Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Αν τις ανέβασε αυτές τις μέρες....είναι από Τσοτύλι μερία. Ξέρω ότι τώρα έβαλε πουλιά. Εμείς απλά δεν σταθήκαμε τυχεροί όταν ανεβήκαμε. Τα πουλιά μπήκαν μια με δύο μέρες αφότου φύγαμε.
Mόνο που το Τσοτύλι βρίσκεται στον νομό Κοζάνης.Αλλά οι φάσσες πετούν πολύ και γρήγορα θα μου πεις...

Το κάναμε και χθες το περπάτημά μας! 4μελής η παρέα, Αταλάντη μεριά, ξεκινήσαμε με ξυλιασμένα ,από το κρύο, δάχτυλα το πρωί και αντίστοιχα κλαμπανίσματα. Στην πορεία ζεστάθηκε η ομάδα. Αρκετά τα κοτσύφια σε σχέση με 15 μέρες πριν.

Το κάναμε και χθες το περπάτημά μας! 4μελής η παρέα, Αταλάντη μεριά, ξεκινήσαμε με ξυλιασμένα ,από το κρύο, δάχτυλα το πρωί και αντίστοιχα κλαμπανίσματα. Στην πορεία ζεστάθηκε η ομάδα. Αρκετά τα κοτσύφια σε σχέση με 15 μέρες πριν.

Γιώργο καλησπέρα μήπως ήσασταν με ένα μπλε 4Χ4 στα μελίσσια κοντά

Σεβαστό!!
Από την άλλη το πουλί θα μαδηθει,θα πλυθεί,ενδεχομένως θα μπει κατάψυξη,θα μαγειρευτεί..
Αφού σε χαλάει όμως,μαζί σου!

με έχει δει ο πατέρας μου να φιλαω την σκύλα στο κεφάλι. μόνο αυτό σου λέω 🤣 🤣🤣

Υ.γ. ρίχνω σε έναν 🐇και μου φεύγει. σε ενα λεπτό τρακάρει μετωπική με την σκύλα και μου τον ξαναφέρνει στο ίδιο σημείο. του ρίχνω μια και πέφτει. με ξεντροπιασε.

την φιλάς ή δεν την φιλάς κύριε πρόεδρε? ffff 🤣🤣

Ρε παιδιά τι χάλια είναι αυτά στις τσίχλες …
Είδα 5 τσίχλες όλες και όλες το ΣΚ…
Χθες απόγευμα περπάτημα δεν είδα ούτε μια 😱😱😱ένα τσακάλι μόνο 😱😱😱
Έχουν Πάει ολλες στην Εύβοια !!!!!

Η μισή Χαλκίδα σήμερα το απόγευμα, ο ένας πάνω στον άλλον στην απέναντι πλευρά των Πολιτικών (χιονισμένα;;;)
Λίγα τρομοκρατημένα πουλάκια, αρκετά όμως για να περάσεις ένα ωραίο απογευματινό. Βέβαια όπως πάντα 6-6:20.
Αν δεν είχα κουλαμάρα σήμερα θα γινόταν παιχνίδι. Αλλά ήμουν απίστευτος. Έχασα τουλάχιστον 4-5 πέναλτι τα μισά....χωρίς τερματοφύλακα. Αγανάκτησα και έφυγα (σχετικά) νωρίς.
Προσπαθώ να το εξηγήσω. Ίσως να έφταιγε που ντύθηκα χοντρά (χθες ξύλιασα), εκτός (με βολεύει...) να με πρόδωσαν τα φυσέκια.
Ήταν σαν κάποια παιχνίδια που βλέπουμε που έπρεπε να κερδίσεις με 10-0 και έφερες Χ.

Η μισή Χαλκίδα σήμερα το απόγευμα, ο ένας πάνω στον άλλον στην απέναντι πλευρά των Πολιτικών (χιονισμένα;;;)
Λίγα τρομοκρατημένα πουλάκια, αρκετά όμως για να περάσεις ένα ωραίο απογευματινό. Βέβαια όπως πάντα 6-6:20.
Αν δεν είχα κουλαμάρα σήμερα θα γινόταν παιχνίδι. Αλλά ήμουν απίστευτος. Έχασα τουλάχιστον 4-5 πέναλτι τα μισά....χωρίς τερματοφύλακα. Αγανάκτησα και έφυγα (σχετικά) νωρίς.
Προσπαθώ να το εξηγήσω. Ίσως να έφταιγε που ντύθηκα χοντρά (χθες ξύλιασα), εκτός (με βολεύει...) να με πρόδωσαν τα φυσέκια.
Ήταν σαν κάποια παιχνίδια που βλέπουμε που έπρεπε να κερδίσεις με 10-0 και έφερες Χ.
Με τα 30αρια έριχνε εριχνες?

Εχει τυχει μερικες φορες και εχω κυνηγισει τσιχλες με σκυλο στη παρεα. Καλος χρυσος, εβρισκε τα πουλια τα εφερνε, χωρις να τα δαγκωνει, αλλα....
τα σαλια που αφηνει πανω στο πουλι μια αηδια ειναι κατα τη γνωμη μου. Παντα στο τελος παραχωρω τα σαλιωμενα στη παρεα.
Προτιμω να τα μαζευω μοναχος και να ειναι αθικτα, παρα αυτο το πραγμα.
Εμενα ο δικος μου, οπως θα πεσει το πουλι ετσι θα το φερει. Αθικτο και πεντακαθαρο. Ακομα και τα ζωντανα δεν τα δαγκώνει, ζωντανα τα φέρνει.

Εχει τυχει μερικες φορες και εχω κυνηγισει τσιχλες με σκυλο στη παρεα. Καλος χρυσος, εβρισκε τα πουλια τα εφερνε, χωρις να τα δαγκωνει, αλλα....
τα σαλια που αφηνει πανω στο πουλι μια αηδια ειναι κατα τη γνωμη μου. Παντα στο τελος παραχωρω τα σαλιωμενα στη παρεα.
Προτιμω να τα μαζευω μοναχος και να ειναι αθικτα, παρα αυτο το πραγμα.
Μάλλον το αφεντικό του είχε μάθει να ρίχνει ροχάλες σαν κατοστάρικο!:D

Συμφωνώ κι επαυξάνω!! Πυκνότατη & φονικότατη σκαγιο-κατανομή το #10... Το ψιλό σκάι είναι σκέτο ''δηλητήριο''...!! Δεν γλυτώνει ''μύγα'' από κει μέσα...!! Αρκεί βέβαια, να πάει σωστά η ντουφεκιά...
Εγώ προτιμώ και ρίχνω, κατά κόρον, την ''χρυσή τομή'' μεταξύ των δύο νούμερων 9 & 10, δηλαδή το 9μισυ (2,00χιλ.).
πες μας φυσιγγιο 9 1/2

πες μας φυσιγγιο 9 1/2

Όλα τα σκοπευτικά συνάδελφε... Και των 24 γραμμαρίων (τα επονομαζόμενα skeet, που πάντοτε είναι σε #9μισό), αλλά και των 28 γραμμαρίων φυσικά (τα επονομαζόμενα sporting)... Τα 28άρια μπορεί να μην βγαίνουνε όλα σε 9μισό νουμεράκι, αλλά δεν τρέχει και κάτι... Και το 9ρι ή το 10ρι μια χαρά είναι... Α, και τσοκ όχι πιο σφικτό από 3 άστρα (μισό, ντεμί, 1/2), διότι είναι πολύ ψιλά τα σκάγια αυτά, και τα σφικτά τσοκ τα "τσαλακώνουν/στραπατσάρουν" όσο να 'ναι, κι αυτό δεν είναι καλό κι ωφέλιμο στην σκαγιο-κατανομή μας...

Τα 28άρια μπορεί να μην βγαίνουνε όλα σε 9μισό νουμεράκι (2,0 χιλ. περίπου 600 σκάγια), αλλά δεν τρέχει και κάτι... Και το 9ρι (2,1χιλ. περίπου 520 σκάγια) ή το 10ρι (1,9χιλ. περίπου 700σκάγια) μια χαρά είναι...

...Να συμπληρώσω μόνο, πως αρκετά 28άρια τα βγάζουν και σε #8μισό (ίσως πιο συχνά απ' ό,τι σε #9, 9μισό ή 10). Κι αυτή η επιλογή λοιπόν, (δηλαδή #8μισό) είναι επαρκέστατη για τα κιχλοκότσυφα (2,2χιλ. περίπου 450 σκάγια)...
Επίσης, εγώ προτιμώ 28άρια σε #8 (2,3χιλ. περίπου 400 σκάγια) στις λατρεμένες μου τσαρτσάρες... Το συνιστώ... Ενίοτε, στις τσαρτάρες και 28άρια σε #7μισό (2,4χιλ. περίπου 350 σκάγια)... Σ' αυτές τις δύο τελευταίες επιλογές, μάς παίρνει να ρίχνουμε και με 3/4 τσοκ (όχι πιο σφικτό), καθότι τα 8άρια και τα 7μισάρια σκάγια είναι πιο χονδρά και δεν παραμορφώνονται τόσο εύκολα διερχόμενα από τη στένωση του τσοκ... Ειδικά κιόλας εάν είναι σκληρά, δηλ. με αρκετό αντιμόνιο στη σύνθεσή τους, τουτέστιν 3 ή 4 ή 5 τοις εκατό...

Υ.Γ.: Οι διαστάσεις των σκαγιών που προαναφέρω, αλλά και οι συνεπαγόμενες πληθώρες τους ανά φυσίγγιο, είναι βάσει του ιταλικού μεγεθολογίου σκαγιών, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον και από τους Έλληνες φυσιγγο-βιοτέχνες... (Αμερικάνοι, Ισπανοί, Γάλλοι, Άγγλοι, Γερμανοί, Τσέχοι κλ. έχουν κάποιες μικροδιαφορές, όχι σημαντικές, στα δικά τους μεγεθολόγια των σκαγιών που γεμίζουν...)

Last edited:
...Να συμπληρώσω μόνο, πως αρκετά 28άρια τα βγάζουν και σε #8μισό (ίσως πιο συχνά απ' ό,τι σε #9, 9μισό ή 10). Κι αυτή η επιλογή λοιπόν, (δηλαδή #8μισό) είναι επαρκέστατη για τα κιχλοκότσυφα (2,2χιλ. περίπου 450 σκάγια)...
Επίσης, εγώ προτιμώ 28άρια σε #8 (2,3χιλ. περίπου 400 σκάγια) στις λατρεμένες μου τσαρτσάρες... Το συνιστώ... Ενίοτε, στις τσαρτάρες και 28άρια σε #7μισό (2,4χιλ. περίπου 350 σκάγια)... Σ' αυτές τις δύο τελευταίες επιλογές, μάς παίρνει να ρίχνουμε και με 3/4 τσοκ (όχι πιο σφικτό), καθότι τα 8άρια και τα 7μισάρια σκάγια είναι πιο χονδρά και δεν παραμορφώνονται τόσο εύκολα διερχόμενα από τη στένωση του τσοκ... Ειδικά κιόλας εάν είναι σκληρά, δηλ. με αρκετό αντιμόνιο στη σύνθεσή τους, τουτέστιν 3 ή 4 ή 5 τοις εκατό...

Υ.Γ.: Οι διαστάσεις των σκαγιών που προαναφέρω, αλλά και οι συνεπαγόμενες πληθώρες τους ανά φυσίγγιο, είναι βάσει του ιταλικού μεγεθολογίου σκαγιών, το οποίο χρησιμοποιείται κατά κόρον και από τους Έλληνες φυσιγγο-βιοτέχνες...
Ωραίο σκάγι το #7.5! Είχα ρίξει σκοπευτικά σε αυτό το νούμερο με 5% αντιμόνιο σε ψαρονια που είναι σκληρά πουλιά. Έτρωγαν την τουφεκιά, συνέχιζαν καμιά 50αρια μέτρα σαν να μην έγινε τίποτα, και ξαφνικά έπεφταν ξερά. Λογικά από διαμπερή τραύματα. Θα το έριχνα και σε μεγαλύτερα θηράματα αν το έβρισκα εύκολα σε περισσότερα γραμμάρια γόμωση.

Ωραίο σκάγι το #7.5! Είχα ρίξει σκοπευτικά σε αυτό το νούμερο με 5% αντιμόνιο σε ψαρονια που είναι σκληρά πουλιά. Έτρωγαν την τουφεκιά, συνέχιζαν καμιά 50αρια μέτρα σαν να μην έγινε τίποτα, και ξαφνικά έπεφταν ξερά. Λογικά από διαμπερή τραύματα. Θα το έριχνα και σε μεγαλύτερα θηράματα αν το έβρισκα εύκολα σε περισσότερα γραμμάρια γόμωση.
Α1 32 γραμ νο 7,5 Ναυπλιώτης.μονο αυτό ρίχνω στα τρυγόνια πλέον όταν περνάνε πράμα σπάνιο πλέον σ εμας.pray to God.

Α1 32 γραμ νο 7,5 Ναυπλιώτης.μονο αυτό ρίχνω στα τρυγόνια πλέον όταν περνάνε πράμα σπάνιο πλέον σ εμας.pray to God.
Βγαίνει και σε 7,5, δεν το ήξερα! Καλά, τα τρυγόνια και σε εμάς είναι είδος πολυτελείας!

Status
Not open for further replies.
Back