Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Φιλε οτι ειναι εντος της πρασινης γραμμης, ο Κένταυρος το οριζει ως ζωνη οικιστικού ελεγχου (απαγορευμένη)..
Αυτό θέλω να πω και η κίτρινη είναι η απόσταση από τα όρια του επιτρεπόμενου το λέω γιατί να μην εκτιθομεθα και το λέμε σε άλλους οι οποίοι δεν είναι κυνηγοί λένε να τουφεκιστικε ένας ερωδιός ένας πελεκάνος κόκ γι'αυτό καλοπροαίρετα και χωρίς ίχνος ειρωνείας οκ.

Με ένα ωραίο διπλοκάρτερο με τον πατέρα μου μας βρήκε η λήξη της φετινής κυνηγετικής σεζόν…Και του χρόνου να έχουμε υγεία να μπορούμε να βγαίνουνε μαζί με όσους αγαπάμε!
Τεράστια αξία Νίκο να τον έχεις παντα γερό και δυνατο

Ρε παίδες για την εποχή πολύ αδύνατες οι τσίχλες,τι διάολο απο που ήρθαν ;
Πιστεύω ότι λόγω καιρού που επικράτησε το τελευταίο διάστημα δεν τις άφησε να κάνουν γεύματα τις προκοπής....και δείχνει ότι ο Μάρτης θα έχει συνέχεια...

Νά'σαι καλά Κώστα.
Όχι, δεν την έφτιαξα εγώ, έτοιμη την είχα πάρει πριν χρόνια από κάποιο μαγαζί εδώ.
Καλή είναι ... Για μένα που πάω κοντά, για λίγο, και χτυπώ λίγα πουλιά. Για κάποιον που περπατάει πολύ, ή/και που τη γεμίζει, δεν ξέρω κατά πόσο είναι πρακτική (γενικά οι πουλιάστρες, όχι μόνο η συγκεκριμένη) !!! Όταν περπατάς τραμπαλίζει έντονα πέρα - δώθε, και χτυπούν τα πουλιά στο πόδι, και είναι κάπως ενοχλητικό ! Πόσο μάλλον να είναι και πολλά! Πιστεύω ότι είναι πολύ πιο πρακτικό ένα σακίδιο πλάτης ή μια τσάντα χιαστί (με δίχτυ).
Όπως το είπες, γενικά η πουλιαστρα δεν είναι για πολύωρο περπατητο και ειδικά σε δύσβατο, όμως η συγκεκριμένη είναι ελαφρύτερη από τις δερμάτινες και η αρτανη σε μια έκτακτη κατάσταση μπορεί να λυθεί και να χρησιμοποιηθεί το κορδόνι για αντικατάσταση των κορδονιών του παπουτσιού ή για οτιδήποτε άλλο. Μου αρέσουν τα αντικείμενα να έχουν περισσότερες από μία χρήσεις αν υπάρξει ανάγκη οπότε θα προσπαθήσω μήπως τα καταφέρω και φτιάξω μια. Το καλό με την πουλιαστρα είναι ότι δεν στραπατσαρονται τα πουλιά όπως στο γιλέκο.

Τεράστια αξία Νίκο να τον έχεις παντα γερό και δυνατο
Σας ευχαριστώ πολύ κύριε Ηλία…Όπως το είπατε τεράστια αξία,μακάρι να τον έχω πολλά χρόνια ακόμη…Χωρίς αυτόν το κυνήγι είναι μισό!

Όπως το είπες, γενικά η πουλιαστρα δεν είναι για πολύωρο περπατητο και ειδικά σε δύσβατο, όμως η συγκεκριμένη είναι ελαφρύτερη από τις δερμάτινες και η αρτανη σε μια έκτακτη κατάσταση μπορεί να λυθεί και να χρησιμοποιηθεί το κορδόνι για αντικατάσταση των κορδονιών του παπουτσιού ή για οτιδήποτε άλλο. Μου αρέσουν τα αντικείμενα να έχουν περισσότερες από μία χρήσεις αν υπάρξει ανάγκη οπότε θα προσπαθήσω μήπως τα καταφέρω και φτιάξω μια. Το καλό με την πουλιαστρα είναι ότι δεν στραπατσαρονται τα πουλιά όπως στο γιλέκο.
Τα πουλιά στο γιλέκο γίνονται ένα σίχαμα και μισο.

Το καλό με την πουλιαστρα είναι ότι δεν στραπατσαρονται τα πουλιά όπως στο γιλέκο.
Εγώ δεν μπορώ ούτε την πουλιάστρα ούτε το γιλέκο, έχω βολευτεί τρομερά με την σκοπευτική ποδιά. Χωράει 2 κουτιά φυσίγγια, σε κάθε μια μπροστά τσέπη από 1, και στο δίχτυ πίσω βάζω τα πουλιά και τους άδειους κάλυκες χωρίς να στραπατσάρονται τα πουλιά.
1646081407655.png1646081450532.png

Ένα σιχαμα κ μισό μπορεί να γίνονται προηγουμένως απο τις τουφεκιές...
Εχω να κρεμάσω τσίχλα στην πουλιαστρα πανω απο δέκα χρονια κ προτιμω το γιλέκο για πιο ευκολία κ γιατί με βολευει καλυτερα..
Βέβαια το καλοκαίρι με την πολυ ζέστη μπορεί να υπάρξει θέμα...

Ένα σιχαμα στο γιλεκο μπορεί να γίνουν όταν έχει μικρή τσάντα αλλιώς αν βάζεις τα πουλιά μέσα σωστά δεν παθαίνουν τίποτα Το γιλέκο που φοράω έχει μέσα 20 τσίχλες και αν με βλέπεις θα πεις έχει ούτε 10 .Κρεμασταρι έχω 2/3 αλλά έχω να χρησιμοποιήσω από τότε που κυνηγουσα το Φλομπέρ ,δεν το συμπάθησα ποτέ γιατί δε βολεύει και δεν μου αρέσει να φαίνονται τα θηράματα .Για το καλοκαίρι έχω ένα wintsister γιλέκο που η πλάτη είναι δίχτυ και όλα καλά.

View attachment 43422Για όσους δεν γνωρίζουν αυτή είναι η περιοχή δεν θέλω να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν αλλά μου έκανε εντύπωση ότι κυνηγάμε εκεί και δεν το γνωρίζουν άλλοι.Η εικόνα είναι από το (Υδροβιότοπος Εύβοιας).
Φιλε μου ειχα να παω για κυνηγι απο 20 γεναρη και μπορεσα να βγω την τελευταια μερα,λες να πηγαινα στον υδροβιοτοπο για κυνηγι;να βαρεσω τι εκει μεσα;2,3 χιλιομετρα μακρια ημουνα μεσα στους πευκωνες,δεν ημουνα μεσα στον βαλτο,απλα περνωντας απο κει λεω κολοβρεχτη την περιοχη,τελως παντων ευχομαι σε ολους υγεια και στις 20 αυγουστου να βγουμε ολοι στα αγαπημενα μας μερη!

Φιλε μου ειχα να παω για κυνηγι απο 20 γεναρη και μπορεσα να βγω την τελευταια μερα,λες να πηγαινα στον υδροβιοτοπο για κυνηγι;να βαρεσω τι εκει μεσα;2,3 χιλιομετρα μακρια ημουνα μεσα στους πευκωνες,δεν ημουνα μεσα στον βαλτο,απλα περνωντας απο κει λεω κολοβρεχτη την περιοχη,τελως παντων ευχομαι σε ολους υγεια και στις 20 αυγουστου να βγουμε ολοι στα αγαπημενα μας μερη!
Η διατύπωση κάνει την διαφορά φίλε μου για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις.
Επίσης με υγεία τον Αύγουστο να τα ξαναπούμε.

Επειδή μπαίνουν ζεστά και υγρά ,ενώ στη πουλιαστρα στεγνώνουν,αλλά όσο αυξάνονται δεν μπορείς να περπατήσεις ,σκαλωνουν ,κάποια χάνονται ,σου γλιστράει και το παντελόνι προς τα κάτω.Εμενα έχει έξτρα δίχτυ το γιλέκο ,(αναμαλλιαζονται ) λίγο και δεν ενοχλούν στο περπάτημα.

Επειδή μπαίνουν ζεστά και υγρά ,ενώ στη πουλιαστρα στεγνώνουν,αλλά όσο αυξάνονται δεν μπορείς να περπατήσεις ,σκαλωνουν ,κάποια χάνονται ,σου γλιστράει και το παντελόνι προς τα κάτω.Εμενα έχει έξτρα δίχτυ το γιλέκο ,(αναμαλλιαζονται ) λίγο και δεν ενοχλούν στο περπάτημα.
Αυτό που ματώνουν και είναι σαν να τα έχεις βουτήξει μέσα σε νερό δεν το μπορώ με τιποτα. Στην πουλιαστρα είναι στεγνά τα πουλια. Δεν τα κρεμαω εκεί για λόγους επίδειξης. Άλλωστε κυνηγάω σε μέρη που άλλοι σνομπαρουν και 9/10 είμαι ολομόναχος. Στο περπατητο όντως τα πολλά αρχίζουν και σε ζορίζουν. Στο καρτερι κρέμασμα σε κλαδί η πουλιαστρα!

και του χρονου παιδια ,πανω απο ολα υγεια να εχουμε να μπορουμε να καβαλαμε τα βουνα.πολυ καλη χρονια η φετινη λιγο προς το τελος μας τα χαλασε ευτηχως οχι σε ολα τα μερη ,μακαρι και του χρονου να ειναι καλη η χρονια.

Status
Not open for further replies.
Back