Φάσσα-Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Για καρτέρι ΜΗΛΤΟ την πήρα κι εγώ . Δεν την έχω πάρει ξανά για κυνήγι για να σου πω ακριβώς συμπεράσματα . Μου φάνηκε πολύ ελαφριά , αρκετά ζυγισμένη κι έρχεται ωραία στο μάτι . Τουλάχιστον σε σχέση με την V3 . Κλωτσάει βέβαια λίγο ( αδράνεια ) αλλά γενικά μου άρεσε . Το μόνο αρνητικό για μένα είναι η μακριά βάση της . Το χέρι μου πάει στην γλώσσα αυθόρμητα κι πρέπει να το κάνω μπρος σχεδόν τεντωμένο για να κρατήσω την πάπια . Δεν είμαι ψηλός όμως 1.77 κι ίσως άλλος να μην έχει θέμα . Έχει όμως πολύ μεγάλη βάση .
Οπως ολα τα αδρανειας δηλαδη πας το χερι μπρωστα τραβας το οπλο αριστερα

Απολύτως τίποτα (και) σήμερα, στο καρτέρι από τις 07:00 έως και τις 11:00...!
Σήμερα Νίκο δεν θα πάω λόγω εργασίας , αλλά κι Ζαγόρι δεν πέρασε τπτ . Θα το γυρίσουμε στο γουρούνι όλοι στη τέλος ..

Καλησπερα στην παρέα, 9 μέρες στο καρτερι μπασιμο δεν είδα εκτός από τις πρώτες μέρες κάτι χαλαρά.φανταζομαι θα γινει κανενα ξαφνικό τριήμερο μεσα Νοεμβρίου και όποιος πρόλαβε τον κύριο είδε.Προς το παρόν μαζεύω κάτι πιασμένα μια μία.

Attachments

• IMG_20191030_182859.jpg
    IMG_20191030_182859.jpg
    354,9 KB · Προβολές: 44
Χθεσινή έξοδο είδα δύο κοπάδια αλλά όχι πολλά πράγματα. Σε εμένα βγήκαν δύο μόνες και οι δύο με ακολούθησαν σπίτι... Το καλό ήταν εκεί που κυνηγούσε ο ξάδερφος μου τους βγήκε ένα κοπάδι ανάμεσα τους πάνω από 300 πουλιά τραβερσα στα 20 μέτρα... Δύο καραμπινες άδειασμα με απολογισμο 8 στο χέρι για τους δυο και άγνωστο αριθμό χαμένων και τραυματισμενων υπολογίζουν αλλά τόσα...Φυσίγγια όλοι μας superkill μπλε 35 γρ

Kαλησπερα και απο μενα ...Δευτερη φορα στην ιδια πλευρα του βουνου και τα αποτελεσματα πολυ φτωχα
Τσιχλες παρα πολυ λιγες, φασσες παλι τιποτα με εξαιρεση την κυρια :)

View attachment 5671
Μπράβο Άλεξ τις ροκανιζεις λίγο λίγο!!! .sarcastic.

Χθεσινή έξοδο είδα δύο κοπάδια αλλά όχι πολλά πράγματα. Σε εμένα βγήκαν δύο μόνες και οι δύο με ακολούθησαν σπίτι... Το καλό ήταν εκεί που κυνηγούσε ο ξάδερφος μου τους βγήκε ένα κοπάδι ανάμεσα τους πάνω από 300 πουλιά τραβερσα στα 20 μέτρα... Δύο καραμπινες άδειασμα με απολογισμο 8 στο χέρι για τους δυο και άγνωστο αριθμό χαμένων και τραυματισμενων υπολογίζουν αλλά τόσα...Φυσίγγια όλοι μας superkill μπλε 35 γρ
Πέτρο πες στον ξάδερφο να ψάξει στο σπίτι να βρει το μειωτήρα .sarcastic.

Σήμερα ανεβήκαμε ψηλά σε ένα αγαπημένο μέρος που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες στιγμές στο παρελθόν!

get url photo upload

Ο καιρός το πρωί συννεφιασμένος με την ομίχλη να έχει καλύψει τα πάντα.
Όσο περνούσε η ώρα όμως καθάρισε και που και που βλέπαμε και τον ήλιο.
Οι τσαρτσάρες το πρωί περνούσαν κοπαδιαστές αλλά ο στόχος μας ήταν οι φάσσες και μόνο αυτές!
Τελικά δεν μας έκαναν την χάρη και δεν είδαμε ούτε ένα πουλί!Τα πουλιά δεν πιάσαν ακόμα στο μέρος.
Λίγο πριν φύγω τουφέκισα μια τσίχλα στα 30 μέτρα περίπου με Gemini LM και φυσίγγι το 206 33γρ νούμερο 7 και το αποτέλεσμα ήταν αυτό...!!!

Πήρε σκάγια παντού από το στήθος και πίσω!

Επεσε η πρώτη φάσσα του Νοέμβρη και για εμένα σημερα.
Τελειως κατα τύχη, βγηκα το απόγευμα για μανιτάρια και στο 10λεπτο ακούω στα δεξιά μου το γνωστό φύσιγμα...γυρίζω και βλεπω 4-5 πουλια να εμφανίζονται γλύφοντας τα δέντρα και να πανε προς την κατέυθυνση απ την οποία ερχόμουν, ρίχνω την πρώτη τουφεκιά οριακά πριν χαθούν στις κορφές και βλεπω την δεσποινίδα να πέφτει στεγνη! :)
Μαζεψα και μερικά μανιτάρια και πηρα το δρομο για το γυρισμό.

Γιατί ρε Νίκο τι γίνεται ρε φίλε?????
Εφέτος Δημήτρη, ελάχιστα πρωινά είχαν ένα κάποιο ενδιαφέρον από περασματιάρες φάσσες, κι αυτά, την εβδομάδα που μόλις μάς πέρασε...Νωρίτερα ούτε λόγος εφέτος...
Άλλες χρονιές, οι φάσσες ξεκινούσαν και πέρναγαν από 11, 12, 13 Οκτωβρίου και μετά, άλλες μέρες λιγότερες, άλλες περισσότερες, πάντως όλο και κάτι υπήρχε τις περισσότερες ημέρες και έτσι το ενδιαφέρον παρέμενε αμείωτο... Προς το τέλος του μήνα (Οκτώβρης) βέβαια, και για ελάχιστα πρωινά, το πέρασμα κορυφωνόταν με πολλά και μεγάλα φασσοσμήνη και έδινε πολύ περισσότερες πιθανότητες για καρπώσεις...
Εφέτος λοιπόν, αυτή ακριβώς η χρονική και φυσική αλληλουχία ως προς τα φασσοπεράσματα έχει διαταραχθεί στο ακέραιο, δυστυχώς... Ίσως λόγω της παρατεταμένης και "αφύσικης" καλοκαιρίας...
Παρά ταύτα, εφέτος στάθηκα πολύ πιο τυχερός από επέρυσι στο φασσοκάρτερό μου, και έχω καρπωθεί 3 φάσσες (συν του ότι κατέρριψα άλλη μία, δίχως ποτέ να τήνε βρω)... Και "πάλι καλά" να λέω δηλαδής...!

Status
Not open for further replies.
Back