Φυσίγγια για τρυγόνι

ενα 8αρακι η 9αρακι 28γρ εως και 30γρ, με ανοιχτα τσοκ 4,5 ειναι βαλσαμο για ορτυκι και τρυγονι
Συμφωνώ, απλώς να συμπληρώσω ότι (α) στο ορτύκι ταιριάζει κάλλιστα και το 10ράκι με 5άρι ή 4άρι τσοκάκι, και (β) στο τρυγόνι δουλεύει επαρκέστατα το 3άρι τσοκ με 8άρια ή 9άρια σκάγια σε όλες τις αποστάσεις...

Γενικά εγώ που κυνηγάω τα τρυγόνια συστηματικά και τα τρώμε πολύ στο σπίτι αν και χρησιμοποιώ ν8/9/10 Δεν έτυχε ποτέ να βρω πάνω από ένα δύο σκάγια μέσα σε πουλί! Σε αποστάσεις μέχρι 30 μέτρα Όλα τα σκάγια ακόμα και σε αυτά τα νούμερα κανουν διαμπερές τραύματα και μετά από αυτά τα μέτρα δύσκολο να γεμίσεις το πουλί με σκάγια τόσα ώστε να μην τρώγεται ταπεινή μου άποψη πάντα..
Κάπου εκεί κρύβεται η αλήθεια Λευτέρη! Και εγώ της ίδιας απόψεως είμαι, μέσα και από τη δική μου εμπειρία, καθότι στις τσίχλες έχω ρίξει χιλιάδες 10άρια φυσιγγάκια...

Last edited:
Δεν είναι θέμα τύπου πυρίτιδας, προφανώς και είναι θέμα στησίματος του φυσιγγιου. S4 διβασικη το classic lambro 32 s4 και το tortora. Το ένα δεν έχει πρόβλημα στη ζέστη το άλλο θελει πιο κρύα ατμόσφαιρα για να δουλέψει καλά.
Ίσως το nsi Tortora 33gr να είναι πιο φορτωμένο σε πυρίτιδα....Διότι ένα lambro classic που τυγχάνει να έχω στο αρχείο μου,το βρείκα στο 1,45 κ μου είχε δουλέψει καλά κ χωρίς θέματα στην έναρξη του 2017.....

Ίσως το nsi Tortora 33gr να είναι πιο φορτωμένο σε πυρίτιδα....Διότι ένα lambro classic που τυγχάνει να έχω στο αρχείο μου,το βρείκα στο 1,45 κ μου είχε δουλέψει καλά κ χωρίς θέματα στην έναρξη του 2017.....
Χωρίς να έχω μετρήσει σίγουρα είναι! Έχει πιο πολλές πιέσεις. Γενικά ο κανόνας λέει ζέστη= μαλακό φυσίγγι.

Τα ποιοτικά σκάγια νο10-11-12 ρίχνονται κανονικά με τα στενά τσοκ, οι γείτονες με τα temperate 2-3% αντιμόνιο δεν τα αλλάζουν στα μικρά πουλιά.
Σε εμάς τα πράγματα ειναι διαφορετικά.

Τα ποιοτικά σκάγια νο10-11-12 ρίχνονται κανονικά με τα στενά τσοκ, οι γείτονες με τα temperate 2-3% αντιμόνιο δεν τα αλλάζουν στα μικρά πουλιά.
Σε εμάς τα πράγματα ειναι διαφορετικά.
Νίκο υπάρχουν άρθρα όμως που λένε πως τα πολύ ψιλά σκάγια 10-11-12 δν πρέπει να ρίχνονται κατά κανόνα από στενά τσοκ διότι τα σκάγια λόγο μικρού μεγέθους κολλάνε μεταξύ τους κ έπειτα χαλάει η κατανομή.

Νίκο υπάρχουν άρθρα όμως που λένε πως τα πολύ ψιλά σκάγια 10-11-12 δν πρέπει να ρίχνονται κατά κανόνα από στενά τσοκ διότι τα σκάγια λόγο μικρού μεγέθους κολλάνε μεταξύ τους κ έπειτα χαλάει η κατανομή.
Μονο αυτο?Για ρωτα κανεναν απο απεναντι ποσα πουλια εχει παρει με Ν12 πανω απο 20 μετρα?
Εκτος και αν μιλαμε για ντουφεκιες σε αμπελοπουλια που ειναι μαστορια σε αυτα......

Τα tortora τα δούλευα παλιά όπως και τα b&p τα αντίστοιχα. Για την έναρξη και τα 2 σκληρά με μέτρια απόδοση στην πολλή ζέστη.Αρκετα αποδοτικά και τα δύο όταν η θερμοκρασία έπεφτε. Για αρκετά χρόνια έριχνα το Βεργίνα 33 Λαμπρο με την xlr5 πολύ καλος συνδυασμός. Τώρα ριχνω με το πράσινο classic 32 με το δικαννο που αποδίδουν χειμώνα καλοκαίρι. Εξαιρετικό φυσίγγι που επίσης δοκίμασα και σε χαρτόνι αλλά και στα πουλιά είναι το eco 31 gorilla, το οποίο κόβει και αρκετά μακριά, με λίγο παραπάνω ανακρουση απ το lambro classic. Τα royal δε τα χω ρίξει, λογικά είναι καλό αλλά είναι ακριβό και ψηφίζω eco 31. Όλα σε νο8...
Τασο, το classic 32 το βγαζει ακομη; Στο site δεν βλεπω να το εχει...

Φίλε σέβομαι πολύ την γνώμη σου αλλά θα διαφωνήσω ως προς το δεκάρι.
Μέχρι πριν 2-3 χρόνια είχα την ίδια άποψη με εσένα αλλά βλέποντας τα φιλαράκια μου να ρίχνουν δεκάρια στα τρυγόνια αναθεώρησα πολλά!
Μέχρι τα 35 μέτρα θέριζαν και συγκεκριμένα με τα B&P Light 30gr.
Και στο φαγητό ελάχιστα σκάγια έμεναν μέσα στα τρυγόνια.Πραγματικά το τρυγόνι δεχόταν πολλά σκάγια με αποτέλεσμα τα τραυματισμένα να είναι ελάχιστα έως μηδαμινά θα έλεγα, αλλά ταυτόχρονα δεν τα χαλούσε ούτε έμαναν σκάγια μέσα του.
Να διευκρινίσω ότι εμείς τα κυνηγάμε στα λιόσπορα και στα δέντρα γύρο από αυτά οπότε οι τουφεκιές μας είναι μικρές και μεσαίες.
γιωργο επειδη θα το ριξει ο συναδελφος με kicks full δεν ειναι οτι καλυτερο ,το τρυγονι θα σου ερθει απο τα 5μ μεχρι και βαλε ,δεν ειπα οτι δεν κανει δουλεια,απλως αμα περασει στα 15 μετρα θα το χαλασει.

Ασε που βγαζουνε και ψωφια περιφερια τα ψιλά λογο παραμορφοσης

γιωργο επειδη θα το ριξει ο συναδελφος με kicks full δεν ειναι οτι καλυτερο ,το τρυγονι θα σου ερθει απο τα 5μ μεχρι και βαλε ,δεν ειπα οτι δεν κανει δουλεια,απλως αμα περασει στα 15 μετρα θα το χαλασει.
Ε ας χασουμε και κάνα μεζε έτσι για το θεαμα

Τα σκάγια και ένα παραπάνω τα ψιλά,δέχονται το πρώτο σόκ κατά την πυροδότηση και προπάντων οι κάτω στοιβάδες,το δεύτερο στον κώνο και το τρίτο στο στενό τσοκ....
Το καλό(σκληρό) σκαγι είναι μονόδρομος...

Με οποιοδήποτε full choke και να ρίξεις πόσο μάλλον με το kicks στα 15 μέτρα σε τρυγονι αν η τουφεκιά είναι κέντρο το πουλί θα γίνει κομμάτια είτε ρίξεις 10αρια είτε 8αρια από τις δικές μου εμπειρίες πάντα..

Βλέπω μια δυσπιστία όσον αφορά το 10ρι.Μια δοκιμη θα σας πείσει...Στη διάθεση σας λοιπόν για μια δοκιμή.Πόσα μέτρα θέλετε λοιπόν και πόσα εκατοστά κύκλο ?θα ανέβει το φωτογραφικό υλικό αμέσως μετά την δοκιμή....

Βλέπω μια δυσπιστία όσον αφορά το 10ρι.Μια δοκιμη θα σας πείσει...Στη διάθεση σας λοιπόν για μια δοκιμή.Πόσα μέτρα θέλετε λοιπόν και πόσα εκατοστά κύκλο ?θα ανέβει το φωτογραφικό υλικό αμέσως μετά την δοκιμή....
Έχεις ξανά ρίξει σε χαρτόνι το Νο10 με kikcs..; ;;
Πες τη φυσίγγι θα ρίξεις σε Νο10 και κάνε τη δοκιμή σου όσο μπορείς πρωί,για να μπορέσουμε να βγάλουμε πιο ασφαλές συμπέρασμα με όσο πιο πολύ γίνεται πραγματικές συνθήκες υγρασίας.....

Έχεις ξανά ρίξει σε χαρτόνι το Νο10 με kikcs..; ;;
Πες τη φυσίγγι θα ρίξεις σε Νο10 και κάνε τη δοκιμή σου όσο μπορείς πρωί,για να μπορέσουμε να βγάλουμε πιο ασφαλές συμπέρασμα με όσο πιο πολύ γίνεται πραγματικές συνθήκες υγρασίας.....
Βεβαίως και έχω ρίξει.Πρόχειρα τώρα σε νο10 έχω μερικά gm3 nsi...

Back