Καλησπέρα σε όλους!
Update σχετικά με το θέμα σκόπευσης (αριστερά και πάνω) που είχα, καθώς έπαιξα αρκετά σήμερα προσπαθώντας να εφαρμόσω τα σχόλια όσων βοήθησαν στο φόρουμ (χωρίς να πειράξω τα μέτρα του όλπου), και διαπίστωσα τα εξής:
1. Σε ότι έχει να κάνει με το "αριστερά":
- Απ ότι φαίνεται ξεκάθαρα είχα "θέμα" με ακούσιο σήκωμα του κεφαλιού την στιγμή της τουφεκιάς (flinching το λένε οι Αμερικάνοι) όπως επισήμανε ένας φίλος...κ αυτό προφανώς από φόβο της επερχόμενης σφαλιάρας της ανάκρουσης που χωρίς να το συνειδητοποιώ στο πάτημα της σκανδάλης μ έκανε να σηκώνομαι.
Δοκίμασα λοιπόν το κόλπο με το ανοιχτό στόμα που πρότεινε ο Δημήτρης για να κάθεται καλύτερα το χτένι, αλλά ακόμα περισσότερο προσπάθησα σε κάθε τουφεκιά βρέξει χιονίσει να έχω το χτένι σφιχτά κολλημένο στο ζυγωματικό
καθόλη την τουφεκιά. Στην θέση αυτή η ακίδα όσες φορές τσέκαρα φαινοταν αλφαδιασμένη αριστερά/δεξιά στη βάση της ρίγας...Όσες λοιπόν φορές εφάρμοζα αυτό, το θέμα με τις βολές αριστερότερα εξαφανιζόταν....πραγματικά όσες φορές είχα
τερμα σφιχτά το κοντάκι στο μαζεμένο μέχρι το ζυγωματικό μου μάγουλο (με όρθιο το κεφάλι) το αριστερά δεν υπήρχε. Όσες φορές όμως "χαλάρωνα", το αριστερά εμφανιζόταν ξανά και μετεφραζόταν σε 60/40 αναλογία σκαγιών αριστερά/δεξιά στα 30 μέτρα που είχα τα χαρτόνια (μέτρησα τα σκάγια σε όλα τα χαρτόνια μου για να βγάλω τους αριθμούς)
Η ερώτηση λοιπόν εδώ είναι η εξής....όντως με σφιχτά κολλημένο το χτένι στο ζυγωματικό, λύνεται το θέμα του "αριστερά"....και βασικά το "ξύλο" που περίμενα να φάω απ την ανάκρουση δεν συνέβει...πιο πολύ σαν ένα ανεκτό "σπρώξιμο" στη βάση του ζυγωματικού το ένιωθα χωρίς να παραμείνει κάποιος πόνος ή κάτι άλλο. Το θέμα όμως που σκέφτομαι, είναι κατά πόσο είναι εφικτό σε πραγματικές κυνηγετικές συνθήκες να έχω τόοοσο σφιχτά το κοντάκι στο ζυγωματικό...? Αν χαλαρώσω έστω λίγο, πάλι αριστερά θα βαράω...αλλά είναι δυνατόν να έχω σε κάθε τουφεκιά τόσο σφιχτά το κοντάκι στο μάγουλο??? Μήπως να αυξήσω λιιιγο το cast ώστε να μαι πιο άνετος?
2. Σε ότι έχει να κάνει με το "πάνω" (ψιλοτουφέκισμα):
- Το ψηλοτουφέκισμα εξακολουθεί ότι κ αν έκανα...σφιχτά το χτένι στο ζυγωματικό, ανοιχτό στόμα, τα πάντα. Η ακίδα φαινόταν πάντα οριακά πάνω στη ρίγα, και ρίγα δεν έβλεπα καθολου...αλλά είτε κοντά στα 15μ είτε στα 30μ, τουφεκάω περίπου 70/30 αναλογία σκαγιών πάνω/κάτω απ την οριζόντια γραμμή στα χαρτόνια μου. Επίσης, όοοοσο σφιχτά κ αν είχα το χτένι στο ζυγωματικό μου κ όσο σφιχτά κ αν κράταγα το όπλο, η κάνη σηκωνόταν πολύ τη στιγμή της τουφεκιάς....δεν ξέρω αν είναι αναμενόμενη τόση αναπήδηση, πάντως η δεύτερη βολή θα πήγαινε ψηλά στο Θεό αν εκτελούσα ακαριαία.... Θυμίζω πως τη μοναδική φλάντζα για Pitch που είχε το όπλο (χοντρή πάνω-λεπτή κάτω) την έχω ήδη φορέσει...
Τι λέτε? να μείνω με το 70/30 ψηλά κ απλά να έχω τους στόχους να κάθονται αισθητά πάνω απ την ακίδα ή να προσπαθήσω να το φέρω στο 50/50? Η αναπήδηση πρέπει να με προβληματίσει? τι μπορεί να σημαίνει??