Λίγο πριν ή μετά τον Scorpion (δεν θυμάμαι ακριβώς), είχα πάρει κι ένα Mini-Maglite (σε camo finish), με το λαμπάκι "Krypton" και 2 μπαταρίες ΑΑ. Αυτός έχει δει και την περισσότερη χρήση, ως πιο οικονομικός λόγω μπαταριών. Αλλά, κι αυτά τα λαμπάκια Krypton δεν έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Είχα βαρεθεί να τα αλλάζω! Και συνήθως σου καίγεται όταν τον χρειάζεσαι περισσότερο! Και ακόμη κι αν έχεις εφεδρικό λαμπάκι, άντε να το αλλάξεις μέσα στο σκοτάδι!
Αργότερα, όταν άρχισαν να κυκλοφορούν τα LED, πήρα μέσω ίντερνετ κάποιο κιτ μετατροπής, με 3 LED και τροποποιημένο ανακλαστήρα, ώστε να ταιριάζουν μέσα στην υπάρχουσα κεφαλή του φακού. Το σετ περιείχε επίσης κι ένα ανταλλακτικό καπάκι (tail cup) με διακόπτη on-off. (Μειονέκτημα του Mini Maglite, κατά τη γνώμη μου, το ότι δεν έχει διακόπτη). Ο διακόπτης αυτός όμως αποδείχτηκε πολύ "φτηνιάρικος", αφού μετά από 5-6 κλικ … τα ‘φτυσε εντελώς, οπότε έβαλα ξανά το αρχικό καπάκι. Τα LED όμως ανάβουν ακόμη κανονικά, παρόλο που σαν παλαιάς γενιάς δεν έχουν ιδιαίτερη απόδοση σε φως, αλλά για απλές συνήθεις χρήσεις είναι Ο.Κ. Τον έχω αφήσει στο χωριό, στη μάνα μου που όλο και κάπου θα τον χρειαστεί, σχεδόν καθημερινά.
Πρόσφατα ψάχνοντας διάφορα ιντερνετικά μαγαζιά (κυρίως ελληνικά) για να πάρω το τελευταίο μοντέλο
Mini Maglite Pro+ LED που λένε ότι βγάζει 245 Lumens, είδα και τις διάφορες άλλες μάρκες φακών LED, και προβληματίστηκα ... Τελικά κατέληξα στον
NITECORE MULTI TASK MT21A
Και επειδή μου άρεσαν και πολλά άλλα μοντέλα της NITECORE και ... «μ’ έτρωγε κι ο ποπός μου», δεν άντεξα και πήρα άλλον ένα, τον
NITECORE MULTI TASK MT2C
μαζί με μια
Επαναφορτιζόμενη μπαταρία Li-ion 18650 και ένα
φορτιστή UM 10