Υλικά για ιδιογόμωση

Διαβάζοντας εδώ μέσα για ''γιομώσεις'' και ''μπαρούτες'', με πιάσε το νοσταλγικό μου βραδιάτικα και έβγαλα τα σύνεργα και κάποια παλιά υλι
20160514_231551.jpg
20160514_231801.jpg
20160514_234930.jpg
20160514_231843.jpg
:mad:
την ζυγαρια την εχω και εγω με τα ζυγια αγωρασμενη το 1970.και δουλευη αψωγα

Βίκτορα σε ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!
Μήπως ξέρεις και τη διαφορά τους, από τα τύπου ΦΕΡΜΕ της τότε εποχής?
Εκτός από τι διαφορά πάχους (ο πατέρας μου θυμάμαι μου είχε πει οτι γεμιζόνταν σε καλυκες με κωνικό πυθμένιο με οπή γιαυτο το καψούλι)...
20160515_130213.jpg

20160515_130155.jpg

Η διαφορά πάχους ανάμεσα σε 6,45-τυπου φερμέ-και του DFS
Αυτα ειναι αναμνησεις... .RESPECT.
Να δούμε πότε θα ''αξιωθώ'' να τις (ξανά)κάνω νέες εμπειρίες...
την ζυγαρια την εχω και εγω με τα ζυγια αγωρασμενη το 1970.και δουλευη αψωγα
Του πατέρα μου Ηλία, είναι ακόμα πιο παλιά (δεκαετία '60) και ζυγίζει μια χαρά. Μόνο που σε μια μετακόμιση έχασα κάποια ''ψιλά'' βαριδάκια (ένα 200Mg και ένα 50mg).
έχω στο μυαλό μου, κάποια στιγμή, να πάρω ένα set ''ψιλά'' (ένα 500mg, δύο 200mg, ένα 100mg και ένα 50mg) για να αλλάξω και τα παλιά που έχουν ψιλοοξειδωθεί.

Last edited:
Εγω δεν καταλαβενω γιατι εχουν πάει τα υλικα ιδιογομωσησ μισο μεχρει ενα ευρο.παραπανο. πχ.η α1 εχει παει 18ευρο τα 500gr.ενω η α1spe...εχει 17,50..και μην μου πει κανεισ οτι η specia..εχει μεγαλητερη κατανάλωση απο την απλη και η gm3 εχει ανεβη και αυτη .απλοσ η εμπορι οταν δουν κατη να εχει ζητήσει ανεβαζουν τιμεσ οποσ τον καληκα cheddite t2 απο 7 τωρα εχει 8ευρο.νομίζω οτι πρεπε να το παρουν αλλοιοσ ολοι τουσ και να ριξουν τιμεσ γιατι σε λιγο καιρο δεν θα σημφερη να φτιαχνεισ φυσηγγια για κυχλοκοτσιφα μιασ και στο εμποριο ηπαρχουν πολλα και σε πολυ καλεσ τιμεσ και πολυ καλα φυσηγγια και η εποχεσ ειναι δυσκολεσ ακομα και μισο ευρο να κερδίσει καποιοσ.ασε που πιστεύω οτι τωρα αγωραζουν πολυ περισσότερα ατομα υλικα απο πρειν 5/6 χρονια.έτσι η αυξησεισ δεν τησ καταλεβενω θα μου πουν ο φπα ανέβηκε θα μπορουσαν να τον απορροφησουν μιασ και εχουν περισσότερη ζητησει.

Τελικά μήπως ξέρουμε ρε παιδιά αυτη η πυρίτιδα CH6 που αντικατέστησε στα φυσιγγια της cheddite την jk6 τι σόι πράγμα ειναι?η jk6 υπάρχει ακομα σαν πυρίτιδα?

Last edited:
Γύρισε ο πεθερός μου από το νησί και έφερε μαζί του την MEC 600 που είχαν παλιά σαν παρέα και γέμιζαν τα φυσίγγια τους. Στην κούτα υπήρχε και μια ζυγαριά καθώς και δυο σφραγισμένα κουτάκια πυρίτιδα παλαιού τύπου.
Είχα κάνει και εγώ μερικές προμήθειες οπότε σε λίγο καιρό θα ήμαστε έτοιμοι για μερικές συνταγές. Πρέπει να βρω οδηγίες για την μηχανή και να κάνω μερικές δοκιμές , για την ώρα την καθάρισα και της έφτιαξα και μια βάση από κόντρα πλακέ θαλάσσης.
windows 7 print screen
free upload pictures
Η ζυγαριά έφαγε τρελό τρίψιμο με το Dremel και brasso για να έρθει στα ίσια της, ήταν κατάμαυρη . Άφησα μόνο την βάση πάνω στο ξύλινο κουτάκι οξειδωμένη.
photo hosting
Αυτή είναι η πυρίτιδα που είχε , δεν βρήκα καμιά αναφορά και θα την κρατήσω ως έχει.
image hosting no account
pic host

Γύρισε ο πεθερός μου από το νησί και έφερε μαζί του την MEC 600 που είχαν παλιά σαν παρέα και γέμιζαν τα φυσίγγια τους. Στην κούτα υπήρχε και μια ζυγαριά καθώς και δυο σφραγισμένα κουτάκια πυρίτιδα παλαιού τύπου.
Είχα κάνει και εγώ μερικές προμήθειες οπότε σε λίγο καιρό θα ήμαστε έτοιμοι για μερικές συνταγές. Πρέπει να βρω οδηγίες για την μηχανή και να κάνω μερικές δοκιμές , για την ώρα την καθάρισα και της έφτιαξα και μια βάση από κόντρα πλακέ θαλάσσης.
windows 7 print screen
free upload pictures
Η ζυγαριά έφαγε τρελό τρίψιμο με το Dremel και brasso για να έρθει στα ίσια της, ήταν κατάμαυρη . Άφησα μόνο την βάση πάνω στο ξύλινο κουτάκι οξειδωμένη.
photo hosting
Αυτή είναι η πυρίτιδα που είχε , δεν βρήκα καμιά αναφορά και θα την κρατήσω ως έχει.
image hosting no account
pic host
Mπραβο ο πεθερός, μερακλής...
Ωραίος Βαγγέλη, καλή αρχή....well done.
Κουκλί έκανες τη ζυγαριά, μπράβο....congrats.
τα κουτάκια με την CB εννοείται δεν τα χρησιμοποιείς, τα κρατάς για συλλογή...

Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τα ογκομετρικά της μηχανής, μια-μια ''κάργα'' στην ζυγαριά και τη μηχανή μόνο για το κλείσιμο...

Last edited:
Mπραβο ο πεθερός, μερακλής...
Ωραίος Βαγγέλη, καλή αρχή....well done.
Κουκλί έκανες τη ζυγαριά, μπράβο....congrats.
τα κουτάκια με την CB εννοείται δεν τα χρησιμοποιείς, τα κρατάς για συλλογή...
Τις άλλες στο βαζο (F2X28), ανάλογα απο το πότε είναι αγορασμένες και τις συνθήκες αποθήκευσής τους, το ιδιο και για τα καψούλια ...
Προσωπικά δεν θα χρησιμοποιούσα τα ογκομετρικά της μηχανής, μια-μια ''κάργα'' στην ζυγαριά και τη μηχανή μόνο για το κλείσιμο...

Σπύρο όλα τα υλικά ,εκτός από τα δυο κουτιά CB , είναι καινούργια αγορασμένα προ διμήνου , και εγώ την μηχανή την προορίζω για όλες τις άλλες λειτουργίες εκτός απο πυρίτιδα , μπορεί να αγοράσω και μια ψηφιακή ζυγαριά για ρέλιασμα δεν ξέρω τι θα κάνω, αν θα κάνω.

Σπύρο όλα τα υλικά ,εκτός από τα δυο κουτιά CB , είναι καινούργια αγορασμένα προ διμήνου ,
Sorru Βαγγέλη το είδα μετα...
Αν έχει όλα τα ζύγια (βαριδακια) της η ζυγαριά, δεν χρειάζεσαι ηλεκτρονική, είναι πιο αξιόπιστη αυτη που έχεις...
κανονικά πρεπει να έχει:
Ενα τον 20 γρ.
Ενα τον 10 γρ.
Ενα τον 5 γρ.
Δυο τον 2 γρ.
Ενα τον 1γρ.
και απο τα μικρα:
Ενα τον 0,50 γρ.
Δυο τον 0,20 γρ.
Ενα τον 1,10 γρ.
και Ενα τον 0,05γρ.

Sorru Βαγγέλη το είδα μετα...
Αν έχει όλα τα ζύγια (βαριδακια) της η ζυγαριά, δεν χρειάζεσαι ηλεκτρονική, είναι πιο αξιόπιστη αυτη που έχεις...
κανονικά πρεπει να έχει:
Ενα τον 20 γρ.
Ενα τον 10 γρ.
Ενα τον 5 γρ.
Δυο τον 2 γρ.
Ενα τον 1γρ.
και απο τα μικρα:
Ενα τον 0,50 γρ.
Δυο τον 0,20 γρ.
Ενα τον 1,10 γρ.
και Ενα τον 0,05γρ.
Έχει δύο σετ όπως τα περιέγραψες , ίσως να λείπουν κάποια από τα πολύ μικρά αλλά τέτοια βρίσκουμε. Απλά η ηλεκτρονική είναι ποιο γρήγορη στην χρήση , δεν είναι θέμα αξιοπιστίας .

Tην CB καλο θα ειναι να την αφησεις στην ακρη. Ειναι στανταρ 30+ χρονων, και οσο και αν ειναι σφραγισμενη, οι χημικες της ιδιοτητες δεν ειναι με τιποτα ιδιες οπως οταν κατασκευαστηκε. Επισης καψουλια 6.45 καλο ειναι να μην χρησιμοποιησεις ακομα και αν βρεις, και αυτα λογω παλαιοτητας και διαβρωτικοτητας.

Πήρα τα βαρίδια που είχε μέσα η ζυγαριά και πήγα στο φαρμακείο της γειτονιάς όπου έχει ηλεκτρονική ζυγαριά , μετράει μέχρι ένα δεκαδικό του γραμμαρίου, ζύγισα και τα δύο σετ που είχε μέσα και αυτές είναι οι μετρήσεις, απο ότι κατάλαβα δεν είναι ακριβής ούτε αυτή η μέτρηση και χρειάζεται ζυγαριά με μεγαλύτερη ακρίβεια , Αύριο σε χρυσοχοείο...
img host

Μια χαρα σου εκατσε Βαγγελη, σαν καινουργια ειναι κ τα εκανες κ εσυ φυσικα... .well done. Τις παλιες πυριτιδες αστες σε μια ακρη, εχουν συλλεκτικη αξια κ ειναι επικυνδινο να γεμιστουν ισως μετα απο τοσα χρονια... Με την F2 θα φτιαξεις φυσιγγακια για μικρα θηραματ σε 28 κ 29 γρ πολυ καλα... Εγω θα επαιρνα κ μια ψηφιακη ζυγαρια ακριβειας 0,01 με μεγιστο βαρος μετρησης τα 10 η 20 γρ κ θα ξεκιναγα...
Για οτι θες εδω ειμαστε να βοηθησουμε... ;)

Και μια ζυγαριά των 0.01-100gr είναι μια χαρά, διότι εμάς δεν μας ενδιαφέρει το 0.01 της πυρίτιδας αλλά το αποτέλεσμα και το αποτέλεσμα δεν θα πρέπει να είναι η ριζικά λάθος δοσολογία! ;)

Θα πάρω σίγουρα και μια ηλεκτρονική ζυγαριά γιατί την αναλογική με τις αποκλίσεις που είδα δεν την εμπιστεύομαι για την πυρίτιδα . Στα σκάγια δεν έχω πρόβλημα και μια ρύθμιση που έκανα στο ογκομετρικο είχα απόκλιση 3 σκάγια στα 29 γραμμάρια στο νούμερο 7,5. Όσο για τις πυριτιδες σκέφτομαι εκτός απο την F2x28 να πάρω και την MB 32. Έτσι νομίζω θα είμαι καλυμμένος απο τα 28 μέχρι τα 34 γραμμάρια .

Back