Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

• Thread starter Thread starter tsakalos
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Status
Not open for further replies.
@periklis-ath ελπιζω η Πολωνια να αφορα και τον δικο μας διαρομο...
https://www.trektellen.nl/count/view/2702/20230917
Εξαρτάται...
Νομίζω η πορεία των πουλιών της Φθινοπωρινής μετανάστευσης, είναι κυρίως λοξή και οχι κάθετη ως προς τους μεσημβρινούς...ταξιδεύουν δλδ από βόρειοανατολικά προς νοτιοδυτικά...

Αυτά τα πουλιά της Πολωνίας μπορεί να έχουν πορεία προς Ιταλία, Ν.Γαλλία, Ισπανία...

Εμάς νομίζω, πρέπει να μας απασχολούν τα πουλιά που ξεκινάνε από Κεντρική Ρωσία, Λευκορωσία, Ουκρανία περνάνε Ουγγαρία, Ρουμανία και παίρνουν τον κατήφορο για Βαλκάνια...

Παίζει μεγάλο ρόλο βέβαια και ο καιρός που θα συναντήσουν...

@periklis-ath ελπιζω η Πολωνια να αφορα και τον δικο μας διαρομο...
https://www.trektellen.nl/count/view/2702/20230917
Κυριως τη δυτικη Ελλαδα τωρα στα μπασιματα. Αλλα η Πολωνια γεμιζει τα δυτικα βαλκανια , που οταν σφιξει ο καιρος και μετακινηθουν αφορα ολη την Ελλαδα. Αυτα με Β-ΒΔ ανεμους . Α-ΒΑ θα τα στειλουν ολα Ιταλια . Το ιδανικο ειναι βαρομετρικο χαμηλο σε Βουλγαρια -ρουμανια- Δ.Τουρκια ωστε οι ΒΔ περιφερικοι να τα στειλουν εδω (απο Πολωνια , Λευκορωσια κλπ)
Απο δικες μου παρατηρησεις , μην τα παΙρνεται στο 100%

Κυριως τη δυτικη Ελλαδα τωρα στα μπασιματα. Αλλα η Πολωνια γεμιζει τα δυτικα βαλκανια , που οταν σφιξει ο καιρος και μετακινηθουν αφορα ολη την Ελλαδα. Αυτα με Β-ΒΔ ανεμους . Α-ΒΑ θα τα στειλουν ολα Ιταλια . Το ιδανικο ειναι βαρομετρικο χαμηλο σε Βουλγαρια -ρουμανια- Δ.Τουρκια ωστε οι ΒΔ περιφερικοι να τα στειλουν εδω (απο Πολωνια , Λευκορωσια κλπ)
Απο δικες μου παρατηρησεις , μην τα παΙρνεται στο 100%
Η Μετανάστευση γίνεται στις παρυφές Υψηλών πιεσεων .. Καλοκαιρια και ανοδικα ρευματα
Με χαμηλο μονο του εκεί δεν.Κλειστος καιρος ..
Αυτο το σενάριο εχει πιθανότητες προς αρχες Νοεμβρίου,εαν δεν εχει ανοιξει ακομα διαδρομος οποτε θα κινηθούν και με οχι καλες συνθήκες..
Υψηλες πιεσεις κεντρικη βορεια ευρωπη με καθαρούς βοριαδες στα βαλκανια ..
Ολα τα μεγαλα περασματα που εχω μαζεψει ημερολογιακα απο μεσα 90ς ,εχουν αυτον τον μηχανισμο..
Το www.wetterzentrale.de εχει αρχειο με ολες τις μερες απο το 1979..

Πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα τα μπασιματα.
Πέρα από την πλάκα, αυτό έλεγα στον εαυτό μου εχτές: "Έχεις κωλέψει, όλα τα θέματα του φόρουμ, από την βαρεμάρα σου. Μέχρι και στις βλητικές δοκιμές έγραψες τις αμπελοφιλοσοφίες σου, για να περάσει η ώρα σου, αφού δεν υπάρχει σάλιο, για να πας κυνήγι. Άντε να έρθει ο Οκτώβρης, να ξεκινήσουν οι τσίχλες, να οξυγονωθεί λίγο ο εγκέφαλος". Αυτή ήταν η ειλικρινής αυτοκριτική μου...

Πέρα από την πλάκα, αυτό έλεγα στον εαυτό μου εχτές: "Έχεις κωλέψει, όλα τα θέματα του φόρουμ, από την βαρεμάρα σου. Μέχρι και στις βλητικές δοκιμές έγραψες τις αμπελοφιλοσοφίες σου, για να περάσει η ώρα σου, αφού δεν υπάρχει σάλιο, για να πας κυνήγι. Άντε να έρθει ο Οκτώβρης, να ξεκινήσουν οι τσίχλες, να οξυγονωθεί λίγο ο εγκέφαλος". Αυτή ήταν η ειλικρινής αυτοκριτική μου...
Και με τον κοτσιδακια χθες τα ιδια λεγαμε 😁😁😁😁

Και με τον κοτσιδακια χθες τα ιδια λεγαμε 😁😁😁😁
Αστα Περικλή. Τα εχουμε δει ολα. Αυτο συζηταγαμε και μαζι σημερα με το τρελοπαιδο. Εχει παγωσει ο χρονος παλι. Καθε Σεπτεμβρη η ιδια κατασταση... Η τσιχλοκλεψυδρα, εχει πολυ αμμο ακομα.

Οι χειροτερες μερες ειναι αυτες που ειμαστε τωρα. Δεν παλευεται η αναμονη. Οταν ερθει ο Οκτωβρης ειναι υπεροχα αν μπαινουν πουλια. Αν δεν μπαινουν η γκρινια και οι θεωριες συνομωσιας μας κρατουν το ενδιαφερον. Αλλα οι επομενες 20 μερες θα περασουν αργα και βασανιστικα.....

Οι χειροτερες μερες ειναι αυτες που ειμαστε τωρα. Δεν παλευεται η αναμονη. Οταν ερθει ο Οκτωβρης ειναι υπεροχα αν μπαινουν πουλια. Αν δεν μπαινουν η γκρινια και οι θεωριες συνομωσιας μας κρατουν το ενδιαφερον. Αλλα οι επομενες 20 μερες θα περασουν αργα και βασανιστικα.....
Βρε οι μέρες καλές είναι,εμείς δεν είμαστε εκεί που πρέπει. :rolleyes:

Ελα για παμε ενα γκαλοπ!!! Ποτε θα κανει το πρωτο μπασιμο??? Εγω πιστευω θερμα 7 και 8 Οκτωβρη. Πανε περιπατο οι εκλογες!!!
Εγώ πιστεύω ότι θα .sex hard.στους νοτιαδες τον πρώτο δεκαήμερο και θα μας κάνει ένα 5ημερο καλό γύρω στις 23 μέχρι 28 και δεύτερο πέρασμα ένα 3ημερο από 3μεχρι 6 Νοέμβρη

Κάθε πραγμα στον καιρό του...
Το μυστικό είναι να μην το σκέφτεσαι κ να μην....μετράς.....
Για πότε έφυγε το καλοκαίρι κ ουτε δεν το καταλάβαμε κ δεν περάσουν 20 μερούλες??
Ελα για παμε ενα γκαλοπ!!! Ποτε θα κανει το πρωτο μπασιμο??? Εγω πιστευω θερμα 7 και 8 Οκτωβρη. Πανε περιπατο οι εκλογες!!!
Αν έχει...ορεξη να κάνει μπάσιμο κ για τα δεδομένα του τόπου μου μπρος-πισω 20 Οκτώβρη.....

Status
Not open for further replies.
Back