά θα έχουμε (δηλ. στην εσωτερική & στην εξωτερική βλητική);

Last edited:
Καλημέρα σε όλους!

Έχουμε ένα σετάπ ΜΒΧ32 , 16/65 ρέλι 616, 1,40 Χ 27 Νο 7 , Αquila 20 , και δίνει αυτή την τουφεκιά ...

View attachment 39627

Αν αφήσουμε όλα τα αλλα αμετάβλητα , και βάλουμε Aquila 18 + φελλόταπα 2 χιλ. cal.24 μέσα στο ποτηράκι , τι μεταβολές στο φυσίγγιο και στην τουφεκιά θα έχουμε (δηλ. στην εσωτερική & στην εξωτερική βλητική);
Εάν ο κενός χώρος παραμένει ίδιος ίσως λίγο καλύτερη κατανομή με την φελοταπα!

Καλημέρα σε όλους!

View attachment 39627

Πολυ πιο ποιοτικη η δευτερη συνταγή , αλλά πες μας εσυ τις διαφορές αν κατά την γνώμη σου υπάρχουν

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back