Είναι ζήτημα προοδευτικότητας Γιάννη.
Δεν λέω να γεμίσω 28γρ φυσίγγι, με πυρίτιδα που συστήνεται για 32γρ από την εταιρεία.
Λέω να γεμίσω 28γρ φυσίγγι στο 20άρι διαμέτρημα, που αντιστοιχεί σε 38-40γραμμάρια φαντάζομαι στο 12άρι, με πυρίτιδα που συστήνεται για 32γρ στο 12άρι.
Δηλαδή θα γέμιζες 28 γραμμάρια φυσίγγι 20 cal με aquila πυρίτιδα επειδή δε βρίσκεις άλλη; Δε νομίζω. Θα αναγκαζόσουν να το γεμίσεις στα 24γρ.
Καλησπέρα σ' όλους!...Τα πιο σταθερά και ανεπηρεαστα από θερμοκρασία φυσίγγια είναι αυτά που γεμιζονται με πυρίτιδα πολυ γρήγορη για το βάρος σκαγιων. Φυσικά μειώνεται ανάλογα η δόση της πυριτιδας και πάντα με καψυλιο χαμηλής ισχύος. Αν το ππροεκτεινουμε στα υποηχητικα φυσίγγια ( με αφορμή ερώτηση φίλου σήμερα) , έχουν πολλούς φανατικούς οπαδούς, συχνά πρόκειται για πολύ ψαγμένους, και ενώ στην χώρα μας είναι άγνωστα, σε Ευρώπη Αμερική κερδίζουν διαρκώς έδαφος για πολλούς λόγους. Παραθέτω δύο συγκριτικά διαγράμματα με μολυβδινα από δημοσίευση του Βρετανού Tim Woodhouse στο the sporting shooter magazine. Το ένα συγκρίνει διάτρηση, το δεύτερο απαιτούμενη προσκόπευση.
Εχεις κανενα για 12αρι που θέλουμε ωτοασπιδες για τα υπόλοιπα σετ απΚαλησπέρα σ' όλους!.......
Συμφωνώ με τον Λευτέρη...τα γραφήματα τα λένε όλα...
Να και ενα υποηχητικό για 20αρι....28 γρ. με 24αρα πυρίτιδα....που σημαίνει αναλογικά γόμωση 38 γρ. στο 12αρι...
View attachment 82525
Υ.Γ...Λευτέρη (@Xklefteris ) μου θύμισες το "Low Velocity Principle".......
Βαγγέλη αυτό είναι πολύ καλό το ρίχνω δεύτερο στην μπεκάτσα αλλά στο 1,70. Στο 1,75 πιστεύω θα είναι λίγο σέρτικο! Εγώ το φτιάχνω 8/9 ανάμεικτο.Επίσης για μπεκάτσα για δίκανο το εξής:
Fiocchi 12/70 616 mb32 1,75x33 No 9
Κουβετ+ Ντιάνα 18 mm
6* στα 57,80 mmView attachment 82909
1,7x33 ειναι η νορμαλ δοση της με πλαστικο κιαθιο ,εγω θα του ελεγα να το πατησει και στα 57,5 χιλ μπας και κσνει και λιγη διασπορα γιστι μεχρι τα 30 μετρα θα τις διαλαει τις μπεκατσεςΒαγγέλη αυτό είναι πολύ καλό το ρίχνω δεύτερο στην μπεκάτσα αλλά στο 1,70. Στο 1,75 πιστεύω θα είναι λίγο σέρτικο! Εγώ το φτιάχνω 8/9 ανάμεικτο.
Θάνατος!!!Καλημέρα παίδες...........
Λόγω του χειμώνα έφτιαξα για την καραμπίνα μου με προορισμό το κυνήγι της περδικας το εξής: κάλυκας fiocchi αφρεζαριστος 12/70
Καψουλι 616
Mb32 1,85x36 γραμμάρια Νο 6,5 επιχαλκωμενα
Κουβετ+Ντιάνα 2x8χιλιοστα+ over pownder 2 χιλιοστά
Ρελι με τζάμι 63,30 mmView attachment 82907
Μb32 στα 36 γρ.. πολύ δεν είναι μήπως έκανες λάθος και ήθελες να γράψεις mb36Καλημέρα παίδες...........
Λόγω του χειμώνα έφτιαξα για την καραμπίνα μου με προορισμό το κυνήγι της περδικας το εξής: κάλυκας fiocchi αφρεζαριστος 12/70
Καψουλι 616
Mb32 1,85x36 γραμμάρια Νο 6,5 επιχαλκωμενα
Κουβετ+Ντιάνα 2x8χιλιοστα+ over pownder 2 χιλιοστά
Ρελι με τζάμι 63,30 mmView attachment 82907
Από 1,85 μεχρει 2,00Η psb2 στα 36 Πόσο την γεμίζουμε?
Ηλία δεν έκανα λάθος........ mb32 είναι.......Μb32 στα 36 γρ.. πολύ δεν είναι μήπως έκανες λάθος και ήθελες να γράψεις mb36
ΟκΗλία δεν έκανα λάθος........ mb32 είναι.......
Είναι σε ρελι οπότε την ανεβάζεις τόσο........
Παραπλήσιο φυσίγγι γεμίζει η b&p το tricolore 1,85x36.........
Για χειμωνα καντην 2χ36 με uee η688 και βλεπεις ειναι η απλη η η σπεσιαλ ;Η psb2 στα 36 Πόσο την γεμίζουμε?
Η απλήΓια χειμωνα καντην 2χ36 με uee η688 και βλεπεις ειναι η απλη η η σπεσιαλ ;