Το Α και το Ω στην ιδιογόμωση

τι μετραει εδω θαλη ?
Έφτιαξε πολλά ίδια φυσίγγια με τη MEC 9000 λέει και το μόνο διαφορετικό που έκανε είναι το καψύλι και μετά ταχογραφούσε τα φυσίγγια. Το 1211, 1214, 1223 είναι ο μέσος όρος των ταχυτήτων που έβγαλε με τα φυσίγγια που είχαν διαφορετικό καψύλι.

1211 με το UEE μέσος όρος ταχύτητας, 42 μέγιστη αποκλιση ταχυτήτων με αυτό και καψύλι και 15 τυπική απόκλιση.
1214 με το 616 μέσο όρο, 79 μέγιστη απόκλιση και 31 τυπική αποκλιση
1223 με το 688 μέσο όρο, 36 μέγιστη απόκλιση και 13 τυπική απόκλιση.

Άρα βρήκε πιο ισχυρό το 688, λιγότερο το 616 και ακόμα λιγότερο το UEE

Ερώτηση, αν πάρω μηχανή η οποία κλείνει με 6άστερο σύστημα κάθε φορά θα πρέπει να ρυθμίζεται για ένα συγκεκριμένο ύψος κάλυκα-συγκεκριμένη γόμωση σωστα ; Επίσης ανάλογα τη γόμωση θα χρειαστεί και καλυκοκόπτης για να μπορέσει να γίνει το κλείσιμο ;

Ερώτηση, αν πάρω μηχανή η οποία κλείνει με 6άστερο σύστημα κάθε φορά θα πρέπει να ρυθμίζεται για ένα συγκεκριμένο ύψος κάλυκα-συγκεκριμένη γόμωση σωστα ; Επίσης ανάλογα τη γόμωση θα χρειαστεί και καλυκοκόπτης για να μπορέσει να γίνει το κλείσιμο ;
Ρυθμηζεις ΜΙΑ φορα την μηχανη στο υψος που θες και κλεινεις εκει ολλα τα φυσιγγια σου !! Εκτος απο τα μαγγνουμ !! Και παιζεις με τα βυσματα !

Τι σου ειπα !!! Δεν το καταλαβες ετσι ;
Κατάλαβα ότι ρυθμίζω τη μηχανή να κλείνει στα 58χιλιοστα, αν βάλω συγκεντρωτήρα αρκετά ψηλό πως θα κλεισω στα 58 ας πούμε θα αναγκαστει να συμπιεστεί ο συγκεντρωτήρας δεδομένου οτι δεν εχουν ολοι οι συγκεντρωτήρες το ίδιο ύψος ούτε ας πουμε κάθε πυρίτιδα έχει τον ίδιο όγκο. Δεν εχω μηχανή δεν ειμαι ιδιογομωτής να καταλάβω κάποια πράγματα θέλω.
Magus για ποια μηχανή μιλάς; Δεν είναι όλες ίδιες. Σε ποια μηχανή αναφέρεσαι;
Σε καμία να μάθω μερικα πραγματα για ιδιογόμωση θέλω

Όχι. Αν σου βγαίνει η ογκομετρια με πιο ψηλό συγκεντρωτήρα δεν χρειάζεται, εφόσον το ύψος κάλυκα παραμένει το ίδιο.
Αρα αν αλλάξω τα υλικά τα οποία απαιτούν περισσότερο χώρο εντός του κάλυκα θα πρέπει η μηχανή να ξαναρυθμιστεί για να κάνει το κλεισιμο.

Βάζεις συγκεντρωτηρα ανάλογο του όγκου που καταλαμβάνουν τα υλικά που έχεις σκοπό να γεμίσεις.
Σε ενδιαφέρει το κενό που μένει μέχρι τα χείλη του κάλυκα,έτσι ώστε να γίνει σωστό το κλείσιμο.
Ένας γενικός κανόνας είναι να μένουν 11mm από την τελευταία στοιβάδα των σκαγιων ως τα χείλη του κάλυκα(αν κλείνεις αστεροειδες).
Π.χ.αν στα 32 γρμ χρειάζεται ένας συγκεντωτηρας ύψους 22mm(από φούστα έως τον πυθμένα του "ποτηριού"),για 30 γρμ θα χρειαστεί κάποιος ΟΜΟΙΟΣ(σχεδιαστικά)ύψους 24mm.
Κατάλαβα ότι ρυθμίζω τη μηχανή να κλείνει στα 58χιλιοστα, αν βάλω συγκεντρωτήρα αρκετά ψηλό πως θα κλεισω στα 58 ας πούμε θα αναγκαστει να συμπιεστεί ο συγκεντρωτήρας δεδομένου οτι δεν εχουν ολοι οι συγκεντρωτήρες το ίδιο ύψος ούτε ας πουμε κάθε πυρίτιδα έχει τον ίδιο όγκο. Δεν εχω μηχανή δεν ειμαι ιδιογομωτής να καταλάβω κάποια πράγματα θέλω.

Αρα αν αλλάξω τα υλικά τα οποία απαιτούν περισσότερο χώρο εντός του κάλυκα θα πρέπει η μηχανή να ξαναρυθμιστεί για να κάνει το κλεισιμο.
Όχι απαραίτητα,εκτως και θέλεις εσύ να πιεστούν τα υλικά σου περισσότερο η λιγότερο.

Κάθε συνταγή έχει τον δικό της ύψος συγκεντρωτήρα για να βγεί η ογκομετρία. Συνήθως 11 χιλιοστά κενό από τα σκάγια μέχρι τα χείλη του κάλυκα πριν το κλείσιμο. Επιλέγεις τον συγκεντρωτήρα που συμπιέζεται περίπου 1-2 χιλιοστα στο κλεισμένο φυσίγγι. Ξεκίνα με ημιδιαφανείς κάλυκες για να βλέπεις την συμπίεση του συγκεντρωτήρα

Μάθε πρώτα πως δουλεύει κάθε μηχανή, ή μάλλον η μηχανή που θέλεις να πάρεις και μετά ασχολήσου με τις ρυθμίσεις που πρέπει να της κάνεις φίλε.
Στη Lee Load all πχ δεν κάνεις καμία ρύθμιση.
Αν μετά θέλεις να ρελιάσεις, ρυθμίζεις μόνο το δράπανο ρελιάσματος, τίποτα στη μηχανή.

Μάθε πρώτα πως δουλεύει κάθε μηχανή, ή μάλλον η μηχανή που θέλεις να πάρεις και μετά ασχολήσου με τις ρυθμίσεις που πρέπει να της κάνεις φίλε.
Στη Lee Load all πχ δεν κάνεις καμία ρύθμιση.
Αν μετά θέλεις να ρελιάσεις, ρυθμίζεις μόνο το δράπανο ρελιάσματος, τίποτα στη μηχανή.
Έχετε να προτείνεται κάποιο ρέλι που να προσαρμόζεται σε δράπανο ;

Πρέπει να διαβάσεις αρκετά την θεωρία η οποία υπαρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο.θα σου λυθουν το 75% από της σποριες που έχεις.

Πρέπει να διαβάσεις αρκετά την θεωρία η οποία υπαρχει ελεύθερα στο διαδίκτυο.θα σου λυθουν το 75% από της σποριες που έχεις.
Καλησπερα, θα ηθελα να διαβασω και εγω αν εχεις ευκαιρο καποιο link εσυ 'η καποιος αλλος συνάδελφος
Ευχαριστω εκ τον προτέρων

Back