Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έκανα μια δοκιμή και γέμισα 1,95 Χ 32 γραμμάρια (30 γρ βόλια 9αρια και 2 αλεύρι) με diana 20 και cuvette στα 67,5 χιλιοστα με cx 2000 κλεισμένο με τζαμακι στα 62-61,5 να τα ρίξω?

ΟΧΙ ....Να τα ΣΦΑΞΕΙΣ...και να στησεις αλλο σεταπ....
Δεν κλεινουμε βολια και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ χωρΙς ΑΜΟΡΤΙΣΕΡ.
Μονο διασπορας κλεινουμε χωρις αμορτισερ!!!

Δεν με πρόλαβες τα έριξα... αν και ταχύτατα η ανάκρουση τους ήταν σαν ένα απλό 34γρ φυσιγγι η συγκέντρωση πάντως ήταν καλή με 3 άστρα

Προχθές πέρασα απο Κένταυρο και μου πρότεινε για καλύτερες τις μαλλινόταπες τις Diana διότι όπως χαρακτηριστικά είπε οι γνήσιες μαλλινόταπες χρειάζονται λύπανση για να δουλέψουν σωστά είναι ακριβές κλπ κλπ. Έτσι αγόρασα Diana 17 mm και couvette για να στήσω κανένα φυσίγγι και με μαλλινόταπα. Καταρχήν δεν μου φάνηκε τόσο κουτσουρο όσο ακούγετε. Από ότι είδα υπάρχουν και συγκεντρωτήρες που είναι το ίδιο ή και περισσότερο κούτσουρο από ότι τις Diana. Τουλάχιστον με το χέρι που δοκίμασα κάποιους θέλουν την ίδια δύναμη για να συμπιεστούν σε σχέση με τις Diana. Μήπως τελικά είναι λίγο μύθος αυτό για τις Diana μαλλινόταπες;

Επίσης η απορία μου μιας και γεμίζω πρώτη φορα μαλλινόταπα είναι η εξής. Από ότι έχω διαβάσει η μαλλινόταπα χρειάζεται 0,05-0,15 γρ παραπάνω πυρίτιδα. Αυτό ισχύει με χρήση couvette ή χωρίς; Γιατί δεδομένο ότι με το couvette δεν υπάρχει μεγάλη διαφυγή αερίων μήπως τελικά με το couvette χρειάζεται την ίδια ή ελάχιστα παραπάνω ποσότητα πυρίτιδας όπως και με τους πλαστικούς συγκεντρωτήρες; Ή μήπως τα παραπάνω γραμμάρια χρειάζονται λόγο τριβών της μαλλινης τάπας και των σκαγίων που είναι αφύλακτα με την κάννη; Με την ίδια λογική δεν θα χρειάζονται παραπάνω γραμμάρια πυρίτιδας και οι ελικοειδής διασπορείς Θώδη όπως και οι μισόταπες που έχουν αφύλακτα τα σκάγια λόγο τριβών με την κάννη;

Τι διαφορά έχουν τα διασποράς και δεν χρειάζονται αμορτισέρ;

Γιατί Νίκο ;

Λευτερη για μενα ειναι κανονας και δεν κλεινω τιποτα χωρις ελαχιστο ΣΥΜΠΙΕΖΟΜΕΝΟ αμορτισερ
των 5χιλιοστων.
Ο λογος που κλεινω ετσι ειναι να μην σηκωνω ΑΧΡΗΣΤΑ bar.........κτλ κτλ.
Tα εμπορικα που κυκλοφορουν με κουβετ και ντιανα.....το κουβετ που βαζουν ειναι εντελως
διαφορετικο απο το ''δικο'' μας.
Το κουβετ που βαζουν εχει φουστα και δημιουργει 6 χιλιοστα αμορτισερ...
Τα φυσιγγια που δεν εχουν αμορτισερ ειναι για λιγοτερα μετρα ( παντα κατα την γνωμη μου ) ειτε
σε βολια ειτε σε σκαγια.
Οπως εγραψα και ποιο πανω....χωρις αμορτισερ μονο σε διασπορας κλεινω....
Τωρα ο καθε ενας μας εχει το δικο του σκεπτικο....και κλενει συμφωνα με αυτο φιλε !!!

Δεν με πρόλαβες τα έριξα... αν και ταχύτατα η ανάκρουση τους ήταν σαν ένα απλό 34γρ φυσιγγι η συγκέντρωση πάντως ήταν καλή με 3 άστρα

Μια χαρα...εφοσον σου αρεσε και ειχε και λιγη ανακρουση.....συνεχισε ετσι !!!

Λευτερη για μενα ειναι κανονας και δεν κλεινω τιποτα χωρις ελαχιστο ΣΥΜΠΙΕΖΟΜΕΝΟ αμορτισερ
των 5χιλιοστων.
Ο λογος που κλεινω ετσι ειναι να μην σηκωνω ΑΧΡΗΣΤΑ bar.........κτλ κτλ.
Tα εμπορικα που κυκλοφορουν με κουβετ και ντιανα.....το κουβετ που βαζουν ειναι εντελως
διαφορετικο απο το ''δικο'' μας.
Το κουβετ που βαζουν εχει φουστα και δημιουργει 6 χιλιοστα αμορτισερ...
Τα φυσιγγια που δεν εχουν αμορτισερ ειναι για λιγοτερα μετρα ( παντα κατα την γνωμη μου ) ειτε
σε βολια ειτε σε σκαγια.
Οπως εγραψα και ποιο πανω....χωρις αμορτισερ μονο σε διασπορας κλεινω....
Τωρα ο καθε ενας μας εχει το δικο του σκεπτικο....και κλενει συμφωνα με αυτο φιλε !!!

Προχθές πέρασα απο Κένταυρο και μου πρότεινε για καλύτερες τις μαλλινόταπες τις Diana διότι όπως χαρακτηριστικά είπε οι γνήσιες μαλλινόταπες χρειάζονται λύπανση για να δουλέψουν σωστά είναι ακριβές κλπ κλπ. Έτσι αγόρασα Diana 17 mm και couvette για να στήσω κανένα φυσίγγι και με μαλλινόταπα. Καταρχήν δεν μου φάνηκε τόσο κουτσουρο όσο ακούγετε. Από ότι είδα υπάρχουν και συγκεντρωτήρες που είναι το ίδιο ή και περισσότερο κούτσουρο από ότι τις Diana. Τουλάχιστον με το χέρι που δοκίμασα κάποιους θέλουν την ίδια δύναμη για να συμπιεστούν σε σχέση με τις Diana. Μήπως τελικά είναι λίγο μύθος αυτό για τις Diana μαλλινόταπες;

Επίσης η απορία μου μιας και γεμίζω πρώτη φορα μαλλινόταπα είναι η εξής. Από ότι έχω διαβάσει η μαλλινόταπα χρειάζεται 0,05-0,15 γρ παραπάνω πυρίτιδα. Αυτό ισχύει με χρήση couvette ή χωρίς; Γιατί δεδομένο ότι με το couvette δεν υπάρχει μεγάλη διαφυγή αερίων μήπως τελικά με το couvette χρειάζεται την ίδια ή ελάχιστα παραπάνω ποσότητα πυρίτιδας όπως και με τους πλαστικούς συγκεντρωτήρες; Ή μήπως τα παραπάνω γραμμάρια χρειάζονται λόγο τριβών της μαλλινης τάπας και των σκαγίων που είναι αφύλακτα με την κάννη; Με την ίδια λογική δεν θα χρειάζονται παραπάνω γραμμάρια πυρίτιδας και οι ελικοειδής διασπορείς Θώδη όπως και οι μισόταπες που έχουν αφύλακτα τα σκάγια λόγο τριβών με την κάννη;
Η αύξηση της πυριτιδας ισχύει μόνο για την χρήση γνήσιας μαλλινης τάπας χωρίς couvette λόγω της διαφυγής αεριων ιδιαίτερα σε σύγχρονο όπλα με μακρύ κώνο και φαρδύ αυλό, όταν βάζουμε couvette όχι . Σε δύο ολόιδια σεταπ, αν στο ένα τα σκάγια είναι απροστάτευτα λόγω κοπής των πτερυγίων, όπως και με bior, ενώ οι πιέσεις είναι ίδιες οι αρχικές ταχύτητες είναι λίγο ψηλότερες όταν δεν έχουν αφαιρεθεί τα πτερύγια.

Η αύξηση της πυριτιδας ισχύει μόνο για την χρήση γνήσιας μαλλινης τάπας χωρίς couvette λόγω της διαφυγής αεριων ιδιαίτερα σε σύγχρονο όπλα με μακρύ κώνο και φαρδύ αυλό, όταν βάζουμε couvette όχι . Σε δύο ολόιδια σεταπ, αν στο ένα τα σκάγια είναι απροστάτευτα λόγω κοπής των πτερυγίων, όπως και με bior, ενώ οι πιέσεις είναι ίδιες οι αρχικές ταχύτητες είναι λίγο ψηλότερες όταν δεν έχουν αφαιρεθεί τα πτερύγια.

Λευτερη δεν εγραψα ουτε για αυξηση πυριτιδας ουτε για κωνους και αυλους.
Ειπα το εξης....και το ξανα λεω.
Σε μια δοσολογια...την ΙΔΙΑ , Εαν το στησιμο του φυσιγγιου εχει αμορτισερ.... και το ΙΔΙΟ υψος
ρελιασματος εχει λιγοτερα bar απο αυτο που δεν εχει αμορτισερ.
Επισεις αυτο με το αμορτισερ , εχει περισσοτερα μετρα ....αλλη συγκεντρωση ( καλυτερη ) απο αυτο
που δεν εχει αμορτισερ.
Παρε το σεταπ που εγραψες για βολια....Αφαιρεσε τον ΜΠΙΟΡ και βαλε ντιανα πανω απο το κουβετ ρελιασε στο ιδιο υψος....και οταν το ριξεις θα καταλαβεις καλυτερα τι εννοω.
Τι πιστευεις ??? Θα εχει την ΙΔΙΑ αποδοση σε συγκεντρωση.....και τα ιδια bar ???

ΥΓ. Εαν ο Παναγιωτης τροποποιησουσε το σεταπ του.....Βαζοντας 10χιλιοστα ντιανα και 10 χιλιοστα
φελλο πανω απο το κουβετ....θα ειχε λιγοτερα bar και καλυτερη αποδοση ( συγκεντρωση ) στα
βολια του!!!

Αυτη ειναι η αποτυπωση της δοκιμης και του σεταπ που εδωσα στον Παναγιωτη...

Με το κοκκινο χρωμα σε ρελι...και με το μαυρο τροποποιημενο για αστεροειδες κλεισιμο.

View attachment 41320View attachment 41321View attachment 41322View attachment 41323View attachment 41324
Τα 441m/sec αφορούν το σεταπ με το ρελι η το αστέρι????

Status
Not open for further replies.
Back