Υλικά για ιδιογόμωση

Aρι οταν ο Γιωργος αστοχει σε παπι θα ξεκιναει. Τι μου γεμησες εδω, αυτο δεν κανει ουτε για τσονια μου τα εδωσες ματιασμενα ταφουσεκια, και αλλα τετια.στο λεω γιατι εχω τετια βιοματα.buy buy..very funny.
Τωρα το ειδα γεμιστη τις κακιας ωρας,μια φορα μου εδωσες 3 και μονο 3 φυσιγγια διασπορας και επειδη δεν μπορουσες να ερθεις μαζι μου γιατι ειχες δουλεια και καλα μου εκανε εμπλοκη το οπλο μου.seveys.

Τωρα το ειδα γεμιστη τις κακιας ωρας,μια φορα μου εδωσες 3 και μονο 3 φυσιγγια διασπορας και επειδη δεν μπορουσες να ερθεις μαζι μου γιατι ειχες δουλεια και καλα μου εκανε εμπλοκη το οπλο μου.seveys.
ΛΑΔΑΚΙ ΦΥΛΕ ΜΟΥ ΚΑΠΟΥ ΚΑΠΟΥ.vah.

Τα αντιμονίου δεν τα μέτρησα, τα απλά 4άρια ήταν 3,1 περίπου, τα 3άρια αντιμονίου έδειχναν τουλάχιστον με το μάτι σωστά, έπρεπε να μετρήσω και του αντιμονίου.

Kαταλαβα μονο τα 3αρια θα κρατησω παλι το εχει η μοιρα μου βλεπεις.....ποιο μικρη διαμετρος και λιγο ποιο ελαφρα απο τα κανονικα οποτε τη πατησαμ φιλος
Δεν εχεις αναγκη, αφου και στις τσηχλες 4αρια ριχνεις, μπας και σπασεις καμια φτερουγα, και πεσει το πουλι..hunter.1

Ναι μια χαρα ειναι η Lee... Θα χρειαστεις ακομα σιγουρα μια ζυγαρια ακριβειας κ να αποφασισεις αν θα ρελιαζεις η οχι τα φυσιγγια σου για αρχη...

Η ζυγαρια μήπως θα είναι περιττή μιας και είναι αυτόματο το ογκομετρικο; Αν δεν ρελιαζω για αρχή θα έχω μέτρισιμες διάφορες στην απόδοση και την κατανομή;
Υπάρχει θέμα αν χρησιμοποιώ ριγμενους κάλυκες από εργοστασιακα φυσιγγια?

Η ζυγαρια μήπως θα είναι περιττή μιας και είναι αυτόματο το ογκομετρικο;
H καλη ζυγαρια ειναι το πιο απαραιτητο εργαλειο... Τα ογκομετρικα της μηχανης στις πυριτιδες δεν θα σου δινουν τα αποτελεσματα που θες παντα, θα πρεπει κ να μετρας...

Αν δεν ρελιαζω για αρχή θα έχω μέτρισιμες διάφορες στην απόδοση και την κατανομή;
Υπαρχουν πολλοι που δεν ρελιαζουν, θα εχεις καποιες αυξομειωσεις αλλα με φυσιολογικες συνταγες θα αρχισεις να μπαινεις στο παιχνιδι κ να εξελισεσαι...

βασικά εγω σκεφτόμουν κατι του τύπου ζυγαριά, μαχαίρι και στροφεία όλα για το δράπανο. σε πρώτη φάση θελω να κανω κάποια πειράματα και οχι να παράγω ποσότητες

βασικά εγω σκεφτόμουν κατι του τύπου ζυγαριά, μαχαίρι και στροφεία όλα για το δράπανο. σε πρώτη φάση θελω να κανω κάποια πειράματα και οχι να παράγω ποσότητες
Καλά το σκέφτηκες. Και εμένα το μόνο που με κομπλαρει είναι να μην απογοητευτω και τα παρατησω

Last edited by a moderator:
μια ζυγαρια , πλαστικα τζαμακια και στροφειο χεριου μαζι με ένα φθηνο καλυκοπτη είναι τα εργαλεία του μερακλή ιδιογομωτη , όλα τα υλικα ζυγισμα στο χερι στην ζυγαρια ένα ένα φυσιγγι , προκομενα κυαθια , και ρελι με τζαμακι , δεν υπαρχει πιο μερακλιδικο και πιο ωραιο φυσιγγι από αυτό , μην ξεχνατε ολοι ότι οι πυραυλοι αερος εδαφους δουλευουν μονο σε συνθηκες πολικου κρυου , σε ολες τις αλλες καιρικες συνθηκες ένα απλο φυσιγγι 28 γραμμαριων με ρελι σε οπλο κεντραρισμενο και κυνηγο μαγκα κανει πολλη μεγαλη ζημια

Last edited:
Κάπως έτσι, απλά είχα σκοπό να πειραματιστώ με μάλλινες τάπες ή μεσοταπες μιας και τα δικαννα μου εχουν στενούς αυλούς και τσοκ σταθερά

μια ζυγαρια , πλαστικα τζαμακια και στροφειο χεριου μαζι με ένα φθηνο καλυκοπτη είναι τα εργαλεία του μερακλή ιδιογομωτη , όλα τα υλικα ζυγισμα στο χερι στην ζυγαρια ένα ένα φυσιγγι , προκομενα κυαθια , και ρελι με τζαμακι , δεν υπαρχει πιο μερακλιδικο και πιο ωραιο φυσιγγι από αυτό , μην ξεχνατε ολοι ότι οι πυραυλοι αερος εδαφους δουλευουν μονο σε συνθηκες πολικου κρυου , σε ολες τις αλλες καιρικες συνθηκες ένα απλο φυσιγγι 28 γραμμαριων με ρελι σε οπλο κεντραρισμενο και κυνηγο μαγκα κανει πολλη μεγαλη ζημια
Συμφωνώ απόλυτα!!!
Καπως έτσι έχω και 'γω στο μυαλό μου να (ξανα)ξεκινήσω να γεμίζω φυσίγγια...

Διαβάζοντας εδώ μέσα για ''γιομώσεις'' και ''μπαρούτες'', με πιάσε το νοσταλγικό μου βραδιάτικα και έβγαλα τα σύνεργα και κάποια παλιά υλικά του πατέρα μου...
20160514_231551.jpg

Η ''κάργα'' μπαρούτη έχει μπει στη ζυγαριά (Η τελευταία κάργα που έχω κρατήσει από την GP της δεκαετίας '70)
Αν είχα και μαλλινόταπες θα ''έκλεινα'' ένα χάρτινο έτσι για να θυμηθώ τα παλιά...
20160514_231801.jpg

καψούλια 6,45 τριών διαπνοών της πάλαι ποτέ κραταιάς ΕΠΚ και κάποια παλιά καψούλια (δεκαετίας '60) της εταιρίας FIOCCHI, που ο πατέρας μου τα αποκαλούσε ''της φλόγας'' και ήταν (όπως έλεγε) πιο ισχυρά και από φερμέ...
προσωπικά δεν τα έχω χρησιμοποιήσει γιατί είναι λεπτά και δεν ταιριάζουν στην οπή των καλύκων τύπου φερμε (σύγχρονοι κάλυκες), όποιος ξέρει κάτι για τα συγκεκριμένα καψούλια πολύ θα΄θελα να μάθω περισσότερα...
20160514_234930.jpg

Παλιοί χάρτινοι κάλυκες της εταιρίας FIOCCHI με 6,45 καψούλι...
20160514_231843.jpg

και δυο κουτιά μπαρούτης σχετικά πρόσφατα ('92-'96)...
γέμιζα με αυτές μαλλινόταπα για μπεκάτσες, όταν μου τελειώσαν τα αποθέματα σε GP και JK6 που είχε κρατήσει ο πατέρας μου...
Στο κόκκινο κουτί πουλούσε η ΔΟΡΚΑΣ την Ισπανική PSB1 ως RWS:mad:
την γέμιζα
clerinox cheddite-1,90Χ33-χαρτονάκι αδιάβροχο πάνω στην μπαρούτη, γνήσια μαλλινόταπα και μισόταπα από φελλό και στρογγυλό ρέλι με χαρτάκι.
Σε παγωνιές την ανέβαζα στο 1,95.
Σε κρύο και ξεροπαγωνιές ''γάζωνε''
Την Εγγλέζικια NOBEL 80 την γέμιζα με την ίδια μεθοδολογία
στο 1,80Χ32 και στα κρύα 1,85Χ32
Διβασική σε στρογγυλά φυλλίδια, φοβερή μπαρούτη για την υγρασία.

Last edited:
Back