Browning B80SL

• Thread starter Thread starter GunLover.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Αυτη η καραμπίνα ειναι το μόνο 12αρι που εχω.
Ωραιο όπλο, σχετικα ελαφρυ (3175γρ.)
Εχει κάννη 71 εκ. με σταθερό όμως τσοκάρισμα 1*.
Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Θέλω να είμαι πιο ευέλικτος οσον αφορα το τσοκαρισμα.
Δεδομενου οτι θα αγορασω συντομα και μια Benelli supernova slug 51cm για αγριοχοιρο και σκοπευτηριο για πρακτικη.
Να μην φτασω να εχω 2 οπλα με τις 2 ακρες στα σταθερα τσοκαρισματα 1 και 5.
Λυσεις...
Δεν θεωρω λυση να το πουλησω διοτι μου την εχει δωσει ο πατερας μου και ειναι συναισθηματικο το θεμα.
1. Αγορα κάννης μεταχειρισμενης απο Βeretta σειρας Α. Κοστος περιπου 300 ευρω.
2. Οπλουργος. Δεν ξερω αν μπορουν να προσαρμοστουν τσοκ σε αυτην την καννη.
3. Δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να κανω, εκτος του να κρατησω το οπλο οπως ειναι και να παιξω με τα φυσιγγια.
Π.χ. να ριχνω διασπορας ή μισοταπα για να μετριασω το 1*.
Ακουω γνωμες.

αγορά κάννης, οτιδοιποτε αλλο θα ειναι πιο κοστοβόρο με αμφίβολο αποτελεσμα
βαλε φωτο από τις σφραγίδες που εχει το όπλο και όλο και καποιος θα σου πει σε τι πιέσεις ειναι δοκιμασμένο
Εχω βαλει φωτογραφιες απο τις σφραγιδες στο δευτερο μου μηνυμα.
Μηπως δεν εμφανιζονται;

Αυτη η καραμπίνα ειναι το μόνο 12αρι που εχω.
Ωραιο όπλο, σχετικα ελαφρυ (3175γρ.)
Εχει κάννη 71 εκ. με σταθερό όμως τσοκάρισμα 1*.
Θα ήθελα την γνώμη σας πάνω σε αυτό.
Θέλω να είμαι πιο ευέλικτος οσον αφορα το τσοκαρισμα.
Δεδομενου οτι θα αγορασω συντομα και μια Benelli supernova slug 51cm για αγριοχοιρο και σκοπευτηριο για πρακτικη.
Να μην φτασω να εχω 2 οπλα με τις 2 ακρες στα σταθερα τσοκαρισματα 1 και 5.
Λυσεις...
Δεν θεωρω λυση να το πουλησω διοτι μου την εχει δωσει ο πατερας μου και ειναι συναισθηματικο το θεμα.
1. Αγορα κάννης μεταχειρισμενης απο Βeretta σειρας Α. Κοστος περιπου 300 ευρω.
2. Οπλουργος. Δεν ξερω αν μπορουν να προσαρμοστουν τσοκ σε αυτην την καννη.
3. Δεν ξερω τι αλλο θα μπορουσα να κανω, εκτος του να κρατησω το οπλο οπως ειναι και να παιξω με τα φυσιγγια.
Π.χ. να ριχνω διασπορας ή μισοταπα για να μετριασω το 1*.
Ακουω γνωμες.
Να πας σε έναν οπλουργό να σου ανοίξει την κάνη από 1* σε 3* ώστε μετά παίζοντας με φυσίγγια να καλύπτεται σε όλο το φάσμα των αποστάσεων.Η εάν ταιριάζει με τα πατήματα της ρίγας το κόψιμο , να τη μετρήσει και να την κόψει αφήνοντας την από 2.5* έως 3.5* τελείωμα σε σχέση με τον αυλό εννοείται.Αυτη είναι οικονομικότερη λύση αλλά μπορεί πρακτικά να μην γίνετε αν και νομίζω γίνεται στο δικό σου όπλο. Η αγορά κάνης ακριβή ,το παίξιμο απλά με τα φυσίγγια με 1* σταθερό μέχρι τα 20 μέτρα θα έχεις θέμα, εκτός και αν κάνεις ιδιογομωση και χτίσεις φυσίγγι δικό σου που να δουλεύει πριν από εκεί. Το να τοποθετήσεις τσοκ εσωτερικά που 99% δέχεται λόγο 1* θα έχει πάχος θα σου κοστίσει πάνω από 150€ με ένα τσοκ μαζί μόνο με την αγορά του δεύτερου θα φτάσεις σχεδόν 250€ και θα έχεις δύο μόνο τσοκ .Εάν δεν έχεις οικονομικό θέμα ,εγώ θα έβαζα εσωτερικά τσοκ και σταδιακά θα έφτιαχνα μια σειρά από αυτά ότι χρειάζομαι .Δεν μπλέκεις και με άδειες κτλ .Η οικονομικότερη λύση είναι κόψιμο επαναλαμβάνω εάν ταιριάζει, και φυσίγγια έπειτα διαφορετικά ή σωστότερη τοποθέτηση έσω έξω τσοκ αλλά έχει κόστος .Η μεσαία λύση άλλη κανη .Προσωπική τοποθέτηση εννοείται.

Αυτές οι κάνες έχουν πολύ ψαχνο άνετα περνουν τσοκακια και εξωτερικά τύπου μπρεντα και thinwall

Στον σωστό μάστορα δεν θα έχεις θέμα

Επίσης κάνη σε καλή τιμή είναι καλή επιλογή αλλά να είναι κομπλέ με τα τσοκακια γιατί αν αγοράζεις και τσοκακια μετά ανεβαίνει πολύ το κόστος

Μα δεν είναι ιταλικό το όπλο για να έχει το PSF (Polvere Senza Fumo) δοκιμή με ακαπνη πυρίτιδα ιταλιστί
Έχει περάσει από τράπεζα δοκιμών είτε στην Ιταλία(γράφει Beretta έστω κατασκευασμένη στη Πορτογαλία) είτε στη τράπεζα δοκιμών στο Βέλγιο(τότε δεν γράφει το PSF).Απίθανο να μην έχει περάσει δοκιμή άκαπνης πυρίτιδας και να έχει την αντίστοιχη σφραγίδα.

Last edited:
Τις βρηκα και τις σφραγιδες.
Ιταλικές σφραγίδες (όπως το περίμενα). Και η προκαταρκτική δοκιμή και η τελική. Που σημαίνει ότι έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία. Τουλάχιστον η κάννη και τα βασικά εξαρτήματα σίγουρα !! ... (έτσι το ήξερα κι εγώ, ότι το Β80 κατασκευαζόταν από τη Beretta). Πιθανόν να γινόταν μετά η συναρμολόγηση στην Πορτογαλία, όπου έμπαινε επιπλέον και η φίρμα της Browning, και μετά επέστρεφαν Ιταλία για την τελική δοκιμή. 🤔
Έχει μαγκνουμ δοκιμή (τότε γινόταν στα 1200 bar νομίζω) οπότε ρίχνει ότιδήποτε φυσίγγι είναι σε κάλυκα μέχρι 70 χιλιοστών (2 3/4 ίντσες). (Εκτός από αυτά που γράφουν στον κάλυκα "Max 1050 bar") ...
AF = έτος κατασκευής 1980. https://e-about.gr/to-diko-sas-leiokanno-poso-chronon-einai/
Ιταλικές σφραγίδες δοκιμής (από το βιβλίο του Νικήτα Κυπρίδημου):
Σφραγιδες_Δοκιμης_Ιταλια.png

Last edited:
Οπως στα γραφει ο Στελαρας
Αλλα λαβε σοβαρα υποψην αυτο που σου χει βαλει στην παρενθεση
Δεν εχει μαγνουμ καννη!
Δεν ριχνει μαγκνουμ δυσιγγια!!!

Απλα εχει δοκιμαστε σε αυξημενες πιεσεις των 1200 κιλων αντι στις κανονικες τις εποχης που ηταν οι 900

Σε αριστη η καινουργια κατασταση ριχνει μεχρι 40γρ φυσιγγια σε καλυκα 70αρι δηλαδη οχι μακγνουμ
Συμηθως τα βρισκεις με την ονομασια σεμι μακνουμ!
Δεν ριχνεις φυσιγγια που λενε μαξ 1050 bar στον καλυκα εστω και αν ειναι μεχρι 40 γρ σε γομωση

Είναι η ώρα που μπαίνουν οι απογευματινές..🤣
Πλάκα κάνω.

Εχουμε το ίδιο όπλο το έχω από το '89
Δεν το αλλάζω με τπτ.
Απλώς του έχω αναβαθμίσει το κλείστρο με 303 κ την πάπια από 302.
71 με τσοκ .
71 με τσοκ;
Αλλαξες κάννη;

Οντως ωραιο οπλο.
Το μονο "μειονεκτημα" οτι ψηλοντουφεκαει λιγο.
Ως εφηβος που πηγαιναμε κυνηγι με τον πατερα μου το ειχα καταλαβει εμπειρικα και σημαδευα τα ποδια στα πουλια για να τα παρω.
Πολυ πολυ αργοτερα διαβασα και σε ξενο φορουμ για αυτο το "μειονεκτημα".

Back