Συστήματα Αδρανείας vs Αερίων

Τι προτιμάτε; Μηχανισμό αδρανείας ή αερίων;

• Αδρανείας

Votes: 39 31,2%
  • Αερίων

Votes: 43 34,4%
  • Και τα δύο καλά είναι

Votes: 43 34,4%

• Total voters
    125
Ασφαλως όταν οι haters δεν έχουν επιχειρήματα πάντα μα πάντα καταφεύγουν στα περί σωλήνων και κλικ και εκεί καταλήγουν όλες οι συζητήσεις για τα Benelli καταντώντας κουραστικό πια.
Για αυτό και εγώ σταματάω εδώ γράφοντας σαν επίλογο πως ότι και να λέτε είναι γεγονός και δεν μπορεί να το διαψεύσει κάνεις ότι δύο από τις πιο ιστορικές εταιρείες στην όπλοκατασκευή και όχι μόνο μόλις έληξε η ευρεσιτεχνία της Benelli άρχισαν να την αντιγράφουν στους μηχανισμούς της λες και είναι Τούρκοι ή Κινέζοι για να την συναγωνιστούν. Η Browning στο νεο A5 που του έδωσε μαλιστα και το όνομα και σχήμα του πιο ιστορικου και εμβληματικού της μοντέλου το Auto5. Και στην άλλη μεριά του Ατλαντικού η Remington με το V3 που αντιγράφει όχι τον μηχανισμό αδράνειας για τον οποίο φημίζεται αλλά τον μηχανισμό αερίων που έχει βγάλει η Benelli στο m4 και το διαφημίζει μάλιστα και ως το καλύτερο αυτογεμη λειοκαννο όπλο του κοσμου. Αυτή είναι η κατάντια δύο από των πιο ιστορικών εταιρειών κατασκευής όπλων. Να αντιγραφουν την Benelli για να πουλήσουν όπως κάνουν και οι τουρκοι.
Καλά η V3 έχει μόνο τα πιστόνια εμπρός, η Versa max είναι ολόιδια η Μ4 ακόμη και στο κλείστρο

Πάτησα "είναι καλά και τα δυο" παρόλο που δεν εχω εμπειρία από άλλα αυτογεμη κ τους μηχανισμούς τους εχω δει μόνο από φωτο...
Ο λόγος που το έκανα είναι γιατί πιστεύω πως δεν υπάρχει όπλο που μαζί με τα όποια πλεονεκτήματα να μην έχει κ μειονεκτήματα...
Και το γεγονός πως κάθε όπλο εχει τους δικούς του υποστηρικτές κάτι σημαίνει....
Κάποια πραγματα τα θεωρώ πολύ απλά....

Είδα 1-2 σελίδες στην αρχή γιατί είναι ένα θέμα που δεν με ενδιαφέρει, αλλά στάθηκα στο ποστ του Κώστα...
Επιδη ειχα SX3, ΚΑΙ εχω λυσει SX4 & Maxus και Α400 ειναι στηβαρα όπλα κ οχι σαν τα αδρανείας... αδρανείας ειχα στο νηπιαγωγείο κ πέτουσα νερο στα αδέλφια μου....τα θεωρώ παιδικά οπλα....
Αυτό εχει να κάνει από που "προέρχεται" ο καθένας κ τι εχει συνηθίσει κρατάει κλπ κ δεν σημαίνει τίποτα για την αντοχή των αδρανείας...

Ένα παραδειγμα..
Κάποτε ήμουν σε ένα κυνηγομαγαζο (που έχει κλείσει τώρα)..
Ο ιδιοκτήτης είχε το δικό του οπλο,μια M2 71cm στην βιτρίνα..
Να το δω?
Ναι άνοιξε τον οπλοβαστό..
Το πιανω κ λεω τι διάολο κρατάω..
Γυρίζω κ του λέω σκοτώνει αυτό εδώ?
Και εγώ το πέρασα για παιδικό....
Δεν θα μπορουσε να ήταν κ διαφορετικά όταν για πολλααα χρόνια είχα συνηθισει μια καραμπίνα...ενισχυμένη.....

Είναι σαν να δώσεις σε έναν που κυνηγάει τσίχλες με αερίων για χρόνια να ρίξει με δικαννο κ "νορμαλ" φυσιγγια...
Ρε μαλακα πάρτο γιατί μου έσπασε τον ώμο..
Και σιγάααααα το πράγμα...
Αλλά αυτός έχει συνηθίσει αλλιώς....

Μπερδευτικα, αεριων ή αδρανειας ειναι?????
Επαναληπτικο ειναι το lever action σαν τις χραπα-χρουπα,μονο που τον κυκλο τον κανει η κινηση του μοχλου και οχι η κινηση της παπιας οπως στις χραπα-χρουπα...

Επαναληπτικο ειναι το lever action σαν τις χραπα-χρουπα,μονο που τον κυκλο τον κανει η κινηση του μοχλου και οχι η κινηση της παπιας οπως στις χραπα-χρουπα...
Πειραγμα εκανα, γιατι το παρον θεμα ειναι αδρανειας -vs- αεριων.
Αμα μου ηταν δυσκολο να καταλαβω τον τροπο λειτουργειας σε αυτα τα οπλα, θα πρεπε να παω σε κανενα γιατρο....

Πειραγμα εκανα, γιατι το παρον θεμα ειναι αδρανειας -vs- αεριων.
Αμα μου ηταν δυσκολο να καταλαβω τον τροπο λειτουργειας σε αυτα τα οπλα, θα πρεπε να παω σε κανενα γιατρο....
Γιωργο η απαντηση ηταν πιο πολυ για το Νικολα που εγραψε κατι για ρεβολβερ,αλλα μαλλον εννουσε χρονολογικα...

Γιωργο η απαντηση ηταν πιο πολυ για το Νικολα που εγραψε κατι για ρεβολβερ,αλλα μαλλον εννουσε χρονολογικα...
Καουμπόηκες καραμπίνες απλά χάζευα στο ίντερνετ και τις είδα όπως τις πιο πάνω που έβαλα και ελατήριου

Back