Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Πολυ πιο ποιοτικη η δευτερη συνταγή , αλλά πες μας εσυ τις διαφορές αν κατά την γνώμη σου υπάρχουν
Δημήτρη Καλησπέρα!

Αν και έψαχνα γνώμες από πιο έμπειρους θα σου πω...

Εγώ την έστησα με τον 20αρι και ήταν καλή(για τα γούστα μου!).

Επιδιώκω αυτό ακριβώς που λες "πιο ποιοτική" τώρα αν είναι "πολύ"...

Νομίζω ότι με τον φελλό μέσα στο ποτηράκι με 18αρι θα βελτιωθεί η κατανομή και θα μειωθεί η διασπορά σε μακρινότερες αποστάσεις από αυτήν της δοκιμής...

Με τα λίγα που ξέρω, νομίζω πάλι ότι διατηρώντας τον σκληρό συγκεντωτήρα αλλα προσθέτοντας το φελλό (αμορτισέρ) από πάνω (ενοώ μακριά από την πυρίτιδα , κάτω από τα σκάγια ) επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα δυο πράγματα:

1.Επειδη είναι στα χαμηλά όρια της πυρίτιδας το φορτίο των σκαγιών , η σκληρότητα του συγκεντρωτήρα εξακολουθεί να βοηθά την σωστή κάυση στη αρχική φάση και...
2.Παραληλα ο φελλός κατώ απ΄τα σκάγια βελτιώνει κατανομή , μειώνει διασπορά, και ίσως έχουμε και λιγότερες πιέσεις...

Αυτά...

Υ.Γ1: Το καλοκαίρι, για την έναρξη, θα την δοκιμάσω έτσι: 16/65, 1,35 X 27(-0,05 πυρίτιδα από τη δοκιμή με 17C) , Aquila 18 + φελλόταπα, αλλα με CX2000 αντί του 616...
Υ.Γ2: Στους 17 βαθμούς με τον 20αρι δεν κλωτσούσε πολύ , σχετικά "μαλακιά" , λέω πως ο φελλός θα βοηθήσει να "μαλακώσει" κι άλλο για τη ν έναρξη...

ΕΣΥ τι λες;

Last edited:
Δημήτρη Καλησπέρα!

Αν και έψαχνα γνώμες από πιο έμπειρους θα σου πω...

Εγώ την έστησα με τον 20αρι και ήταν καλή(για τα γούστα μου!).

Επιδιώκω αυτό ακριβώς που λες "πιο ποιοτική" τώρα αν είναι "πολύ"...

Νομίζω ότι με τον φελλό μέσα στο ποτηράκι με 18αρι θα βελτιωθεί η κατανομή και θα μειωθεί η διασπορά σε μακρινότερες αποστάσεις από αυτήν της δοκιμής...

Με τα λίγα που ξέρω, νομίζω πάλι ότι διατηρώντας τον σκληρό συγκεντωτήρα αλλα προσθέτοντας το φελλό (αμορτισέρ) από πάνω (ενοώ μακριά από την πυρίτιδα , κάτω από τα σκάγια ) επιτυγχάνουμε ταυτόχρονα δυο πράγματα:

1.Επειδη είναι στα χαμηλά όρια της πυρίτιδας το φορτίο των σκαγιών , η σκληρότητα του συγκεντρωτήρα εξακολουθεί να βοηθά την σωστή κάυση στη αρχική φάση και...
2.Παραληλα ο φελλός κατώ απ΄τα σκάγια βελτιώνει κατανομή , μειώνει διασπορά, και ίσως έχουμε και λιγότερες πιέσεις...

Αυτά...

Υ.Γ1: Το καλοκαίρι, για την έναρξη, θα την δοκιμάσω έτσι: 16/16, 1,35 X 27(-0,05 πυρίτιδα από τη δοκιμή με 17C) , Aquila 18 + φελλόταπα, αλλα με CX2000 αντί του 616...
Υ.Γ2: Στους 17 βαθμούς με τον 20αρι δεν κλωτσούσε πολύ , σχετικά "μαλακιά" , λέω πως ο φελλός θα βοηθήσει να "μαλακώσει" κι άλλο για τη ν έναρξη...

ΕΣΥ τι λες;
Η κάτω στοιβάδα των σκαγιων τραβάει όλο το βάσανο στο μπαμ , ο φελλός προστατευει σε ένα βαθμό αυτα τα σκάγια κ ρίχνει κ ελαφρά τις πιεσεις αφου προσθετει κάποιο αμορτισερ, συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, εγω αν γεμιζα cal 20 θα γεμιζα αποκλειστικά κ μονο με 686

Η κάτω στοιβάδα των σκαγιων τραβάει όλο το βάσανο στο μπαμ , ο φελλός προστατευει σε ένα βαθμό αυτα τα σκάγια κ ρίχνει κ ελαφρά τις πιεσεις αφου προσθετει κάποιο αμορτισερ, συμφωνώ με όλα όσα γράφεις, εγω αν γεμιζα cal 20 θα γεμιζα αποκλειστικά κ μονο με 686
Εγώ μιλώ για Cal.16 ,όντως στην ταμπέλα που δουλεύω(συνημμένο, μετάφραση δική μου...), για το Cal.20 δίνει μεσαία καψούλια(615,686,CX1000)...

Υ.Γ: για την συγκεκριμένη πυρίτιδα ήταν η ταμπέλα με τις μικρότερες δοσολογίες σε πυρίτιδα και σε σκάγια που βρήκα...μια χαρά πήγε...

Attachments

Κ
Εγώ μιλώ για Cal.16 ,όντως στην ταμπέλα που δουλεύω(συνημμένο, μετάφραση δική μου...), για το Cal.20 δίνει μεσαία καψούλια(615,686,CX1000)...

Υ.Γ: για την συγκεκριμένη πυρίτιδα ήταν η ταμπέλα με τις μικρότερες δοσολογίες σε πυρίτιδα και σε σκάγια που βρήκα...μια χαρά πήγε...
Κ στο 16 μόνο 686 αυτή ειναι η γνώμη μου

Αυτό ακριβώς, είναι αυτό που οι Αμερικάνοι ονομάζουν felt recoil.
Καλημερα elvas
Πριν λίγες ημέρες είχαμε κάποια συζήτηση εδώ στο φορουμ κ αναφέρθηκε το όνομα σου, ότι έχεις κάποιο σύστημα κ μετρας τα bar στα φυσιγγια σου.
Αν έχεις την καλοσύνη θα θέλαμε πληροφορίες σχετικά με αυτο διότι πολλοί γεμίζουμε φυσιγγια αλλά νιώθω ότι περπατάμε σε ένα βουνό με τα μάτια κλεισμένα με μαντήλι φίλε.

Δεν είναι αυτό που ζητάς αλλά είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα εναλλακτική γόμωση, 12/70 616. 1,50 s4 12βολο με 11/0. Gualandi bior 18. Ρελι στα 64,3. 325 μ/ δ. και 720 bar.
Το 12 βολο πόσα συνολικά γρ . είναι ;
Eρωτώ διότι εμάς κάτω είναι άγνωστα λόγω απουσίας θηραμάτων

Καλησπερα παιδες! Υπαρχει καμια συνταγη με S4 για 8βολα 11/0 με συγκεντρωτηρα εκτος του lb6;
8βολο 11/0 = 30,4 γρ. Κάλυκας 12/70 ρέλιασμα με χαρτάκι στα 65,3χιλ.
Τα είχα δοκιμάσει με TUBO-K SUPER G αλλά έφτιαχνε εξογκώματα γιατί έχει αρκετό πάχος ο συγκεκριμένος.
Τον κόντυνα από πάνω 3 αυλάκια.Μετά χάραγμα σταυρό 5 αυλάκια από πάνω και 2 γραμμάρια αλεύρι με τα δράμια.
Για μπαρούτι την G7 στα 1,95 γρ, να σε μαυρίζει τον ώμο.
Από συγκέντρωση, κατανομή και διάτρηση όμως ήταν ότι καλύτερο πήρα σε δράμια.Στα 35 μ. άνοιγμα μισό μέτρο και ωραία απλωμένο.

8βολο 11/0 = 30.4 γρ. Κάλυκας 12/70 ρέλιασμα με χαρτάκι στα 65,3χιλ.
Τα είχα δοκιμάσει με TUBO-K SUPER G αλλά έφτιαχνε εξογκώματα γιατί έχει αρκετό πάχος ο συγκεκριμένος.
Τον κόντυνα από πάνω 3 αυλάκια.Μετά χάραγμα σταυρό 5 αυλάκια από πάνω και 2 γραμμάρια αλεύρι με τα δράμια.
Για μπαρούτι την G7 στα 1,95 γρ, να σε μαυρίζει τον ώμο.
Από συγκέντρωση, κατανομή και διάτρηση όμως ήταν ότι καλύτερο πήρα σε δράμια.Στα 35 μ. άνοιγμα μισό μέτρο και ωραία απλωμένο.
Ποσοτητα πυριτιδας και καψυλλιο?

Καλησπερα παιδες! Υπαρχει καμια συνταγη με S4 για 8βολα 11/0 με συγκεντρωτηρα εκτος του lb6;

Καλημερα Αλεξ!!!!
Το 1,70χ8 βολια 11/0 -LB6 - 68,5 -57 = V1,5-452m/s Αυτο με SIPE.
OΠΟΤΕ....Με ς4 σε αστεροειδες κλεισιμο θα το εκανα 1,65χ 8βολια 11/0 και σε ρελι 1,70χ8 βολια.
Τωρα δεν ξερω τι βυσμα θελεις....Αλλα σε ρελι θα το δοκιμαζα στο 1,70χ8βολια 11/0 +2 αλευρι -sg- magnum -
τζαμακι στα 63....Τα βολια ανα δυαδες ολα μεσα στο ποτηρι του βυσματος και ο Κ.Α.Χ 6 χιλιοστα.
Απο εκει θα το ξεκινουσα εγω φιλε!!!

ΥΓ. Εαν μπορεσω....θα το ριξω και θα το μετρησω σημερα. :)

Status
Not open for further replies.
Back