Υλικά για ιδιογόμωση

Ναι αλλα οχι στα 50 μετρα μεχρι τα 30

Καλημερα Μητσαρα μου !!!
Δλδ βρε φιλε τα δικα σου φυσιγγια με 9 -10βολο 11/0 μεχρι τα 30 μετρα σκοτωνουν τα
γουρουνια.... ???
Και για να μην ''μπλεξουμε'' παλι με κιλα...λεω για ενα γουρουνι 100 -120 κιλα με το τομαρι του.
Ξερω οτι κανεις δοκιμες οπως και εγω....Εχω μετρησει διατρηση σε 9-10 βολο 11/0 ΝΙΚΕΛ + αλευρι με V1,5-437m/s
και στα 40 μετρα το 200ρι το βαρελι το περνανε ακρη παντα για ''πλακα''.....Kαι οχι ''σαπιο'' βαρελι.
Τωρα εαν αυτη η διατρηση δεν ειναι ικανη να κρατησει γουρουνι σε αυτα τα μετρα .....αυτο θελω να μου
το πεις εσυ που τα κυνηγας φιλε !!! :)

Κιομως Νικο τα 430 μ/δ εχει αποδειχθει οτι αν ειναι μεγαλο το γουρουνι δεν το ριχνει σε αποσταση πανω απο25-30 μετρα ,τα 11/0 ,τα 12/0 και τα 13 /0 ειναι αλλο εργο ,στο εχω ξαναπει !!
φίλε Δημήτρη
θα μΕ επιτρέψεις να διαφωνήσω
κάποτε είχα την ίδια άποψη με σένα, τα τελευταία χρόνια με αυτά που έχω δει ιδίοις όμμασι έχω κάνει στροφή 180 μοιρών
18βολα σουπερ μαγκνουμ επιχαλκωμένα πόση αρχική έχουν;
το πολύ 360 μ/δ
και είναι ΠΟΛΥ πιο δραστικά από τα 9βολα
γιατί εκεί που θα το βρουν 2 9βολα και θα το χάσεις θα το βρουν 4 18βολα και θα το κρατήσεις κι ας φτάσουν λίγο πιο σιγά τα 18βολα
δεν γραφω αποστάσεις αλλά σΕ λέω μια λέξη: ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ
υπόψη τα 18βολα γράφουν 00 buck αλλά είναι 0 buck 8,1mm
Δεν μπορω να καταλαβω αυτη την εμονη που εχουν οι γουρουναδες να λενε (60 κιλα καθαρο !!! ) καθαρο κρεας κυνηγανε !!! Πως περιμενουν να καταλαβει ο αλλος ποσο ειναι το γουρουνι αασσ και χωρις το κεφαλι λες και ακεφαλο τρεχει το γουρουνι ο ακεφαλος καπρος το καινουριο θρυλερ :p:pτελος παντων εσυ δεν εχεις καμια σχεση με αυτο αλλα ενα 60 αρη γουρουνι που λενε αυτοι ειναι 80-90 κιλα βαρια-βαρια ζωων βαρος
Τελος παντον εγω αυτο το 60 αρι ΚΡΕΑΣ δεν μπορω να το χωνεψω κυνηγοι ειμαστε δεν ειμαστε εμποροι κρεατος ,δεν εχω ζηγισει ποτε θυραμα και ουτε προκειτε να το κανω, λεμε στο περιπου τα κιλα του γουρουνιου σε μια κουβεντα για να δωσουμε στον συνομιλητη μας μια εικονα του μεγεθους , ασε που και στα εκτροφης τα γουρουνια που ξερω τοση ειναι η φυρα 25-30 κιλα ,και μην με πειτε οτι η σκροφες εχουν ιδιο τομαρι με τα καπρια !!
ο λόγος είναι απλός:
όλοι θέλουμε να ξέρουμε το πραγματικό βάρος του γουρουνιού το μικτό και όχι το καθαρό γιατί -συν τοις άλλοις - ηχεί στα αυτιά μας καλύτερα ως μεγαλύτερο π.χ. 130 κιλά ζωο αντι 85 καθαρο
πλην όμως
πως το ζυγίζεις ολόκληρο οεο;
ενώ αφού το καθαρίσεις και το βάλεις σε σακκούλες ζυγίζεις τις σακκούλες και ξέρεις
πρακτικός λόγος καθαρά και όχι ωφελιμιστικός - κρεατοσυλλεκτικός
είμαι από τους ελάχιστους που λέω το μικτό βάρος π.χ. βαρέσαμε μια σκρόφα 90 κιλά ζώο, οι άλλοι με ρωτάνε πως το ξέρεις; και απαντώ: καθαρό 62 κιλά
οι περισσότεροι θα πουν κατευθειαν το καθαρό βάρος γιατί αυτό ζύγισαν....

Καλημερα Μητσαρα μου !!!
Δλδ βρε φιλε τα δικα σου φυσιγγια με 9 -10βολο 11/0 μεχρι τα 30 μετρα σκοτωνουν τα
γουρουνια.... ???
Και για να μην ''μπλεξουμε'' παλι με κιλα...λεω για ενα γουρουνι 100 -120 κιλα με το τομαρι του.
Ξερω οτι κανεις δοκιμες οπως και εγω....Εχω μετρησει διατρηση σε 9-10 βολο 11/0 ΝΙΚΕΛ + αλευρι με V1,5-437m/s
και στα 40 μετρα το 200ρι το βαρελι το περνανε ακρη παντα για ''πλακα''.....Kαι οχι ''σαπιο'' βαρελι.
Τωρα εαν αυτη η διατρηση δεν ειναι ικανη να κρατησει γουρουνι σε αυτα τα μετρα .....αυτο θελω να μου
το πεις εσυ που τα κυνηγας φιλε !!! :)
Νικο καλημερα ! τα δικα μου δραμια 11/0 ειναι ολλα πανω απο 440 μ/δ ! Ασχετα με αυτο ! Το βαρελι που λες σε κατι δοκιμες με την ssb πριν 4-5 χρονια την παλια που ειχα παρει με 340 μ/δ στο v1,5 το περνουσε σουβλακι στα 35 μετρα και συγγεντρωση !! Μουρλια λες και ηταν μονοβολο οποτε μαλων δεν κανει για την δουλεια που το θελουμε ,τωρα για φυσιγγια εμπορειου και ρεμ. Και γουιντσεστερ μεσα σε αυτα εχω δει καπρο να τρωει 13 τουφεκιες και να πηγενουν μετα να τον σκοτωνουν στη σταμπα ! Οποτε 14 οι τουφεκιες και επανω στο τομαρι να βρησκουμε πανω απο 50 δραμια και οχι πανω στο καλκανι !! Η δικια μου αποψη ειναι οτι καλητερα να εχω στο καθε φισιγγι μου οχι μονο στα βολια, πολυ περισοτερη ενεργεια απο αυτη που χρειαζεται το καθε θυραμα θεωριτηκα οποτε και 1-2 σκαγια να το παρουν και οχι 4 που χρειαζονται θεωριτηκα, να καταβληθει αμεσα χωρις να εχω ασκοπους τραυματισμους και ταλαιπωρια του ζωου ,το εχω πετυχει ως ενα βαθμο και απο τα σκληροτερα σκαγια !! Πχ φετος σκοτωσα 4 γουρουνια απο 15 εως περιπου 80 μετρα, τα 3 μονοτουφεκια δεν βγαλανε κιχ ,το 4ο εχω ανεβασει και φωτο και τα ξαναειπαμε μια σκροφα ενα δραμι 13/0 την ΞΑΠΛΩΣΕ αλλα δεν εμεινε επιτοπου και πηγα και την τελειωσα με μια τουφεκια στο κεφαλι ! Ενω αλλοι με τα φυσιγγια του εμποριου με πιο χαμηλες ταχυτητες θα χρειαστει να ριξουν και2 και 3 τουφεκιες στο ζωο και θα το ταλεπορισουν. Αυτο ειναι το σκεπτηκο μου γιαυτο θελω και τα γκαζια οσο για τον κλωτσο ! Και το να με φυγει το τουφεκι να αργησω να ριξω την επομενη δεν μου εχει τυχει τι να σε πω παντα συμαδευω ξανα πολυ γρηγορα ,ουοοοφ κουραστικα απο το γραψιμο παω για υπνο ;) .yel..yel.

παιδια εκτος απο τους 2-3 γνωστους που πουλανε υλικα ποιος αλλος εχει και πουλαει ?
Λασκαρης (Νεα Ιωνια Αθηνα), Λαναρας (λιγα πραγματα)! Αυτοι οι 2 ειναι παραδοσιακα μαγαζια....σκαγια/δραμια (μολυβδινα) με το κιλο....αξεσουαρ κυνηγου και οπλων σε φυσιολογικες τιμες!

Κιομως Νικο τα 430 μ/δ εχει αποδειχθει οτι αν ειναι μεγαλο το γουρουνι δεν το ριχνει σε αποσταση πανω απο25-30 μετρα ,τα 11/0 ,τα 12/0 και τα 13 /0 ειναι αλλο εργο ,στο εχω ξαναπει !!
Το 13/0 τι διάμετρο έχει Δημήτρη ;

Δημήτρη συμφωνώ με αυτά που λες, το πρόβλημα είναι πως ( και σε αυτό συμφωνούν όλοι, παλιοί και νέοι βλητικοι,) οταν έχουμε να κάνουμε με φυσίγγια που ρίχνουν σκάγια, ( χοντρά σκάγια είναι και τα δραμια), το ένα πλήγμα για να είναι αποτελεσματικό πρέπει να βρει ευαίσθητο σημείο, άρα τύχη, και να έχει ικανή ενέργεια που ένα δραμι 3,5 γραμμάρια δεν την έχει. Οπότε καταλήγουμε ή σε αυτό που είπε ο Μάριος για τα συπερμαγκνουμ και τα πολλαπλά πλήγματα ή πολύ ψαγμένα στησιματα με λίγα ή μεσαία βόλια άλλα με πάρα πολύ μεγάλη συγκέντρωση . Εδώ είναι η μόνη ίσως κατηγορία φυσιγγίων για τα δικά μας δεδομένα όπου το αλεύρι και τα ειδικά βύσματα κάνουν το κάτι παραπάνω για να ξεπερνιουντε κάποια αδιέξοδα.
.

Back