Φυσίγγια για μπεκάτσα

φιλε με τι τσοκ τα εριξες τα elix34? προχτες τα πηρα κι εγω για δοκιμη,με κυλινδρο δουλευουν?

Φιλε μου αυλος 18,5 με 3 αστρα και δευτερο 18,4 με 2αστρα και 61 ποντους.Θεωρω ομως και παλι οτι κρητηριο ειναι ο πινακας δοκιμων...με εντυπωσιασε ομως οι <<τριαδες>>επανω στα πουλια η συνεχεια θα δειξει

Γρηγορη δουλευουν κ με κυλινδρο ναι, ειναι ωραιο φυσιγγι με μετρια (για μενα) διασπορα αλλα με ωραια κατανομη χωρις κενα για να σου δωσει το θηραμα στα σιγουρα... Περυσι πηρα αρκετες μπεκατσες με αυτο το φυσιγγι...

παντος χωρις να ειμαι ειδικος θεωρω μεταξυ direct και elix οτι το ενα συμπληρωνει το αλλο εξισου καλα και τα δυο..... και θεωρω σημαντικο οτι ο τοπος που κνηγαμε ,το θηραμα..οι αποστασεις.... μια μπεκατσα που ποδαραρωνει και θα σε βαλει σε ενα σφιχτο πουρναρι...εκει κατα την γνωμη μου θελεις μεγαλη διασπορα... ενω στο ντουσκο ειναι διαφορετικες οι τουφεκιες παντα με τα δικα μου κρητηρια.

YΓ. Αρη αν στο elix βαλω κυλινδρο Θα παρω μεγαλυτερη διασπορα απο το 3 αστρα ? ευχαριστω εκ τον προτερον

YΓ. Αρη αν στο elix βαλω κυλινδρο Θα παρω μεγαλυτερη διασπορα απο το 3 αστρα ? ευχαριστω εκ τον προτερον

Ναι Αντωνη, ειναι με ελικοειδη διαπσορεα το Elix που γενικα οσο πιο ανοιχτο τσοκ εχεις τοσο περισσοτερο ανοιγει...

Εγώ τις τρις τέσσερις φορές που θα πάω για μπεκάτσα μέσα στην χρονιά,βάζω στο δίκαννο τα πέντε και τέσσερα άστρα.
Στον βελτιωμένο κύλινδρο βάζω το Lambro διασποράς 36γρ σε νούμερο 9 και στον κύλινδρο βάζω μαλλινόταπο.
Χρησιμοποιώ είτε το Lambro Feltro 34γρ είτε το NSI Superfelt σε νούμερο 8.
Είμαι πολύ ικανοποιημένος από αυτόν τον συνδυασμό.

κι εγω στο δικανο πεντε και τεσσερα αστρα εχω. Στην κατω κανη με τα πεντε αστρα βαζω διασπορας 9ν και στην πανω κανη με τα τεσσερα αστρα βαζω η το Lambro Feltro 34γρ σε 8ν η το B&P Mygra Beccaccia. Σε δοκιμες που εκανα με το τουφεκι μου με Lambro διασπορας κιτρινο 36 γρ σε ν9, με πεντε αστρα, στα δεκα μετρα αποσταση το αποτελεσμα ηταν τραγικο.Η τουφεκια ειχε διαμετρο μπαλα ποδοσφαιρου.
Το φυσιγγι που εριχνα μεχρι περισυ και ημουν ευχαριστημενος ειναι το alfa game χρυσή μπεκάτσα, τα οποια εχουν ελικοειδη διασπορεα. Με χαλαγαν ομως τα πολλα γραμμαρια και η τιμη τους . Φετος αποφασισα να αλλαξω και ειμαι στο ψαξιμο.

Πολυτιμες οι συμβουλες του Αρη.... εγω τοσα χρονια δεν εδινα πολυ σημασια..... τωρα ισως μεγαλωνουμε .asking.πεφτουν και λιγο τα αντανακλαστικα μας....ριχνουμε και καμοια τουφεκια στο γαμο του καραγκιοζη .hunter.1ολα στο προγραμμα.... οποτε γενικα ψαχνομαστε περισσοτερο. Παντος αυτο που θελω να αναφερω οτι οι εναλλαγες μας δεν πρεπει να ειναι πολλες γιατι μετα χανουμε την μπαλα και δεν ξερουμε τι μας φταιει .....2 φυσιγγια και τσοκ οσο ποιο κοντα σε αυτο που μας βολευει.

Σε δοκιμες που εκανα με το τουφεκι μου με Lambro διασπορας κιτρινο 36 γρ σε ν9, με πεντε αστρα, στα δεκα μετρα αποσταση το αποτελεσμα ηταν τραγικο.Η τουφεκια ειχε διαμετρο μπαλα ποδοσφαιρου.
Εμένα αυτό μου φαίνεται φυσιολογικό και αναμενόμενο, για διασπορέα Gualandi και μάλιστα για το συγκεκριμένο φυσίγγι, που είναι κατά τη γνώμη μου ιδιαίτερα "μαλακό" παρά τα γραμμάρια του.
Για τον ελικοειδή διασπορέα, καθώς και τον διασπορέα της Β&Ρ (που δεν έχουν προστατευτικά πτερύγια) δεν έχω άποψη ...
Γρηγορη αν οι τουφεκιες σου ειναι σχετικα κοντινες, εγω θα δοκιαμζα να βαλω διασπορας στην καννη με τα 4 αστρα κ να πεφτει πρωτα, κ μαλλινοταπα στην καννη με τα 5 αστρα για δευτερη τουφεκια... ;)
Άρι, καλή η ιδέα σου αν και δεν νομίζω ότι θα έκανε μεγάλη διαφορά! Δεν έχω εμπειρία από μπεκατσοκυνήγι, αλλά αν μιλάμε για τουφεκιές γύρω στα 10 μέτρα, πιστεύω ότι τα φυσίγγια με ανάστροφο αποκεντρωτήρα (δηλαδή σήμερα πλέον ... μόνο LAMBRO DIRECT) είναι μονόδρομος!
Υ.Γ. Ίσως και οι παραπάνω διασπορείς (Gualandi, B&P, ελικοειδής) να κάνουν κάπως μεγαλύτερο άνοιγμα της τουφεκιάς αν το φυσίγγι κλειστεί με χαρτονάκι και ρελιαστό κλείσιμο (δεν το έχω δοκιμάσει), αλλά ούτως ή άλλως τέτοια φυσίγγια δεν υπάρχουν στο εμπόριο.

Συμφωνω Στελιο, στα 10 μετρα δεν εχει κανενα απολυτως νοημα να ψαχνουμε για οτιδηποτε αλλο εκτος απο φυσιγγια με αναποδο αποκεντρωτηρα... Η προταση μου αφορα τις συνηθισμενες τουφεκιες που η πρωτη πεφτει λιγο πριν τα 20 μετρα κ η επομενη λιγο μετα...

Από μαλλινόταπα - μεσόταπα ποια θα προτείνατε;
Μετά από τα θετικά σχόλια για την εταιρία, μου μπήκε στο μυαλό να δοκιμάσω τα παρακάτω με spreader και κάννη με 18,6 αυλό... .xm.
http://www.superkill.gr/product.php?id=46
Λογικά θα σε καλύψει από 20 έως 30 μέτρα,δηλ 2η και 3η τουφεκιά.
Για πρώτη Direct N9.

Back