Τσίχλα-Κοτσύφι-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Σαραντη για να συμβεί αυτό που λες έπρεπε το πουλί να μπει στο κεντρο της τουφεκιας.....
Και αφού δεν εχει πουλια και σχετικά ποσταρισματα, ας το καλαμπουρίσουμε λίγο - Με το μαλακο παρακαλώ οι ευέξαπτοι και οι "ερευνώντες δια παρεξήγησιν"
Φίλε Τασο
Πολύ Ριο έχεις στο avatar σου και καθόλου ...Αντιριο.;)
Θα παρεξηγηθούν οι ΣτερεοΕλλαδίτες...:p

αδερφε στα 20μετρα αν ηταν ρουκετα οπως λες δεν θαχε μεινει ουτε κοκαλακι εχει γινει το αντιθετο σκαρπιανεμιζανε τα σκαγια κια γιαυτο δεν διαλιθηκε αστα ταχω δοκιμασει ολα του ρουμελιωτη για κανα γαμο καλα ειναι

Σαραντη για να συμβεί αυτό που λες έπρεπε το πουλί να μπει στο κεντρο της τουφεκιας..
Ναι τα κλειστά τσοκ χαλάμε το θήραμα! αλλά....βασική προϋπόθεση να μπει στο κεντρο κ όχι να φάει κάποια ακροσκαγα...
Είναι εφικτό ακόμα κ με φουλ τσοκ να φάει η τσίχλα την τουφεκιά πισωκολλα σε κοντινή τουφεκιά κ να τις ξυρίσει την φτερούγα..
Επειδή ουτε ξέρω πόσες τουφεκιες έχω ρίξει στην ζωή μου με κλειστά τσοκ στο περπατητο,έχω δει παρα πολλά..στην ίδια απόσταση που έχω "χαλάσει" θήραμα,το άλλο μπορεί να πέσει με ένα σκάγι κ ατσαλάκωτο....
Δεν φταίει το φυσίγγι..

Αν κ έχω τελείως μα τελείως διαφορετική γνώμη για τα φυσίγγια του ρουμελιωτη,εδώ θα συμφωνησω..γιατί πολύ απλα τα δοκίμασες κ δεν σου άρεσαν...

Παλικάρια η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχε περίπτωση τα 30αρια ή 32άρια του Ρουμελιώτη να διαλύσουν ολόκληρο πουλί στα 20 μέτρα. Είναι συγκεντρωτικά σίγουρα αλλά στα 20 μέτρα δεν λιώνουν πουλί. Ή έγινε κάποια τυχαία συσσωμάτωση ή δεν ήταν 20 μέτρα. Άποψη μου πάντα με αυτά που είδα φέτος με αυτά τα φυσίγγια. Πιο πιθανό να έφαγε το κυάθιο κιόλας γιατί θεωρώ εξαιρετικά αυτά τα φυσίγγια. Τελείως φιλικά :)

Παλικάρια η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχε περίπτωση τα 30αρια ή 32άρια του Ρουμελιώτη να διαλύσουν ολόκληρο πουλί στα 20 μέτρ
Ετσι οπως το λες όχι..απλα αναφέρω κάποια παραδειγματα..
Γιατί πολλές φορές ακούγεται η φράση ρε θηρίο έριξες την τσίχλα με κλειστό τσοκ σε κοντινή τουφεκιά κ δεν την διελυσες.....

Χθες το πρωί ξεκινήσαμε για μια βόλτα προς Φθιώτιδα μεριά. 4 άτομα ρίξαμε πολύ γέλιο στο αμάξι. Φτάνοντας για καρτέρι δυστυχώς δεν είχε πουλιά. Έριξα σε 3 πουλιά πανύψηλα έτσι για να κάψω τα φυσίγγια απ'ότι φάνηκε. Αλλάξαμε μέρος και πήγαμε για περπατητό. Τα πουλιά λίγα κάτι που δεν περιμέναμε γιατί την περασμένη φορά με νοτιά και ζέστη είχε περισσότερα. Πήγαμε σε 4 διαφορετικά σημεία. Απολογισμός 6 πουλιά εγώ και 2 που κρέμασαν επειδή δεν τα πέτυχα καλά. Πολύ λάσπη το μέρος και σήμερα είναι πιασμένα τα πόδια μου αλλά άξιζε μόνο και μόνο για την παρέα και το οξυγόνο!

Σήμερα το πρόγραμμα είχε μοναχικό περπατητό για τσιχλόνια. Σε πεδινό μέρος με ελιές και λίγες βατιές φτωχά τα πράγματα. Σε κάποια σημεία (βατιές και ένας εγκατελειμένος ελαιώνας) είχε μαζεμένα πουλιά, εκ των οποίων υπήρχαν και νέα πουλιά, που δεν φεύγαν μακριά, και δεν ξεκολλούσαν από δίπλα μου. Κακή επιλογή να πάρω μαζί μου το zoli με τα σφικτά τσοκ, όσα πουλιά φεύγανε κοντά, ακόμη πάνε. Αποτέλεσμα 3 ώρες περπάτημα 7 τσίχλες στο σακούλι, 1 χαμένη. Φυσίγγια δεν λέω πόσα έριξα, γιατί θα γίνω ρεζίλι - πολλοί ντουμπλέδες στο γάμο του καραγκιόζη.drunk.. Κοτσύφια δεν υπάρχουν φέτος. Φυσίγγια ιδιογόμωση G3000 1,60x31.

Πρωτο περπατητο για φετος με βαρια καρδια κ οντως δεν ειχα αδικο..αδειοι τοποι...
Ακομα κ θαμνοι που αλλοτε ειχαν μεσα πεντε -εξι τσιχλες τωρα εβγενε μια η καμια..
Μετα απο πολυυ ποδι κατι ψιλοεγινε..
Δευτερη τουφεκια κ σκαλωμα η τσιχλα πανω στην κορφη του περναριου.. την πετυχενω με πετρα κ παει κ σκαλωνει πιο κατω..ωραια ξεκινησαμε λεω..
Κρυψιμο το οπλο για παν ενδεχομενο κ ανεβασμα πανω..
Με τα "ψεματα" απο δω κ απο κει καταφερα 7 πουλακια (κανενα χαμενο)..
Τα baldinini 30γρ ν9 πολυ ωραια κ με γλυκια θα ελεγα τουφεκια..

ωραιος να πεξεις λοτο , εδω στο νησι απελπισια 3 ωρες μια και μοναδηκη τουφεκια, ευτηχος που βρηκα ενα βαρελι και δοκημασα δυο φυσιγγια , το ενα με s4 1,40 Χ30 ΡΕΛΙΑΣΤΟ που δεν μου αρεσε καθολου η κατανομη του και η ενεργια του , και το αλλο με PSP1 ρελιαστο με cx 2000 , 1,70 χ31 που με ενθουσιασε απο την ωραια του πικνη κατανομη και ενεργεια

Ετσι οπως το λες όχι..απλα αναφέρω κάποια παραδειγματα..
Γιατί πολλές φορές ακούγεται η φράση ρε θηρίο έριξες την τσίχλα με κλειστό τσοκ σε κοντινή τουφεκιά κ δεν την διελυσες.....
Τασο σημερα πηρα τσιχλα στα 10 μετρα μπηχτη με 3*,γεμισε ο αερας φτερα.Οταν πηγα να την παρω ηταν μονοκομματη.sarcastic.
Παλι καλα γιατι δεν ειχε τσιχλες σημερα......

Καλησπέρα στο ίδιο μέρος Εύβοια μα αρκετό περπάτημα ,με πολύ χόρτο ,και λάσπη καταφεραμε 2 άτομα 15 πουλιά μόνο με ελάχιστα φτεροκομενα με κάνα 30 άρια φυσίγγια και οι 2 μαζί πολύ φτωχικά πράγματα για την εποχή .τηνα αλλά εβδομάδα αν δεν έχει ξεκούραση θα έχει σίγουρα αλλαγή τοποθεσίας.

Μια ώρα σε πυκνό καρτέρι πέρασαν αρκετά πουλιά σίγουρα πάνω από 30, κατάφερα 7 και βρήκα μόνο τα 3.
Φυσίγγια mezzo και tordo dirspersante. Το mezzo έσκαγε τις τσίχλες σαν μπαλόνια, σε μια της έκοψε το κεφάλι με σκάγια στο στήθος που διαπέρασαν την πλάτη της με σπασμένα κόκκαλα και σπασμένο πόδι.
Τα θεωρούσα χλιαροφύσιγγα αλλά έκανα λάθος.

Μια ώρα σε πυκνό καρτέρι πέρασαν αρκετά πουλιά σίγουρα πάνω από 30, κατάφερα 7 και βρήκα μόνο τα 3.
Φυσίγγια mezzo και tordo dirspersante. Το mezzo έσκαγε τις τσίχλες σαν μπαλόνια, σε μια της έκοψε το κεφάλι με σκάγια στο στήθος που διαπέρασαν την πλάτη της με σπασμένα κόκκαλα και σπασμένο πόδι.
Σουρωτηρι λεμε, να με ακούς:cool:

Πολύ Ριο έχεις στο avatar σου και καθόλου ...Αντιριο.
Θα πάω να πάρω και το kia rio...sarcastic.
.very happy.
Ατμοφυσιγγα...sarcastic...κ βέβαια έκανες λάθος..
Αλλά κ το ποζε φαρμάκι ε ε ??.yelling.

........... και συμφώνησε ότι η φετινή χρονιά είναι κάκιστη. Πάντως δεν έχει ούτε ντοπιάρικα κοτσύφια φέτος, πιο πολλά είχε το κατακαλόκαιρο :(
Αυτό ακριβώς έλεγα σήμερα του Κώστα που ήταν εδώ.
Η περιοχή ειχα παρα μα παρα πολλά ντοπιαρικα πουλια ,τα οποια τα τελευταια χρόνια όλο και μειωνονται απελπιστικά.Το φετινό όμως ειναι απίστευτο! Ενω το καλοκαιρι ειχε κατι κοτσυφια ,τωρα δεν πεταει τιποτα και δεν ακουγεται τιποτα.
Ο Κώστας ομολόγησε οτι αν δεν το ζούσε θα νόμιζε οτι υπερβάλω.Ολη μερα που γυριζαμε με το σκύλο για μπεκατσα ,δεν υπήρχε ούτε κοκινολαίμης .Απόλυτη νέκρα.

Ναι Νίκο πάντα μετακινούνται όταν δεν βρίσκουν τροφή η έχουν τρυγήσει κάποιο μέρος,αλλά αυτές οι μετακινήσεις,οι εσωτερικές λεγόμενες,δεν κάνουν την διαφορά :)
Στα πολυ σφιχτα και στα λογγια εχει κατι πουλια πονηρεψαν και δεν βγαινουν στα περασματα

Σημερα μεχρι τις 9 στο καρτερι δεν ειχα σηκωσει το οπλο.Ειχα κατσει στην φυλαχτρα πινοντας καφε και ακουγοντας
τις πρωινες ιχνηλασιες στο ραδιοφωνο.Αφου πιαστηκα λεω δεν παω να κανω μια βολτα με τα φιλαρακια να ζεσταθουμε
και λιγο (7 C) θερμοκρασια.Ξεκιναμε και τα πρωτα αποτελεσματα ηταν τραγικα,λιγα πουλια και αυτα να ξεκλαρωνουν
30 μετρα μπροστα.Μετα απο 3 ωρες το αποτελεσμα ειναι αυτο.Στα καλυτερα της ημερας μια μπεκατσα που την πατησε
ο φιλος Δημητρης και μετα απο 3 ντουφεκια κανοντας το κλασικο 7αρι μου βγηκε στα 20 μετρα τραβερσα.
Στα ευχαριστα για την εποχη ενα κοπαδι 25-30 κοκκινες που δεν ελεγαν να χαμηλωσουν με τιποτα.
Φυσιγγια ιδιογομωση 30γρ Ν10 ρελι.

Εντάξει είναι Άλεξ...! Η μπεκάτσα έσωσε την παρτίδα...!!! Μπράβο!
Διακρίνω και ένα μικρόπουλο ανάμεσα στα βαρεμένα: σταρηθρούλα είναι...;

Και σήμερα στο καθιερωμένο μου απογεματινό, αυτή τη φορά επέλεξα το άλλο μου καρτέρι, στη δυτική πλευρά του χωριού...
Τα πουλιά και σήμερα άφαντα...!!! Μία κοτσυφίνα μου ήρθε ωραία, εισερχόμενη αριστερά μου, ελαφρώς ψηλωμένη, και την ξέρανα στα 20 μέτρα, με μία όμορφη ντουφεκιά από την 4άρα κάννη του cynergy (τσοκ: έσω - έξω τιτανίου της Briley)! Φυσίγγι, όπως πάντα εφέτος, το 28άρι του Τσιπούρα (J & B), σε νούμερο 10.

βασική προϋπόθεση να μπει στο κεντρο κ όχι να φάει κάποια ακροσκαγα...
στην ίδια απόσταση που έχω "χαλάσει" θήραμα,το άλλο μπορεί να πέσει με ένα σκάγι κ ατσαλάκωτο....
Δεν φταίει το φυσίγγι...

...Mεγάλη αλήθεια...!!! .well done.

Παλικάρια η άποψη μου είναι ότι δεν υπάρχε περίπτωση τα 30αρια ή 32άρια του Ρουμελιώτη να διαλύσουν ολόκληρο πουλί στα 20 μέτρα. Είναι συγκεντρωτικά σίγουρα αλλά στα 20 μέτρα δεν λιώνουν πουλί. Ή έγινε κάποια τυχαία συσσωμάτωση ή δεν ήταν 20 μέτρα. Άποψη μου πάντα με αυτά που είδα φέτος με αυτά τα φυσίγγια. Πιο πιθανό να έφαγε το κυάθιο κιόλας γιατί θεωρώ εξαιρετικά αυτά τα φυσίγγια. Τελείως φιλικά :)

...Πάρα πολύ σωστά φίλε Βασίλη...!!! Αυτή είναι η απλή, λογική και ψύχραιμη εξήγηση του συμβάντος...!!! .congrats..well done.

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back