Ο Μανθος δεν άλλαξε πελμα, απλώς πρόσθεσε μια λεπτη όμοιομορφη φέτα ανάμεσα στο κοντακι και στο πελμα. Ετσι δεν αλλαζει το πίτς, απλά το μάτι θα βρεθεί 3 χιλ πιο πίσω, πράγμα που θεωρώ αμελητέο.Γιαννη, μην το λες καμια φορα γιατι κ εγω εβαλα το καλοκαιρι ενα πελμα (που επηρεαζε το πιτς αφου η πανω του ακρη ηταν λιγο πιο μακρια, οσο συμπτωματικα κ μια ροδελα που ειχα προσθεσει) που ηταν αψογο το καλοκαιρι, εριχνε την τουφεκια σωστα, καπινζε τα δισκακια, εβλεπα κ ριγα μια χαρα... Ετσι κ εβαζα καμια ζακετουλα παρολλο που συνεχιζα να βλεπω ριγα, το οπλο χαμηλοτουφεκαγε...Μου ειχαν μπει υποψιες απο κατι μερες στα τρυγονια... Με το μπουφαν κ ενω συνεχιζα να βλεπω ριγα, η τουφεκια πηγαινε 40 ποντους απο κατω... Ειδικα στα δικαννα η επισκεψη σε εναν καλο γνωστη με τα κυνηγετικα μας ρουχα θεωρω πως ειναι επιβεβλημενη...
Τωρα που ξαναεβαλα το παλιο πελμα τα πραγματα βελτιωθηκαν πολυ, αλλα αναμενω οταν θα ανεβω ΑΘηνα να επισκεφτω τον Γιωργο τον Ψυλλακη να φτιαξουμε λιγο το πιτς σωστα κ ενδεχομενως να φτιαξουμε δυο πελματα, ενα κυνηγετικο κ ενα καλοκαιρινο για σκοπευτηριο ... Δεν ειναι παντα απολυτη η εικονα που βλεπουμε στο οπλο μας γιατι το που παει η τουφεκια μας ειδικα απο τη στιγμη που επηραζεται στιγμιαια κ απο την ανακρουση...
Όσον αφορά τα δυο πελματα για το ίδιο όπλο, λεπτό και παχύ, με διαφορά γύρω στο ένα εκατοστό, το έχω ξαναγράψει ότι είναι αναγκαία αν θέλουμε σωστες επωμισεις χειμώνα καλοκαίρι.
Το πίτς γενικά είναι δύσκολη ιστορία και έχει να κάνει και με το που τουφεκαμε πιο συχνά, έδαφος, αέρα η ρουαγιαλ.
Last edited: