Θα πω την ταπεινή μου άποψη. Κατ' αρχήν είμαι πολύ τυχερός που όλα τα όπλα που εχω ως σήμερα, δεν έβγαλαν εμπλοκές. Να πω όμως ότι ειμαι πολύ επιμελής με αυτά και κάθε 3 κυνηγια το πολύ τα καθαρίζω και μάλιστα όχι με αγγαρεία. Μου αρέσει σαν διαδικασία. Άρα έχοντας σαν βάση οτι τα όπλα μου ήταν αξιόπιστα, μπορώ να πω με σιγουριά ότι υπήρχαν διαφορες στις τουφεκιές τους. Τα όπλα που είχα ήταν benelli centro, benelli elite 2005, browning maxus hunter, browning 525, beretta 303,fabarm xlr5 και Beretta 690.
Aπο τις καραμπίνες που είχα η xlr5 έχει την πιο ωραία τουφεκιά κι από τα δικανα το 690- μιλώντας πάντα για μαμά τσοκ. Από κει και πέρα η maxus είχε κι αυτή ωραία τουφεκιά με aftermarket Carlsons που είχα βάλει. Τα υπόλοιπα όπλα είχαν καλή τουφέκια αλλά εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Τώρα θα μου πείτε η benelli έχει τον πιο αξιόπιστο μηχανισμό. Το πιστεύω αυτό, αλλά προσωπικά δεν μπορώ να πω ότι τα άλλα δεν είναι, γιατί εμένα μου βγήκαν όλα καλα. Πάντως για να μην βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος, τη μεγάλη διαφορά την κάνει ο χειριστής του όπλου, καθώς και τα σωστα μέτρα.