Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Τελικά η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται.
Το μόνο που είδα σήμερα να πετάει ήταν μία φάσσα γύρω στις 7:15 και καμιά δεκαριά κοτσύφια .Δεν υπήρχε μπάσιμο ούτε από τσιχλες σήμερα ,αλλά ούτε και από δεντροτσιχλες.
Ηλιοφάνεια ζέστη ,μύγες και τίποτα άλλο.
Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνεται πως οτι και τα λίγα πουλιά που θα φανούν θα ειναι το πρώτο δεκαήμερο του Νοεμβρη. Δεν λεει τιποτα. Αν τα πουλια δεν στρώσουν σε τόπους το κυνήγι τους ειναι Τζοκερ.
Ενταξει ξεφύγαμε 4 μέρες,καλά περάσαμε ,3 καριολες παρείτσα και εις αλλα την επόμενη.
Κάθομαι λίγο ακόμη και αναχωρώ για το σπιτι να μαζευτουμε και κατα το μεσημερι να ροβολήσουμε στα χειμαδιά.

3 ημέρες στα Βουνά τις ορεινής Φθιώτιδας είδα μόνο ένα μπασιματιάρικο κοπάδι 500 πουλιά χθες.. Τις 2 πρώτες μέρες πήραμε μόνο 3 πουλιά και αυτά από τύχη.. Σε μια μέρα που έχεις δει το πολύ 10 φάσσες αν πάρεις 3 καταλαβαίνεις οτι έχεις πιάσει Τζόκερ.. Πολύ λίγα πουλιά δυστυχώς.. Μίλαγα με φίλους Αγρίνιο,Καρδίτσα, Γρεβενά μπαίναν πουλιά διαρκώς.. Σε μας απο κεί τίποτα.. Ευτυχώς που χθες βρήκαμε εγκατεστημένα πουλιά απο πληροφορία σε μέρος με πάρα πολύ Βελάνι και μπορώ να πω πως ευχαριστηθήκαμε.. Πρέπει να πέρασαν από πάνω μου τουλάχιστον 1000 πουλιά αλλά τα περισσότερα σε απαγορευτικό ύψος.. Επίσης έσπασα τα πόδια μου να ανέβω σε ένα πετρωτό αλλά εκεί ήταν τόσο καλό το καρτέρι που τουφέκισα ένα πουλί χωρίς υπερβολές στα 3 μέτρα.. Είδα μέχρι και το μάτι του όταν πάτησα την σκανδάλη.. Φαίνεται αρκετή περίεργη χρονιά.. Το μόνο που θα πω στους φασσάδες είναι να ψάχνουν να βρουν βελάνι γιατί φέτος είναι ελάχιστο και τα πουλιά θα είναι εκεί.

3 ημέρες στα Βουνά τις ορεινής Φθιώτιδας είδα μόνο ένα μπασιματιάρικο κοπάδι 500 πουλιά χθες.. Τις 2 πρώτες μέρες πήραμε μόνο 3 πουλιά και αυτά από τύχη.. Σε μια μέρα που έχεις δει το πολύ 10 φάσσες αν πάρεις 3 καταλαβαίνεις οτι έχεις πιάσει Τζόκερ.. Πολύ λίγα πουλιά δυστυχώς.. Μίλαγα με φίλους Αγρίνιο,Καρδίτσα, Γρεβενά μπαίναν πουλιά διαρκώς.. Σε μας απο κεί τίποτα.. Ευτυχώς που χθες βρήκαμε εγκατεστημένα πουλιά απο πληροφορία σε μέρος με πάρα πολύ Βελάνι και μπορώ να πω πως ευχαριστηθήκαμε.. Πρέπει να πέρασαν από πάνω μου τουλάχιστον 1000 πουλιά αλλά τα περισσότερα σε απαγορευτικό ύψος.. Επίσης έσπασα τα πόδια μου να ανέβω σε ένα πετρωτό αλλά εκεί ήταν τόσο καλό το καρτέρι που τουφέκισα ένα πουλί χωρίς υπερβολές στα 3 μέτρα.. Είδα μέχρι και το μάτι του όταν πάτησα την σκανδάλη.. Φαίνεται αρκετή περίεργη χρονιά.. Το μόνο που θα πω στους φασσάδες είναι να ψάχνουν να βρουν βελάνι γιατί φέτος είναι ελάχιστο και τα πουλιά θα είναι εκεί.
Και εμείς που ήμασταν 3 μέρες σε στρώματα από βελανι τι καταλαβαμε; Δύο κοπαδσκια είδαμε όλα κι όλα στο Θεό. Την Κυριακή φεύγοντας από το καρτέρι κάτι είδαμε σε κάτι οργώματα. Κατεβήκαμε . Παίζανε καμμιά 10αρια πουλιά και πήραμε μόλις και μετά βίας δυο. Ήταν σπαρμένα με στάρι και οι κύριες μας δουλεύανε. Τη νυφη την πλήρωσαν 5τσιχλες και 11 τσαρτσαρες. Αυτό ήταν το δικό μου τριημερο. Όμορφη θέα καθαρός αέρας και καλή παρέα. Α!! Να πω εδώ πως με ικανοποίησαν τα 206 formula v.7 33 gr

Υποθέτω απευθύνεσαι στην βελανίδια τζερυ,γιατί η άρια καλά πάει!

Εγώ τώρα γύρισα σύμφωνο απόλυτα με τον φίλο δεν υπάρχει τίποτα μόνο ζέστη και μύγες μην τα πιστεύετε όλα φασαδεσ μου δεν έχουν μπει πουλιά δυστυχώς.....ασ ελπίσουμε σε ένα καλύτερο αύριο που δεν φαίνεται ακόμα...

Καλησπέρα σε όλους,

Με λίγη ησυχία....ας γράψω τις 4 μέρες που πέρασα στην Ήπειρο.

Από Καλπάκι και πάνω....στα καρτέρια Κεφαλόβρυσσο, Αρίστη, Κλειδωνιά..μέχρι και Μολυβδοσκέπαστο και Μελισσοχώρι....τα καρτέρια ναι μεν ήταν γεμάτα από κόσμο....αλλά τα τουφέκια δεν πήραν φωτιά!

Τα πουλιά....όσα είδαμε εμείς...αρκετά...αλλά όχι πολλά. Κάθε μέρα βλέπαμε κοπάδια...κυριώς των 20 έως 30 ατόμων....με ελάχιστες εξαιρέσεις μετρημένα στα δάχτυλα κοπάδια πάνω από 100 πουλιά. Ότι περνούσε...από τις 7:40 μέχρι τις 8:30 βαριά 9:00 μετά το τίποτα!! Μιλάμε πάντα για ντοπιάρικες συμπεριφορές.

Σχεδόν το 60% των κοπαδιών περνούσε ατουφέκιστο (από όλα τα καρτέρια)....αφού πετούσε σε ύψος απαγορετικό για βολή. Μια βόλτα στα καρτέρια ήταν αρκετή να καταλάβεις ότι τα καρτέρια δεν είχαν δουλευτεί φέτος...αφού έβρισκες μόνο ελάχιστα 9αρια (τσίχλες κυρίως)...για 5 ή 6 νούμερο φυσίγγι ούτε λόγος.

Βραδυνές θερμοκρασίες στο 0 και όλα μούσκεμα...και το μεσημέρι...έφτανε ακόμα και τους +30 βαθμούς! (δείτε φωτογραφία από το αμάξι)

14 μέρες στο καρτέρι....2 άτομα....26 πουλιά...ήταν η πλούσια θήρευση που ακούσαμε και είδαμε σε καρτέρι "φωτιά" της Κλειδωνιάς...που πριν 3 χρόνια έδωσε 14 φάσσες μόνο σε ένα απογευματινό!!

Παρά την ταλαιπωρία της χθεσινής επιστροφής...ήταν μια φοβερή εκδρομή μαζί με τους φίλους μου...όπου κάναμε και την προετοιμασία μας για το "τέλος" του κότσυφα όπου παραδοσιακά ανεβαίνουμε λίγο πριν την λήξη του!

Πήραμε καθαρό αέρα στην Κόνιτσα...ήπιαμε τον καφέ μας στην πλατεία...φάγαμε ωραία στην Κλειδωνιά....καφέ στην πλάτεια του Μολυβδοσκέπαστου...είδαμε τον έναστρο ουρανό από το καρτέρι....γνωρίσαμε καινούργια άτομα...και φέραμε εκτός από μια πουλιάστρα γεμάτη....ένα κεφάλι άδειο από σκοτούρες!

Υγεία...και καλή καρδιά παίδες...το κυνήγι δεν είναι μόνο πουλιά... τουφεκίες... φυσίγγια και τσόκ! Είναι πολλά περισσότερα!!

Καλή συνέχεια σε όλους!

ΥΓ: στα αρνητικά....για μια ακόμη φορά τα σκουπίδια στο βουνό. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ! μικρές χωματερές πλέον έχουν φτιαχτεί...από όλους αυτούς που κατασκηνώνουν στο βουνό. Δεν μπορώ να καταλάβω...τι μυαλό έχουν ορισμένοι. Ανεβάζω δυο φωτόγραφίες...από τα σκουπίδια που μάζεψα από το καρτέρι όταν το βρήκα...και σε τι κατάσταση το άφησα όταν έφυγα γιατον επόμενο! Έυχομαι να παραδειγματιστούν όσοι πράτουν το ανάποδο

Attachments

• IMG-4cca801fc3e89d5acd25ed4f5923aeb3-V[1].jpg
    IMG-4cca801fc3e89d5acd25ed4f5923aeb3-V[1].jpg
    730,7 KB · Προβολές: 91
  • IMG-7b72317929524e6ca0947bd3a1edc6a7-V[1].jpg
    IMG-7b72317929524e6ca0947bd3a1edc6a7-V[1].jpg
    689,4 KB · Προβολές: 98
  • 20191028_133143[1].jpg
    20191028_133143[1].jpg
    216,3 KB · Προβολές: 91
Last edited:
Αριά από μέσα Γενάρη και μετά.
Ειναι χρονιες που απο αρχες Δεκεμβρη το σκίζουν. Εχει ομως να κανει με τον καιρό και εφ οσον εχει ωριμάσει.
Ετυχε να το δω και γι αυρο το λεω. Πριν ακομη βγει ο Νοέμβρης και ήταν ενα συγκεκριμένο σημείο μέσα στις αριές που ετρωγαν μανιωδώς. Αλλά ηταν χειμώνας οχι μαλακίες .

Ειναι χρονιες που απο αρχες Δεκεμβρη το σκίζουν. Εχει ομως να κανει με τον καιρό και εφ οσον εχει ωριμάσει.
Ετυχε να το δω και γι αυρο το λεω. Πριν ακομη βγει ο Νοέμβρης και ήταν ενα συγκεκριμένο σημείο μέσα στις αριές που ετρωγαν μανιωδώς. Αλλά ηταν χειμώνας οχι μαλακίες .
Σε μια νορμαλ καιρικά χρόνια χωρίς ούτε υπερβολικα κρύα αλλά ούτε και καλοκαίρι σαν τώρα από μέσα Δεκέμβρη το πετσοκοβουν

Πριν τρία χρόνια που είχα πάει χωριό πάλι 28η Οκτωβρίου που είχανε μπει πουλιά ένα δεκαήμερο πριν, πετύχαμε βοσκή σε αρια και δεν πίστευα στα μάτια μου!!!Μιλάμε τρώγανε μανιωδώς αλλά δεν είχε βελανι ο δένδρος!!!
Σήμερα τελευταία εξοδος το πρωί είδα τρεις μονές και δυο κοπαδάκια το ενα 13 πουλιά μεσούρανα και το άλλο καμιά δεκαριά ερχότανε πλαναριστό πάνω μου αλλά φρόντισε ενας συγκηνηγός μας να το κάνει να αλλάξει πορεία πριν μπει εντός βολής μιας και αποφάσισε εκείνη τη στιγμή να βολτάρει μπροστά απ'το καρτέρι μου!!!
Τσιχλοκότσηφα αρκετά αλλά στις 8.00 κόψανε μαχαίρι!!!

Χτες το πρωί, εκτός από το μακρινό κοπάδι που ντουφέκισα και πήρα μία, είδα και μερικά ακόμη κοπαδάκια, από 5-10 πουλιά έως και 50 το καθένα... Δυστυχώς, κανένα τους εντός του πεδίου βολής μου...

Σήμερα το πρωί, είδα 2-3 μικρά κοπαδάκια των 8 έως 12 ατόμων και... δύο μεγάλα των 200 και βάλε έκαστο...! Το πρώτο 200άρι αφού μπήκε καλά στη χούνη και σε καλό ύψος, τελικά αποφάσισε να ανυψωθεί και να απομακρυνθεί με ασφάλεια αντίθετα απ' τα καρτέρια...
Το έτερο 200άρι, μπήκε κι αυτό πολύ χαμηλωμένο στη μεγάλη χούνη και μία έπιανε (στεκότανε), μία σηκωνότανε σε κάτι αριές... Εν τέλει, μετά από κάνα 20λεπτο, αποφάσισε να ανηφορήσει προς τα καρτέρια για να βγει έξω, και εκείνη την ώρα που μάς πλησίαζαν οι φάσσες, ήρθαν δύο... μαχητικά αεροσκάφη κυριολεκτικά πάνω απ' τα κεφάλια μας και πάνω απ' τις φάσσες βέβαια...!!! Φυσικά, μετά απ' αυτό, οι φάσσες έγιναν άφαντες με συνοπτικές διαδικασίες...!!! Ναι λοιπόν! Το είδαμε κι αυτό...!!! Παιδιά δεν αστειεύομαι καθόλου, σοβαρολογώ απόλυτα...

Καλησπέρα από ορεινή Κορινθία τίποτα απολύτως όλη μέρα λίγες ντοπιαρεσ και εκτός βολής ότι να ναι τσάμπα βγάζουμε άδειες έλεος άλλου είναι εκατομμύρια και εδώ στραβολεμιασα όλη μέρα για να δω 2 με 3 πουλιά για τον Π.....οοοοοοο

Status
Not open for further replies.
Back