Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Mπες εδώ Λευτέρη μου και θα εκπλαγείς με το Νευροκόπι!(είχα την ίδια απορία με εσένα!);).sarcastic.

https://www.worldweatheronline.com/kato-nevrokopi-weather-averages/east-macedonia-and-thrace/gr.aspx
Μια φορα πριν καμια 6-7 χρονια ειχα παει στη κατω βροντου στο κατω Νευροκοπι ενα σκ για γουρουνια οταν εφτασα την παρασκευη το βραδι ειχε -10 εεε λεω βραδυ ειναι γιαυτο ,την αλλη μερα το πρωι που βγηκαμε στο βουνο ειχε -13 και κρατησε ολλη τη μερα ετσι το βραδυ -16 την αλλη μερα -13 παλι οοολη μερα ,αλλα κυκλοφορουσες και με μια ζακετα οταν σε χτυπουσε ο ηλιος , εδω σε μας αν κανει -13 με την υγρασια που εχει θα πεθαινουμε μεσα στα σπιτια απο το κρυο με αναμενο το καλοριφερ :D το περισοτερο που εχει κανει εδω στο δικο μου το χωριο ειναι -8 !!

Μια φορα πριν καμια 6-7 χρονια ειχα παει στη κατω βροντου στο κατω Νευροκοπι ενα σκ για γουρουνια οταν εφτασα την παρασκευη το βραδι ειχε -10 εεε λεω βραδυ ειναι γιαυτο ,την αλλη μερα το πρωι που βγηκαμε στο βουνο ειχε -13 και κρατησε ολλη τη μερα ετσι το βραδυ -16 την αλλη μερα -13 παλι οοολη μερα ,αλλα κυκλοφορουσες και με μια ζακετα οταν σε χτυπουσε ο ηλιος , εδω σε μας αν κανει -13 με την υγρασια που εχει θα πεθαινουμε μεσα στα σπιτια απο το κρυο με αναμενο το καλοριφερ :D το περισοτερο που εχει κανει εδω στο δικο μου το χωριο ειναι -8 !!
http://northmeteo.gr/weather_stations/nevrokopi/wxhistory.php

Εγώ για τα μπουρλοτα‼️έχω ξάδερφο ,πιάνω λαγούμι‼️κ του λέω ριιιιιξε‼️
Εγώ δεν ρίχνω ANFO γιατί κάτω από -5 μένω στο αυτοκίνητο με έξτρα φουλ φόκο.
Μαζεύω αυτούς με τα κρυοπαγήματα. :)

ps
Πλάκα πλάκα το σωστό ρούχο σε τέτοιες συνθήκες είναι όλα τα λεφτά.
"Φέτους θαραπαύκα ζιστούλα πασιάμ".

Προοδευτικότητα στα ίδια επίπεδα με την τεκνα ; Πιο γρήγορη; Πιο αργή; Εύρος γομώσεων ;

Αυτά βασικά. ..

Στο κρύο μου εδωσες απάντηση
Από 34 μέχρι 48 την δουλεύεις άνετα,φασσα παπί την δουλεύω 5-6 χρόνια από 20 βαθμούς μέχρι πολλά μείον!

Γιάννη μέσο όρο Ιανουαρίου στο κάτω Νευροκοπι βλέπω σε αυτό που έβαλες 0° c, τα -15 που λένε πολλά παιδιά εδώ απορώ πως τα μέτρησαν. Εγώ είμαι από την περιοχή του Καϊμακτσαλάν, νομίζω το ψυχρότερο βουνό της Ελλάδας, στα αλπικα τον χειμώνα οι θερμοκρασίες κρατιούνται συχνά την ημέρα κάτω από -15 ,αλλά στο χωριό μου για παράδειγμα στους πρόποδες στα 150 μέτρα, τον περασμένο χειμώνα είχαμε μέχρι -8, -9 ,5 με 6 νύχτες, αλλά ολικό παγετό ( 0 ή κάτω του μηδενός στην διάρκεια της ημέρας ) ,1 μέρα. Παρακολουθώ τον καιρό από ανησυχία για τις μπεκάτσες όλο το φθινόπωρο, - χειμώνα, και ολικό παγετό στα οροπέδια της βόρειας χώρας είχε το πολύ δέκα μέρες. Με δεδομένο πως κανείς δεν κυνηγάει στα αλπικα με χιονοκαλυψη, μου φαίνεται παράξενο που πολλοί φίλοι ανησυχούν για τα φυσίγγια τους στους -15, μήπως ταξιδεύουν στα Καρπάθια ; Μην ξεχνάμε ότι με αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός, η υγρασία της ατμόσφαιρας ( γίνεται παχνη, πάγος ), είναι ελάχιστη, και αν τα φυσίγγια δεν παραμείνουν στο όπλο για αρκετη ώρα ώστε η θερμοκρασία της πυριτιδας να φτάσει αυτή της ατμόσφαιρας, δεν θα υπάρχει σημαντική πτώση στις ταχύτητες. Το χειρότερο σενάριο είναι θερμοκρασίες 0 ° c ή λίγο πιο κάτω με υψηλή υγρασία, εκεί αν τα φυσίγγια είναι για ώρα εκτεθειμένα ,θα χάσουν αρκετά σε απόδοση, και αυτές οι συνθήκες είναι που απαιτείται πυρίτιδα, βύσμα ιδιαίτερα επιλεγμένα, και η φυσιγγιοθηκη κάτω από το μπουφάν.

Κώστα, σε θερμόμετρα αυτοκινήτων ή φαρμακείων που είναι εκτεθειμένα στον αέρα, βλέπεις και 10 βαθμούς χαμηλότερη θερμοκρασία από την πραγματική της ατμόσφαιρας ( σε μετεωρολογικο κλωβο).
Εγώ όσο βλέπω πως θα έχει στο meteo και στο windy τόσα δείχνει και το αμάξι,και ο μετεωρολογικός σταθμός δεν είναι παντού εκεί που πιθανώς είναι μπορεί να κόβει και από κτίρια η από κάτι άλλο που έχει κοντά και να μην πιάνει τη θερμοκρασία στο μέρος που βρίσκομαι εγώ!!

Γιάννη μέσο όρο Ιανουαρίου στο κάτω Νευροκοπι βλέπω σε αυτό που έβαλες 0° c, τα -15 που λένε πολλά παιδιά εδώ απορώ πως τα μέτρησαν. Εγώ είμαι από την περιοχή του Καϊμακτσαλάν, νομίζω το ψυχρότερο βουνό της Ελλάδας, στα αλπικα τον χειμώνα οι θερμοκρασίες κρατιούνται συχνά την ημέρα κάτω από -15 ,αλλά στο χωριό μου για παράδειγμα στους πρόποδες στα 150 μέτρα, τον περασμένο χειμώνα είχαμε μέχρι -8, -9 ,5 με 6 νύχτες, αλλά ολικό παγετό ( 0 ή κάτω του μηδενός στην διάρκεια της ημέρας ) ,1 μέρα. Παρακολουθώ τον καιρό από ανησυχία για τις μπεκάτσες όλο το φθινόπωρο, - χειμώνα, και ολικό παγετό στα οροπέδια της βόρειας χώρας είχε το πολύ δέκα μέρες. Με δεδομένο πως κανείς δεν κυνηγάει στα αλπικα με χιονοκαλυψη, μου φαίνεται παράξενο που πολλοί φίλοι ανησυχούν για τα φυσίγγια τους στους -15, μήπως ταξιδεύουν στα Καρπάθια ; Μην ξεχνάμε ότι με αρκετούς βαθμούς υπό του μηδενός, η υγρασία της ατμόσφαιρας ( γίνεται παχνη, πάγος ), είναι ελάχιστη, και αν τα φυσίγγια δεν παραμείνουν στο όπλο για αρκετη ώρα ώστε η θερμοκρασία της πυριτιδας να φτάσει αυτή της ατμόσφαιρας, δεν θα υπάρχει σημαντική πτώση στις ταχύτητες. Το χειρότερο σενάριο είναι θερμοκρασίες 0 ° c ή λίγο πιο κάτω με υψηλή υγρασία, εκεί αν τα φυσίγγια είναι για ώρα εκτεθειμένα ,θα χάσουν αρκετά σε απόδοση, και αυτές οι συνθήκες είναι που απαιτείται πυρίτιδα, βύσμα ιδιαίτερα επιλεγμένα, και η φυσιγγιοθηκη κάτω από το μπουφάν.
Δουλεύω σε χιονοδρομικό και είχε -12⁰ και το μεσημέρι.... αλλα εξαρτάται που είσαι... μπορεί να λένε π.χ ένα χωριό έχει -2⁰ και να είσαι σε καμία ρεματιά χωρίς να την πιάνει ο ήλιος όλοι μερα και να έχει -10° δεν είναι στάνταρ αυτά που γράφουν στο ίντερνετ.. αν έχεις θερμόμετρο εκεί ακριβώς που είσαι και κυνηγάς τότε ξέρεις ακριβώς..

Λευτερη μην συγγρινεις την αριδαια με το Νευροκοπι και η ιστορια που ειπα παραπανω ειναι αληθεια και το αυτοκινητο ελεγε αυτα αλλα και ενας μινι μετεωρολογικος σταθμος που κουβαλαω μαζι !!! Τωρα στα τελευταια κρυα που εκανε εκει στις σερρες που λεει και ο κωστας, σιγγεκριμενα στη Νιγριτα ειχαν -5-6 βαθμους

Λευτερη μην συγγρινεις την αριδαια με το Νευροκοπι και η ιστορια που ειπα παραπανω ειναι αληθεια και το αυτοκινητο ελεγε αυτα αλλα και ενας μινι μετεωρολογικος σταθμος που κουβαλαω μαζι !!! Τωρα στα τελευταια κρυα που εκανε εκει στις σερρες που λεει και ο κωστας, σιγγεκριμενα στη Νιγριτα ειχαν -5-6 βαθμους
Φέτος εγώ το Γενάρη πριν κλείσει το παπί ανάμεσα παραλίμνιο πεθελινο είδα το κοντέρ να γράφει -12 ήταν όλα παγωτο τα πλυμηρισμενα!!

Καταρχήν το πως νιώθεις το κρύο είναι διαφορετικό από τόπο σε τόπο έχω βρεθεί μέχρι -15 κοκαλωναν τα δάχτυλα κουνιομουν πέρα δώθε με σωστά ρούχα την παλεύεις .Εάν κάνει -15 μέσα στην Αθήνα τουλάχιστον οι μισοί που θα βγουν έξω θα πάνε αδιάβαστοι όσοι μπορέσουν να βγουν .Και οι μεγαλύτερες διαφορές θερμοκρασίας βραδυ με μεσημέρι συνήθως γίνονται Τρίπολη και Λάρισα συμβαίνει να έχεις διάφορες άνω των 20 βαθμών στην ίδια μέρα εύκολα.Το Νευροκόπι όντως βαράει πολύ χαμηλές θερμοκρασίες αλλά δεν είναι αυτές που θα σε ψοφήσουν στο Γαρδίκι αρχές Νοέμβρη με 0 μπορεί να κρυώνεις περισσότερο και να ακινητοποιηθούν τα δάκτυλα σού τόσο που να τα ανοίγεις ένα ένα από το κοντάκι.

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ενα setup με (π.χ. V 1.5 405m/s) και σκαγια Νο9 ΑΝ το γεμίσουμε σε Νο7 και ΟΛΑ Τ'ΑΛΛΑ ΙΔΙΑ, ποση διαφορα θα εχουμε στις ταχυτητες;;;
Ας πουμε σε ηπιο καιρο 18-25°C...
Δεν νομιζω να εχεις κατι μετρισημο απο 9σε 7 αν ηταν για 5 νουμερα θα ειχες καμια 5-6 μ/δ διαφορα

Παρακολουθώ ειλικρινά τόση ώρα το θέμα (όλο το απόγευμα δηλαδή!) και ατυχώς δεν έβγαλα μια λογική άκρη...

Αν όντως οι φίλοι που κυνηγούν υδρόβια η αλλα θηράματα, κυνηγούν σε όλες τους τις κυνηγετικές εξόδους σ' αυτές τις περιοχές στους -15 και στους -20 βαθμούς όντως μπράβο τους για το ζήλο τους, και ειλικρινά εύγε αν έχουν και επιτυχίες, που δεν αμφιβάλω...

Εγώ προσωπικά σαν νησιώτης και λόγω ιδιοσυγκρασίας δεν θα μπορούσα...

Νομίζω όμως χωρίς να είμαι βέβαιος οτι αυτό σχετικά με το όλες που προανάφερα , αγγίζει το όριο της υπερβολής, και ίσως η αναφορά σε θερμοκρασίες που ίσως όντως έτυχαν κάποτε, αποπροσανατολίζει την συζήτηση για να δημιουργηθούν εντυπώσεις , που κατά την ταπεινή μου γνώμη δεν μας αρμόζουν...(βάζω και τον εαυτό μου μέσα!)...;)

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back