Υλικά για ιδιογόμωση

Λευτέρη Καλησπέρα!:)

Να υποθέσω λόγω του μεγάλου βάρους γόμωσης (με πυρίτιδα Χ 24 καίμε 28 γρ.) , σε συνδυασμό με συνηθώς χαμηλό καψούλι και ρελι , η πυρίτιδα κάνει όλη την δουλειά με πολύ καλή καύση και δίνει την σταθερότητα?

Προϋποθέτει όμως ο "μάγειρας" να ξέρει τα όρια της(βασικά την ελαστικότητα της), και περισσότερη προσοχή από το ανάποδο ( με πυρίτιδα Χ 28 να κάψουμε 24 γρ.) , νομίζω...οχι οτι και αυτό δεν εγκυμονεί κινδύνους...τι λες?
Το να καψεις μια πυριτιδα×24 ΑΠΟ ΤΑ 24 στα 28gr (ορια γομωσης της) θελει σωστη προεργασεια.....αρχικα 0,5 φορτωμα απο το συνηθες....χαμηλο καψουλι, μαλακη βυσματωση κ τελος οχι παραβιασμο στο κλεισιμο (πατημα)....γνωμη μου....
Έχω συναντήσει κάμποσα εμπορικά φυσίγγια σπόρτινγκ (28 γρ.) με 24άρα πυρίτιδα. Αλλά και ιδιογομωτές που το έχουν κάνει. Το έχω ξαναγράψει παλιότερα εδώ.
Το πρώτο ήταν το Cheddite Drago Sporting που για πολλά χρόνια το έβρισκα με Granular SV (στο 1,25 γρ.) ... (Μόνο τα τελευταία χρόνια το είχα βρει με την 28αρα Granular V στο 1,35 γρ. και την τελευταία φορά με την 32άρα Granular στο 1,50 γρ. ).
Επίσης κάποια από τα ντόπια (Χανιώτικα) Fly-target, με G2000x24 και με Aquila SV. Και κάποια άλλα που δεν μου έρχονται τώρα.
Αυτό που είχα παρατηρήσει σε όλα ήταν ότι, δεν είχαν αυξήσει τη δόση της πυρίτιδας σε σχέση με τα 24 γρ. (συνήθως γύρω στο 1,25 γρ.) ούτε είχαν αλλάξει το καψούλι (συνήθως Cx2000) με ασθενέστερο ...
Φαντάζομαι ότι έτσι το αποτέλεσμα είναι ελαφρώς μικρότερη ταχύτητα και ελαφρώς υψηλότερη πίεση σε σχέση με τα 24 γρ. και θεωρώ ότι είναι και ασφαλή ... Και τουλάχιστον για μικρές και μεσαίες αποστάσεις (Compak sporting - περπατητό και απογευματινό τσιχλοκυνήγι κλπ) δουλεύουν μια χαρά.

Η πυρίτιδα που έχω είναι η psb 6 έχω φτιάξει για πρακτική σκοποβολή 28 γραμμάρια νούμερο σκαγιών 7 καψουλι ισχυρό πυρίτιδα 1.40 τάπα άκουιλα 22 χιλιοστών αστεροειδες κλείσιμο 5 σταδίων
Μόλις μου τελειώσει θα πάρω την psb 5 που είναι για 28 γραμμάρια
Δεν ξερω αν μας τρολαρεις....αν σοβαρολογεις παντως να ξερεις αυτο το σεταπ τα εχει ανετα τα 800bar... σε 1.33 που μου τοχε κλεισει ο Αντρεας δοκιμαστικά το καλοκαιρι ηταν ενοχλητικα ζωηρο

Να κι ένα σχετικά πρόσφατο. Dynamic sporting (πρώην Fly-target) με Aquila SV (1,25 x 28) που το είχα παρουσιάσει εδώ:
https://www.hunterslife.gr/forums/threads/Σκοπευτικά-φυσίγγια.64/post-332642

Κατά τη γνώμη μου, και με βάση αυτά που έχω δει και ανέφερα παραπάνω, το 1,40 x 28 Psb6 είναι πολύ εκτός προδιαγραφών !!!
Αλλά και το 1,25 x 24 Psb6 μου φαίνεται πολύ απίθανο (εξωφρενικό θα έλεγα) να ανεβάζει 700 bar, όπως ανέφερε ο Λευτέρης !!!

Όλα στα 58 χιλιοστά κλείσιμο
Δεν ξέρω από που προέρχεται αυτός ο πίνακας, και πόσο αξιόπιστος είναι. Κάτι δεν μου πάει καλά ... Και γενικά τους Ιταλούς δεν τους πολυεμπιστεύομαι !!! .yel. :D Δεν ξέρω ... Πολλά περίεργα βλέπω .....
Η ίδια η MAXAM για την PSB6 δίνει 1,20 x 24 - 400 m/s - 501 bar !!! ( ... όχι ότι κι αυτήν την εμπιστεύομαι απόλυτα ...!!! :rolleyes: )
Και για την σχεδόν ίδιων προδιαγραφών CSB6 δίνει 1,30 x 24 - 418 m/s - 607 bar !!!!!!!!
.think.

12αρι...ευχαριστώ....ενας Ιταλός κάποια στιγμή μου είχε πει οτι η csb5 1.40x28 με 688 και SG25 βγάζει 650+ και ήθελα να το επιβεβαιώσω
Αν ισχύει αυτό Γιώργο, τότε όσοι έχουμε ρίξει το 30άρι του Αντρέα (1,55 χ 30) πρέπει ... να κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί στην Τήνο να προσκυνήσουμε τη Μεγαλόχαρη ... που έχουμε ακόμη τα χέρια και τα μάτια μας !!!!!!
.sarcastic. .hair.

Στέλιο είναι από τον πιο σύγχρονο βλητικο σταθμό στην Ιταλία, ,του G. Bordin. Στο φόρουμ polveri dosi e cartuccie ο ίδιος ο Paci ενώ έχει και αυτός , έγραψε πως είναι ο πιο αξιόπιστος ,αντίθετα όλοι οι ειδικοί θεωρούν ΟΛΑ τα σαιτ των εταιρειών αναξιόπιστα, με εξαίρεση κάποια αμερικανικά που τα ξεχωρίζεις γιατί έχουν λεπτομερή περιγραφή κάθε συνταγής από τα υλικά μέχρι το τελικό κλείσιμο.

Αν ισχύει αυτό Γιώργο, τότε όσοι έχουμε ρίξει το 30άρι του Αντρέα (1,55 χ 30) πρέπει ... να κανονίσουμε να πάμε όλοι μαζί στην Τήνο να προσκυνήσουμε τη Μεγαλόχαρη ... που έχουμε ακόμη τα χέρια και τα μάτια μας !!!!!!
.sarcastic. .hair.
Δίχως κανονάκι δοκιμών δεν γίνεται δουλειά...πάντως και εγώ είμαι επιφυλακτικός με όσα γράφουν στα σαιτ τους οι εταιρείες

Ιωάννη, το σκέφτηκες καλά να τα βάλεις με τους γραφεικρατες του ελληνικού δημοσίου ; Νομίζω εφικτή λύση είναι να κάνουμε ρεφενέ για ένα pressure trace ( πολύ πιο προσιτό οικονομικά, μπορεί να μας κατευθύνει ο elvas που γνωρίζει), ή να οργανωθούμε έστω και λίγοι και όποιος μπορεί να πεταχτεί στην Ιταλία με 4,5 φυσίγγια από τον καθένα και να τα αφήσει για μέτρηση σε κάποιο βλητικο σταθμό. Ή να βρούμε τρόπο αποστολής, με κανέναν φορτηγατζη ή ότι προτείνετε, γιατί οι ταχυμεταφορες όπως και τα ΕΛΤΑ που ρώτησα δεν το δέχονται. Είχα επικοινωνήσει με την επίσημη ιταλική τράπεζα δοκιμών, που είναι 100% αξιόπιστη και μου είπαν αν θυμάμαι καλά 6,7 ευρώ το φυσίγγιο. Πέρα από την αξιοπιστία, μπορούμε να έχουμε πιέσεις, χρόνους, v1, v10 ή v20 οπότε δεν χρειάζεται εμείς να κάνουμε τεστ διάτρησης, μόνο κατανομής και θα γνωρίζουμε τα πάντα για το φυσίγγιο μας.

Attachments

• 20220222_073816.jpg
    20220222_073816.jpg
    314,3 KB · Προβολές: 55
Back