Benelli Team - Αρχείο

Status
Not open for further replies.
Ερώτηση: μεταξύ benelli m2 (αριστερής) και benelli beccaccia ποια θα προτιμούσατε;
Τι πλεονεκτήματα έχει κάθε μιά έναντι της άλλης;
(κυνήγι τσίχλα περπατητό 90% , αριστεροεπωμίζων και με ζητούμενο το δυνατόν λιγότερο βάρος στο δεξί χέρι που κρατάει την πάπια)

Ως αριστεροεπωμίζων και εγώ, δεν συζητώ πλέον καν όπλο μη αριστερό. Δυστυχώς οι επιλογές είναι αρκετά περιορισμένες Πριν πάρω την πρώτη Mancino, είχα φάει πολλά αέρια και κατάλοιπα στη μούρη από δεξιά καραμπίνα (ειδικά κάτι 3Α διασποράς θυμάμαι ήταν τα χειρότερα) . Από τότε μόνο αριστερές και μόνο Benelli... H Becaccia μου αρέσει και αν την έβγαζε αριστερή δεν θα το σκεφτόμουν πολύ.

Σχετικά με το θέμα αξιοπιστίας και τα κλικ, τι κάνετε ρε παιδιά με τα όπλα;(πέρα από τους γουρουναδες) χοροπηδατε την ώρα που κυνηγάτε;
Πότε δεν εχω ακούσει αυτό το κλικ και κυνηγάω με benelli από το 2008, μόνο μια φορά μου είχε πετάξει το φυσιγγι έξω που είχα κοντεψει να σπάσω τα μούτρα μου από την σαβούρα.

Πάντα φιλικά, Λεωνίδας...

Δεν είναι θέμα λαδώματος πιστεύω, εμένα το κάνει μετά από πολλά φυσίγγια και με τη μία απ' τις 2 κάννες. αυτό που έχω παρατηρήσει σαν διαφορά μεταξύ των δύο καννών, είναι εκεί που κουμπώνουν στο δαχτυλίδι, η μανίσια κάννη το δαχτυλίδι σχεδόν εφάπτεται μόλις μπαίνει στην ουρίτσα της αποθήκης. με τη 2η κάννη (μ' αυτήν κάνει το σφίξιμο η βίδα μετά από πολλές τουφεκιές) υπάρχει ένα μικρό κενό μεταξύ δαχτυλιδιού και πατούρας ουρίτσας αποθήκης που μπαίνει. πιστεύω αυτό κάνει τη βίδα να καργαρει λόγω ελάχιστης παλινδρόμησης της κάννης (γι αυτό εχει και το ελατήριο η βίδα εξάλλου) μετα από πολλές τουφεκιές. με την άλλη κάννη όμως δεν σφίγγει ποτέ.
Δίκιο εχεις, κ εγω το ιδιο πιστεύω. Το κενό λαστιχάρει την κάννη και σφίγγει η βίδα. Καποιοι βαζουν μια πολύ λεπτή ροδελίτσα αναμεσα στην αποθηκη και το δαχτυλιδι και σταματά να σφίγγει η βιδα υπερβολικα

Δίκιο εχεις, κ εγω το ιδιο πιστεύω. Το κενό λαστιχάρει την κάννη και σφίγγει η βίδα. Καποιοι βαζουν μια πολύ λεπτή ροδελίτσα αναμεσα στην αποθηκη και το δαχτυλιδι και σταματά να σφίγγει η βιδα υπερβολικα
Ακριβώς, σκέφτομαι σε κάποια φάση να το κάνω και εγώ αυτό με τη ροδελιτσα, από χαλκό σκέφτομαι να είναι.

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα με την elite. Ειδικά όταν έβρεχε σαν να φούσκωνε και η πάπια ελαφρώς και δεν έλυνε η βίδα με τίποτα, έβαζα πανί και την έλυνα με κάβουρα. Μετά της έβαζα πολύ λάδι την άφηνα πιο λάσκα και κάπως παλευόταν η κατάσταση. Αντιθέτως στην Centro που είχα όσο και σφιγμένο να ήταν οση βροχή και να χε φάει έλυνε για πλάκα. Έξυπνη βίδα έχει η xlr5. Exει μια διαμπερη τρύπα που αν την έχεις σφίξει πολύ βάζεις ένα κατσαβίδι γίνεται μοχλός και λύνει για πλάκα.

Ερώτηση: μεταξύ benelli m2 (αριστερής) και benelli beccaccia ποια θα προτιμούσατε;
Τι πλεονεκτήματα έχει κάθε μιά έναντι της άλλης;
(κυνήγι τσίχλα περπατητό 90% , αριστεροεπωμίζων και με ζητούμενο το δυνατόν λιγότερο βάρος στο δεξί χέρι που κρατάει την πάπια)
Αριστερός ώμος αριστερό όπλο.ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!!!!

Κι εγώ το ίδιο πρόβλημα είχα με την elite. Ειδικά όταν έβρεχε σαν να φούσκωνε και η πάπια ελαφρώς και δεν έλυνε η βίδα με τίποτα, έβαζα πανί και την έλυνα με κάβουρα. Μετά της έβαζα πολύ λάδι την άφηνα πιο λάσκα και κάπως παλευόταν η κατάσταση. Αντιθέτως στην Centro που είχα όσο και σφιγμένο να ήταν οση βροχή και να χε φάει έλυνε για πλάκα. Έξυπνη βίδα έχει η xlr5. Exει μια διαμπερη τρύπα που αν την έχεις σφίξει πολύ βάζεις ένα κατσαβίδι γίνεται μοχλός και λύνει για πλάκα.
Αν βραχεί το όπλο με ξύλινα μέρη , κανονικά δεν πρέπει να το λύσεις.Στηριξη του όπλου σε μια γωνιά του σπιτιού, με τη κάννη προς τα κάτω και λύσιμο ,καθάρισμα , λίπανση την άλλη μέρα..Κυνδινος πετσικαρισματος και να μην μπαίνει η πάπια η να παίζει.Καιι ποτέ στεγνωμα κοντά σε θερμαντικό σώμα.Γιαυτο πουλανε οι πλαστικές σαν τρελές.

Αν βραχεί το όπλο με ξύλινα μέρη , κανονικά δεν πρέπει να το λύσεις.Στηριξη του όπλου σε μια γωνιά του σπιτιού, με τη κάννη προς τα κάτω και λύσιμο ,καθάρισμα , λίπανση την άλλη μέρα..Κυνδινος πετσικαρισματος και να μην μπαίνει η πάπια η να παίζει.Καιι ποτέ στεγνωμα κοντά σε θερμαντικό σώμα.Γιαυτο πουλανε οι πλαστικές σαν τρελές.
Σωστό αυτό αλλά γενικά το συγκεκριμένο όπλο είχε θεματάκι στη βίδα γιατι έσφιγγε μερικές φορες ακόμα κι όταν δεν είχε βραχεί.

Για εμένα το δύσκολο είναι ότι θέλω κάβουρα για την βίδα :mad: δεν ξεβιδωνει με τίποτα ας είναι λαδωμενη αντίθετα με την Browning που θέλει τσεκαρισμα γιατί λασκαρει λίγο
Δεν μιλάς για μ2, έτσι δεν είναι;.. Στην μ2 το παξιμάδι πιάνει πάνω στον μεταλλικό δακτύλιο της κάνης και η κάνη ασφαλίζει στην βάση.

Δεν είναι αυτή που έχω η συγκεκριμένη η δική μου έχει καλύτερα ξύλα :cool:
Μετά από τα πρώτα 2-3 χτυπήματα σταμάτησα να θαυμάζω τα ξύλα της 1187.
Την Μ2 την πήρα πλαστική ...

Για τους διαβαστερούς Αγγλομαθείς ... συνημμένα

Πολύ καλό βίντεο στα Αγγλικά για την λειτουργία της αδράνειας ... ίσως να το έχω ξαναποστάρει :)

ps
Αύριο έχει βνό.

Attachments

Μετά από τα πρώτα 2-3 χτυπήματα σταμάτησα να θαυμάζω τα ξύλα της 1187.
Την Μ2 την πήρα πλαστική
Αν χτυπηθούν χτυπήθηκαν Βασίλη δεν σκάω τα έχει αυτά το κυνήγι
Τα πλαστικά όσο και αν αναγνωρίζω ότι έχουν πλεονεκτήματα ειδικά σε ορισμένα κυνηγια δεν τα συμπαθώ μου αρέσει το κλασικό όπως οι ψαθες δεν μπορώ καθόλου αυτά τα καινούργια σχέδια που βγάζουν

Ωραιο και αθορυβο το σμπρωξιμο με το δαχτυλο......τι εχω υιοθετησει και εγω οταν παιρνω την benelli.....

Γουσταρω....να σε πειραξω ρε φιλε!!!!! Γι'αυτο ρωταω....οταν χαλαει η νεροσωληνα....υδραυλικος
στην φτιαχνει ???

Status
Not open for further replies.
Back