Τι σημαίνει "καλή κάννη";

Ερωτημα.
Η καννη μεχρι ποσο % περιπου βελτιωνεται με εξτρα καλούδια;
Σαραντο μου μπηκαν σκεψεις με αυτο που ειπες.
Αποδειξη το μπαικαλ του κρητικου.
Με εξτρα τσοκακια εγινε απιστευτο οπλο βλητικα. Με τα μαμα εμενα με ταραξε στο σκορπισμα. Ιδιες γεωμετριες ειχαν και τα 2.Αρα η διαφορα ηρθε απο τα τσοκακια
καλα τοσο καιρο στα λενε για εξωεργοστασιακα και εσυ ακομα με τα μαμα?θα ανεβεις 1 με 2 τσοκ αναλογα τη βλαβη που εχουν 3-6 ακομα και 10%

στις χρωμιωμενες κανες απλα δεν μετραει η λειανση , στις αχρωμιωτες συμφωνω και επαυξάνω ότι είναι το παν , αλλα και παλι τι να την κανεις την τελεια λειασμενη κανη με τον υπερκωνο , το πορτινγκ , τα μαγικα τσοκ η οποια όμως ριχνει σταθερα κατω η σταθερα επανω ?? μονο η Περαζι ριχνει dead flat όπως λενε οι αμερικανοι και μαλιστα με συγκλιση μηδενικη από πολύ λιγα μετρα , προσεξτε , άλλο που ριχνει η κανη από μετρα και άλλο που θελει να ριξει από ευθυτητα
Και για την σωστη χρωμιωση,ως προς τη αποτελεσματικότητα, μετράει η λειανση...
Το χρώμιο,πιάνει σε παρα παρα πολυ μικρό στρώμα.
Δε μπορει να καλύψει, λόγω πάχους του,ατέλειες στην λείανση .
Η αχρωμιωτη,υπερτερεί μετρήσιμα, έναντι της χρωμιωμενης.
Όσο δε,περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερη γίνεται!
Σαν το κρασί! ;)

Και για την σωστη χρωμιωση,ως προς τη αποτελεσματικότητα, μετράει η λειανση...
Το χρώμιο,πιάνει σε παρα παρα πολυ μικρό στρώμα.
Δε μπορει να καλύψει, λόγω πάχους του,ατέλειες στην λείανση .

Η αχρωμιωτη,υπερτερεί μετρήσιμα, έναντι της χρωμιωμενης.
Όσο δε,περνάει ο καιρός, τόσο καλύτερη γίνεται!
Σαν το κρασί! ;)
της ίδιας γνώμης είμαι κι εγώ :)

Δεν μπορω να μιλησω για το σύνολο των στοιχείων με σιγουριά αλλα το να ριχνει ευθεία ειναι για μενα το πιο σημαντικό. Ειδικά στα δίκαννα το να ρίχνουν και οι δυο κάννες στο ιδιο σημειο στα μέτρα που δίνει ο κατασκευαστής οτι διασταυρώνονται ειναι θεμελιώδες!

Με κάποια στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί οι benelli είχαν τις πιο ευθυβολες κάννες,,,κατι σαν ραβδωτο,,,,μη μου τα ζητήσετε δεν πρόκειται να τα ξαναβρώ δεν θυμάμαι που ήταν αναρτημένα,,,αλλου ηταν το πρόβλημα τους οτι σε κάθε τουφέκια λόγω θερμοκρασιών και μετάλλων έχαναν την βλητικη τους ικανότητα

Κ. Δημήτρη αν κατάλαβα σωστά μιλάτε για την λάθος τροχιά των σκαγιών και οφείλεται καθολικά στην κάνη, οι εταιρίες όπλων οι περισσότερες κάνουν γαργάρα το παραπανω πρόβλημα, διάβαζα επί του συγκεκριμένου θέματος αλλα δεν κατάλαβα σε ιταλικό φορουμ ακριβώς τι ειναι, πάντως οι γάτες Ιταλοί αν το πάρουν χαμπάρι το όπλο επιστρέφεται αμέσως, εδώ μάλλον ψάχνουμε στα τσοκ την λυτρώσει.
Διορθώστε με αν κάνω λάθος.

Με κάποια στοιχεία που είχαν παρουσιαστεί οι benelli είχαν τις πιο ευθυβολες κάννες,,,κατι σαν ραβδωτο,,,,μη μου τα ζητήσετε δεν πρόκειται να τα ξαναβρώ δεν θυμάμαι που ήταν αναρτημένα,,,αλλου ηταν το πρόβλημα τους οτι σε κάθε τουφέκια λόγω θερμοκρασιών και μετάλλων έχαναν την βλητικη τους ικανότητα

Ειναι γνωστό ότι οι benelli ειναι ευθύβολες, το πρώτο πράγμα που σου δείχνουν στο εργοστάσιο στο Ουρμπίνο.

σορρυ δεν καταλαβαινω πως ειναι δυνατον μια κανη να ειναι στραβη ρε φιλε
απο μηχανολογικης αποψης οταν γινονται με καλουπια η με τρυπανισμο ειναι δυνατον να ειναι στραβη?? να μου πεις για το ατσαλι που μια παρτδια ηταν κακη η το ποσοστο τον στοιχειων που εχει μεσα δεν ειναι σωστα να το καταλαβω η λειανση οκ αντε και αυτο μα στραβη κανη???.pray to God.
ΥΣ
τι μαλακιες λεει η περαζζι???? ξενερωσα
εδω καποια video
Pedersoli factory
beretta
βενελλι crio

Προβλεπω να γινεται ψιλοχαμος......για μενα καλη καννη ειναι αυτη που δεν εχει καμια μεταβολη στις διαφορετικες θερμοκρασιες δυσκολο αυτο,που να μπορω να τη φορτωσω και να μου βγαζει σωστη συγκετρωση αλλα και τα σκαγια οπως πρεπει,να δουλευει πολλα διαφορετικα φυσιγγια,και κατι αλλο να ΣΚΟΤΩΝΗ γιατι συγκετροσεις και διατρησεις ειναι καλες για να περναμε την ωρα μας

καλυτερη αποδοση 70 mm θαλαμη η 76 mm; ποια υπερτερει που;
ενα θα σου πω.ποσα φυσιγγια μαγκνουμ εχεις ριξει τα τελαυταια χρονια???76 mm αλλη μια εφευρεση των αμερικανων για να πουλανε φυσιγγια και η παγκοσμια βιομηχανια υποκλιθηκε στις ορεξεις τους

μου ο αρεσει που την εχουμε δει ολοι εδω μεσα Digweed και κοιταμε να παρουμε το +1% απο την καννη μας, νομιζοντας οτι θα γαμαμε μετα τα παντα!!
Ημαρτον ρε παιδια ερασιτεχνες ειμαστε , πρωτα ας βαραμε εμεις καλα και ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΓΓΙΑ σωστα (οχι σαν τις φετινες κοπριες) και μια χαρα πεφτουν τα πουλακια. δλδ αν παρουμε +10% απο μια σουπερ ντουπερ καννη , με κωνο , με τα καλυτερα τσοκακια ..... τι σημαινει οτι θα παρουμε +10% πουλια???? ΟΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! και με την "χαλια" καννη αν το πουλι ειναι σωστα ντουφεκισμενο θα πεσει ..... νετα ας φαει 3-5 σκαγια απο το π.χ. μπαικαλ ...και πεστε μου να θα την σκαπουλαρει.... τωρα ΑΝ λεω ΑΝ καποιο πιο μακρινο , που ισως εφευγε χτυπημενο , η πιο καλη καννη το κρατησει λογο καλυτερης κατανομης - διατρισης εεε ΟΚ ας μου δωσει το +1 ...το οποιο ομως μπορει να μου το εδινε και η "χαλια" καννη μιας και ειναι σκορποσκαγιαστρα ... αρα καποιο πουλη τυχερο εκτος κυκλου θα επεφτε μιας κ θα ειχα πιο πολλα σκαγια στην περιφερεια!!!!

Οι πρωταθλητες που ειναι σχεδων ΠΑΝΤΑ κεντρο και παιζουν σε παγκοσμια κ ολυμπιαδες ... εεε ναι το +1% το θελει , ισως εκει κρινεται η νικη τους ,,,,, εμεις που ειμασετ μαι τριχα απο τα αρχιδια τους , ειναι μονο για να κανουμε κουβεντα και για να πιστευουμε οτι εχουμε οτι καλυτερο στα χερια μας (πλασεμπο) και φυσικα για να χαλαμε λεφτα σε νεα προιοντα!

Δωσε στον Digweed το baikal με μαμα 3* και παρτε το perazzi του ή οοοοοοοοοοοοοτι αλλο θελετε με οτι καλουδια θελετε επανω και καθιστε διπλα διπλα ....εχετε να ριξετε κλαμααααααααααααααααααααααααααααα!!

Για μενα καλη καννη ειναι αυτη που εσωτερικα είναι καθαρη κ χωρις οξειδωσεις αρα ο κυνηγος μπορει να ριξει με ασφαλεια....ας εχει κ λιγα μπιμπικια σκουριας εξωτερικα δεν πειραζει.....
Κυνηγια να εχει,Μπορει το Σεπτέμβρη να γεμισει ο κοσμος τρυγονια??αυτο θελω..

Back