Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Έπεσε η αυλαία και φέτος συνάδερφοι. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε γεροί και να μπορούμε να χαρούμε την δραστηριότητά μας με όλα αυτά τα σύννεφα που μας έχουν περικυκλώσει . Εκείνο που έχω να πώ επιτρέψτε μου σαν βετεράνος πλέον στην κυνηγετική δραστηριότητα χαρείτε το κυνήγι χωρίς να μπαίνετε στην διαδικασία του ανταγωνισμού αυτό αφήστε το για το σκοπευτήριο. Κάντε ποιοτικό κυνήγι χρησιμοποιήστε το δικανάκι σας όσοι διαθέτετε, περπατήστε αν μπορείτε , κάντε μερικές ωραίες ντουφεκιές δεν χρειάζεται να ανεβάσετε την φωτογραφία στο fb μόνο άγχος δημιουργεί αυτό και μας εκθέτει κιόλας. Διαλέξτε πολύ καλά την κυνηγετική σας παρέα (μακριά απο αυτούς που σας ανταγωνίζονται η σας προκαλούν ανασφάλεια καλύτερα μόνοι σας στην ανάγκη.) Πέρασαν πολλά χρόνια για να τα καταλάβω αυτά που σας λέω και απευθύνομαι στους νεότερους κυρίως . Και αποκλείστε απο τα μέσα δικτύωσης όσους ανεβάζουν φωτογραφίες με υπερβολικά θηράματα και νομίζουν πως έτσι καταξιώνονται. ΠΙστέψτε με θα ηρεμήσετε και θα απολαμβάνετε το κυνήγι σας .Αυτά τα λίγα φίλοι μου .
Συμφωνώ και επαυξάνω.
Ένας από τους γεροντότερους του Forum.

Έπεσε η αυλαία και φέτος συνάδερφοι. Ας ελπίσουμε του χρόνου να είμαστε γεροί και να μπορούμε να χαρούμε την δραστηριότητά μας με όλα αυτά τα σύννεφα που μας έχουν περικυκλώσει . Εκείνο που έχω να πώ επιτρέψτε μου σαν βετεράνος πλέον στην κυνηγετική δραστηριότητα χαρείτε το κυνήγι χωρίς να μπαίνετε στην διαδικασία του ανταγωνισμού αυτό αφήστε το για το σκοπευτήριο. Κάντε ποιοτικό κυνήγι χρησιμοποιήστε το δικανάκι σας όσοι διαθέτετε, περπατήστε αν μπορείτε , κάντε μερικές ωραίες ντουφεκιές δεν χρειάζεται να ανεβάσετε την φωτογραφία στο fb μόνο άγχος δημιουργεί αυτό και μας εκθέτει κιόλας. Διαλέξτε πολύ καλά την κυνηγετική σας παρέα (μακριά απο αυτούς που σας ανταγωνίζονται η σας προκαλούν ανασφάλεια καλύτερα μόνοι σας στην ανάγκη.) Πέρασαν πολλά χρόνια για να τα καταλάβω αυτά που σας λέω και απευθύνομαι στους νεότερους κυρίως . Και αποκλείστε απο τα μέσα δικτύωσης όσους ανεβάζουν φωτογραφίες με υπερβολικά θηράματα και νομίζουν πως έτσι καταξιώνονται. ΠΙστέψτε με θα ηρεμήσετε και θα απολαμβάνετε το κυνήγι σας .Αυτά τα λίγα φίλοι μου .
Σου βγαζω το καπελο!!!!

Τελείωσε "αισίως" και η φετινή κυνηγετική σεζόν, και για μένα. Όπως ξεκίνησε, και όπως εξελίχθηκε, χωρίς να αλλάξει κάτι το τελευταίο σ/κ. Τόσο από παρουσία πουλιών, όσο και από κάρπωση (1-2-3 πουλιά ανά έξοδο) !!! Και πάλι καλά ...
Παρασκευή στο καρτέρι γύρω στις 5.15' ... Δεν περνούσε τίποτα, μέχρι τις 6.20', οπότε πέρασαν καμιά 10αριά μέχρι τις 6.30'. Πρόλαβα να τουφεκίσω 5-6, κατέρριψα 3. Οι 2 πέσανε λίγο πιο πάνω, είδα στο περίπου τα σημεία πίσω από τις ελιές. Όταν πήγα όμως στο τέλος, με το φακό, να τις μαζέψω δεν τις βρήκα, αν και έψαξα για κανένα 20λεπτο. Και καλά, η μια πιθανόν να έπεσε λίγο πιο πάνω στο δασωμένο, η πρώτη όμως είχε πέσει σε καθαρό στην πεζούλα, είχα ακούσει καθαρά και το χτύπο στο έδαφος. Τέλος πάντων έφυγα με μία ...
Την άλλη μέρα περνούσα από κει, οπότε λέω δεν πάω να ξαναρίξω μια ματιά; Ε, την βρήκα μόλις 2-3 μέτρα πιο πέρα από το κομμάτι που είχα ψάξει το βράδυ !!! Φυσικά την πήρα, αφού είδα ότι δεν είχε τίποτα, ούτε μύριζε, εξάλλου ήταν σαν να ήταν σε ψυγείο ...
Το απόγευμα του Σαββάτου πήγα κατά τις 4.30' γιατί είχα την υποψία ότι κάποιες μπορεί να ανεβαίνουν νωρίς. Πράγματι, φάνηκαν 5-6, ίσως έπρεπε να έχω πάει και νωρίτερα. Μέχρι λίγο πριν τις 5.00' τουφέκισα 2 και τις πήρα. Μετά ακολούθησε (κλασικά) μια μεγάλη παύση, μέχρι το σούρουπο, οπότε και πέρασαν 5-6 βολίδες, και πήρα άλλη μία.
Χθες το πρωί έκανα μια μικρή τελευταία βόλτα στα πέριξ της γειτονιάς μου, με διαβολεμένο αέρα. Λίγα πουλιά μέσα στα πυκνά, να σηκώνονται ως συνήθως πριν πλησιάσεις στα 40 μέτρα, και να φεύγουν από την αντίθετη πλευρά. Κατάφερα και πήρα άλλη μία, κι αυτή ήταν και η τελευταία της χρονιάς.
Τσοκάκια πάντα BRAIN BL & MR και φυσίγγια NSI DUE JAPAN SKEET ...
Και του χρόνου, να είμαστε όλοι καλά, να έχουμε υγεία και δύναμη, να κάνουμε ξανά τις βόλτες μας απολαμβάνοντας τη φύση και την αγαπημένη μας δραστηρότητα ... Με λίγα ή πολλά θηράματα, δεν έχει σημασία!
View attachment 43373
View attachment 43374
View attachment 43375
Στέλιο και του χρόνου με υγεία και περισσότερες συναντήσεις. Την πουλοκρεμαστρα με την αρτανη μόνος σου την έφτιαξες; Πολύ πρακτική και καλοφτιαγμένη φαίνεται.

Screenshot_2022-02-28-19-05-34-20_0311c9f6806a66343c45622522faa000.jpgΓια όσους δεν γνωρίζουν αυτή είναι η περιοχή δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν αλλά μου έκανε εντύπωση ότι κυνηγάμε εκεί και δεν το γνωρίζουν άλλοι.Η εικόνα είναι από το (Υδροβιότοπος Εύβοιας).

Τέλος και για φετος. Κανένα παραπονο για εμενα. Γερός ξεκινησα και γερος τελειωσα . Με πήγε καλά όλη η σεζόν εκτος απο τα μπασιματα. Απόψε ένα καναλακι πισω από το καρτερι περπάτησα για 40 λεπτά και άλλο τόσο κάθισα στο σημείο που πήρα την πρώτη τσιχλα για φετος. Εκεί ήθελα να πάρω και την τελευταία! 18 φυσίγγια κάηκαν και έχασα και μια. Ραντεβού στην έναρξη και ελπίζω και εύχομαι να είμαστε όλοι καλά και να δώσουμε το παρόν στα κυνηγοτοπια!
Η φωτο αφιερωμένη στον @PredatoZ.....
20220228_190744.jpg

Τελικά δεν άντεξα και εγώ, θα μου πέσει βαρύ το εξάμηνο αφλογιστίας φέτος σε συνδυασμό με το μανίκι του νοσοκομείου.
Έξι παρά τέταρτο ήμουν στο καρτέρι, δε χρειαζόταν και νωρίτερα.
Υπό βροχή, ελάχιστες τουφεκιές στα πέριξ.
Δύο τσίχλες τετράπαχες (μόλις μαδήθηκαν) με ακολούθησαν σπίτι, μαζί και λίγα κλαμπανια για το καλό.
Μία δυστυχής λουφαξε σε μια μεγάλη πουρνάρα χωρίς το μισό φτέρωμα, δεν την κόβω να βγάζει τη βραδιά.
Αναμένω την καταμέτρηση του @Νικόλαος Ρεντίφης πρέπει να την πατήσαμε τη χιλιάδα φέτος

Παρόλο που είχε πολύ συννεφιά βγήκα κι εγώ τελευταία μέρα.

Έκανα δύο τσιχλες οι οποίες ήταν και οι μόνες που ήταν εφικτό να πάρω και το χάρηκα διότι ήταν κοντινές μεν αλλά πολύ γρήγορες με ελάχιστο χρόνο αντίδρασης σε χαμηλό φωτισμό.

Να μαστε καλά και του χρόνου να κυνηγήσουμε με 10 ευρώ το κουτί τα τσιχλοφυσεκα.

Και του χρόνου παλικαρια με υγεία να σας βρει ολλους στα βουνά και στους βάλτους... προσκοπικά μου έληψε πολυ φέτος το κυνήγι αλλά έβαλα πρώτα την υγεία
Καλά έκανες Λιακο. Να είσαι γερός του χρόνου και να μην προλαβαίνεις να τουφεκας παπιά και τσιχλοκοτσυφα!

Στέλιο και του χρόνου με υγεία και περισσότερες συναντήσεις. Την πουλοκρεμαστρα με την αρτανη μόνος σου την έφτιαξες; Πολύ πρακτική και καλοφτιαγμένη φαίνεται.
Νά'σαι καλά Κώστα.
Όχι, δεν την έφτιαξα εγώ, έτοιμη την είχα πάρει πριν χρόνια από κάποιο μαγαζί εδώ.
Καλή είναι ... Για μένα που πάω κοντά, για λίγο, και χτυπώ λίγα πουλιά. Για κάποιον που περπατάει πολύ, ή/και που τη γεμίζει, δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτική (γενικά οι πουλιάστρες, όχι μόνο η συγκεκριμένη) !!! Όταν περπατάς τραμπαλίζει έντονα πέρα - δώθε, και χτυπούν τα πουλιά στο πόδι, και είναι κάπως ενοχλητικό ! Πόσο μάλλον να είναι και πολλά! Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο πρακτικό ένα σακίδιο πλάτης ή μια τσάντα χιαστί (με δίχτυ).

View attachment 43422Για όσους δεν γνωρίζουν αυτή είναι η περιοχή δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν αλλά μου έκανε εντύπωση ότι κυνηγάμε εκεί και δεν το γνωρίζουν άλλοι.Η εικόνα είναι από το (Υδροβιότοπος Εύβοιας).
Φιλε οτι ειναι εντος της πρασινης γραμμης, ο Κένταυρος το οριζει ως ζωνη οικιστικού ελεγχου (απαγορευμένη)..

Το έχω καταλάβει από καιρό! Όταν βλέπεις ανταγωνισμό, από εκείνη την στιγμή σου έχει χαλάσει και το κυνήγι!

Status
Not open for further replies.
Back