Σε αυτό το θέμα, κανένα συμβατικό φυσίγγι δεν θα σε καλύψει απόλυτα. Είτε με συγκεντρωτήρα, είτε μαλλινόταπο ή μισόταπο, όλα σφιχτές τουφεκιές θα βγάζουν ... ειδικά η πάνω κάννη.Σε super pose με σταθερά τσοκ 1*3 και αυλο 18.3 πέστε κανενα φυσιγγι που να είναι δοκιμασμένο για περπατητο και μπιχτες τουφεκιες
Εγώ προτείνω φυσίγγια διασποράς. Αυτά που έχω δοκιμάσει και μου αρέσουν είναι τα Lambro Dispersante Classic 32 σε Νο.9 ή 10, και το Direct 32 No.9,5 ... Μαλακά φυσίγγια, φονικά, και αφήνουν καθαρή την κάννη. Για περπατητό, στην πάνω κάννη (1*) το πρώτο (classic disp. ) και στην κάτω (3*) είτε το ίδιο, είτε ένα κανονικό φυσίγγι (όχι απαραίτητα μαλλινόταπο) και θα παίζεις πρώτα την πάνω κάννη, όπως είπε κι ο Παντελής.
Για μπηχτές πολύ κοντινές στο πέρασμα (αργά το βράδυ ή το πρωί) μόνο διασποράς και στις δυο κάννες, είτε ένα Classic κι ένα Direct, είτε Direct και τα δυο, ανάλογα το πως περνάνε οι τσίχλες.
Βέβαια είναι αρκετά ακριβά για τσιχλοφύσεκα (σήμερα πήρα πάλι δυο κουτιά, 9,30€ το πρώτο και 10€ το δεύτερο) αλλά άμα παίρνεις περισσότερα πουλιά, από ότι με συμβατικά φυσίγγια των 5,50-6,50€, σου έρχεται το ίδιο ...
Y.Γ. Επίσης πολύ καλό και το Lambro Tordo dispersante, 32γρ. κι αυτό, το είχα δουλέψει αρκετά πέρυσι, αλλά βγαίνει μόνο σε 8,5 Νο, και είναι και αισθητά πιο "δυνατό" από το Classic disp. Περίπου στις ίδιες τιμές παίζει κι αυτό...