Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Μιά καλή τσιχλοχρονιά ολοκληρώθηκε και για εμένα το Σ/Κ. Το πρωί του Σαββάτου 2,5 ώρες περπατητό στα Μεσόγεια μου έδωσαν 7 τσίχλες στο χέρι και 1 χαμένη. Την Κυριακή πήγα το απόγευμα μετά την βροχή στο αγαπημένο μου καρτέρι προς Άγιο Θωμά. Τα πουλιά πέρασαν το τελευταίο 20λεπτο. Πήρα 9 τις 6 στο χέρι. Οι τελευταίες 4 έπεσαν μέσα σε ένα λεπτο περνώντας χαμηλά σαν στούκας και με 10άρια διασποράς ευχαριστήθηκα μπηχτές τουφεκιές. Να είμαστε υγιείς και να περάσει γρήγορα ο καιρός της αναμονής.

και του χρονου παιδια ,πανω απο ολα υγεια να εχουμε να μπορουμε να καβαλαμε τα βουνα.πολυ καλη χρονια η φετινη λιγο προς το τελος μας τα χαλασε ευτηχως οχι σε ολα τα μερη ,μακαρι και του χρονου να ειναι καλη η χρονια.
Δεν βοήθησε ο καιρός προς το τέλος γιατί ηταν ανάποδος για επιστροφια. Αλλά γενικά ηταν καλή η χρονιά. Είχαμε και κοτσύφια φετος απο τις 20/12 και μετα παρόλο που μπασιμο δεν έκαναν ούτε φετος. Κόκκινες δεν είχε καθόλου φετος ούτε δεντροτσιχλες. Οι τελευταίες ενώ έκαναν μεγάλα περάσματα στα ελατα ήταν λίγες και σκορπιες. Σε γενικές γραμμές όμως μακάρι να είναι κάθε χρόνο ετσι.

Καλημερα σε ολους, η χρονια εκλεισε το Σαββατο με τον καλυτερο τροπο.. το ξημερωμα μας βρηκε με πληροφορια της τελευταιας στιγμης, λιγο μετα το Τολό.. Τα τσιχλακια παρα πολλα, ξεκολλαγαν απο το βουνο 3-4-5 μαζι, οχι ολα για ντουφεκι αλλα χορτασε το ματι που λενε.. Γενικα η περιοχη ειχε πουλια, αντιστοιχη εικονα και απο τους Πελεους, Τραχεια.. Πραγματικα απιστευτες εικονες, οσοι το ζησαμε ημασταν τυχεροι.

Καλημερα σε ολους, η χρονια εκλεισε το Σαββατο με τον καλυτερο τροπο.. το ξημερωμα μας βρηκε με πληροφορια της τελευταιας στιγμης, λιγο μετα το Τολό.. Τα τσιχλακια παρα πολλα, ξεκολλαγαν απο το βουνο 3-4-5 μαζι, οχι ολα για ντουφεκι αλλα χορτασε το ματι που λενε.. Γενικα η περιοχη ειχε πουλια, αντιστοιχη εικονα και απο τους Πελεους, Τραχεια.. Πραγματικα απιστευτες εικονες, οσοι το ζησαμε ημασταν τυχεροι.
οπως τα λες...μεχρι σαββατο!!! Κυριακή τίποτα.

Αγγιναρες κ μαρούλια πήρατε;

Και του χρόνου με υγεία σε όλους!
Μια καλή χρονιά αν και κάπως ιδιαίτερη για τα τσιχλοκότσυφα η φετινή. Από τα μέσα του Γενάρη έκαναν πιο έντονη την παρουσία τους τα κοτσύφια μετά από αρκετές κυνηγετικές χρονιές και κάναμε κάποια ωραία κυνήγια και με αυτά. Από τη καλή χρονιά του 16-17 είχα να καρπωθώ τόσα μαύρα. Κυριαρίνες ενώ φάνηκαν αρκετές έως πολλές στα περάσματα σε όλη την χώρα, μετά τα πράγματα ήταν υποτονικά με μία επιφύλαξη γιατί δεν τις κυνήγησα όσο θα ήθελα φέτος. Γερακότσιχλες φάνηκαν Μακεδονία με τα κρύα, ενώ κοκκινότσιχλες γενικά λίγες.
Μοναδικό παράπονο ότι δεν δούλεψαν τόσο καλά όσο άλλες χρονιές τα καρτέρια με εξαιρέσεις βέβαια.
Και μία τελευταία στιγμή από τα φετινά κυνήγια.

Και εγώ στο γιλέκο τις βάζω και ας γίνονται όπως θέλουν.Στην πουλιάστρα, ειδικά μερικοί μάγκες που τα κρεμάνε στο παντελόνι και περπατάνε σαν πάπιες,γίνεσαι χαλιά κουνιούνται σαν καμπανέλια και μπορεί να χάσεις και κανένα...

Παιδες σας προτείνω τα θηραματα να τα βαζετε πισω στο γιλεκο για ευνόητους λογους.Προσωπικα εχω μια σακουλα μεσα στο γιλεκο και αποφευγω τα αιματα και τα πουπουλα.Ευχομαι για ολους μας να φθασουμε υγιεις και με κεφι για την επομενη σαιζον .

Σακουλες καφε χαρτινες απο φρουτα
Αυτό είχα δει που το έκανε στα dvd ο Gianni Lugari όταν κυνηγουσε μπεκατσες,σε μια τέτοια σακουλα κ μετα στο γιλέκο του....

...αυτήν ακριβώς έχω , στον ενδημικό όμως , Πέρδικα & Αγριοκούνελο!:)

View attachment 43454
Αφου είσαι μερακλής Γιάννη..
Τι άλλο θα μπορούσες να έχεις.......!

Εγω παλι τις τσιχλες τις κρεμαω στην πουλιαστρα με βολευει καλυτερα
απο το γιλεκο που συνηθως ειναι χωρος αποθηκευσης νερου -καφε και φυσιγγιων
Δυο φορες στα 23 χρονια μου ετυχε περιεργο περιστατικο
Η πρωτη ηταν ενα σπανιελ ενος Συναδελφου που οταν με πλησιασε
ορμηξε στην πουλιαστρα τραβηξε την τσιχλα και την κολατσισε :D
και την δευτερη
ενας Συναδελφος με φορμες γυμναστηριου και αθλητικο πατουμενο
ο οποιος ηταν αραχτος διπλα στο αυτοκινητο του ακουγοντας στο ραδιο
ζειμπεκικο dance και κανοντας καρτερι
τον ενοχλησε που ειδε τις πουλιαστρες γεματες μετα απο τριωρο περπατητο
και αφου η λασπη ειχε φτασει μεχρι τα γονατα
Μετα την καλημερα
μου ειπε οτι ακομα δεν χορτασες
και οτι καθε σκ ξεκληριζουμε τα πουλια
χωρις να δινουμε την ευκαιρια και σε αλλους να τουφεκισουν :(
Μαστορα του λεω εχεις μπερδεψει το κυνηγι με την Δ .Υπηρεσια
αραξε εδω στο αυτοκινητο σου
και οπου να ναι θα ξεπροβαλει και κανενας βισωνας

Πάει αυτό το θέμα θα ερημώσει....:(
Γιατι??? Να γράφουμε εγω και εσύ
...Και καμιάν ρεγγούλα!! Και καμιάν ρεγγούλα!! Και μπόλικο ψωμάκι & κι ένα μπουκαλάκι λάδι!! :cool:
Ναι Νικόλα , να πάρουμε ρεγγα κοντά και να μαζέψουμε όλες τις αλουπες τις περιοχής από την μυρουδιά!!!
Στο στάβλο αποψε , με το ραδιοφωνο να παίζει δυνατά ερα σπορ και ανάλυση του μπασκετικου αγωνα Τουρκία -Ελλάδα (τον ήπιαν ×2 τα μεμετια) και εγώ να απολαμβάνω το καφεδάκι μου στο ψοφοκρυο παρέα με δύο κυρομυτια και μια τσιχλα να σκάβουν στην κοπριά στα 3 μέτρα και να με γράφουν στα παπαρια τους για αρκετά λεπτα. Ρε λες και το καταλαβαίνουν τα ρημαδια!!!

Εγω παλι τις τσιχλες τις κρεμαω στην πουλιαστρα με βολευει καλυτερα
απο το γιλεκο που συνηθως ειναι χωρος αποθηκευσης νερου -καφε και φυσιγγιων
Δυο φορες στα 23 χρονια μου ετυχε περιεργο περιστατικο
Η πρωτη ηταν ενα σπανιελ ενος Συναδελφου που οταν με πλησιασε
ορμηξε στην πουλιαστρα τραβηξε την τσιχλα και την κολατσισε :D
και την δευτερη
ενας Συναδελφος με φορμες γυμναστηριου και αθλητικο πατουμενο
ο οποιος ηταν αραχτος διπλα στο αυτοκινητο του ακουγοντας στο ραδιο
ζειμπεκικο dance και κανοντας καρτερι
τον ενοχλησε που ειδε τις πουλιαστρες γεματες μετα απο τριωρο περπατητο
και αφου η λασπη ειχε φτασει μεχρι τα γονατα
Μετα την καλημερα
μου ειπε οτι ακομα δεν χορτασες
και οτι καθε σκ ξεκληριζουμε τα πουλια
χωρις να δινουμε την ευκαιρια και σε αλλους να τουφεκισουν :(
Μαστορα του λεω εχεις μπερδεψει το κυνηγι με την Δ .Υπηρεσια
αραξε εδω στο αυτοκινητο σου
και οπου να ναι θα ξεπροβαλει και κανενας βισωνας
Θα ήταν από αυτούς (όχι ηλικιωμενους) που βασικότερο από το όπλο στο κυνηγι είναι το καρεκλάκι. Και πάντα για αυτούς ο άλλος που περπατάει και κάνει πουλιά είναι ο αχόρταγος αλλά ταυτόχρονα παρακαλάνε να περπατήσει μήπως και προγγιξει καμία τσιχλα και περάσει πάνω από το καρεκλάκι τους. Επίσης για αυτούς οι τσιχλες είναι στα πρόθυρα του αφανισμού από τον πλανήτη επειδή δεν περνάνε πάνω από το καρεκλάκι τους. Να μην παρεξηγηθώ σας παρακαλω , καλό και άγιο και απολύτως επιθυμητό το καρτερι και μακάρι να έπαιζαν τα πουλιά απο την αυγή μέχρι την νύχτα αλλά πλεον δεν γίνεται ακόμη και όταν έχει πολλά. Φέτος εσπασα τα κοντέρ. 53 χιλιόμετρα τον Οκτώβρη , 94 τον Νοέμβριο, 158 τον Δεκέμβριο, 129 τον Γενάρη και 144 τον Φλεβάρη , αυτά έγραψε το ρολόι μου στα περπατητα. Και μέσο όρο στα 15 πουλιά γιατί 90% περπατουσα μόνος μου.

Θα ήταν από αυτούς (όχι ηλικιωμενους) που βασικότερο από το όπλο στο κυνηγι είναι το καρεκλάκι. Και πάντα για αυτούς ο άλλος που περπατάει και κάνει πουλιά είναι ο αχόρταγος αλλά ταυτόχρονα παρακαλάνε να περπατήσει μήπως και προγγιξει καμία τσιχλα και περάσει πάνω από το καρεκλάκι τους. Επίσης για αυτούς οι τσιχλες είναι στα πρόθυρα του αφανισμού από τον πλανήτη επειδή δεν περνάνε πάνω από το καρεκλάκι τους. Να μην παρεξηγηθώ σας παρακαλω , καλό και άγιο και απολύτως επιθυμητό το καρτερι και μακάρι να έπαιζαν τα πουλιά απο την αυγή μέχρι την νύχτα αλλά πλεον δεν γίνεται ακόμη και όταν έχει πολλά. Φέτος εσπασα τα κοντέρ. 53 χιλιόμετρα τον Οκτώβρη , 94 τον Νοέμβριο, 158 τον Δεκέμβριο, 129 τον Γενάρη και 144 τον Φλεβάρη , αυτά έγραψε το ρολόι μου στα περπατητα. Και μέσο όρο στα 15 πουλιά γιατί 90% περπατουσα μόνος μου.
Εγώ στη περιοχή που μενο δεν έχει μέρη για περπατήσουμε είναι όλο λάκοματα με ελιές πολύ λίγα ληβαδια ανάμεσα αλλά έχει πολλά καρτερία απογευματινά ανεβάσματα από τα λακοματα

Status
Not open for further replies.
Back