Browning B80SL

• Thread starter Thread starter GunLover.
  • Ημερομηνία δημιουργίας Ημερομηνία δημιουργίας
Το *- που γραφει η κάννη μου εχει διαφορα απο το * ;
Σορρυ αν σας κουραζω!!!
Τώρα αυτό με πιο σιγουριά θα σου το απαντήσει ο Άρης @chevy z71 που έχει πολλά Browning και τα ξέρει καλά ... Αλλά, αφού είπε ότι και η δικιά του έχει τσοκ Invector, υποψιάζομαι ότι και στις κάννες των Β80 με σταθερό τσοκάρισμα χρησιμοποιήθηκε ο συμβολισμός της Browning (και όχι της Beretta που τις κατασκεύαζε). Οπότε η κάννη σου αν έχει τα σύμβολα *- μάλλον δεν είναι full, αλλά 3/4, δηλαδή το γνωστό ** των ιταλικών όπλων ή Improved Modified (IM) για τους αμερικανούς. 🤔
ChokeDesignations.jpg

Το *- που γραφει η κάννη μου εχει διαφορα απο το * ;
Σορρυ αν σας κουραζω!!!
Αν εχεις ενα παχυμετρο μετρα το στομιο της καννης,τον αυλο τον εχεις 18,3 αφαιρεις απο το 18,3 αυτο που θα μετρησεις και θα βγαλεις ακριβως το τσοκαρισμα που εχει η καννη σου(αν πχ αν μετρησεις 17,6 στο στομιο 18,3-17,6=0,7 αρα 7/10 τσοκαρισμα λιγο πιο ανοιχτο απο 2αρι)...και μετα βλεπεις τι μπορεις να κανεις,και μετα δοκιμη σε πινακα στα 36,5 μέτρα για δεις το ανοιγμα της ντουφεκιας σου, αναλογα και με τι κυνηγια κανεις(ιδιως αν εαν ειναι καρτερι...) μπορει να μη χρειαστεις να κανεις τιποτα κι απλως να παιξεις μονο μετα φυσιγγια οπως σου ειπε ο @ΣΤΕΛΙΟΣ....

Ιταλικές σφραγίδες (όπως το περίμενα). Και η προκαταρκτική δοκιμή και η τελική. Που σημαίνει ότι έχει κατασκευαστεί στην Ιταλία. Τουλάχιστον η κάννη και τα βασικά εξαρτήματα σίγουρα !! ... (έτσι το ήξερα κι εγώ, ότι το Β80 κατασκευαζόταν από τη Beretta). Πιθανόν να γινόταν μετά η συναρμολόγηση στην Πορτογαλία, όπου έμπαινε επιπλέον και η φίρμα της Browning, και μετά επέστρεφαν Ιταλία για την τελική δοκιμή. 🤔
Έχει μαγκνουμ δοκιμή (τότε γινόταν στα 1200 bar νομίζω) οπότε ρίχνει ότιδήποτε φυσίγγι είναι σε κάλυκα μέχρι 70 χιλιοστών (2 3/4 ίντσες). (Εκτός από αυτά που γράφουν στον κάλυκα "Max 1050 bar") ...
AF = έτος κατασκευής 1980. https://e-about.gr/to-diko-sas-leiokanno-poso-chronon-einai/
Ιταλικές σφραγίδες δοκιμής (από το βιβλίο του Νικήτα Κυπρίδημου):
View attachment 96702
IMG_20250402_181335_edit_250690187433621_resized_20250403_075750447.jpg

Γιατί είναι σφραγισμένο Made in Portugal BY FN Herstal;

Back