Συμβουλές και συνταγές ιδιογόμωσης Αρχείο

  • Thread starter Thread starter Vasilis
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Δεν χρειαζονται 7-8 χρονια....φτανει 1 ετος για να γινει ετσι...δεν χαλαει.

Οσα χρονια και να περασουν....''μονοβολο'' δεν γινεται....!!!
Αυτο ειναι δοκιμασμενο και αποδεδειγμενο...και ουτε περισσοτερα bar σηκωνει οσο και να
σφιξει το αλευρι !!!
Το βρωμαλευρο....ειναι ευλογημενο υλικο !!!:) :cool:
 
Οσα χρονια και να περασουν....''μονοβολο'' δεν γινεται....!!!
Αυτο ειναι δοκιμασμενο και αποδεδειγμενο...και ουτε περισσοτερα bar σηκωνει οσο και να
σφιξει το αλευρι !!!
Το βρωμαλευρο....ειναι ευλογημενο υλικο !!!:) :cool:
Πες τα δάσκαλε να μάθει ο κόσμος
 
Σε ενα σεταπ "X" με σκαγια π.χ. Νο6 μολύβδινο, ΑΝ το γεμιζουμε σε Νο6 nickel αλλαζει η ταχύτητα μήπως;;;

ΟΧΙ.....Αλλαζει ομως η συγκεντρωση και η κατανομη !!!
Εαν βαλεις αλευρι...ειτε μολυβδινο ειτε νικελ...θα εχεις μεγαλυτερη ταχυτητα.
 
Last edited:
Επισης οι Τασκωφ και φυσικα οι SuperG....παρ'ολα αυτα ο Ηλιοπουλος ειναι αυτος με την καλυτερη εφαρμογη απο ολους.
Σαν νέος ιδιογομωτής δεν έχω χρησιμοποιήσει ακόμη του Μαυρόπουλου , nobel sport και του Θώδη τους συγκεντρωτήρες πέρα από τον διασπορέα του Θώδη. Από όλους τους άλλους κοινούς συγκεντρωτήρες ιταλικούς και ελληνικούς που βρίσκεις στον Κενταυρο και υπάρχουν εδώ Ελλάδα του Ηλιόπουλου είναι αυτός που μπαίνει πιο εφαρμοστά και με μεγαλύτερη δυσκολία στον κάλυκα άρα υποθέτω ότι κάνει και την καλύτερη έμφραξη. Έχει και μαλακό αμορτισέρ. Κρίμα που δεν βγαίνει και σε άλλες διαστάσεις.
 
Αρκει να μην πιασει σκαθαρι του αλευρου !! Εκει να δεις , μεχρι και τρυπες στον καλυκα κανουν !!!
Θα το πάθει σαν ένα χωριανό μου που για να φυτέψει πρώιμα καρπούζια, ετοιμάζει τα χωράφια, μαύρο νάιλον και σταγόνες, από το φθινόπωρο για να τα φυτέψει καρπούζια τον Φεβρουάριο, και βάζει σταγονίδια μίας χρήσης, και όταν ήρθε η ώρα να φύτεψει έβαλε νερό για να ποτίσει, το νερό δεν έφτανε ποτέ στο τέρμα, γιατί είχαν πάει κάτι σκαθάρια και τρύπησαν τα λάστιχα επειδή ήταν πολύ καιρό στο χωράφι και το είδαν για τροφή. .sarcastic. .sarcastic.
 
Θα το πάθει σαν ένα χωριανό μου που για να φυτέψει πρώιμα καρπούζια, ετοιμάζει τα χωράφια, μαύρο νάιλον και σταγόνες, από το φθινόπωρο για να τα φυτέψει καρπούζια τον Φεβρουάριο, και βάζει σταγονίδια μίας χρήσης, και όταν ήρθε η ώρα να φύτεψει έβαλε νερό για να ποτίσει, το νερό δεν έφτανε ποτέ στο τέρμα, γιατί είχαν πάει κάτι σκαθάρια και τρύπησαν τα λάστιχα επειδή ήταν πολύ καιρό στο χωράφι και το είδαν για τροφή. .sarcastic. .sarcastic.
Μην το γελατε καθολου αν εχω ακομα αυτα που με φαγανε τους καλυκες θα σας τα τραβηξω μια φωτο να δειτε 4-5 τρυπες σε καθε φυσιγγι !!
 
Μην το γελατε καθολου αν εχω ακομα αυτα που με φαγανε τους καλυκες θα σας τα τραβηξω μια φωτο να δειτε 4-5 τρυπες σε καθε φυσιγγι !!

Κατσε βρε Μητσαρα μου . Που τα αποθηκευεις τα φυσιγγια ???
Τετοιο πραγμα πρωτη φορα ακουω....και το αλευρι το δουλευω πολλα χρονια !!!
 
Κατσε βρε Μητσαρα μου . Που τα αποθηκευεις τα φυσιγγια ???
Τετοιο πραγμα πρωτη φορα ακουω....και το αλευρι το δουλευω πολλα χρονια !!!
Στο σπιτι μεσα ηταν ρε Νικο , απλα ειχαν πιασει κατι αλευρια τις κυρας και φαγανε και τα φυσιγγια !!
 
Το σκαθαρι αυτο εχει μεγεθος ψήρας....το γεννά το ίδιο το αλεύρι...απο άνοιξη και μετα, που ζεσταινει ο καιρος, τοτε ξεκινανε τα παρατραγουδα...το δε αυγουστο...ασε.

Υ.Γ.
Οταν το αλευρι φυλασετε σε πραγματικα δροσερο κ σκιερο μερος, δεν αναπαραγεται τιποτα...για καλο κ για κακο, ακομη κ σε τουλαπι να τα φυλατε τα φυσιγγια, ψεκαζεται ανα 2η-3η μερα με άοσμο αεροζόλ...
 
Τι να πω....Εγω το βρωμαλευρο το εχω σε μερος που δεν υπαρχουν αλλα αλευρια !!
Επιδη ασχολουμε με τροφημα, δεν εχει να κανει, ΑΝ εχει αλλα ειδη άλευρων παραδίπλα...αυτο το εντομο, γεννάτε απο το ιδιο το αλευρι...μπορει κ να γεννηθει μες το φυσιγγιο απευθείας...

Ακομη κ στα τσουβαλια οσπρίων θα βρεθουν, ακομη κ σε πακετα ζυμαρικών οπου ηταν ληγμένα στην αποθηκη, για επιστροφή στην εταιρεία...
 
Στο σπιτι μεσα ηταν ρε Νικο , απλα ειχαν πιασει κατι αλευρια τις κυρας και φαγανε και τα φυσιγγια !!
Έτσι είναι και σύμφωνο, επειδή η γιαγιάδες και από της δύο μεριές, και η μάνα μου ζημωναν και το εψιναν σε ιδιόκατασκευη φούρνο,( χωριάτικο ψωμί), όταν γίνονταν συγκομιδή στο στάρι εκεί που ήταν αποθηκευμένο, και μετά στο αλεύρι στην αποθήκευση είχαν πάντα κλαρες από ευκάλυπτο, για την ψείρα και δεν είχαν ποτέ πρόβλημα, και αυτό κάνουν και μέχρι σήμερα, αυτό γίνεται για να μην ρίχνουν εντομοκτόνα.
 
Status
Not open for further replies.
Back
Top