Υλικά για ιδιογόμωση

Σάκη νομίζω εδώ και χρόνια. Γιάννη τώρα είδα την ερώτηση σου, ναι είναι ο χρόνος κάνης σε χιλιοστά του δευτερολεπτου ( action time), ο χρόνος που μεσολαβεί από το χτύπημα του καψυλιου έως την έξοδο από το στόμιο του βύσματος. Όσο πιο ελαφριά η γόμωση και ψηλότερες οι πιέσεις τόσο πιο σύντομος ο ΑΤ. Στο 12αρι συνήθως ποικίλει από 2,4 ms έως 3,4. Κατά κανόνα για ένα βάρος γόμωσης, όταν ο ΑΤ είναι πιο σύντομος από τον μέσο όρο σημαίνει ψηλότερες πιέσεις και ταχύτητες, οσο μεγαλύτερος μας δείχνει είτε καθυστερημένη ή ανεπαρκή εναυση είτε πολύ χαμηλές πιέσεις και ατελή καύση. Για παράδειγμα αν θεωρήσουμε για τα 36 γραμμάρια κανονικό ΑΤ τα 3 ms, τότε αν έχουμε 2,8 σημαίνει πως η καύση παραείναι ζωηρή άρα ή το καψυλιο είναι πιο ισχυρό από αυτό που χρειάζεται, ή η πυρίτιδα υπερβολική, ή και τα δύο. Τα 2,5 ms είναι ένας καλός χρόνος για ένα γρήγορο φυσίγγι 24 γρ ενώ τα 3,4ms για ένα μέσο 56 γρ, αν σε 24 γρ έχουμε 2,9 ή στα 56 3,0 ms το φυσίγγι θεωρείται ακατάλληλο ή και επικίνδυνο

Θυμάμαι:)...στο Θέμα «Γιατί προτιμάμε την Ιδιογόμωση», είχες απαντήσει στην ερώτηση μου:

- Η δυσκολία/αδυναμία πρόσβασης σε βλητικό σταθμό, αποτελεί σοβαρό μειονέκτημα της ιδιογόμωσης στη Ελλάδα;

- Σοβαρότατο. Σαν κινητήρας δίχως θερμόμετρο.;)

Στέφανε από cheddite έχει μόνο αυτά σε 12αρι. G3000 όχι, ίσως επειδή δεν παράγεται. Σταύρο είναι του 2018, στην Ιταλία σαν αξιοπιστια σταθμού είναι κορυφή.
Λευτερη μηπως το βιβλιο σου εχει δοκιμες απο την GP της Pellagri ειναι η πιο κοντινη στην G3000 απ οσο ξερω
f2x24 εχω μισο κιλο αλλα δεν την γεμισα καθολου

Last edited:
Λευτερη μηπως το βιβλιο σου εχει δοκιμες απο την GP της Pellagri ειναι η πιο κοντινη στην G3000 απ οσο ξερω
f2x24 εχω μισο κιλο αλλα δεν την γεμισα καθολου
Ποιο κοντινη, αλλα πιο νευρικη...
28-32gr σε αστερι...33-34gr μονο ρελι Σακη.

Σάκη η GP είναι ίσως η καλύτερη 32αρα της b&p. H f2x24 είναι η καλύτερη σκοπευτικη ιταλική πυρίτιδα, ενώ σε όλες τις πυριτιδες της b&p έχουν μειώσει την νιτρογλυκερινη σε ποσοστό κάτω από 10%, στην f2x24 το ανέβασαν στο 12 με 14 %.

Attachments

• 20220301_085916.jpg
    20220301_085916.jpg
    402,2 KB · Προβολές: 48
  • 20220301_085853.jpg
    20220301_085853.jpg
    425,8 KB · Προβολές: 49
Σάκη η GP είναι ίσως η καλύτερη 32αρα της b&p. H f2x24 είναι η καλύτερη σκοπευτικη ιταλική πυρίτιδα, ενώ σε όλες τις πυριτιδες της b&p έχουν μειώσει την νιτρογλυκερινη σε ποσοστό κάτω από 10%, στην f2x24 το ανέβασαν στο 12 με 14 %.
Ευχαριστω πολλη Λευτερη . Ειχα την λανθασμενη εντυπωση οτι η 24αρες πυριτιδες ειναι στα 450 -500 bar δεν θυμαμαι που το διαβασα , ειδα τους πινακες που ανεβασες με την psb6 k csb6 κ καταλαβα ποσα ιδιογομωτικα λαθη εχω κανει αλλα δεν τα καταλαβαινα λογω χαμηλης ανακρουσης

Σάκη αν προσέξεις τα 700 bar είναι σε γομώσεις με αρχικές πολύ πάνω απο 400 μ/δ, οι ταχύτητες που βλέπετε είναι ν2, 5 για ν0 προσθέτουμε 20με 30 μ/δ. Τα σκοπευτικα φυσίγγια ,για τα οποία προορίζονται συνήθως οι πυριτιδες αυτές, παράγουν ~~ 500 bar και 360 με 370 μ/δ.

Σάκη αν προσέξεις τα 700 bar είναι σε γομώσεις με αρχικές πολύ πάνω απο 400 μ/δ, οι ταχύτητες που βλέπετε είναι ν2, 5 για ν0 προσθέτουμε 20με 30 μ/δ. Τα σκοπευτικα φυσίγγια ,για τα οποία προορίζονται συνήθως οι πυριτιδες αυτές, παράγουν ~~ 500 bar και 360 με 370 μ/δ.
Λευτερη την psb 6 την γεμιζα με αρχικες 390 μ/δ V1.5μ με 25γρ και sg 25 κλεισμενο κατω απο 58 57,8 57,7 ποσο δεν θυμαμαι , Σκοτωνε πολλη καλα!!
Βλεπωντας τον πινακα πιστευω οτι ημουν κοντα στα 700 bar

Εχω γεμισει λιγα φυσσιγγια με την f2x24 στα 28 σε διασπορας με ρηχο ρελι για δοκιμη αλλα θα τα σφαξω...

Είχα πάρει σήμερα τηλ στον Κένταυρο για προμήθεια csb6 και csb5. Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Επισης μου είπε ότι η maxam έχει σταματήσει την παραγωγή γιατί εξαγοράστηκε από την nobelsport και είναι σε φάση μετάβασης. Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο;

Το χειρότερο για εμάς είναι ότι πέρα από την αύξηση των τιμών μειώνονται ολοένα και περισσότερο οι επιλογές. Οι ελλείψεις σε πυριτιδες είναι πλέον ορατή.
Ετσι ακριβώς Γεράσιμε....οι ελλείψεις ειναι ορατές φίλε....

Είχα πάρει σήμερα τηλ στον Κένταυρο για προμήθεια csb6 και csb5. Δεν υπάρχει ούτε για δείγμα. Επισης μου είπε ότι η maxam έχει σταματήσει την παραγωγή γιατί εξαγοράστηκε από την nobelsport και είναι σε φάση μετάβασης. Γνωρίζει κάποιος κάτι περισσότερο;
Ακουγόταν...........
Και μάλλον εγινε πραγματικοτητα....
Τι θα βγει???.......Θα δουμε.........................
Επεσε κ σε......κατάλληλα χέρια..... .pray to God..pray to God.

https://revistajaraysedal.es/nobel-sport-compra-cartuchos-maxam/

Last edited:
Το χειρότερο για εμάς είναι ότι πέρα από την αύξηση των τιμών μειώνονται ολοένα και περισσότερο οι επιλογές. Οι ελλείψεις σε πυριτιδες είναι πλέον ορατή.

Πλασματικη ειναι....Πυριτιδες υπαρχουν....Περιμενουν να τις μοσχοπουλησουν....Εμποροι ειναι....Αυτη
ειναι δουλεια τους....Δεν πανε για φραγκοδιφραγκα.....θελουν να ρεφαρουν.......

Back