Οτι δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας προς το παρόν το ξέρω, επειδή ομως δεν εχει βραχεί ακομα το όπλο και ξεκίνησε τις σκουριές με εχει αγχωσει.Η ρίγα στα όπλα είναι σιδερένια και πιάνει σκουριά εύκολα.
Στα δικά μου όπλα στίγματα δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ (έχω δει σε άλλων), διότι τα καθαρίζω συνέχεια μετά από κάθε κυνήγι, αλλά ενώ οπτικά φαίνεται πένα, όσο και να τρίψω με λάδι και πανί, θα αφήνει επάνω το καφέ της σκουριάς.
Δεν ασχολούμαι περισσότερο με τις ρίγες, απλά φροντίζω να είναι λαδωμένο καλά στην ένωση κάννης και ρίγας, για να μην εισχωρήσει υγρασία από κάτω.
Δε νομίζω ότι τα στίγματα αυτά είναι κάποιας ιδιαίτερης σημασίας. Με ψιλό ατσαλομαλλο και WD 40 θα φεύγουν πανευκολα και σίγουρα.
Όχι το ψιλό ατσαλομαλλο δεν κάνει ζημιά.Οτι δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας προς το παρόν το ξέρω, επειδή ομως δεν εχει βραχεί ακομα το όπλο και ξεκίνησε τις σκουριές με εχει αγχωσει.
Θα δοκιμασω και με ατσαλομαλλο, υπάρχει περίπτωση να βγάλει και το χρώμα μαζί;
Έχω το ίδιο θέμα... αγορασμένα την ίδια ημέρα του φετινού Φλεβάρη, μία τούρκικη (εγγύηση 2χρ) και μια Benelli (10χρόνια εγγύηση), και οι δύο καραμπίνες με παρουσία μόνο στο σκοπευτήριο και με καλό καιρό, φυλαγμένες στο ίδιο οπλοκιβώτιο... Η τούρκικη πεντακάθαρη, ενώ η Benelli βγάζει συνέχεια σκουριά στο εξωτερικό της κάννης και στη σωλήνα του γεμιστήρα...επειδή ομως δεν εχει βραχεί ακομα το όπλο και ξεκίνησε τις σκουριές με εχει αγχωσει.
Παρε μια οδοντοβουρτσα με λιγο wd 40 και τριψτο......μετα σκουπισε το και βαλε λαδι....και εμενα η montefeltro βγαζει μονιμα σκουρια στην ριγαΚαλημέρα. Εχω μια benelli λίγων μηνών και η ρίγα εχει εμφανίσει λίγη σκουριά, ισα που φαίνεται. Όταν την καθαριζω φεύγει αλλα την επόμενη μερα εμφανίζεται πάλι στο ιδιο σημείο, τι να κανω για να σταματήσει;
Θέλει θερμοπιστολο και με προσοχή να λιώσει η κόλλα σπειρωμάτων.Μήπως ξέρει κανείς πώς ξεβιδωνει η σωλήνα του κοντακίου από την βάση;;;για συντήρηση και μόνο θέλω να δώ.( Benelli Centro)
Σωστά, απλά κάποτε ένας φίλος οπλουργος θυμάμαι είχα δει διαδικασία με φλόγιστρο, καμινέτο, αλλά δεν είναι επικίνδυνο αυτό;;;ναι δεν θέλει τίποτα άλλο γιατί αδειάζει όλο από κάτω, απλά περιέργειαΘέλει θερμοπιστολο και με προσοχή να λιώσει η κόλλα σπειρωμάτων.
Σε μέγγενη με σιαγωνες από μολύβι ή άλλο υλικό που δε θα χαράξει τη βάση και μετά σιγά σιγά με γκαζοταναλια ξεβιδωμα.
Στο βιδωμα ξαναβαζεις κόλλα σπειρωμάτων σκληρή.
Αν και για μένα δεν έχει κανένα νόημα αυτή η διαδικασία, εφόσον ανοίγεις τη σωλήνα απ' τη βίδα κάτω τα έχεις όλα στο πιάτο μετά.
Ότι σου είπε ο bill.Σωστά, απλά κάποτε ένας φίλος οπλουργος θυμάμαι είχα δει διαδικασία με φλόγιστρο, καμινέτο, αλλά δεν είναι επικίνδυνο αυτό;;;ναι δεν θέλει τίποτα άλλο γιατί αδειάζει όλο από κάτω, απλά περιέργεια
Ναι και για αυτό αν δεις της βάσεις που πέρασαν από τα χέρια τους είναι όλες αχταρμας αποχρωματισμενες μπιμπικιασμενες κτλΣωστά, απλά κάποτε ένας φίλος οπλουργος θυμάμαι είχα δει διαδικασία με φλόγιστρο, καμινέτο, αλλά δεν είναι επικίνδυνο αυτό;;;ναι δεν θέλει τίποτα άλλο γιατί αδειάζει όλο από κάτω, απλά περιέργεια
το καθαριζες και εβγαλες καταλαθος το ελατηριο?Παλικάρια καλησπέρα. Γνωρίζει κάποιος πώς αλλάζουμε τον αναστολέα στην benelli crio. Έχω βγάλει το ελατήριακι καί δεν μπορώ να βγάλω τόν αναστολέα. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Όχι Βαγγέλη μου πετάει φυσίγγια από την αποθήκη.Λογικα έχει φαγωθεί το λαμακι πού κρατάει το φυσίγγιο.το καθαριζες και εβγαλες καταλαθος το ελατηριο?
Με τον ζουμπα πατάω με δύναμη το πυρο που κλείνει το κλείστρο αδερφέ;
Δοκίμασες να το αγριέψεις λίγο με ψιλό σμιρίδι ;Όχι Βαγγέλη μου πετάει φυσίγγια από την αποθήκη.Λογικα έχει φαγωθεί το λαμακι πού κρατάει το φυσίγγιο.
Καλύτερα να το αλλάξω αδερφέ μήν δεν το κάνω σωστά.Δοκίμασες να το αγριέψεις λίγο με ψιλό σμιρίδι ;
Με τον ζουμπα πατάω με δύναμη το πυρο που κλείνει το κλείστρο αδερφέ;
Σέ ευχαριστώ πολύ Βασίλη καλό ξημέρωμα.
Δες στο 5:20
Κάπως έτσι.
Θέλει χτύπημα με σφυράκι όχι πάτημα.