Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Οκ ως εδω...αλλα κ παλι σε περπατητο τις προαλλες με 17°C θυμαμαι με τα ιδια φυσιγγια ο Νικος, παλι τα πουλια ηταν καθαρα...
Ρε Κωστή πες το στα ίσια, Μπενέλι κρύο κερνάει τσαγι τις μερεντες

Ρε παίδες για την εποχή πολύ αδύνατες οι τσίχλες,τι διάολο απο που ήρθαν ;
Δεν είναι επιστροφια αυτά γι'αυτό είναι ψοφιες. Αν τα πουλιά ήταν σε φάση αποδημίας θα ηταν μπάλες από λιπος. Επιστροφια θα έχουμε σε 10-15 μερες.

Δεν είναι επιστροφια αυτά γι'αυτό είναι ψοφιες. Αν τα πουλιά ήταν σε φάση αποδημίας θα ηταν μπάλες από λιπος. Επιστροφια θα έχουμε σε 10-15 μερες.
Απο εσωτερικη μετακίνηση ήταν σίγουρα , αλλά αναρωτιεμαι πότε θα πάρουν λίπος για να ξεκινήσουν το ταξίδι

Απο εσωτερικη μετακίνηση ήταν σίγουρα , αλλά αναρωτιεμαι πότε θα πάρουν λίπος για να ξεκινήσουν το ταξίδι
Το παίρνουν πολύ γρηγορα. Τώρα που θα είναι ανενόχλητα τα πουλιά θα τρώνε από την αυγή ως το σουρουπο. Το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου δείχνει να είναι ψυχρό εδω σε εμας , πόσο μάλλον στους τόπους φωλεοποιησης των πουλιών όπου θα επικρατεί κανονικός χειμωνας. Άρα έχουν καιρό μπροστα για το ταξίδι τους και θα παχυνουν οι τσιχλιτσες.

Άντε πάλι υπομονή ένα οκταμηνο έμεινε για το ραντεβού μας.
Αναγκαιο! Ώρα για γέννες και αναπληρωσης πληθυσμών. Άλλωστε όσο γερνάμε ο χρονος δείχνει να περναει πολύ πιο γρήγορα ρε γαμωτο. Όταν ήμουν 20 το διάστημα 1/3 έως 19/8 ηταν σαν να περνάει ένας αιωνας. Την υγεία μας και ησυχία να έχουμε και πάλι θα ροβολησουμε για κάμπους και βουνα.

Τα τσιχλοκότσυφα διαθέτουν τόσο γρήγορο μεταβολισμό (καμία απολύτως σχέση με τον άνθρωπο), που ξυπνάνε το χάραμα από μια παγερή νύχτα "πετσί και κόκκαλο" και... επιστρέφουν το απόγιομα στην κούρνια τους γεμάτες με ξύγκι από το ολοήμερο φαγοπότι τους...!! :oops:

Τα τσιχλοκότσυφα διαθέτουν τόσο γρήγορο μεταβολισμό (καμία απολύτως σχέση με τον άνθρωπο), που ξυπνάνε το χάραμα από μια παγερή νύχτα "πετσί και κόκκαλο" και... επιστρέφουν το απόγιομα στην κούρνια τους γεμάτες με ξύγκι από το ολοήμερο φαγοπότι τους...!! :oops:

Αν ήταν έτσι θα έπεφταν όλες νεκρές μετά από 2 μέρες ταξίδι και χωρίς φαγητό κατά την περίοδο της μετανάστευσης.

Λογω πολλων υποχρεωσεων την φετινη σεζον βγηκα ελαχιστα για κυνηγι,για τον μηνα φλεβαρη σημερα ηταν η πρωτη μου μερα και η τελευταια για ολους,πηγα περπατητο με τον κουνιαδο μου στον κολοβρεχτη στην ευβοια μεχρι τις 9:30,τα πουλια αρκετα αλλα ειχαμε δυστηχως και 13 χαμενα πουλια,και του χρονου παιδια με υγεια!

Τελείωσε "αισίως" και η φετινή κυνηγετική σεζόν, και για μένα. Όπως ξεκίνησε, και όπως εξελίχθηκε, χωρίς να αλλάξει κάτι το τελευταίο σ/κ. Τόσο από παρουσία πουλιών, όσο και από κάρπωση (1-2-3 πουλιά ανά έξοδο) !!! Και πάλι καλά ...
Παρασκευή στο καρτέρι γύρω στις 5.15' ... Δεν περνούσε τίποτα, μέχρι τις 6.20', οπότε πέρασαν καμιά 10αριά μέχρι τις 6.30'. Πρόλαβα να τουφεκίσω 5-6, κατέρριψα 3. Οι 2 πέσανε λίγο πιο πάνω, είδα στο περίπου τα σημεία πίσω από τις ελιές. Όταν πήγα όμως στο τέλος, με το φακό, να τις μαζέψω δεν τις βρήκα, αν και έψαξα για κανένα 20λεπτο. Και καλά, η μια πιθανόν να έπεσε λίγο πιο πάνω στο δασωμένο, η πρώτη όμως είχε πέσει σε καθαρό στην πεζούλα, είχα ακούσει καθαρά και το χτύπο στο έδαφος. Τέλος πάντων έφυγα με μία ...
Την άλλη μέρα περνούσα από κει, οπότε λέω δεν πάω να ξαναρίξω μια ματιά; Ε, την βρήκα μόλις 2-3 μέτρα πιο πέρα από το κομμάτι που είχα ψάξει το βράδυ !!! Φυσικά την πήρα, αφού είδα ότι δεν είχε τίποτα, ούτε μύριζε, εξάλλου ήταν σαν να ήταν σε ψυγείο ...
Το απόγευμα του Σαββάτου πήγα κατά τις 4.30' γιατί είχα την υποψία ότι κάποιες μπορεί να ανεβαίνουν νωρίς. Πράγματι, φάνηκαν 5-6, ίσως έπρεπε να έχω πάει και νωρίτερα. Μέχρι λίγο πριν τις 5.00' τουφέκισα 2 και τις πήρα. Μετά ακολούθησε (κλασικά) μια μεγάλη παύση, μέχρι το σούρουπο, οπότε και πέρασαν 5-6 βολίδες, και πήρα άλλη μία.
Χθες το πρωί έκανα μια μικρή τελευταία βόλτα στα πέριξ της γειτονιάς μου, με διαβολεμένο αέρα. Λίγα πουλιά μέσα στα πυκνά, να σηκώνονται ως συνήθως πριν πλησιάσεις στα 40 μέτρα, και να φεύγουν από την αντίθετη πλευρά. Κατάφερα και πήρα άλλη μία, κι αυτή ήταν και η τελευταία της χρονιάς.
Τσοκάκια πάντα BRAIN BL & MR και φυσίγγια NSI DUE JAPAN SKEET ...
Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, να έχουμε υγεία και δύναμη, να κάνουμε ξανά τις βόλτες μας απολαμβάνοντας τη φύση και την αγαπημένη μας δραστηρότητα ... Με λίγα ή πολλά θηράματα, δεν έχει σημασία!
IMG_20220225_190822.jpg
IMG_20220226_183336.jpg
IMG_20220227_094012.jpg

Και του χρόνου παλικάρια.
Σας παρακολουθούσα όλη την χρόνια, χάζευα και χαιρόμουν με τις εξορμήσεις σας.
Εγώ βγήκα λίγες φορες για τσιαχλακια.
Ότι βάρεσα ήταν δεντροτσιχλες σε καρτέρι για φαασα.

Υγεία να έχουμε όλοι και όπως λέει και ο Στέλιος πουλάκια είτε λίγα είτε πολλά δεν έχει πάντα το ζητούμενο είναι να είμαστε καλά και να απολαμβάνουμε τις βόλτες μας.

Έπεσε η αυλαία και φέτος συνάδερφοι. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε γεροί και να μπορούμε να χαρούμε την δραστηριότητά μας με όλα αυτά τα σύννεφα που μας έχουν περικυκλώσει . Εκείνο που έχω να πώ επιτρέψτε μου σαν βετεράνος πλέον στην κυνηγετική δραστηριότητα χαρείτε το κυνήγι χωρίς να μπαίνετε στην διαδικασία του ανταγωνισμού αυτό αφήστε το για το σκοπευτήριο. Κάντε ποιοτικό κυνήγι χρησιμοποιήστε το δικανάκι σας όσοι διαθέτετε, περπατήστε αν μπορείτε , κάντε μερικές ωραίες ντουφεκιές δεν χρειάζεται να ανεβάσετε την φωτογραφία στο fb μόνο άγχος δημιουργεί αυτό και μας εκθέτει κιόλας. Διαλέξτε πολύ καλά την κυνηγετική σας παρέα (μακριά απο αυτούς που σας ανταγωνίζονται η σας προκαλούν ανασφάλεια καλύτερα μόνοι σας στην ανάγκη.) Πέρασαν πολλά χρόνια για να τα καταλάβω αυτά που σας λέω και απευθύνομαι στους νεότερους κυρίως . Και αποκλείστε απο τα μέσα δικτύωσης όσους ανεβάζουν φωτογραφίες με υπερβολικά θηράματα και νομίζουν πως έτσι καταξιώνονται. ΠΙστέψτε με θα ηρεμήσετε και θα απολαμβάνετε το κυνήγι σας .Αυτά τα λίγα φίλοι μου .

Status
Not open for further replies.
Back