Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα Θαλή, δεν συμφωνώ με την ουσία αυτού που λες. Τα διάφορα είδη δεν σκέφτονται σαν τον άνθρωπο, αν σε έναν τόπο βρούν νερό και φαγητό πάνε και το εκμεταλλεύονται. Συγκεκριμένα μέσα σε καψάλες έχω συναντήσει σχεδόν όλα τα θηράματα (τρυγόνια, τσίχλες, ορτύκια, λαγούς, πέρδικες, μπεκάτσες ...)
Τα καψαλια μεχρι να ντυθουν παλι τραβανε τα παντα. Ειδικα τον λαγο. Αλλα και τα πουλια ειδικα τρυγονια και τσιχλες.Αρχες δεκαετιας του 2000 σε καρτερι τσιχλας που κοιτουσε καψαλι ηθελες αιτηση για να το πιασεις. Μολις ντυθηκε παλι τελος!!! Προς Θεου δεν λεω να καιμε τα δαση. Αλλα η φωτια στα μεσογειακα δαση ειναι νομοτελεια και οχι το τελος αλλα η αρχη ενος νεου κυκλου και τα ζωντανα ξερουν να εκμεταλλευτουν ακομα και αυτη την κατασταση αρκει να μην παμε εμεις οι μλκες οι ανθρωποι και τα πηδηξουμε ολα.

Τα καψαλια μεχρι να ντυθουν παλι τραβανε τα παντα. Ειδικα τον λαγο. Αλλα και τα πουλια ειδικα τρυγονια και τσιχλες.Αρχες δεκαετιας του 2000 σε καρτερι τσιχλας που κοιτουσε καψαλι ηθελες αιτηση για να το πιασεις. Μολις ντυθηκε παλι τελος!!! Προς Θεου δεν λεω να καιμε τα δαση. Αλλα η φωτια στα μεσογειακα δαση ειναι νομοτελεια και οχι το τελος αλλα η αρχη ενος νεου κυκλου και τα ζωντανα ξερουν να εκμεταλλευτουν ακομα και αυτη την κατασταση αρκει να μην παμε εμεις οι μλκες οι ανθρωποι και τα πηδηξουμε ολα.
Ακριβώς, συμφωνώ απολύτως σε όλα όσα έγραψες :) .

Και ποιος σου είπε ο η κυχλα δεν τρώει στα καμένα… το θέμα είναι να ερθουν
Η τσίχλα δεν τρώει μόνο, τρώγεται κιόλας.
Καμένα δάση σκέφτομαι ότι θα τη δυσκολεύουν να βρει ασφαλή κούρνια το βράδυ.

Ο λόγος της απαισιοδοξίας μου είναι ότι ενώ διαβάζουμε ότι οι πληθυσμοί της τσίχλας δεν είναι μειωμένοι, η προσέλευση της τσίχλας στη χώρας μας είναι πάρα πολύ μειωμένη ακόμα και σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Δεν εννοώ σε σχέση μόνο με 30 χρόνια πριν.
Κάτι πρέπει να έχει η χώρα μας και δεν την επιλέγουν.

Ο λόγος της απαισιοδοξίας μου είναι ότι ενώ διαβάζουμε ότι οι πληθυσμοί της τσίχλας δεν είναι μειωμένοι, η προσέλευση της τσίχλας στη χώρας μας είναι πάρα πολύ μειωμένη ακόμα και σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Δεν εννοώ σε σχέση μόνο με 30 χρόνια πριν.
Τι να κάνει η τσίχλα εδώ όταν στις χώρες από πάνω μας τα τελευταία χρόνια είναι καλοκαίρι;
Και σε Ιταλία Τουρκία δεν πιστεύω να είναι καλύτερες οι χρόνιες όταν δεν υπάρχει χειμώνας βορειότερα. Αφήνω Ισπανία Πορτογαλία απέξω γιατί είναι άλλος διάδρομος.
Δυστυχώς για τα αποδημητικά είναι καθαρά θέμα καιρού. Πέρσι δύο εβδομάδες έκανε χιόνια τον Φλεβάρη και όχι σε όλη τη χώρα και τα πουλιά έκαναν δυναμική παρουσία.

Θαλή καλησπέρα, κατά την άποψή μου, ο λόγος που θα περάσουν ή όχι από τη χώρα μας, είναι οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν κατά τη διάρκεια της αποδημίας τους. Μετά τα μέσα του Νοεμβρίου, αν θα κρατηθούν μεγάλοι πληθυσμοί στη χώρα μας ή όχι είναι συνδυασμός παραγόντων (καιρός , επάρκεια τροφής κ.λ.π.)

Εχω διαβασει αυτα που λετε και θα απαντήσω συνολικά.
Καταρχάς εαν ειχε καει η μιση Ελλάδα,δεν θα ειμασταν εδω να μιλαμε για κυνήγι...Δεν υπάρχει αυτο.. Είναι μια τραγική γενίκευση (των social) κυριως οσων δεν εχουν ιδεα απο τα δασοι της χωρας μας.
Ειχαμε και θα έχουμε ακομα τεράστια δασοι στην χωρα μας....
Η τσιχλα θα έρθει ειτε μερα να την βλέπουμε ειτε νυχτα να την ακουμε μονο..Τα Βαλκάνια θα τα επισκεφτούν κανονικα ...
Δεν μας εχουν λήψει τα πουλια τα τελευταία χρονια ,οι χειμωνες εχουν λήψει...

Ο περικλης κ καποια αλλα παιδια τα ειπαν ολα νομιζω.δεν παιζει κανενα ρολο τι γίνεται εδω αλλα τι γινεται πανω βορειες χωρες.να πιεσει ο καιρος τα πουλια να κατεβουν κ να προτιμησουν βεβαια κ τον δικο μας διαδρομο.δεν θα ξεχασω ποτε περασματα οκτωβρη σε κλασικα μπασιμοκαρτερα της Βοιωτίας να ειμαστε με τα κοντομανικα κ 28 βαθμους κ να εχουμε απο ενα τσαμπι τσιχλες ο καθενας.υπομονη κ προσευχή καντε να ερθει χειμώνας βορεια κ μετα το Δεκέμβρη κ εδω

Status
Not open for further replies.
Back