image url upload
Δοκιμη 40γρ 9 στα 15 μετρα με 3αρι τσοκ μαμισιο με 18,7 αυλο Κουτουμανος!
Μάλλον η παραμόρφωσεις των σκαγιων η συσοματωσεις..Ακουω τις αποψεις σας συνάδελφοι!Δικη μου εκτιμηση ότι το direct maximum αποδοση εχει τα 15 μετρα μετα κενα πολλα!Του Κουτουμανου θεωρω maximum βεληνεκές τα 25 μετρα κ ενώ μου εχει φυγει η τουφεκια λιγο κατω κ δεξια βλεπω ωραια κατανομή!Αυτο που δεν καταλαβαινω είναι γιατι εχει αριστερα στο χαρτονι διπλα κ τριπλα σκαγια?παραμορφωση?η απλα ειχε κ αλλης διαμετρου σκαγια μεσα το φυσιγγι?Τα χαρτονια ηταν 100χ80cm!
Ακουω τις αποψεις σας συνάδελφοι!Δικη μου εκτιμηση ότι το direct maximum αποδοση εχει τα 15 μετρα μετα κενα πολλα!Του Κουτουμανου θεωρω maximum βεληνεκές τα 25 μετρα κ ενώ μου εχει φυγει η τουφεκια λιγο κατω κ δεξια βλεπω ωραια κατανομή!Αυτο που δεν καταλαβαινω είναι γιατι εχει αριστερα στο χαρτονι διπλα κ τριπλα σκαγια?παραμορφωση?η απλα ειχε κ αλλης διαμετρου σκαγια μεσα το φυσιγγι?Τα χαρτονια ηταν 100χ80cm!
Φιλε Χρηστο όχι δεν εχει μεσα αλλης διαμετρου σκαγια όλα ηταν ιδια το ανοιξα!Κ εγω με το direct ψαχνω να βρω από περυσι χρυση τομη κ σε ποια αποσταση δουλευει σωστα κ με τη συσφιξη αλλα ένα ξερο πουλι δεν εχω παρει όλα κοψοφτερα δεν ξερω μηπως φταει κ η πυριτιδα κ ετυχε σε μερες με υγρασία να μην τραβαει η Α1!Καλα να ειμαστε να κανουμε δοκιμες κ να βοηθάμε ο ενας τον άλλο με ανταλλαγη αποψεων κ εμπειριων από τους μεγαλύτερους κ γνωστες του αντικειμενου!Γιώργο σ΄ ευχαριστούμε για τις δοκιμές.
Ανάμεσα στις δύο φωτό νομίζω πως τα Κουτουμάνος υπερέχουν. Εξάλλου εγώ και τα 34γρ Direct δεν τα βρήμακε μεταξύ μας και ίσως να το βλέπω υποκειμενικά...
Στην φωτό με τα Κουτουμάνος και τα δικά μου μάτια έπεσαν κατευθείαν στις μεγάλες τρύπες. Αν θέλεις σφάξε ένα να δεις και να μας πεις αν έχει μέσα και πιο χοντρά σκάγια... Το περίεργο είναι ότι ενώ είπες ότι σου έφυγε η τουφεκιά δεξιά, τα μεγάλες τρύπες είναι μόνο αριστερά... .xm. Πάντως πιο πολύ φαίνεται σαν να είναι διπλά κολλητά σκάγια...
Αρχικα φιλε Δημητρη χρονια πολλα κ ατομικα για την ονομαστικη σου εορτη εκτος την αναρτηση μου στην αναλογη σελιδα!Το φαινομενο αυτό το εχω ξαναδει σε πλαγιοκαννο δικαννο του θειου μου που βαραγε τους λαγους κ στην κυριολεξια τους εκανε κοσκινο κ μετα από δοκιμες σε χαρτονι ειδαμε ότι επειδή ειχε σταθερα τσοκ 2-3 με γομωσεις 34-36 γραμμαριων κ δυνατα φυσίγγια τα μολυβια κολλαγαν μεταξυ τους με αποτέλεσμα να αλλοιωνουν το θήραμα!Η λυση δοθηκε σε οπλουργο που ανοιξε τους κωννους κ αλλαξε χρηση σκαγιων σε 33 γραμμαρια κ πιο μαλακα σε πιεσεις!Η επομενη δοκιμη θα γινει στην ιδια αποσταση με πιο σφιχτο τσοκ το 2 για να δω την διαφορα(αν κ από περσινες δοκιμες με το 2 τσοκ στα 20 μετρα παλι κενα αφηνε σαν της φωτο που εβαλα)!συσσωματεις σκαγιων από υπερβολικες διαφυγες αεριων είναι τα τριπλα σκαγια , συχνο φαινομενο σε φυσίγγια με ελικοειδή διασπορεα το οποιο μεγαλωνει σε διευρυμένους αυλους , το Direct θα δουλεψει τελεια με ελαχιστα στενοτερο τσοκ
Κων/νε, αυτή η δοκιμή δείχνει το πάθος των Γάλλων κυνηγών για την μπεκάτσα, 5 φυσίγγια, της ίδιας εταιρίας, αφιερωμένα σ΄ αυτό το πουλί.Δοκιμες φυσιγγιων στα 13 και 8 μέτρα με φυσιγγια tunet, αν δεν κάνω λάθος η κατω κανη είναι με ραβδωσεις και η πάνω κυλινδρος.
γιαννακο καλησπερα , τα 38 και 40 γραμμαρια τα θεωρω υπερβολη για την μπεκατσα εγω εδω και πολλα χρονια βαζω 34 και με τα κρυα 36 γρ, το πολυΥπάρχει και αυτό παιδιά παρόμοιο με του Κουτουμανου. Το έχει υπ'οψιν του κάποιος
m Διασποράς
|
SEMI MAGNUM![]()
ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ
Tιμή: 5,50 euro
Τα 38gr σκάγια.
σε συνδυασμό με τον ελικοειδή αποκεντρωτήρα μας προσφέρουν γρήγορο άνοιγμα, με γεμάτη τουφεκιά χωρίς κενά. Ενδείκνυται για μπεκάτσες στο πυκνό, αλλά λόγω των μεγάλων του ταχυτήτων για φυσίγγι διασποράς, μας δίνει το πλεονέκτημα να παίρνουμε το θήραμα και σε ποιο μακρινές αποστάσεις (π.χ.30 μέτρα. Κατάλληλο επίσης στις φάσες, στα υδρόβια και στο λαγό.
Τεχνικά χαρακτηριστικά
Βάρος σκαγίων: 38 gr
Πιέσεις: 700±50 bars
Νούμερα: Nº 5-9
Αρχική Ταχύτητα: 415m/sec
V10: 325m/sec
Cal. 12
Μήκος: 70mm
Μέταλλο: 25mm
Σωστό σε βρισκω Βίκτωρα, εγω παίζω 32 εως 34. Παραπανω γραμμάρια πολλη σπάνια μονο οταν είμαστε Ηπειρο που μπορεί να παίξει και καμιά φασσα.γιαννακο καλησπερα , τα 38 και 40 γραμμαρια τα θεωρω υπερβολη για την μπεκατσα εγω εδω και πολλα χρονια βαζω 34 και με τα κρυα 36 γρ, το πολυ