Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Φέτος παρατηρώ μία μικρή αύξηση στα ντοπιάρικα κοτσύφια ,αλλά επουδενί αυτό που ήταν μέχρι πριν 10 χρόνια.
Δεν ηθελα να το πω ,αλλα με τρώει.Προσωπικά δεν ήθελα τον κότσυφα να λήγει στις 28 γιατί μαζί με τα περασματιάρικα την πληρώνουν τα ντόπια κοτσύφια τα οποία ήδη εχουν αρχίσει τα ζευγαρώματα και τα οποια εχουν μειωθεί παρα πολύ.
Δημήτρη στα 2 μέρη που πήγα χθες και σήμερα είδα πολύ περισσότερα κοτσύφια από τα περασμένα χρόνια. Ειδικά σήμερα που περπάτησα λίγο μέσα στο πυκνό είχε πάρα πολλά. Δεν τα βαράω γιατί δεν τα γουστάρω αυτή την εποχή.

Ειδικά σήμερα που περπάτησα λίγο μέσα στο πυκνό είχε πάρα πολλά. Δεν τα βαράω γιατί δεν τα γουστάρω αυτή την εποχή.
Κι εδω το ιδιο παρατηρισα προχθες αλλα κ πριν την εναρξη που βρεθηκα σε ενα χωραφι....εχουν παει πολυ καλα οι γεννες απ'οτι φενεται...
Κι εγω που εριξα σε ενα κοτσυφι προχθες, για το καλό της μέρας, με κρυα καρδια πατησα τη σκανδαλη η αληθεια ειναι....

Τα τρυγόνια που απομένουν τα άφησα στην ησυχία τους και πήγα σε μια ποτάμια που είχε εκχερσωθει πέρσι με μπουλντόζα και ξερω πως έχει πολλά ντοπιαρικα κοτσυφια

Λοιπόν το πρωί στη λακα αυτή θα πέρασαν πάνω απο 30-40. Νωρίς νωρίς πήρα δύο μικρά για το σκυλί και μετά έκατσα και τα απόλαυσα να περνάνε σαν τρελά

IMG_20230822_065519.jpgIMG_20230822_065948.jpg

Ο σκυλακος ήθελε και άλλα, και μάλιστα καθόταν από εκεί που έρχονταν, καθώς είχα πιάσει ώστε να τα εχω πλάτη και να τους ριχνω από πίσω, να τα βλέπει και τα έπαιρνε στο κυνήγι κοιτώντας με κάθε φορά με απορία

IMG_20230822_070855.jpgIMG_20230822_065551.jpg

Στο.πιο αξιοσημείωτο... Μαζι με τα κοτσύφια ήταν καξ 3 τσίχλες στην ποτάμια... Στην πρώτη νόμιζα ότι δεν είδα και άκουσα καλά, η δεύτερη την είδα να πετάει μακριά και η τρίτη πέρασε όλο καθαρά με τις πιτσιλες της και το τσιπ τσιπ της... Πως έμειναν σε σχετικά πεδινό μέρος και νότια μυστήριο...

Έπιασα έκτοτε πιο πέρα σε ένα κτήμα μου και καθαρίζω ελιές τώρα απκ τα λαίμαργα να βγει και το μεροκάματο...

IMG_20230822_104540.jpg

Τα τρυγόνια που απομένουν τα άφησα στην ησυχία τους και πήγα σε μια ποτάμια που είχε εκχερσωθει πέρσι με μπουλντόζα και ξερω πως έχει πολλά ντοπιαρικα κοτσυφια

Λοιπόν το πρωί στη λακα αυτή θα πέρασαν πάνω απο 30-40. Νωρίς νωρίς πήρα δύο μικρά για το σκυλί και μετά έκατσα και τα απόλαυσα να περνάνε σαν τρελά

View attachment 77518View attachment 77519

Ο σκυλακος ήθελε και άλλα, και μάλιστα καθόταν από εκεί που έρχονταν, καθώς είχα πιάσει ώστε να τα εχω πλάτη και να τους ριχνω από πίσω, να τα βλέπει και τα έπαιρνε στο κυνήγι κοιτώντας με κάθε φορά με απορία

View attachment 77520View attachment 77521

Στο.πιο αξιοσημείωτο... Μαζι με τα κοτσύφια ήταν καξ 3 τσίχλες στην ποτάμια... Στην πρώτη νόμιζα ότι δεν είδα και άκουσα καλά, η δεύτερη την είδα να πετάει μακριά και η τρίτη πέρασε όλο καθαρά με τις πιτσιλες της και το τσιπ τσιπ της... Πως έμειναν σε σχετικά πεδινό μέρος και νότια μυστήριο...

Έπιασα έκτοτε πιο πέρα σε ένα κτήμα μου και καθαρίζω ελιές τώρα απκ τα λαίμαργα να βγει και το μεροκάματο...

View attachment 77526
Πολύ πράμα φέτος, μας έβγαλαν τα μάτια, μακάρι να πάνε όλα καλά και να μπούνε τα ευρωπαϊκά πολλά.

Ο Άγιος Οκτώβριος ποτέ θα έρθει σαν μικρό παιδί κανο για αυτόν τον μήνα!!!!!
Ο Οκτωβριος θα ερθει αλλα αμα ειναι μασκαρεμενος σαν Αυγουστος μεχρι τον βορειο πολο να φυγει και να παει αλλου.....

στο χθεσινο απογευματινο καρτερι για τρυγονια πωλληηηη κοτσιφας ρε παιδες,,μαλιστα ειχα κανα δυο χωμενους στα 5 μετρα σε βατσινιες να κακαριζουνε,,εαν ειθελα να τους τουφεκισω θα ειχα 5 6 σηγουρα αφου περνουσανε με το πασοτους απο μπρωσαταμοααα

Σήμερα παίδες, κάηκε και το Μαντρί της Χασιάς πάνω στα Μπασημοτοπια.... Δυστυχώς εμείς οι Αθηναίοι λιγόστεψαν τα μέροι μας ...
Σε εμάς στον Έβρο δυστυχώς δεν λιγόστεψαν...αλλά χάθηκαν όλα. Δεν υπάρχει πλέον δάσος. Δεν υπάρχει τίποτα..

Σε εμάς στον Έβρο δυστυχώς δεν λιγόστεψαν...αλλά χάθηκαν όλα. Δεν υπάρχει πλέον δάσος. Δεν υπάρχει τίποτα..
Δυστυχώς φίλε ζούμε άσχημες κατάστασης όλοι..... Εμείς οι Αθηναίοι είχαμε κάποια μέροι κοντά τώρα πάνε και αυτά.... Όπως και σε έσας έτσι και μας

Και τώρα που πάμε για μπασιματα στην Αττική;
Με τόσα καμμένα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Έβρο κάθε χρονιά θα είναι κακή έως μέτρια στην τσίχλα, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς οι τόποι διαχειμασης της. Και να περάσουν Οκτώβρη πολύ απλά δε θα μένουν.

Με τόσα καμμένα σε Αττική, Εύβοια, Βοιωτία, Φθιώτιδα, Έβρο κάθε χρονιά θα είναι κακή έως μέτρια στην τσίχλα, καθώς καταστράφηκαν ολοσχερώς οι τόποι διαχειμασης της. Και να περάσουν Οκτώβρη πολύ απλά δε θα μένουν.
Τσαμπα χαρήκαμε με την ρυθμιστική.

Συνελθεεεε!!! Μην τα παραλες! Ούτε η πρώτη φορά είναι και δυστυχώς ούτε η τελευταία.

Συνελθεεεε!!! Μην τα παραλες! Ούτε η πρώτη φορά είναι και δυστυχώς ούτε η τελευταία.
Έχεις ζήσει σε αυτές τις περιοχές; Γιατί εγώ ζω και ξέρω. Τόσο απ' του 2021, όσο και από του 2007 που είναι ακόμα παλιότερες, δεν υπάρχει ανάκαμψη στα προ φωτιάς επίπεδα. Κάνας λαγός και γουρούνια έχει στα καμμένα του 2007, πόσο μάλλον του 2021.

Επειδη στην περιοχή μου εχω δει 2 μεγάλες φωτιες ..
Εαν εχει βροχές το φθινόπωρο, να εισαι σίγουρος οτι οι τσιχλες το χειμώνα θα βόσκουν μεσα στα καμμενα..
προφανώς και θα απαγορεύεται το μερος ,αλλα όπου κραταει το χωμα καλα ,ανεβαζει πολυ σκουλίκι...

Το πρόβλημα ιδικα με την Αττική και την Νοτια Εύβοια,ειναι οτι αργει παρα πολυ η ανάπλαση των καμμενων..Λογο βροχων αλλα και εδαφους..
Εαν δεις τα μεροι που καικαν στην Αττική το 2021 και στην Αρκαδία, η διαφορα ειναι τεραστια ...

Status
Not open for further replies.
Back