Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Καλησπέρα, καρτεράκι απογευματινό σήμερα, για να βγει .... η υποχρέωση του μήνα! Εξηγούμαι: μετά από φουλ φόλες, πηγαίνω μια φορά το μήνα να πάρω τον αέρα μου 4:30-6:00 και αφου επιβεβαιώσω ότι δεν έχει αλλάξει τίποτα απο τον προηγούμενο μήνα, ανανεώνω το ραντεβού για τον επόμενο! Προς τι τέτοιος μαζοχισμός; Ε, δεν το 'χετε ακούσει πως πρώτα βγαίνει η ψυχή και μετά το χούι; :p (παραλιακή Φωκίδα)

Καλησπέρα παιδιά
Επειδή με τους κάδους ανακύκλωσης γίνεται ένα μικρό μπάχαλο στην περιοχή μου και πολλές φορές τους χρησιμοποιούν σαν κανονικούς, εγώ κρατάω τους άδειους κάλυκες και όταν θα πάω στην έκθεση την άνοιξη ή κάνει καμιά κίνηση ο κυνηγετικός σύλλογος τους δίνω.
Κάπου είχα διαβάσει στο ίντερνετ πως τους μάζευε ο Κ.Σ ΞΑΝΘΗΣ......θα ψάξω ξανά να δω.

topic.Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή από τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης στην συλλογή χρησιμοποιημένων πλαστικών φυσιγγίων (κάλυκες) για το κυνηγετικό έτος 2017 -2018.

Περισσότεροι από 22.000 κάλυκες συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα γραφεία του συλλόγου με σκοπό την ανακύκλωση.

Ο συνάδελφος μας, που παρέδωσε τους περισσότερους κάλυκες, κέρδισε μία τοπική άδεια θήρας για την νέα κυνηγετική σεζόν 2018-2019, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος κέρδισαν από 2 κουτιά φυσίγγια.

Φέτος το Υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκίνησε για πρώτη φορά, ένα πιλοτικό σχέδιο και πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των καλύκων που απορρίπτονται κατά την κυνηγετική δραστηριότητα, με προοπτική να καταστεί υποχρεωτικός ο χαρακτήρας του, από την επόμενη κυνηγετική περίοδο.

Προτρέπουμε τα μέλη μας να συλλέγουν τους χρησιμοποιημένους κάλυκες, γιατί το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και την νέα κυνηγετική περίοδο

(2018-2019) με επιβράβευση του συναδέλφου, ο όποιος θα παραδώσει τους περισσότερους κάλυκες, με την δωρεάν έκδοση μίας τοπικής άδειας θήρας από τον Σύλλογο μας..

DSCN0350-300x225.jpg
DSCN0352-300x225.jpg

topic.topic.

Καθώς πίνω το καφεδάκι μου στο μπαλκόνι στο προς ήλιο από τις 8:00 το πρωί ως τώρα 10:00 η ώρα βλέπω κάθε 10-15 λεπτά σε μεγάλο ύψος να μπαίνουν τσίχλες σε μικρές ομάδες των 3 ως 6 πουλιών.....
Που πινεις το καφεδάκι σου?

Ωραίος Στέλιο,σε τι μέρος την βαρεσες την Φάσσα?
Λίγο έξω από το χωριό μου, εκεί που τελειώνουν οι ελιές, και αρχίζει κουμαρόδασος, σε μια πλαγιά, έχει εκεί μερικές καστανιές και πλατάνια, ανάμεσα σε δυο ρεματάκια, και δίπλα αρχίζει κι ένα μικρό πευκοδάσος. Μικτό δάσος δηλαδή με ποικιλία βλάστησης. Και επίσης λίγο πιο χαμηλά μερικές μεγάλες συστάδες με αριές. Από εκεί ανέβαινε κι αυτή, αλλά μάλλον είχε αυτοκτονικές τάσεις, γιατί ενώ πέρασε μακριά και έκατσε σε ένα κούμαρο στην απέναντι πλαγιά, αμέσως σηκώθηκε και ήρθε προς το μέρος μου με κατεύθυνση το πευκοδάσος.
Αυτά είχε στη γούσα της !!!
IMG-20190120-090343.jpg

Καλησπέρα. Κάτι κάναμε απόψε !!!
IMG-20190119-174129.jpg
Στέλιο με Ρουμελιωτη 30gr την χτυπησες? Πως σου φαίνεται γενικα σαν φυσιγγι? προχθες δοκιμάσαμε και τα τρία του Ρουμελιωτη,αρκετά φυσίγγια από το καθένα και το gm3 ήταν το καλύτερο.καλα και τα αλλα αλλα το gm3 ήταν καλύτερο..να πω ότι είχε νοτιά..

Καλημερα συναδελφοι,σημερα ξεκινησαμε με πρωινο καρτερι στην οινοη κ συνεχισαμε με περπατητο κοντα στον αι γιωργη.Τα πουλια λιγα κ πονηρεμενα με περισσοτερα τα κοτσιφια αυτη τη φορα!πηραμε 7 πουλακια τα 5 στο χερι με δυσκολες μπηχτες τουφεκιες στο πυκνο.τα super kill 33 το πρωι με την υγρασια δεν τα πηγαν καλα αλλα οσο περναγε η ωρα κανανε καλα σκοτωματα

Δυστυχώς φίλε Λευτέρη έτσι είναι τα πράγματα. Το περισσότερο ποσοστό στα καρτέρια δν μαζεύουν τους άδειους κάλυκες. Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι πρέπει να έχουμε συνείδηση. Άντε κ στο περπατητό όσοι έχουν καραμπίνες χάνουν στα χόρτα τους κάλυκες. Στο καρτέρι; Ξέρουμε ότι ο κάλυκας είναι ριγμένος το πολύ 3 μέτρα μακριά μας γιατί να μη τα μαζέψουμε. Το πλαστικό κάνει γύρω στα 95 χρόνια να λιώσει. Κρίμα ν τα αφήνουμε έτσι κ μέσα στην ξένη περιουσία........Μαζέβουμε πάντα τους άδειους κάλυκες.......photo hosting sites
Το τσουβάλι αυτό από την "ΕΝΑΡΞΗ" το έχω....;)
(Τους άδειους κάλυκες παιδιά τους παραδίδεται κάπου π.χ. για αναγώμοση ή τους πάμε απλά στην ανακύκλωση) ;
Μπράβο καλά κάνεις το κάνω εδώ και τρία χρόνια .. ανακύκλωση !!

Καλημερα Άρχοντες ;)
Επιστροφή από πέριξ των Δερβενοχωριων που σήμερα ήταν κρανίου τόπος :confused:.
Ελάχιστα πουλιά χωρίς ελπίδες για τουφεκια
Στο καρτέρι εμφανίστηκαν 3 τσίχλες μεσουράνα και στο περπατήτο το πολύ 20 o_O
Ελάχιστοι και οι Συναδελφοι που την έκαναν από νωρίς αφού δεν υπήρχε ενδιαφέρον
Απολογισμος με τά δυσκολίας

Ξεκινάω από το σπίτι με βαριά συννεφιά και στα μέσα της διαδρομής άρχισε να ρίχνει καρέκλες!
Μιλάω με το φιλαράκι και από κοινού αποφασίζουμε να πάμε και ότι γίνει.
Τελικά για καλή μας τύχη φτάνοντας στο μέρος η βροχή είχε κόψει τελείως.
Ο καιρός πολύ μαλακός σε σημείο που άφησα το μπουφάν στο αμάξι.
Άραξα στο καρτέρι με το καφεδάκι μου δίπλα και δειλά δειλά τα πουλιά άρχισαν να παίζουν.
Φυσικά καμία σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα αλλά τις τουφεκιές μας τις ρίξαμε πάλι!
Σήμερα την είδα παραδοσιακά και πήρα το πλάγιο!Φυσίγγια Fantom Sporting σε νούμερο 9 για άλλη μια φορά άψογα!
Δέκα φυσίγγια έριξα πήρα οχτώ πουλιά αλλά τα δύο δεν βρέθηκαν ποτέ!
Η φωτογραφία λίγο παραπάνω αφιερωμένη στον φίλο μου τον Τάσο και στον Αρίστο και γενικά σε όλους τους λάτρης του πλαγιόκαννου!!!

https://treetop100babynames.com/top-100-baby-names-1977

Last edited by a moderator:
"Του κυνηγού και του ψαρά το πιάτο 10 φορές είν' αδειανό και μια φορά γεμάτο..."
Αυτό μουρμούριζα το πρωί μέχρι τις 10 η ώρα. Αλλάξαμε 3 μεριές, κάναμε 50 χιλιόμετρα με το αυτοκίνητο για να μπορέσουμε να ρίξουμε 20 φυσίγγια ο καθένας... Ανάθεμα που δεν πήρα απόφαση να πάω να τη στήσω για καμιά φάσσα. 4 άτομα δεν πήραμε 20 πουλιά. Πρωινό καρτέρι και περπατητό. Ιδρώσαμε τουλάχιστον να κάψουμε κάνα ξύγκι
GFtamJ4.jpg

Στα χαλια προ χιονοπτώσεων και η Ταναγρα! Δεν βγηκαν και πολλοι κυνηγοι σημερα και δεν παιζανε και αυτα τα λιγα που ειχε! 4 στο σακουλι και 2 που την εφαγαν αλλα κρατηθηκαν και δεν ειδα αν επεσαν και που....οποτε τραγικα και παλι!

Δέκα φυσίγγια έριξα πήρα οχτώ πουλιά
.well done..well done.
Δεν σου ειπα οτι πρεπει να παρεις το καταλληλο οπλο...big smile.
Η φωτογραφία λίγο παραπάνω αφιερωμένη στον φίλο μου τον Τάσο και στον Αρίστο και γενικά σε όλους τους λάτρης του πλαγιόκαννου!!!
Thank you very much indeed....:):)

topic.Εντυπωσιακή ήταν η συμμετοχή από τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Ξάνθης στην συλλογή χρησιμοποιημένων πλαστικών φυσιγγίων (κάλυκες) για το κυνηγετικό έτος 2017 -2018.

Περισσότεροι από 22.000 κάλυκες συγκεντρώθηκαν και παραδόθηκαν στα γραφεία του συλλόγου με σκοπό την ανακύκλωση.

Ο συνάδελφος μας, που παρέδωσε τους περισσότερους κάλυκες, κέρδισε μία τοπική άδεια θήρας για την νέα κυνηγετική σεζόν 2018-2019, ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος κέρδισαν από 2 κουτιά φυσίγγια.

Φέτος το Υπουργείο Περιβάλλοντος ξεκίνησε για πρώτη φορά, ένα πιλοτικό σχέδιο και πρόγραμμα συλλογής και ανακύκλωσης των καλύκων που απορρίπτονται κατά την κυνηγετική δραστηριότητα, με προοπτική να καταστεί υποχρεωτικός ο χαρακτήρας του, από την επόμενη κυνηγετική περίοδο.

Προτρέπουμε τα μέλη μας να συλλέγουν τους χρησιμοποιημένους κάλυκες, γιατί το ίδιο πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και την νέα κυνηγετική περίοδο

(2018-2019) με επιβράβευση του συναδέλφου, ο όποιος θα παραδώσει τους περισσότερους κάλυκες, με την δωρεάν έκδοση μίας τοπικής άδειας θήρας από τον Σύλλογο μας..

DSCN0350-300x225.jpg
DSCN0352-300x225.jpg

topic.topic.
Χιλια μπραβο. Επιτελους. Εχω κουραστει να βλεπω ωραία μέρη πατώντας κάλυκες. Στο χωριό μου έχω καθαρίσει καποια καρτέρια. Καιρός να τους μαζεύοουμε παιδιά. Φτάνει

Status
Not open for further replies.
Back