Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Που είναι η βροχή ρε παλικάρια???? Ευτυχώς πήγαν κουβά μοντέλα και μετεωρολόγοι παλι!!! Μόνο πολλά μποφόρ εχουμε.

Έπιασα για μαύρες και πήρα την πρώτη που περασε. Άλλες 5-6 που ήρθαν με τον αέρα στον κωλο ούτε που πρόλαβα να το σηκωσω. Ξεκινάω περπατητο καθώς δεν είχε κόσμο από την πλευρά που ήμουν εγω. Είχε κάτι πουλιά αλλά στο πρώτο κουτί που έριξα ειχα στην πουλιαστρα μόνο αυτή που είχα πάρει στο ξημέρωμα. Δεν βαρουσα γάιδαρο δεμένο! Γυρνάω στο αυτοκίνητο , πίνω δύο τζούρες ζεστό καφέ , παίρνω δύο κουτιά στο γιλέκο και πέφτω από την άλλη πλευρα. Δεν ξέρω τι άλλαξε ρε παιδια αλλά με 37 φυσίγγια πήρα 24 πουλιά χωρίς να χάσω κανενα. Όριο στο τελευταίο περπατητο λοιπόν και άλλα 9 χιλιόμετρα στο κοντερ. Να έχουμε ολοι την υγεία μας και να γράψουμε πολλά χιλιόμετρα και του χρονου. Αύριο αν δεν βρέχει ένα τελευταίο απογευματινό και τελος!
20220227_100703.jpg

Που είναι η βροχή ρε παλικάρια???? Ευτυχώς πήγαν κουβά μοντέλα και μετεωρολόγοι παλι!!! Μόνο πολλά μποφόρ εχουμε.

Έπιασα για μαύρες και πήρα την πρώτη που περασε. Άλλες 5-6 που ήρθαν με τον αέρα στον κωλο ούτε που πρόλαβα να το σηκωσω. Ξεκινάω περπατητο καθώς δεν είχε κόσμο από την πλευρά που ήμουν εγω. Είχε κάτι πουλιά αλλά στο πρώτο κουτί που έριξα ειχα στην πουλιαστρα μόνο αυτή που είχα πάρει στο ξημέρωμα. Δεν βαρουσα γάιδαρο δεμένο! Γυρνάω στο αυτοκίνητο , πίνω δύο τζούρες ζεστό καφέ , παίρνω δύο κουτιά στο γιλέκο και πέφτω από την άλλη πλευρα. Δεν ξέρω τι άλλαξε ρε παιδια αλλά με 37 φυσίγγια πήρα 24 πουλιά χωρίς να χάσω κανενα. Όριο στο τελευταίο περπατητο λοιπόν και άλλα 9 χιλιόμετρα στο κοντερ. Να έχουμε ολοι την υγεία μας και να γράψουμε πολλά χιλιόμετρα και του χρονου. Αύριο αν δεν βρέχει ένα τελευταίο απογευματινό και τελος!
View attachment 43264
Να είσαι καλά Μητσαρα και του χρόνου να κάνεις το κέφι σου. .RESPECT. .shake hands.

Ρωσία - Τουρκία συμμαχία (στο κυνήγι).Ο χουγλις παρότι ειχα να τον κυνηγησω πάνω από δυο χρόνια ,ήταν άψογος με ωραίους ντουμπλεδες άσχετα αν μέσα στα χορτάρια έβρισκα το ένα.Με τη τη m2 μπορεί να είχα σίγουρα 7-8 ακόμα ,αλλά δεν πειράζει.View attachment 43227
Αυτό που 45 χρόνια κυνηγός δεν μπόρεσα να βολευτώ τα πλάγια που λάτρευα (Baikal, AYA), μου έχει κοστίσει πολύ.
Μπράβο σας που το μπορείτε. Μπράβο!
σ.σ. Αν ήμουν νεότερος θα ξανάπαιρνα για 3η φορά.

View attachment 43264
Είσαι ωραίος ,πάντα τέτοια με υγεία.

Την έκανα τη βόλτα μου και σήμερα δεν έχω παράπονο! Ψιλόβροχο από την ώρα που έφτασα μέχρι τις 11. Κατέληξα ολίγον τι παπάκι αλλά άξιζε. Έριξα τα τουφέκια μου έκανα και τα κλαμπάνια μου και γύρισα χορτάτος! Και του χρόνου να είμαστε καλά να κυνηγήσουμε και να περνάμε όμορφα! Υγεία σε όλους
7xMQlA3.jpg

Καλημέρα Άρχοντες
Τελευταία εξόρμηση στον Άγιο Θωμά
Μέχρι τις 10.00 συννεφια με μπόλικο αέρα μετά ξεκίνησε ένα ψιλόβροχο
Συναδέλφοι ελαχιστοι μάλλον φοβήθηκαν τις υποτιθέμενες χαλαζοπτώσεις όπως και εγώ
αλλά ευτυχώς δεν έκατσα μέσα :(
Εύχομαι και του χρόνου να απολαύσουμε το μεράκι μας
χωρίς περιορισμούς και με πληθώρα θηραμάτων ;)
Απολογισμός

IMG_20220227_093730.jpg

View attachment 43264
Πολύ ωραίος!!! Μάδησα τα πουλιά,έβαλα στο σκυλί κολλύριο τώρα ξεμπέρδεψα και έχει κανένα μισάωρο που ρίχνει.Κανένα καρτέρι με βλέπω πάλι αν αφήσει και αύριο.Περπατητό δεν πάω γιατί θα μαζευτούν πολλά πάλι.Άστα καρτεράκι λίγα λίγα!Απο τσίχλες κανά 2-3 καλές, οι άλλες σκυλάκια.

Εγώ.μαζευτηκα τώρα κυριοιοι αφού γύρισα τη μισή Πελοπόννησο αλαζοντας μέρη όπου δεν έβρεχε αλλά δεν υπήρχαν και πουλιά καταληξα Σπαθοβούνι που από το 5λεπτο είδα πολλά πουλιά πιασμένα αλλά αδύνατο να κυνηγήσεις λόγο βροχής 3/4 συνάδελφοι στα πέριξ είδα εκεί οι οποίοι λογικά αν ήταν από το πρωί θα έχουν κάνει και πουλιά γιατί δεν έβρεχε από το πρωί .Αποτέλεσμα σε 3 που σηκωσα οπλο τις πήρα αυτη ήταν λάθος μαντεψια έπρεπε να πάω από το πρωί πέριξ Χιλιομοδίου παρά έριξα 400 Χιλ αλαζοντας μέρη που δεν είχαν τίποτα περίεργο πράγμα.

Εγώ.μαζευτηκα τώρα κυριοιοι αφού γύρισα τη μισή Πελοπόννησο αλαζοντας μέρη όπου δεν έβρεχε αλλά δεν υπήρχαν και πουλιά καταληξα Σπαθοβούνι που από το 5λεπτο είδα πολλά πουλιά πιασμένα αλλά αδύνατο να κυνηγήσεις λόγο βροχής 3/4 συνάδελφοι στα πέριξ είδα εκεί οι οποίοι λογικά αν ήταν από το πρωί θα έχουν κάνει και πουλιά γιατί δεν έβρεχε από το πρωί .Αποτέλεσμα σε 3 που σηκωσα οπλο τις πήρα αυτη ήταν λάθος μαντεψια έπρεπε να πάω από το πρωί πέριξ Χιλιομοδίου παρά έριξα 400 Χιλ αλαζοντας μέρη που δεν είχαν τίποτα περίεργο πράγμα.
Πραγματι πολύ παράξενο...μετά την Επίδαυρο προς τραχεία έγινε κακός χαμός δύο μέρες τώρα

Με ψιλοβροχο το πρωι απο τις 08.30 ως 12.30...ειδη ειχαν πειασει το μερος 2 τύποι που ούρλιαζαν λες κ ηταν στο γηπεδο...:confused:

Έσπασα τα ποδια μου στο περπατημα...φουλ υγρασια κ αερας...τα πουλια ηταν ανα σημεια αρκετα κ αλλου δεν ειχε τιποτα...ασε που εφευγαν (500m) μακρια κ συριζα με το εδαφος σχεδον σπαζοντας μου τα νευρα...:confused:
Δοκιμη της CH6 σημερα ΕΣΚΕΜΕΝΑ στο ζωρικο καιρο....εκλασε η CH6 το πρωί, με τις 4 πρωτες τσιχλες, ΟΛΕΣ πουπουλα κ τραυματισμενα επεφταν στα αζητητα....ΟΤΑΝ εσκασε ο ηλιος κ επεσε η υγρασια στο 75 - 80%
(βαση κινητου τηλ.) τα πουλια καθαρα κ ξερα...

20220227_081735.jpg

Έπειτα χαρα θεού με αερα βεβαια!! :)
Ευτυχως μου εκανε τη χαρη κ περπατησα ησυχα στο τελευταιο μου περπατητο για φετος..:)

20220227_113140.jpg
20220227_123336.jpg

Φυσιγγια ιδιογομωση: CH6 30gr μισοταπο No9

Status
Not open for further replies.
Back