Φυσίγγια για τρυγόνι

κ. Μάκη με φυσίγγια του Μπεκιάρη έχετε κυνηγήσει έναρξη?
ναι και με το 28γρ και με 30γρ με άριστες εντυπώσεις
το 30γρ. το ρίχνω και το χειμώνα στις τσίχλες
στο απογεματινό δεν το αλλάζω :)
υ.σ.όχι κ.Μάκη ρε Γιώργη σκέτο Μάκη και ενικό ρε φίλε .well done.
 
Το χω ρίξει και εγώ στις τσίχλες το 30άρι....εντυπώσεις καλές...είχε και ωραία πουλιά εκείνη την ημέρα...
Αλλά έναρξη όχι...είναι μια καλή επιλογή επομένως...
Ο ενικός....ΔΕΚΤΟΣ!!! χεχεχε
 
Μάλλον λέτε για τον μπεκιαρη στην Ν.Μακρη..Τα φυσιγγια του τι ονομασία εχουν?
κι αυτόν τον ξέρεις ρε Τάσο;;;;;θα με τρελλάνεις
η ονομασία παλιά ήταν PRINCE σε πράσινο κουτί
υπήρχε όμως κάποιος που είχε από παλιότερα την ιδια ονομασία
τηλεφωνήθηκαν και συμφώνησαν να την κρατήσει μέχρι να εξαντληθούν τα κουτιά που είχε φιάξει
τώρα λέγονται BRS σαν να λέμε BekiaRS ;)
 
Με αφορμή την ερώτηση του Χρήστου,θέλω να κάνω μια παρατήρηση σχετικά με τα euromix.
Έχω προσέξει οτι το 8+9 έχει πολύ πιο γλυκία τουφεκιά απ οτι το 7+8,κάθε φορά που ρίχνω 7+8 είναι λες κ ρίχνω αλλό φυσίγγι...Αυτό έχει παρατηρηθεί απο τότε που μεγάλωσε τον πάφυλα στον κάλυκα
Γνωρίζει κάποιος κάτι;
Τι νούμερο Euromix θα μου προτείνατε; 8+9 ή 7+8;
Κ εγώ Χρήστο 8+9 θα σου πρότεινα.
 
Last edited:
Τι νούμερο Euromix θα μου προτείνατε; 8+9 ή 7+8;
Χρήστο και 'γω 8/9 θα σου προτείνω, με ένα σχετικά ανοιχτό τσοκάκι γύρω στα 4*, ειδικά το πρωϊ που συνήθως τα πουλιά είναι αντουφεκιστα και χαμηλωμένα, και γιατί μετά απο 6 μήνες μακριά απο την επαφή με το όπλο, νομίζουμε ότι είναι ξένο (δεν ισχύει γι΄αυτούς που ρίχνουν στο σκοπευτήριο;)), τώρα αν μετα ψηλώσουν, απο τις πολλές ντουφεκιές, πήγαινε στο 7/8 και σε ενά σφιχτότερο τσοκάκι 2* προκειμένου να έχει ικανοποιητική και πυκνότητα ντουφεκιάς στις οριακές ντουφεκιές,.
Το ΝSI FORMULA το θεωρώ λίγο ''βαρύ'' για τις υψηλές θερμοκρασίες της έναρξης, ίσως το πρωϊ μόνο, αν στην περιοχή που κυνηγάς επικρατεί υγρασία και κάπως χαμηλότερες θερμοκρασίες, είναι πολύ καλό όμως και συγκεντρωτικό (ιδιαίτερα με ανοιχτά τσοκ) το Σεπτέμβρη στα περάσματα που πέφτει η θερμοκρασία και επικρατεί συνήθως υγρασία τα πρωϊνα.
Στην έναρξη χρησιμοποιούσα πάντα φυσίγγια 30-31 γρ σε Νο 8&9 και τσοκ 4*&3* και ποτέ δεν ένοιωσα ''έλλειψη'' τόσο σε δύναμη όσο και σε πυκνότητα ντουφεκιάς. Στα περάσματα ανεβαινα στα 32-33γρ και Νο 7&8 και έσφιγγα λίγο τα τσοκ σε 3*&2* (τώρα παντού 4*&2* λόγω σταθερών τσοκ).
Έγω προσωπικά, άν καταφέρω και κάνω ένα κυνήγι στην έναρξη φέτος, θα ξεκινήσω με τα ΝΑVΑRO 30 No 8 (αν βρω και τα LAMBRO TORDO 30) που χρησιμοποίησα και πέρσι και έμεινα απόλυτα ικανονοποιημένος και μετά άμα χορτασω κάρπωση .sarcastic.μπορεί να δοκιμάσω και κάνα SPORTING.
 
Εγώ άνοιξα σήμερα να πάρω κάνα κουτί μαζί και βρήκα μόνο κάτι κουτιά Euromix 9-10. Δεν ξέρω αν θα τουφεκισω τρυγονι αλλά αν θα τουφεκισω, θα το καπνισω με 9-10, μόνο που θα κλείσω λίγο το τσοκ σε 3*. Δοκιμάστε το Euromix 9-10 με 3* και θα με θυμηθείτε :-)
 
Εγώ άνοιξα σήμερα να πάρω κάνα κουτί μαζί και βρήκα μόνο κάτι κουτιά Euromix 9-10. Δεν ξέρω αν θα τουφεκισω τρυγονι αλλά αν θα τουφεκισω, θα το καπνισω με 9-10, μόνο που θα κλείσω λίγο το τσοκ σε 3*. Δοκιμάστε το Euromix 9-10 με 3* και θα με θυμηθείτε :)
Με αυτόν τον συνδυασμό σε μια ντουφεκιά κάτω από 30 μέτρα δεν θα γεμίζει σκάγια το τρυγόνι?
Μήπως θα ήταν καλύτερο ενα τσοκ 4*?
Το λέω γιατί δίνω σημασία και σε τι κατάσταση είναι το θήραμα για το ''τσουκάλι''.
Βλητικά για να το προτείνεις, θα πεί ότι το έχεις δοκιμάσει και έχεις δεί ''πράγματα'' στον κυνηγότοπο με αυτόν το συνδυασμό.
 
Και γω έχω μεγάλη "ψωρα" με την κατάσταση του θηραματος. Δεν θέλω να το χαλάω το πουλί. Ο παραπάνω συνδυασμός ωστόσο δεν τα χαλάει.
 
Εγώ άνοιξα σήμερα να πάρω κάνα κουτί μαζί και βρήκα μόνο κάτι κουτιά Euromix 9-10. Δεν ξέρω αν θα τουφεκισω τρυγονι αλλά αν θα τουφεκισω, θα το καπνισω με 9-10, μόνο που θα κλείσω λίγο το τσοκ σε 3*. Δοκιμάστε το Euromix 9-10 με 3* και θα με θυμηθείτε :)
Ευκαιρία να δοκιμάσεις το κοντακι.
 
Έχει πέσει στην αντιληψή σας φυσίγγιο, στα 32γρ σε Νο 7,5 (2,4χιλ) για να το ρίξω το Σεπτέμβρη στα περάσματα, ξέρω μόνο το NSI classica.
Αν ξερεις αυτο(NSI classica) δεν υπαρχει λογος να ψαξεις αλλο!!Ειναι κορυφαιο φυσιγγγι.Ακριβουτσικο αλλα κορυφαιο!!
 
Αν ξερεις αυτο(NSI classica) δεν υπαρχει λογος να ψαξεις αλλο!!Ειναι κορυφαιο φυσιγγγι.Ακριβουτσικο αλλα κορυφαιο!!
το έχω στο μυαλό μου ιδιαίτερα για την ανοιχτή κάννη του όπλου μου (4*&2* σταθερό) για να μου μαζέυει λίγο τη ντουφεκιά, απλά ήθελα να έχω και μια δευτερη επιλογή.
 
Εγω παντως μετα τις περσυνες εντυπωσεις που μου αφησε το nova του Κυργια φετος θα το ξαναριξω.Εκτος και αν δεν το βρω.Δεν με προβληματιζει το φυσιγγι ουτε τα πουλια γιατι θα τα βρω.Εκεινο που με προβληματιζει ειναι η σωστη θεση γιατι οταν το παιχνιδι ξεκινα τον χωρο που μεχρι χθες παρατηρουσες ησυχα θα τον μοιραστεις με αρκετους τουλαχιστον ακομα.Και μεταξυ τους θα υπαρχουν και αρκετοι πονηροι που θα ανατρεψουν πολλα απο τα δεδομενα....Με nova no8 και την Benneli με 3* θα τα υποδεχθω λοιπον τα πουλακια μου..
 
Η εμπειρια μου σε φυσιγγια 32 γρμ και σε ψιλα μαλιστα σκαγια ειναι πολυ περιορισμενη.Καατι λιγα ριχνω καθε χρονο μονο στην εναρξη
 
Έχει πέσει στην αντιληψή σας φυσίγγιο, στα 32γρ σε Νο 7,5 (2,4χιλ) για να το ρίξω το Σεπτέμβρη στα περάσματα, ξέρω μόνο το NSI classica.
Πάρε ενα φυσίγγι του Δορκά σε ν7 και..είσαι μέσα Σπυρο..:) Express 32 πχ..Δεν ρίχνω σε χαρτόνια αλλα εχω ακουσει οτι ειναι συγκεντρωτικό,κάτι που σίγουρα ισχύει γιατι εχω κάνει αρκετα μακρινές βολές με αυτό..Εκτός και αν ψάχνεις για κάτι εισαγόμενο..
 
Απο εισαγόμενα τωρα που θυμηθηκα υπαρχει και το winchester universal 32γρ σε ν7 1/2(ακριβως διάμετρο σκαγιου δεν ξερω..) ένας φίλος μου το ειχε ριξει μια φορα με ποζε σε τσίχλα κ μου είπε οτι ειναι πολυ μαλακό φυσιγγι..Ευχαριστημένος έμεινε..
 
Back
Top