Παναγιωτη εγω σε οσα οπλα το εχω δοκιμασει αυτο, κ ειναι αρκετα, η τουφεκια ανοιγε το πολυ 50-60 ποντους και σε καμια περιπτωση δεν μπορουσε να συγκριθει με ενα οποιασδηποτε φιλοσοφιας διασπορας... ΠΑΝΤΑ τα διασπορας θα ανοιγαν περισσοτερα, καποια ελαχιστα περισσοτερο στα 15 μετρα, αλλα παντα περισσοτερο...
Με το Direct και το 34αρι και το 32αρι εχω σκοτωσει πολλες μπεκατσες... Μετα απο αρκετες δοκιμες μιας κ για καποιους λογους μου ειχα δοκιμασει μια σεβαστη ποσοτητα Direct σε ολα τα νουμερα, ειχα καταληξει να το χρησιμοποιω με τσοκ οχι πιο ανοιχτο απο 3 αστρα, εκει ηταν η πιο ωφελιμη αποδοση για μενα.... Θυσιαζες ελαχιστα απο τον κυκλο διασπορας του, ¨εβσηνες¨ τον κυκλο στο κεντρο του, και ειχες ακαριαιες καταβολες μεχρι τα 20-22 μετρα... Περα απο το 8/9. και το 7,5 ηταν εξαιρετικο στη μπεκατσα, οπως και το 8,5 στα 32αρια...
Στο μονο που θελει ορθη χρηση ειναι η αποσταση που θα τουφεκισουμε... ενω στα 20 μετρα ειναι εξαιρετικο, στα 25 θα μας δωσει κ τραυματισμενα πουλια που δεν ειναι σωστο, ειδικα μεσα στο δασος που δεν μπορεις να τα σιγουρεψεις με μια δευτερη τουφεκια... Επειδη στο βιοτοπο που κυνηγαω μπορει να χρειαστει να τουφεκισω απο τα 15 μεχρι τα 30 μετρα, προσωπικα τα σταματησα... Γι αυτο που πορσφερουν ομως ειναι πολυ καλα...
Κατι το οποιο δεν περιμενα με τιποτα να δω κ δεν πιστευα στα ματια μου οταν το δοκιμασα ήταν ενα τσοκ διασπορας με ραδβωσεις της Benelli... Νομιζω αυτο το εδω εξω τσοκ το δινει η Benelli αποκλειστικα με την καινουργια becaccia... Εχω ριξει κ με αλλα ραβδωτα τσοκ, οπως της Briley, αλλα αυτο που ειδα με το συγκεκριμενο τσοκ ξεπερασε καθε προσδοκια μου... Τουφεκαγαμε με B&P Classic 32 γρ ν9 στα 10 μετρα κ η γεμιζε σχεδον ολος ο πινκας σκαγια... Μεχρι τα 20 μετρα ειναι πραγματικη σκουπα... Με πολλα κυαθια εδινε καλη διασπορα, αλλα με τα κυαθια της B&P, z2m ηταν το κατι αλλο...