Υλικά για ιδιογόμωση

Πήρα τα βαρίδια που είχε μέσα η ζυγαριά και πήγα στο φαρμακείο της γειτονιάς όπου έχει ηλεκτρονική ζυγαριά , μετράει μέχρι ένα δεκαδικό του γραμμαρίου, ζύγισα και τα δύο σετ που είχε μέσα και αυτές είναι οι μετρήσεις, απο ότι κατάλαβα δεν είναι ακριβής ούτε αυτή η μέτρηση και χρειάζεται ζυγαριά με μεγαλύτερη ακρίβεια , Αύριο σε χρυσοχοείο...
img host
Αν έχει μόνο αυτά Βαγγέλη, είναι 2 ίδια σετ των ''μεγάλων'' βαριδίων απο 1 γρ. και πάνω, που προορίζονται για το ζύγισμα σκαγιών, τα αριστερά (όπως φαίνονται στην φώτο) πρέπει να είναι τα δικά της...
Σου λείπουν όλα τα ''μικρά'' κάτω του γραμ. που προορίζονται για το ζύγισμα της μπαρούτης...

Χαχαχαχαχα Μύρο ακριβώς αυτές έχω κι εγώ την μια για τα σκάγια την πήρα από Κένταυρο 25€ θαρώ και την άλλη την παρήγγειλα από εξωτερικό αλλά δεν έχω παραλάβει ακόμα με τιμή μεγαλύτερη από αυτήν στο link(29€). Πιστεύω είναι μια καλή επιλογή.well done., αλλά περίμενε και τους ποιο έμπειρους να σου πούνε

Χαχαχαχαχα Μύρο ακριβώς αυτές έχω κι εγώ την μια για τα σκάγια την πήρα από Κένταυρο 25€ θαρώ και την άλλη την παρήγγειλα από εξωτερικό αλλά δεν έχω παραλάβει ακόμα με τιμή μεγαλύτερη από αυτήν στο link(29€). Πιστεύω είναι μια καλή επιλογή.well done., αλλά περίμενε και τους ποιο έμπειρους να σου πούνε
.buy buy..buy buy..buy buy..shake. δεν την βρήκες εδώ;

Την πρώτη την είχα αγοράσει πριν από χρόνια και την χρησιμοποίησα μόνο για μετρήσεις ακριβείας, ενώ με ζυγαριά όπως η δεύτερη 0.01-100gr έχω βολευτεί και δεν ξαναχρησιμοποίησα την 0.001-10 ή την 0.001-20gr και ζυγαριές έχω αγοράσει πολλές, οπότε ας χάνουμε εκείνο το 0,005 και ας γεμίζουμε και με 1.59 ή με 1.61 αντί του 1.60...διότι θεωρώ πολύ καλύτερο να μην κάνουμε λάθος στα υπόλοιπα βασικά σημεία του setup!!! ;)

ενώ με ζυγαριά όπως η δεύτερη 0.01-100gr έχω βολευτεί
Και δεν υπάρχει θέμα Νίκο σε αυτήν την απόκλιση της πυρητιδας; είναι τόσο μικρή η διαφορά;
θεωρώ πολύ καλύτερο να μην κάνουμε λάθος στα υπόλοιπα βασικά σημεία του setup!!! ;)
Δηλαδή; εννοείς πάτημα του κυαθιου, πάτημα στο ρελι η στο κλείσιμο του φυσίγγιου;πια είναι τα ΠΙΟ βασικά σημεία του σεταπ;

Σημερινή μέτρηση με επώνυμη ζυγαριά ακριβείας .
Αν έχει μόνο αυτά Βαγγέλη, είναι 2 ίδια σετ των ''μεγάλων'' βαριδίων απο 1 γρ. και πάνω, που προορίζονται για το ζύγισμα σκαγιών, τα αριστερά (όπως φαίνονται στην φώτο) πρέπει να είναι τα δικά της...
Σου λείπουν όλα τα ''μικρά'' κάτω του γραμ. που προορίζονται για το ζύγισμα της μπαρούτης...
Σπύρο μέτρησα και τα μικρά σήμερα.
uploading images

Και δεν υπάρχει θέμα Νίκο σε αυτήν την απόκλιση της πυρητιδας; είναι τόσο μικρή η διαφορά;

Έχω γράψει πολλές φορές ότι οι εργοστασιακές μηχανές γόμωσης με διπλές ταινίες έχουν για πλάκα στο ίδιο κουτί αρκετά μεγάλες αποκλείσεις, όπως πχ αυτή εδώ η διακύμανση από 1,52 στο 1,58: http://www.siarm.it/product_info.php?cPath=119_122&products_id=485 ή αυτή εδώ: http://www.siarm.it/product_info.php?cPath=119_121&products_id=483 με διακύμανση από 1,59 στο 1,66 και άρα είναι ανούσιο να εστιάζουμε σε λάθος πράγματα ;)

Δηλαδή; εννοείς πάτημα του κυαθιου, πάτημα στο ρελι η στο κλείσιμο του φυσίγγιου;πια είναι τα ΠΙΟ βασικά σημεία του σεταπ;

Ενδεικτικά στο άρθρο ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΙΔΙΟΓΟΜΩΤΗ: http://www.idiogomosi.com/pages/pos...ia-akriveias-toy-sygchronoy-idiogomoti-97.php είχα γράψει για κάποια βασικά πράγματα, όμως εάν δούμε και το εύρος των τεχνικών άρθρων Α/Ε και Ε/Α/Ε θα διαπιστώσουμε ότι πρώτα πρέπει να κόβουμε τους κάλυκες με τον απόλυτο καλυκοκόφτη στα 68,50 χιλιοστά ώστε να έχουμε ομοιομορφία, έπειτα θα πρέπει να μετράμε τα υλικά, έπειτα θα πρέπει να συναρμολογούμε σωστά και τέλος θα πρέπει να κλείνουμε και να ρελιάζουμε σωστά ή να διπλορελιάζουμε!!! ;)

Α/Ε: http://www.idiogomosi.com/pages/idiogomosi-ae.php
Ε/Α/Ε: http://www.idiogomosi.com/pages/idiogomosi-eae.php

Δηλαδή Βίκτωρα αν πάρω μόνο την δεύτερη ζυγαριά,0.01-100 gr θα είμαι οκ και στην πυριτιδα και στα σκάγια;
Ναι πιστευω. Φαντασου οτι τα βαρη κυμαινονται πχ απο 1.25 για μια σκοπευτικη πυριτιδα στα 24γρ εως 2γρ περιπου για βαρυτερες γομωσεις. Οποτε 2 δεκαδικα ακριβειας ειναι αρκετα

Δηλαδή Βίκτωρα αν πάρω μόνο την δεύτερη ζυγαριά,0.01-100 gr θα είμαι οκ και στην πυριτιδα και στα σκάγια;
ετσι πιστευω και γω φιλε.αυτη που ειναι 0,001 θα σου πριξη τα συκωτια. την ειχα παρη πριν χρονια και δεν την χρησιμοπειο.αν βαλης πυριτιδα στην 0,01 50mg τα δειχνη 0,05.αν στα γεμισματα σου,πηγενη,0,01-0,02 πανω κατω εισαι μια χαρα.

Εμενα παλι η ζυγαρια τυπου 0,001 ποτε δεν με μπερδεψε, ετσι κ αλλιως τα δυο πρωτα ψηφια μετα την υποδιαστολη κοιταμε... Ο λογος που για μενα υπερισχυει μια ζυγαρια 0,001 εως 10 γρ σε σχεση με μια 0,01 εως 300 γρ για παραδειγμα ειναι οτι ζυγιζει πολυ πιο γρηγορα με ακριβεια... Πολλες φορες οι αλλες ζυγαριες παιζουν για καποια ωρα μεχρι να σου δειξουν σαφη ενδειξη... Το παιξιμο αυτο ειναι της ταξης του 0,01-0,02 αμελητεο σχεδον βεβαια... Ολα ειναι θεμα κ συνηθειας τελικα...

Παιδια καλες και βολικες οι ηλεκτρονικες αλλα θελουν προσοχη αν πεσουν οι μπαταριες δειχνουν λαθος ενδειξης και δεν εχουν τεραστια διαρκεια ζωης εγω μεχρι τωρα χαλασα 4 και πλεον πρωσπαθω να παρω μια ζυγαρια σαν του Βικτορα και η κλασικη μηχανικη με τα βαριδιακια ειναι πολλη καλη αργη αλλα αλανθαστη ;)

Καλησπέρα στην παρέα,

Που και που ιδιογομώνω και γω σαν χόμπι. όσο μπορώ.

Οι τιμές των υλικών έχουν ανέβει από πέρισυ;
Ενδιαφέρομαι κυρίως για πυρίτιδες Aquila, MB32-36 αν ξέρει κανείς αν έχουν αυξηθεί οι τιμές τους σε σχέση με πέρισυ.

3 ευρω το κιλο, συνυπολογιζομενης και της αυξησης ΦΠΑ, και της συσκευασιας που κανει, δεν τη λες και τρελλη διαφορα.

Back