Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Κι εδώ, είναι η πρώτη χρονιά από όσες θυμάμαι, που όλο το Μάρτιο δεν είδα ούτε μία τσίχλα !!!
Η τελευταία που πήρα ήταν στις 25 Φλεβάρη, και η τελευταία που είδα στις 26 !!! Τόσο απογοήτευση, που στις 27 και 28 δεν πήγα καθόλου !!!
Ακριβως Στελιο!

Χρυσανθε στα κατεχόμενα έχουν βάλει πολλά βιντεάκια με πολλά πουλιά γιατί λες να γίνεται αυτό?
Φιλε δεν μπορω να απαντησω σιγουρα γιατι δεν εχω παει ποτε και ουτε προκειτε ύπο αυτες τις περιστασεις
Αρα δεν εχω δει και δεν εχω προσωπικη αντιληψη αλλα ουτε και ξερω τα βιντεο που ειδες

Αλλα μπορω να πω τα εξης με βαση την λογικη μου

1. Πολυ λιγοτερος κυνηγοσκοσμος αρα αναλογια θηραματος πολύ μεγαλυτερη ανα κυνηγο

2. Μην ξεχνας οτι κατεχουν απο τα πιο σημαντικα μας κυνηγοτοπια-χερσονησος καρπασιας-βλεπε μορφολογια οπως του Ακαμα

Ειναι μια μορφολογια εδαφους ιδιαιτερη που θηραματικα αλλα και απο θεμα βιοποικιλοτητας ειναι μοναδικη και πανεμορφη

Σαν να ειναι ενα ξεχωριστο οικοσυστημα μεσα στο υπαρχον οικοσυστημα

Φιλε δεν μπορω να απαντησω σιγουρα γιατι δεν εχω παει ποτε και ουτε προκειτε ύπο αυτες τις περιστασεις
Αρα δεν εχω δει και δεν εχω προσωπικη αντιληψη αλλα ουτε και ξερω τα βιντεο που ειδες

Αλλα μπορω να πω τα εξης με βαση την λογικη μου

1. Πολυ λιγοτερος κυνηγοσκοσμος αρα αναλογια θηραματος πολύ μεγαλυτερη ανα κυνηγο

2. Μην ξεχνας οτι κατεχουν απο τα πιο σημαντικα μας κυνηγοτοπια-χερσονησος καρπασιας-βλεπε μορφολογια οπως του Ακαμα

Ειναι μια μορφολογια εδαφους ιδιαιτερη που θηραματικα αλλα και απο θεμα βιοποικιλοτητας ειναι μοναδικη και πανεμορφη

Σαν να ειναι ενα ξεχωριστο οικοσυστημα μεσα στο υπαρχον οικοσυστημα
Χρυσανθε τις μέρες που ημουν Κύπρο κατάφερα και είδα δύο φραγκολινες από κοντά που δεν είχα δει ποτέ. Επίσης μου έδειξαν σε βιντεο μια κυπριακή ράτσα λυκόσκυλου με το οποίο παλιά κυνηγουσαν λαγο στο πέταμα. Έμοιαζε με γερμανικό ποιμενικό αλλα σε ποιο γκριζοπο χρώμα. Κοντά στα χρώματα του λύκου. Τα πρόλαβες αυτά τα σκυλιά ?

Χρυσανθε τις μέρες που ημουν Κύπρο κατάφερα και είδα δύο φραγκολινες από κοντά που δεν είχα δει ποτέ. Επίσης μου έδειξαν σε βιντεο μια κυπριακή ράτσα λυκόσκυλου με το οποίο παλιά κυνηγουσαν λαγο στο πέταμα. Έμοιαζε με γερμανικό ποιμενικό αλλα σε ποιο γκριζοπο χρώμα. Κοντά στα χρώματα του λύκου. Τα πρόλαβες αυτά τα σκυλιά ?
Η περιοχη που εισαστε φιλε ειναι συνορα με την νεκρα ζωνη
Λογο ακριβως αυτου εχει πολλα θηραματα οπως φρανκολινες περδικες φασσες λαγους
ΕλΠιζω να ειδες αρσενικη φρανκολινα
Πραγματικα πανεμορφο πουλι

Θα σου στειλω το τηλεφωνο μου αν θελεις να μου στειλεις το βιντεο
Οχι ´´λυκοσκυλό´´ δεν γνωριζω κυπριακης καταγωγης
Ισως σου εχουν δειξει την ´´κύπριακη ρατσα ´´ που εχει σχετικα προσφατα εγγραφει και λενε οτι προερχεται απο παλια
Ειχε διχρωμια στα ματια;
Μηπως σου αναφεραν την ρατσα ΛΙΤΣΕ;

Στην κυπρο το παραδοσιακο σκυλι που εχει ισως εκλειψει στις μερες μας ηταν το λεγομενο ΖΑΡΙ η ΖΑΡΟς

Εμειαζε οπως λες αλλα ηταν πιο μικροσωμο απο τον γερμανικο ποιμενικο- πιο πολυ στον σωματοτυπο του κουρτσχααρ ηταν αλλα λιγο πιο χαμηλο και με μιο επιμηκες ρυγχος

Ηταν πολυ γρηγορο σκυλι και ακουραστο με ιχνηλασια και φερμα και ναι πολυ συχνα επιανε τους λαγους στο σηκωμα-γιατακι

Ηταν κοντινο σκυλι και μαζι του κυνηγουσες ταυτοχρονα και περδικες και λαγους
Η φερμα του συνηθως ηταν καπως νευρικη και αποτομη, δηλαδη δεν πονταριζε το θηραμα

Θα μπορουσα να το παρομοιασω οτι δουλευε οπως τα κουρτσχααρ στα νησια που κυνηγανε κοντα, βαζουν συχνα μυτη κατω και πανε με σταθερο τεμπο

Σε αυτο συνετειναν οι παρατεταμενες ξηρασιες το εδαφος και η μεγαλη συμβιωση σε βιοτοπο λαγου και περδικας

Last edited:
Η περιοχη που εισαστε φιλε ειναι συνορα με την νεκρα ζωνη
Λογο ακριβως αυτου εχει πολλα θηραματα οπως φρανκολινες περδικες φασσες λαγους
ΕλΠιζω να ειδες αρσενικη φρανκολινα
Πραγματικα πανεμορφο πουλι

Θα σου στειλω το τηλεφωνο μου αν θελεις να μου στειλεις το βιντεο
Οχι ´´λυκοσκυλό´´ δεν γνωριζω κυπριακης καταγωγης
Ισως σου εχουν δειξει την ´´κύπριακη ρατσα ´´ που εχει σχετικα προσφατα εγγραφει και λενε οτι προερχεται απο παλια
Ειχε διχρωμια στα ματια;
Μηπως σου αναφεραν την ρατσα ΛΙΤΣΕ;

Στην κυπρο το παραδοσιακο σκυλι που εχει ισως εκλειψει στις μερες μας ηταν το λεγομενο ΖΑΡΙ η ΖΑΡΟς

Εμειαζε οπως λες αλλα ηταν πιο μικροσωμο απο τον γερμανικο ποιμενικο- πιο πολυ στον σωματοτυπο του κουρτσχααρ ηταν αλλα λιγο πιο χαμηλο και με μιο επιμηκες ρυγχος

Ηταν πολυ γρηγορο σκυλι και ακουραστο με ιχνηλασια και φερμα και ναι πολυ συχνα επιανε τους λαγους στο σηκωμα-γιατακι

Ηταν κοντινο σκυλι και μαζι του κυνηγουσες ταυτοχρονα και περδικες και λαγους
Η φερμα του συνηθως ηταν καπως νευρικη και αποτομη, δηλαδη δεν πονταριζε το θηραμα

Θα μπορουσα να το παρομοιασω οτι δουλευε οπως τα κουρτσχααρ στα νησια που κυνηγανε κοντα, βαζουν συχνα μυτη κατω και πανε με σταθερο τεμπο

Σε αυτο συνετειναν οι παρατεταμενες ξηρασιες το εδαφος και η μεγαλη συμβιωση σε βιοτοπο λαγου και περδικας

Ήταν λυκομορφο με όρθια αυτιά. Έχει εξαφανιστεί οπως μου είπαν. Και κυνηγούσε με τον τρόπο που περιγράφεις. Από θηράματα είχε όντως από όλα η περιοχή. Περδικες σηκωσαμε αρκετές. 2 φραγκολινες. Αρκετό λαγο και πάρα πολλές φασσες

Last edited:
Αναβαση στους ελατιαδες σημερα για να δουμε τιποτα σημαδια για τα μελισσια. Σε 2 μερη που ειχε τρεχουμενο νερακι παρα πολλα κοτσυφια και 4 κυργιαρες ειδαμε!!! Και πολυ κελαηδημα!!!
Δεν κανει να εχεις μελισσια στα ελατα τετοια εποχη ΔΗΜΗΤΡΗΣΣΣ...
Ετσι ειπε ο ορεινης μελισσαΣΣΣΣ

Δεν κανει να εχεις μελισσια στα ελατα τετοια εποχη ΔΗΜΗΤΡΗΣΣΣ...
Ετσι ειπε ο ορεινης μελισσαΣΣΣΣ
Δεν κανει και δεν εχουμε αλλα σε 20 μερες θα εχουμε.... Ο ορεινης μελισσαςςςςς ας παει να πιασει κανα λαφιατη που ειναι σουπερ ουαου επικινδυνος....

Υ.Γ ο ξαδερφος τον παταει τον ανηψιο στις πρωτες δημοσκοπησεις.......

Το ξημερωμα ολο το ντυμενο ειχε συναυλια απο παρα πολλα κοτσυφια. Χαμος γινοταν! Ανεβαινοντας ειδα κυργιαρες και να πετανε και να καθονται στις κορυφες των ελατων. Και ενας μικρος λαγος ανεβαινε το πρανες του δρομου και πηγαινε για υπνο στο γιατακι στις 5:50....20230429_063852.jpg

Κόνιτσα
Εκεί πρέπει να είναι Σπύρο. Στο τέλος βλέπω μια φωτογραφία πάνω από τη Κλειδωνιά.
Δεν έχει τύχει να κυνηγήσω εκεί πάνω,αλλά με τον κατάλληλο καιρό από τελη Δεκεμβρίου και μετά πρέπει να γίνεται χαμός στους κισσούς.

Εκεί πρέπει να είναι Σπύρο. Στο τέλος βλέπω μια φωτογραφία πάνω από τη Κλειδωνιά.
Δεν έχει τύχει να κυνηγήσω εκεί πάνω,αλλά με τον κατάλληλο καιρό από τελη Δεκεμβρίου και μετά πρέπει να γίνεται χαμός στους κισσούς.
Γενάρη, Φλεβάρη, φέτος μέσα Φλεβάρη λόγω του καιρού.

Γενάρη, Φλεβάρη, φέτος μέσα Φλεβάρη λόγω του καιρού.
Όπως τα λέει ο outlander...μέσα Γενάρη και κυρίως Φλεβάρη κλασσικός κοτσυφότοπος...
Δυστυχώς και γνωστός με συνέπεια κάποιες μέρες να επικρατεί συνωστισμός...

Status
Not open for further replies.
Back